Poloni Hercog v Quebecu ni uspela uvrstitev v polfinale, Tadeja Majerič zmagala v prvem krogu kvalifikacij v Guangzhou

Ljubljana

Polona HERCOG je po dveh urah in 25-tih minutah igre izgubila četrtfinalno srečanje na WTA turnirju v Quebecu, kjer je v prvih dveh krogih zelo suvereno premagala obe nasprotnici.

Tudi četrtfinalni obračun je začela odlično in prvi niz z Američanko, 21. letno Christino McHALE, 84. igralko sveta dobila s 6-1. Izgubila je samo tri začetne udarce od petnajstih, medtem ko je imela nasprotnica veliko težav s servisom, dobila je samo 11 od 17-tih mogočih točk. Polona HERCOG je dobila tri igre na servis nasprotnice.

Drugi niz je bil zelo izenačen, vsaka igralka pa je po dvakrat izgubila servis. Polona HERCOG je dobila le še 54 % točk na svoj sesrvis, medtem ko je nasprotnica odstotek servisa iz prvega niza, ko je znašal 40 % dvignila na 60 %. O zmagovalki drugega niza je odločala podaljšana igra, to pa je dobila Američanka na 4.

Tudi v tretjem nizu Polona ni servirala najbolje, dobila je samo 9 od 19-tih točk na prvi servis in šest od desetih na drugi servis, kar je skupaj znašalo 51 %. Američanka je tudi v tretjem nizu servirala zelo solidno in osvojila 65 % mogočih točk na svoj začetni udarec. Polona HERCOG je v odločilnem nizu izgubila dva, Christnina McHALE pa le en servis. Skupno razmerje osvojenih točk je bilo na koncu 100 - 99 v korist Hercogove, a je bila to le slaba tolažba. Christina McHale je tako še drugič v karieri premagala Polono HERCOG, prvič je zmagala leta 2009.

Polona HERCOG sedaj odhaja na azijsko turnejo.

Tam pa je na prvem trunirju serije WTA z nagradnim skladom 500.000 $ v Guangzhuou v prvem krogu kvalifikacij že zmagala Tadeja MAJERIČ. Tadeja si je po nastopu na OP ZDA privoščila daljši odmor, zdaj pa bo z nastopi nadaljevala na turnirjih v Aziji.

V 1. krogu kvalifikacij ugnala 20. letno Kitajko Zhao DI, 530. igralko lestvice WTA, s 6:4, 3:6, 7:5.

V drugem krogu bo igrala z zmagovalko dvoboja med Srbkinjo Jovano JAKŠIĆ in Kitajko Liu CHANG.