Polona Hercog v Quebecu "povozila" še Julie Coin

Ljubljana

Polona HERCOGna WTA turnirju v Qubicu ne popušča in še naprej nasprotnicam ne da dihati. V drugem krogu je oddala samo dve igri in se po zmagi 6-2 6-0 nad 30. letno Francozinjo Julie COIN, 166. igralko sveta, uvrstila v četrtfinale. Za zmago je potrebovala dobro uro, tudi tokrat pa je odlično srvirala, saj tudi v drugem srečanju nasprotnica ni imela niti ene priložnosti za odvzem servisa.

Čeprav ji žreb v uvodnem nastopu ni bil naklonjen, je po odlični predstavi in zmagi nad 1. nosilko očitno dobilo dodatno dozo samozavesti.

Spomnimo, da je v prvem krogu s 6-3 6-1 gladko porazila prvo nosilko, sicer 14. igralko sveta , Belgijko Kirsten FLIPKENS

Polona HERCOG je za zmago potrebovala vsega 54. minut, nasprotnici pa v srečanju, v katerem je odlično servirala ni ponudila niti ene priložnosti za odvzem servisa. S prvim servisom je osvojila 25 od 29 mogočih točk, z drugim servisom pa 7 od devetih. Skupaj je na svoj servis izgubila vsega 6 točk.

Polona bo v četrtfinalu igrala z 21. letno Američanko Christino MCHALE, 84. igralko lestvice WTA. Doslej sta se pomerili enkrat in sicer leta 2009, ko je bila Američanka boljša s 6-3 6-1.