V Kopru se začenja turnir TE do 14 let Banka Koper Junior Slovenia Open 2013, švicarske upe vodi Patty Schnyder

Ljubljana

Na igriščih TK Koper so končali s kvalifikacijskimi obračuni, jutri pa se začenja glavni turnir TE do 14 let, Banka Koper Junior Slovenia Open 2013.

Pri dečkih je v kvalifikacija nastopilo 16 Slovencev, s tremi zmagami pa se je v glavni turnir uspelo uvrstiti Filipu Jeffu PLANINŠKU, kot srečni poraženec pa je v glavni turnir napredoval še Luka ROŠA. V glavnem turnirju bo poleg PLANINŠKA in ROŠE nastopilo še 21 domačih igralcev, med njimi vsi najboljši.

Pri deklicah je v kvalifikacijah nastopilo 20 Slovenk, v glavni turnir so se z dvema oz. tremi zmagami uvrstile Katja ŠKETA, Petra GOBEC, Anja TRBEŽNIK in Katja HRKAČ, kot srečni poraženki pa še Irina PEŠUT in Taya TOŠIĆ. Poleg kvalifikantk bo v glavnem turnirju nastopilo še 23 deklic iz Slovenije in tudi tukaj bodo igrale vse naše najboljše igralke.

V Kopru bodo naši mladi igralci in igralke lahko spoznali eno najboljših teniških igralk, ki je leta 2011 zaključila profesionalno kariero, tokrat pa je na turnir pripeljala mlade švicarske upe, Patty SCHNYDER. Patty je bila leta 2005 sedma (7.) igralka sveta, v karieri pa je osvojila 11 turnirjev serije WTA.

Na fotografiji Patty Schnyder z mladima igralcema TK Koper.