Mladinci uspešni v kvalifikacijah ITF 18 na Lošinju, mladinke ne. V Umagu se je začel glavni turnir TE 14

Ljubljana

Ta teden se na Hrvaškem odvijata turnirja ITF do 18 let, tega igrajo na Lošinju, in turnir TE do 14 let v Umagu.

Na obeh turnirjih je tudi precej naših mladih igralk in igralcev, ki so že končali s kvalifikacijskimi nastopi.

Na ITF turnirju 4. ranga na Lošinju so bili v kvalifikacijah uspešni Jan DERNIČ, Grega BOH, Nace OGOREVC, Miha OKORN in Žiga DROBNIČ. V zadnjem krogu je izgubil le Nik KRAPEŽ, ki pa se je uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec. V glavnem turnirju bosta nastopila še Jan Vit ŠUNTAR, ki je bil v turnir uvrščen neposredno in Jernej ZAPLOTNIK, ki je sicer izgubil v drugem krogu, a se je tudi on v glavni turnir uvtrstil kot srečni poraženec.

Pri dekletih je Sara PALČIČ izgubila zadnje srečanje kvalifikacij, a se kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah so izgubile Lara KRALJ, Zala DOVNIK in Mojca MEJAK.

V glavnem turnirju bodo nastopile še Nika KOZAR, Maša MARC in Hana MRAZ.

Na turnirju TE do 14 let v Umagu, turnir je 3. ranga, se je pri fantih skozi kvalifikacije v glavni turnir prebil Luka MIKLAVČIČ, pri deklicah, nastopilo je šest Slovenk, to ni uspelo nobeni.

Odigranih je bilo tudi že nekaj srečanj glavnega turnirja. Pri dečkih so v prvem krogu v doslej odigranih srečanjih zmagali Jan VEHOVEC, Anže ARH in Matic PODLIPNIK, izgubil je David Lucas AMBROŽIČ.

Pri deklicah so v drugi krog napredovale Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN, Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Stefany GRLJ. Po prvem krogu turnir zapuščata Veronika ERJAVEC in Nina KNEZ.