Rok Komac in Tim Tekavec finalista v Kranju, Maruša Plank in Nika Albreht v Ljubljani, na Polzeli znani polfinalisti

Ljubljana

Končujejo se tekmovanja tega konca tedna v Kranju, na Polzeli in v Ljubljani.

Na A turnirjev dečkov do 14 let v Kranju sta finalista Rok KOMAC (Igor) in Tim TEKAVEC (MaxLj). Rok KOMAC je v polfinalu s 6-4 7-6(4) premagal Davida Lukasa AMBROŽIČA, Timu TEKAVCU pa je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 in pri zaostanku v drugem z 1-3 srečanje predal Urh JUSTIN, sicer presenetljivi polfinalist.

V B turnirju sta finalista Gašper OBLAK (MaxLj) in Borut ŠRAJ (ŽtkMb).

Deklice igrajo v Ljubljani. Tu večjih presenečenj ni bilo, če ne štejemo polfinalnega izpada 2. nosilke Urške VELEC, katero je za uvrstitev v finale s 6-2 6-4 premagala 3. postavljena Nika ALBREHT (Radovljica). Druga finalistka je 1. nosilka Maruša PLANK (Ptuj). Ta je s 6-0 6-1 premagala Anjo TRBEŽNIK.

Na članskem turnirju na Polzeli je prvega nosilca Aljaža RADINSKEGA že v drugem krogu s 6-3 6-2 izločil nepostavljeni Jakob Aljaž KAPLJA, ki se je v nadaljevanju uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Markom SABOLČKIM. Ta je v drugem četrtfinalu s 6-1 6-2 premagal Janoša ŽIBRATA. Tretji polfinalist je Matej LELJAK, ki je bil v četrtfinalu s 3-6 6-3 6-0 boljši od Tima ŽIBRATA. Za mesto zadnjega polfinalista se borita Rok JARC in Mitja ZAJŠEK.

Pri članicah so polfinalistke Pija BRGLEZ, Lara VOVK, Sara DJURDJEVIĆ in Polona REBERŠAK, ki je s 6-0 6-2 izločila drugo nosilko Tjašo JERŠE.

Na fotografiji Nika Albreht