prijava_e
Mladinske selekcije : Ml. sel. 2013

PREDSTAVLJAMO:

 

MATIC ŠPEC - vodilni slovenski mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici

 

Špec Matic_ Radenska Open 2013_400_dm

 

Predstavljamo vam trenutno vodilnega slovenskega mladinca na svetovni mladinski teniški lestvici, Matica ŠPECA.

 

Matic je rojen 26.2.1995 v Mariboru.  je član teniškega kluba ŽTK Maribor v katerem trenira od svojih prvih teniških korakov, ki jih je naredil, ko je bil star sedem let. Z desetimi leti se je začel udeleževati prvih turnirjev, pri dvanajstih letih pa je osvojil svoj prvi turnir.

 

Je trenutno vodilni igralec na lestvici Teniške zveze Slovenije do 18 let, letošnji dvoranski državni prvak in zmagovalec zaključnega turnirja sezona, mastersa, ki ga je konec tedna osvojil v Litiji.

 

Njegovo teniško pot so pomagali oblikovati trenerji Davor Ozmec, Rene Jagačič in Iztok Božič, zadnja tri leta pa dela s Tomažem BERENDIJAŠEM.

 

V teniški karieri je na domačih tekmovanjih osvojil 9 naslovov državnih prvakov, od tega pet med posamezniki in štiri v konkurenci dvojic.

 

Je član slovenske teniške reprezentance do 18 let, za Slovenijo pa je nastopal tudi v vseh mlajših kategorijah, od 12. leta naprej.

 

Na mednarodnih prizoriščih je doslej osvojil štiri mednarodne turnirje, dva v kategoriji do 16 let in 2 v kategoriji do 18 let.

 

Na lestvici Tennis Europe do 16 let je sezono zaključil na 21. mestu,  na lestvici ITF do 18 let pa je trenutno kot navišje uvrščen Slovenec na 262. mestu.

 

Matic je vzoren dijak 4. letnika II. gimnazije Maribor na kateri obiskuje športni razred.

 

Prostega časa nima veliko, kadar ga ima, pa ga izkoristi za druženje s prijatelji, obiskom kina, ne gre pa tudi brez računalnika.

 

Največ časa mu seveda vzamejo teniški in kondicijski treningi. Trenira vsaj  3-4 ure na dan, včasih tudi do 5 ur.

 

V prihodnosti bi rad poskusil srečo na ATP touru, trenutno pa se odloča, ali bo naslednje leto odšel študirat v Ameriko, saj želi ob igranju tenisa dokončati tudi univerzo.

 

Maticu želimo uspešno nadaljnjo teniško pot.

Junior Fed Cup 2013 - Slovenke osvojile 7. mesto

30.9.2013 San Luis Potosi, Mehika

 

Ekipa Slovenije dekleta 16 let_Mehika 2013

 

29.9.2013

 

V mehiškem San Luis Potosiju sta se z zadnjimi tekmami končala Junior Fed Cup in Junior Davis Cup na katerem so nastopili mladi igralci in igralke stari do 16 let iz vsega sveta.

Na turnirju je nastopilo 16 najboljših reprezentanc, ki so se nanj uvrstile na regijskih kvalifikacijah.

Slovenijo so zastopale Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.
 

Naše igralke so imele težak žreb, saj so v predtekmovalni skupini igrale z ekipami ZDA, Francije in Kolumbije. Zabeležile so zmagi nad Francijo in Kolumbijo in v skupini osvojile 2. mesto, kar jih je pripeljalo do razigravanja za uvrstitev od 5. do 8. mesta na svetu.
 

Prvo tekmo z Brazilijo so izgubile z 1 -2, v zadnjem srečanju na prvenstvu pa so se z ekipo Nove Zelandije borile za končno 7. mesto.

Po srečanju posameznic je bil izid izenačen 1-1. Tamara ZIDANŠEK, ki na turnirju odlično igra, je zabeležila še tretjo zmago. Tokrat je  nasprotnico iz NZL, Ello HASSALL  premagala s 6-1 6-2. Drugo srečanje posameznic je igrala Manca PISLAK in z Rosie CHENG izgubila z 0-6 4-6.

O zmagovalkah je odločila igra dvojic. Za Slovenijo sta nastopili Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, ki sta novozelandski vrstnici premagali z rezultatom 6-2 6-2 in Sloveniji zagotovili končno 7.mesto na prevenstvu.
  
1. mesto na Junior Fed cupu je osvojila Rusija, ki je v finalu z 2-0 premagala Avstralijo. Rusija je v polfinalu z 2-1 premagala Madžarsko, Avstralke so bile z 2-1 boljše od ekipe ZDA.

3. mesto na prvenstvu so zasedle Američanke, ki so z 2-0 premagale ekipo Madžarske.
 
5. mesto je osvojila Brazilija, ki je z 2-1 premagala Mehiko.

7. mesto je osvojila Slovenija, 8. je bila Nova Zelandija.

 
Na Junior Davis cupu (fantje), v tej konkurenci nismo imeli predstavnikov, je 1. mesto osvojila Španija, ki je z 2-1 premagala Korejo. Španija je v polfinalu z 2-0 premagala ekipo Nemčije, Koreja je bila boljša od ekipe Avstralije.
         
Čestitke našim igralkam za odlične predstave in uvrstitev na 7. mesto na svetu !!        

 

 

28.9.2013

 

Slovenija igra za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Prvo srečanje bo igrala z Brazilijo. Zmagovalec bo igral z zmagovalcem srečanja med Novo Zelandijo in Mehiko za uvrstitev na 5. mesto, poraženec pa za uvrstitev na 7. mesto.

 

SLOVENIJA  -  BRAZILIJA                  1 - 2

 

a Junior Fed cupu v Mehiki naša ekipa po odigranem turnirju round robin, na katerem je v svoji skupini zasedla odlično drugo mesto igra za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Naša dekleta so danes igrala z ekipo Brazilije, ki je bila prav tako druga v svoji skupini in izgubila z 1 - 2.

Tamara ZIDANŠEK je zabeležila še eno zmago in sicer je s 6-3 7-6(2) premagala Luiso STEFANI.

Manca PISLAK je v drugi tekmi posameznic izgubila z Leticio VIDAL z rezultatom 2-6 2-6.

O zmagovalkah je odločala tekma dvojic. Nastopili sta Nina POTOČNIK in Manca PISLAK in izgubili z dvojico VIDAL/GOMIDE z rezultatom 3-6 4-6. 

 

 

 

27.9.2013 

 

Končani so turnirji RR in znane so uvrstitve ekip po skupinah.

 

V skupini A je bila najboljša ekipa Rusije, sledijo pa Mehika, Češka in Koreja,

 

v skupini B je brez izgubljenega niza slavila ekipa Madžarske, sledijo Nova Zelandija, Egipt in Bolivija,

 

v skupini C je zmagala ekipa ZDA, sledijo Slovenija, Francija in Kolumbija,

 

v skupini D je zmagala ekipa Avstralije, na naslednja mesta so se uvrstile ekipe Brazilije, Slovaške in Namibije.

 

Prvouvrščene ekipe igrajo za razvrstitev od 1. do 4. mesta, drugouvrščene za uvrstitev od 5. do 8. mesta, tretjeuvrščene za uvrstitev 9. do 12. mesta in četrtouvrščene za uvrstitev od 13. do 16. mesta.

 

 

26.9.2013

 

SLOVENIJA  -  KOLUMBIJA                  3  -  0

 

Na  Junior Fed cupu v Mehiki so danes naša dekleta še drugič zmagala. Njihove nasprotnice so bile igralke  Kolumbije, ki so v prvih dveh srečanjih doživele dva poraza.

Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK so si priigrale zmago s 3 - 0, kar je ob porazu Francije z ZDA zadostovalo za drugo mesto.

V prvem srečanju je  Tamara ZIDANŠEK  s 6-1 6-3 premagala 15. letno Juliano VALERO, 777. mladinko sveta.

Drugo tekmo  sta igrali Nina POTOČNIK in Fernanda Maria HERAZO, ki na lestvici ITF zaseda 76. mesto.

Prvi niz je Kolumbijka dobila s 6-0, drugi in tretji pa sta pripadla Nini POTOČNIK, ki je bila boljša s 7-5 in 6-2.


V tekmi dvojic sta za Slovenijo nastopili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. Bili sta uspešni in sta s 7-5 7-6(2) premagali Fernando Mario HERAZO in Lauro Danielo ARCINEGAS in Sloveniji zagotovili še tretjo točko.
 
V drugem srečanju naše skupine sta bili ekipi ZDA in Francije po igrah posameznic izenačeni.  V igri dvojic so bile nato Američanke boljše in zmagale še tretjič. Naše igralke so tako zasedle drugo mesto v skupini in se bodo zdaj borile za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Prvo srečanje bodo igrale z ekipo Brazilije. 

 

 

25.9.2013

 

SLOVENIJA   -   FRANCIJA                    2  -  1 

 

V mehiškem San Luis Potosiju se je s tekmami drugega kroga tekmovanja round robin nadaljeval Junior Fed Cup, na katerem nastopa 16 najboljših reprezentanc do 16 let iz vsega sveta, ki so se tja uvrstile preko območnih kvalifikacij.

Naša dekleta Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK so v prvem krogu izgubila z ekipo ZDA z 0-3.

V drugem srečanju so igrala z ekipo Francije in favorizirane nasprotnice premagale z 2-1. 

Za našo reprezantanco sta nastopili Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK. Nina POTOČNIK je s 4-6 7-5 6-2 premagala Francozinjo Fiono FERRO, 40. igralko mladinske svetovne lestvice ITF.

Drugo srečanje posameznic sta igrali Tamara ZIDANŠEK in Margot YEROLYMOS.  Francozinja, ki na mladinski svetovni lestvici zaseda 59. mesto je zmagala z rezultatom 6-3 6-1.
 

V igri dvojic, ki je odločila o zmagovalkah sta za Slovenijo nastopili Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK, pri Francozinjah je Fiono FERRO nadomestila Apolline RASSAT.

Naši mladinki sta z zmago nad precej višje uvrščenima tekmicama na svetovni lestvici prijetno presenetili. Tamara in Nina sta slavili z rezultatom 6-4 4-6 6-1.

V drugem srečanju skupine C so Američanke še drugič zmagale . Tudi Kolumbijo so premagala s 3-0.

V zadji tekmi RR turnirja bodo naše igralke, ki so zdaj kar zapletle stanje v skupini, igrale z ekipo Kolumbije, ki ne bi smela biti previsoka ovira.
         

 

24.9.2013

 

SLOVENIJA   -   ZDA                              0  -  3

 

 

Manca PISLAK - Michaela GORDON    0-6 2-6

 

Nina POTOČNIK - Katerina STEWART    3-6 6-1 6-7(1)

 

Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK  -  Katerina STEWART, Kaitlyn MCCARTHY   1-1 (predaja Slovenija)

 

23.9.2013

 

Naše mladinke v kategoriji do 16 let Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, vodi jih Goran DJURDJEVIĆ so v petek odpotovale na finale tekmovanja Junior Fed cup (svetovno ekipno prvenstvo do 16 let) v San Luis Potosi v Mehiko.

 

Gre za odlično generacijo deklet, ki so si nastop na zaključnem turnirju priigrala na finalu Evropskega ekipnega prvenstva v švicarskem Leysinu, kamor so se uvrstila preko kvalifikacijskega  turnirju v Hatfieldu, Velika Britanija.

 

V Hatfieldu je ekipa nastopila v zoni B in zmagala, na finalu v Leysinu pa so po porazu v prvem krogu z ekipo Češke dekleta osvojila končno 6. mesto, kar je zadostovalo za uvrstitev na zaključni turnir.

 

Ekipna svetovna prvenstva za starostno skupino 16&U potekajo od leta 1985, prvotno pod imenom "World Youth Cup",  od leta 2005 pa po zamenjavi sponzorja pod imenom  "Junior Fed Cup by BNP Paribas". V prvem letu so nastopale ekipe iz 44-tih držav, z leti pa je tekmovanje postajalo vedno množičnejše in  v zadnjih letih se ga udeležeje okrog 100 držav, ki se v predkvalifikacijah in kvalifikacijah v štirih svetovnih skupinah borijo za mesto med 16-timi najboljšimi ekipami sveta.

Gre za eno najmnožičnejših ekipnih tekmovanj in že sama uvrstitev na zaključni turnir, kamor se je iz Evrope usvrstilo 6 reprezentanc, predstavlja izjemen uspeh.
 
Pri dekletih poleg Slovenije nastopajo ekipe Mehike, Avstralije, Bolivije, Brazilije, Columbije, Češke, Egypta, Francije, Madžarske, Koreje, Namibije, Nove Zelandije, Rusije, Slovaške in ZDA.

 

Ekipe najprej tekmuje po sistemu raound robin in so razdeljene v štiri skupine. Slovenija je v skupini z ZDA, Francijo in Kolumbijo.Naša dekleta prvo tekmo igrajo z ekipo ZDA. Zmagovalke skupin se uvrstijo v polfinale.

 

Prvo srečanje je že odigrala Manca PISLAK. Z 2-6 in 0-6 je izgubila s prvo ameriško igralko Michaelo GORDON, ki je julija dopolnila 14 let, na svetovni mladinski lestvici ITF pa že zaseda 78. mesto.

 

Drugo srečanje je igrala Nina POTOČNIK. Njena nasprotnica je bila Katerina STEWART. Po jakosti na ITF lestvici tretja igralka ameriške ekipe je stara 16  let, na lestvici ITF pa je uvrščena 100 mest za Nino. Prvi niz je dobila Američanka s 6-3, drugega Nina Potočnik s 6-1, v tretjem pa je Nina iz rok izpustila celo zmago. Hitro je namreč povedla s 3-0, nato imela še prednost 5-3, na koncu pa izgubila v podaljšani igri tretjega niza. Končni izid 6-3 1-6 7-6(1) za Američanko STEWART.

V srečanju dvojic sta za Slovenijo nastopili Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, za ZDA pa Katerina STEWART in po moči druga Američanka, 15. letna Kaitlyn MCCARTHY, 174. igralka lestvice ITF. Naši igralki sta srečanje pri izidu 1-1 predali.

 

Slovenija je v tej starostni kategoriji doslej enkrat osvojila naslov najboljše ekipe na svetu in sicer leta 1996, ko je zmagala  v Zurichu. V slovenski ekipi so takrat nastopile Katarina SREBOTNIK, Petra RAMPRE in Maja MATEVŽIČ.          

   
 

 

Ekipi Ptuja in Celja na 47. mednarodnih igrah šolarjev v Kanadi

Ljubljana, 19.8.2013

 

Lah Goručan Krajnc Winsdor 2013_525_zk 

 

V Kanadi so se v mestu Winsdor končale 47. mednarodne igre šolarjev (International children's games – ICG). Na igrah je nastopilo preko 1500 športnikov iz vseh kontinentov sveta.

 

Otvoritve na slovesnost_igre solarjev Windsor 2013

 

Tekmovanja so potekala v 8 športnih panogah: atletiki, gimnastiki, plavanju, tenisu, nogometu, baseballu, odbojki in košarki.

 

Na letošnjih igrah je sodelovalo 82 mest iz 31. držav. Slovenijo sta v tenisu zastopali ekipi  Ptuja in Celja.

 

Mednarodne igre šolarjev  so v svetovnem merilu največja prireditev za mlade v starosti od 12 - 15 let. Prve Mednarodne igre šolskih otrok so se odvijale v Sloveniji v Celju leta 1968. Njihov začetnik je bil Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o spoznavanju in druženju mladih različnih narodnosti in kultur preko športa.

Na prvih igrah je nastopilo devet mestnih ekip iz 5. držav. V naslednjih letih so igre gostili še v Murski Soboti, Ravnah, Slovenj Gradcu, Celju in nazadnje v Velenju leta 1999. Gostitelj naslednjih iger 2014 bo Avstralija.

 

S kanadskimi Slovenci_2013_525_tk

 

Ekipo Ptuja so v tenisu zastopali Sven LAH, Amadej GORUČAN, Taja GLAŽAR in Hana SIMONIČ, vodil jih je Zoran KRAJNC, za ekipo Celja so nastopili Nik DIMITRIJEVIČ, Tinkara KOVAČ in Maja VENGUST.

 

V konkurenci dečkov je nastopilo 36 igralcev, v konkurenci deklic pa 26 igralk.

 

Pri deklicah sta po eno zmago v konkurenci posameznic vknjižili Hana SIMONIČ in Maja VENGUST, v konkurenci dvojic pa sta se Maja VENGUST in Tinkara KOVAČ med 11. dvojicami uvrstili v polfinale.

 

ekipa Celja 2013_igre solarjev_Kanada_525

 

Še boljše je šlo fantom saj sta Amadej GORUČAN in Sven LAH dvakrat stala na zmagovalnih stopničkah.

 

V konkurenci posameznikov se je Sven LAH s štirimi zmagami uvrstil v finale, kjer je s 4-6 4-6 izgubil s 15. letnim Tajcem Nawakharnom KHUNJANOM, 503. mladincem sveta, ki je do finala oddal vsega 5 iger. Amadej GORUČAN je zmagal  trikrat, tudi njega pa je v  polfinalu s 6-2 6-0 izločil kasnejši zmagovalec.

zakljucna slovesnost Winndsor 2013_525

 

V konkurenci dvojic je nastopilo 16 parov, Sven LAH in Amadej GORUČAN pa sta izgubila finalno srečanje. Tudi tokrat sta bila boljša igralca iz Tajske Nawakarn KHUNJAN in Vorachon RAKPUANGCHON.

 

Naši fantje in dekleta so poželi veliko simpatij med Slovenci živečimi v Kanadi. Finale je spremljala predstavnica Republike Slovenije v Kanadi ga. Irena Gril in finalistoma osebno čestitala.

 

Foto: Z.K. in Gregor Kovač
  

PREDSTAVLJAMO:

 

NINA POTOČNIK - vodilna slovenska mladinka na svetovni teniški lestvici

 

Predstavljamo vam trenutno vodilno slovensko mladinko na svetovni mladinski teniški lestvici, Nino POTOČNIK.

 

Potočnik_Nina_400x600_oanp_2013

Foto: os. arhiv NP

 

16.  letna Nina, ki bo 17 let dopolnila januarja 2014 je trenutno na 146 .  mestu svetovne mladinske teniške lestvice, najvišje v karieri je bila na  102. mestu decemba 2012.

 

V mladinski karieri je na mednarodni sceni osvojila 1 turnir  do 12 let, dva turnirja do 14 let, en turnir do 16 let in 4 turnirje do  18 let. V kategoriji deklic do 14 let je bila uvrščena na 13. mesto v  Evropi, v  kategoriji do 16 let pa je bila najvišje na 27. mestu v  Evropi, a je treba dodati, da je odigrala relativno malo turnirjev v teh  dveh kategorijah, saj se je hitro usmerila na tekmovanja do 18 let.

 

Nina je začela tenis igrati pri šestih letih v TK Terme Ptuj.  Tekmovati je začela z osmini leti in pri desetih letih osvojila prvi  turnir TZS do dvanajst let. V nadaljevanju kariere je osvojila dvanajst  naslovov državne prvakinje v različnih starostnih kategorijah, od tega  sedem posamezno in pet v dvojicah. Dvakrat je bila članica ekipe, ki je osvojila ligaški naslov.

 

Nina je redna članica reprezentančnih selekcij od 12 do 16 let. V  kategoriji do 12 let je z ekipo v finalu končala na 7. mestu v Evropi, z  ekipo do 14 let pa je na evropskem prvenstvu dosegla 3. mesto, na  svetovnem pa izjemno 4. mesto.

 

Je bronasta iz letošnjega evropskega posamičnega prvenstva do 16 let in članica mladinske ekipe do 16 let, v ekipi sta še Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK,  ki se je na finalu evropskega ekipnega prvenstva uvrstila na 6. mesto  in s tem na finale mladinskega svetovnega prvenstva v Mehiki, ki bo  septembra letos.

 

Vrsto let je bil njen trener Zoran Krajnc. Zadnje leto in pol pa sodeluje z Goranom Djurdjevićem.

 

Nina je pridna dijakinja športne gimnazije na Ptuju. Za druge hobije  nima prav veliko časa, saj na teniškem igrišču prebije od 4-6 ur dnevno.  Zelo rada pa pripravja kovčke in potuje na turnirje.

 

Nina pravi,  da je tenis njeno življenje. Njeni cilji za prihodnost so, da nastopi  na mladinskem grand slam turnirju, da se uvrsti na mladinski teniški  lestvici med dvajset najboljših in da ponovi rezultate mladinskega  tenisa tudi v članski kategoriji.

 

''Ninin razvoj spremljam že od njenih prvih korakov v tenisu. Je  zelo pridna, marljiva, borbena na igrišču, vedno nasmejana in zelo  priljubljena med vrstnicami. Že na njenih prvih turnirjih je bilo mogoče  opaziti, da nosi v sebi nekaj, česar druge igralke nimajo, in da je  talentirana. Nina je trenutno najbolj perspektivna mlada igralka v Sloveniji, kar dokazujejo tudi njeni rezultati doma in v tujini,'' je o  Nini povedal njen sedanji trener Goran.

 

Želimo ji še veliko uspehov na njeni športni poti.     

 

Foto: osebni arhiv N.P.

            

Poletna evropska ekipna prvenstva (Summer cups 2013)

Ljubljana, 1.7.2013

 

Končala so se letošnja poletna ekipna evropska teniška prvenstva (Summer cups 2013).

 

 

V kvalifikacijah za EEP so ekipe nastopale v štirih regijskih predtekmovalnih skupinah. V finalni del se uvrstita najboljši ekipi iz regijskega tekmovanja.

 

Kvalifikacije do 14 let so potekale od 30. junija do 2. julija, finale pa od 5. do 7. julija v Murcii (Španija) za dečke in v istem terminu v Loanu (Italija) za deklice.

 

Kvalifikacije za kategoriji do 16 in do 18 let so se odvijale od 31. julija do 2. avgusta.

 

Finale v kategoriji do 16 let je bilo 5. do 7. avgusta v La Touquetu (Francija) za fante in v Leysinu (Švica) za dekleta.

 

Finale v kategoriji do 18 let je bilo od 5. do 7. avgusta v  La Rochellu (FRA) za fante, za dekleta bo od 20. - 22.  septembra v Lleidi (Španija).

 

V nadaljevanju najdete poročila iz posameznih tekmovanj.

 

EEP do 16 let - finale Leysin 2013

Ljubljana, 7.8.2013

 

Ekipa EPP 16_2013_525_itf

 

V švicarskem Leysinu se je končalo ekipno evropsko prvenstvo v kategoriji do 16 let.

 

To je tudi edini zaključni turnir v mladinskih kategorijah na katerem smo imeli svoje predstavnike. V zaključni turnir se je uvrstilo 8 reprezentanc, ki so zasedle prvo ali

drugo mesto v kvalifikacijskih skupinah prejšnji teden. Naša dekleta so v svoji kvalifikacijski skupini zmagala.

 

Na zaključku so torej nastopale poleg naše reprezentance, ki je bila postavljena na mesto 4. nosilk, še ekipe Rusije/1, Velike Britanije, Francije, Slovaške/3, Češke, Belorusije in Madžarske/2.

 

Naša ekipa, ki je nastopila v postavi Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, vodil pa jo je Goran DJURDJEVIĆje na prvenstvu zasedla končno 6. mesto v Evropi.

 

Naša reprezentanca je v uvodnem srečanju igrala z ekipo Češke in izgubila z 1-2. Nina POTOČNIK in Manca PISLAK sta srečanji posameznic izgubili, dvojica Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK pa je osvojila točko v srečanju dvojic.


Našim igralkam je tako ostalo razigravanje za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

V prvem srečanju so premagale Belorusijo z 2-1 in si s tem zagotovile nastop na svetovnem prvenstvu ter tekmo za 5. mesto v Evropi. Točki za zmago sta osvojili Manca PISLAK in dvojica Nina POTOČNIK in Manca PISLAK.

 

V zadnji tekmi so se naše igralke za 5. mesto v Evropi merile z ekipo Slovaške. Ta je bila boljša in je po srečanju posameznic že odločila srečanje v svojo korist. Za Slovenijo sta nastopili Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK, obe pa sta tekmi izgubili.

 

Naše mlade igralke so se uvrstile na finale Junior Fed Cupa, ki se bo odvijal v mehiškem San Luis Potosi od 24. do 29. septembra 2013.

EEP do 18 let 2013

Ljubljana, 28.7.2013

 

Dekleta EEP 2013_525_ds

 

Dekleta do 18 let nastopajo v zoni A v češkem Mostu.  Slovenijo zastopajo Eva ZAGORAC, Pija BRGLEZ in Natalija ŠIPEK. Ekipo vodi Dominik SENICA.

 

V skupinji s Slovenijo so še ekipe Bolgarije, Češke, Velike Britanije, Portugalske in Slovaške.

 

SLOVENIJA - PORTUGALSKA   3 - 0

 

V prvem srečanju so s 3-0 premagala Portugalsko. Za uvrstitev v finale in s tem na finale EEP bodo jutri igrala z ekipo Velike Britanije. Ta je bila kot 1. nosilka v prvem krogu prosta.

 

Natalija ŠIPEK - Caludia CIANCI  6-4 6-3

Eva ZAGORAC - Ivone ALVARO 6-4 6-0

Natalija ŠIPEK/Pija BRGLEZ - Claudia CIANCI/Claudia GASPAR  7-5 6-2

 

SLOVENIJA - VELIKA BRITANIJA       0 - 3

 

Natalija ŠIPEK - Freya CHRISTIE    4-6 0-6

Eva ZAGORAC  - Katie BOULTER     3-6 3-6

 

Natalija ŠIPEK/Pija BRGLEZ - Katie BOULTER/Freya CHRISTIE   2-6 4-6

 

Dekleta so izgubila odločilno srečanje z ekipo Velike Britanije in jih ne bio na zaključku EEP. Jutri se bodo borila za 3. mesto. 

 

 
SLOVENIJA   -    ČEŠKA          1 - 2 

 

 

Pija BRGLEZ  -  Sandra HONIGOVA  7-6(2) 6-3

Natalioja ŠIPEK - Gabriela PANTUCKOVA  0-6 5-7

 

Eva ZAGORAC/Pija BRGLEZ - Barbora STEFKOVA/Sandra HONIGOVA 2-6 1-6

 

 

Slovenke so osvojile končno 4. mesto.

 

 

-----------------------------------------------

  

Fantje do 18 let igrajo v zoni B, v Benetkah.  Za Slovenijo nastopajo Rok KRIŽAJ, Matic ŠPEC in Rok SITAR. Ekipo vodi Igor RORIČ.

 

V skupini s Slovenijo igrajo še ekipe Hrvaške,  Izraela, Italije, Nizozemske, Portugalske in Švedske.

 

 

SLOVENIJA - ŠVEDSKA    0-3

 

Po srečanju posameznikov so Švedi povedli z 2-0 in si že zagotovili zmago, naši  fantje pa so izločeni iz borbe za napredovanje na zaključni turnir.

 

Rok KRIŽAJ - Jonathan MRIDHA    0-6 0-6

Matic ŠPEC -  Elias YMER   6-7(5) 5-7 

 

Rok KRIŽAJ/Rok SITAR - Gustav HANSSON/Jonathan MRIDHA 2-6 3-6

 

V razigravanju bodo fantje igrali najprej z ekipo Nizozemske, v primeru zmage pa za 5. mesto še z ekipo Izraela.

 

 

SLOVENIJA - NIZOZEMSKA       3 - 0

 

Rok SITAR  -    Botic VAN DE ZANDSCHULP     6-7(4) 6-2 7-6(2)

Matic ŠPEC   -  Fabian VAN DER LANS             predaja

 

Matic ŠPEC /Rok SITAR - Fabian V.D. LANS/ Botic V.D.ZANDSCHLUP   predaja

 

Naši fantje bodo jutri igrali z ekipo Izraela za končno 5. mesto.

 

 
SLOVENIJA - IZRAEL    0 - 3

 

Rok KRIŽAJ - Mor BULIS               6-7(3)  4-6

Matic ŠPEC - Tal GOLDENGOREN  6-7(3) 3-6

 

Matis ŠPEC/Rok SITAR - Tal GOLDENGOREN/Or-Ram HALEM  5-7 5-7

 

 
Fantje so osvojili končno 6. mesto.

 

 

 

 

 

EEP do 16 let 2013

Ljubljana, 28.7.2013

 

Fantje do 16 let nastopajo v zoni D, ki igra v Ankari. V ekipi so Nik KRAPEŽ, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip Jakob ZUPANČIČ. Ekipo vodi Darko VOGLAR.

 

Ekipa 16 EEP 2013_525_dv 

 

Njihovi mogoči nasprotniki so Danska, Nemčija, Nizozemska, Slovaška, Švedska, Turčija in Ukrajina.

 

SLOVENIJA - NEMČIJA    0 - 3

 

Prvo tekmo so igrali z Nemci in izgubili z 0-3. To pa pomeni, da so že ob možnost za napredovanje v zaključni del.

 

"Prvi dan se je Slovenija borila proti favorizirani Nemciji in izgubila z rezultatom 3-0. Prvi je sel na teren Nik KRAPEŽ in po dobri igri, predvsem v drugem setu izgubil 26 46. Nato je sel na teren Bor SCHWEIGER MUŽAR in bil po odlicni igri  blizu zmage in senzacije proti 2. na ITF lestvici Aleksandru Zverevu. Rezultat 64 36 76," je v poročilu zapisal Darko VOGLAR.

 

Nik KRAPEŽ - Fabian FALLERT 2-6 4-6

Bor SCHWEIGER MUŽAR - Alexander ZVEREV  6-4 3-6 7-6(4). 

 

Nik KRAPEŽ/Filip Jakob ZUPANČIČ - Tim SANDKAULEN/Fabian FALLERT  2-6 2-6

 

V razigravanju od 5. - 8. mesta bodo naši fantje najprej igrali s Švedsko.
 

 
SLOVENIJA - ŠVEDSKA      0 - 2

 

 

Nik KRAPEŽ -  Sam TAYLOR   7-6(3) 3-6 4-6

Filip Jakob ZUPANČIČ  -  Mikael YMER  1-6 3-6

 

Tekma dvojic ni bila odigrana.  Fantje bodo igrali za uvrstitev na 7. mesto z zmagovalko srečanja med Ukrajino in Turčijo.

 

 

SLOVENIJA  -   TURČIJA      0 - 3

 

Nik KRAPEŽ - Alp SENTAY   4-6 3-6

Bor SCHWEIGER MUŽAR  - Cagatay Sami SOKE 4-6 7-6(6) 4-6

 

Bor S. MUŽAR/ Filip J. ZUPANČIČ - Alp SENTAY/Sarp ABAGIBUN 2-6 2-6

 

Fantje so osvojili končno 8. mesto. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

Dekleta do 16 let igrajo v zoni B, v Hatfieldu, Velika Britanija.

 

Ekipa EPP 16_2013_525_itf

 

Za Slovenijo nastopajo Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.

 

Naša dekleta, ki imajo po uvrstitvah na mladinskih svetovnih lestvicah največ možnosti za napredovanje v zaključni del kljub temu čaka težko delo.

 

Njihove mogoče nasprotnice v turnirju so Avstrija, Bosna in Hercegovina, Estonija, Nemčija, Velika Britanija, Švedska in Švica. V skupini morajo osvojiti 1. ali 2. mesto.

 

V prvem današnjem srečanju so vlogo favorita popolnoma upravičila in Avstrijke gladko premagala s 3-0. Priložnost so dobile vse tri igralke. 

 
 
SLOVENIJA/2  - AVSTRIJA   3 - 0

 

Manca PISLAK - Anna KRAUS      6-3 6-1

Nina POTOČNIK - Alena WEISS   6-3 6-1

 

Manca PISLAK/Tamara ZIDANŠEK - Alena WEISS/Jasmin BUCHTA 6-3 7-6(3)

 

Naša dekleta bodo jutri igrala odločilno srečanje za napredovanje v zaključni del evropskega prvenstva. Njihove nasprotnice bodo Švedinje, ki so danes z 2-1 premagale 3. nosilke, ekipo Nemčije.

 

SLOVENIJA - ŠVEDSKA     3 - 0

 

Nina POTOČNIK - Kajsa RINALDO PERSSON  4-6 6-2 6-4

Manca PISLAK -  Sandra ORTEVALL 6-2 6-3

 

Manca PISLAK/Tamara ZIDANŠEK - Fanny OSTLUND/Sandra ORTEVALL 6-2 6-1

 

Naša dekleta so se s polfinalno zmago že uvrstila na finale EEP, ki bo od 5. do 7. avgusta v švicarskem Leysinu, jutri pa bodo za 1. mesto v kvalifikacijah igrala z ekipo Velike Britanije. 

 

 

SLOVENIJA  -  VELIKA BRITANIJA    2 - 0

 

Tamara ZIDANŠEK - Gabriella Patricia TAYLOR    6-1 4-6 7-6(4)

Manca PISLAK -  Lana RUSH   6-4 4-6 6-3

 

Tamara ZIDANŠEK/Nina POTOČNIK  - Gabriella Patricia TAYLOR/Lana RUSH

 

Ekipa Slovenije je osvojila 1. mesto in potuje na finale v Leysin. Finale bo od 5. - 7. avgusta. 

 

Čestitamo !

EEP do 14 let 2013

Ljubljana, 1.7.2013

 

Z nastopom ekip fantov in deklet do 14 let so se začela letošnja ekipna evropska prvenstva (Summer cups).


Za uvrstitev na zaključni turnir morajo ekipe skozi močne kvalifikacije. Te potekajo v štirih skupinah v različnih državah.

 

Ekipa deklet do 14 let v postavi Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Anja GAL pod vodstvom Dominika SENICE je igrala v Izmiru (Turčija). Poleg Slovenije so v skupini D nastopale ekipe Nemčije, Madžarske, Portugalske, Rusije, Turčije in Ukrajine.

 

Ekipa deklic do 14 let_2013_525_ds

 

SLOVENIJA - TURČIJA    2-1

 

Naša dekleta so v uvodnem nastopu igrala z ekipo Turčije in zmagala z rezultatom 2-1.

 
Slovenijo je v vodstvo popeljala Kristina NOVAK z zmago nad Muazzez DEMIRCI s 6-4 7-5. Na 1-1 je izenačila Inci OGUT, ki je s 6-3 6-3 premagala Laro PROSENJAK.
 
Odločilno točko za Slovenijo sta priigrali Kristina NOVAK in Anja GAL z zmago nad turško dvojico Inci OGUT- Defne OLCAY. Naša dvojica je bila boljša s 6-2 6-2.

Naše deklice bodo v polfinalu igrale z ekipo Rusije, ki je bila v prvem krogu prosta. Zmaga prinaša uvrstitev na zaključni turnir, poraz pa borbo za 3-4 mesto.

 
SLOVENIJA - RUSIJA     0-3
 

V polfinalnem obračunu deklic do 14 let Slovenija zaostaja v srečanju z Rusijo z 0-2, to pa pomeni, da Slovenk ne bo na zaključnem turnirju.

 

V prvem današnjem srečanju je 2. ruska igralka Anastasia GASANOVA, 16. igralka Evrope do 14 let, s 6-1 in 6-0 premagala Kristino NOVAK. V drugem srečanju posameznic je bila Evgeniya LEVASHOVA, 2. igralka Evrope do 14 let s 6-1 6-2 boljša od Anje GAL.

 

V dvojicah sta nastopili Kristina NOVAK in Lara PROSENJAK in tudi za njiju sta bili nasprotnici premočni. Za Rusijo sta igrali Anastasia GASANOVA in Anna UREKE in zmagali s 7-5 6-3.

  

SLOVENIJA - UKRAJINA   2-1
 

V tekmi za 3. mesto je Slovenija premagala Ukrajino z 2-0. V prvi tekmi je Anja GAL z 0-6 6-3 6-3 premagala Yulio STARODUBTSEWO, Lara PROSENJAK pa je bila z 1-6 6-4 6-4 boljša od Katarine ZAVATSKE.

 

Deklice so odigrale tudi tekmo dvojic, ki je bila bolj revialnega pomena. Anja GAL in Kristina NOVAK sta izgubili z 1-6 5-7. Za UKrajino sta nastopili Oleksandra ANDRIEIEVA in Yulia STARODUBTSEWA

 

 

DEKLICE SO OSVOJILE KONČNO 3. MESTO.
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dečki igrajo v španski Murcii. V skupini D so poleg njih še Turki, Bolgari, Švedi, Španci, Avstrijci, Srbi in ekipa BiH.

 

Ekipa dečkov do 14 let 2013_bg_525 

Foto:B. Glogovac

 

SLOVENIJA - ŠVEDSKA (4)  0-3

 

Prvo tekmo je slovenska ekipa v kateri so Anže ARH, Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC, vodi jih Brane GLOGOVAC  igrala s 4. nosilci, ekipo Švedske.
Švedi so bili boljši in so zmagali z rezultatom 3-0.

 

Joel AKERLUND je s 6-3 6-0 premagal Jana VEHOVCA, Karl FRIBERG je bil s 3-6 6-1 6-0 boljši od Anžeta ARHA, izgubila pa je tudi naša dvojica Matic PODLIPNIK-Jan VEHOVEC. Šveda Jonas ERIKSSON ZIVERTS in Karl FRIBERG sta zmagala s 6-2 7-6(8).

 

Dečki so s tem izgubili možnost za napredovanje, v razigravanju za 5-8 mesto pa bodo jutri igrali z ekipo Bolgarije.   

 

SLOVENIJA - BOLGARIJA   1-2
 

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so naši dečki danes igrali z ekipo Bolgarije in tesno izgubili z 1-2. 

 

Slovenijo je v vodstvo popeljal Matic PODLIPNIK z zmago s 6-3 6-0 nad Bolgarom Zlatanom PALAZOVIM.  Anže ARH je v igri s prvim bolgarskim igralcem Kaloyanom DIMITROVIM tesno izgubil s 3-6 6-4 2-6.

 

O zmagovalcu je odločala igra dvojic v kateri sta bila Bolgara Kaloyan DIMITROV in Stefan TELKEDZHIEV s 6-3 6-2 boljša od Anžeta ARHA in Jana VEHOVCA.

 

Dečki bodo igrali za končno 7. mesto z ekipo Avstrije.

 

SLOVENIJA - AVSTRIJA     1-2

 

V tekmi za 7. mesto so naši dečki še tretjič izgubili. Avstrijci so zmagali z rezultatom 2-1.

 

 

Matic PODLIPNIK je Sloveniji priigral vodstvo po zmagi nad Tobiasom WAGNERJEM s 6-7(7) 7-5 6-4.

 

Izid je poravnal Gabriel HUBER, ki je Janu VEHOVCU prepustil vsega 1 igro in slavil s 6-1 6-0.

 

O zmagovalcu je odločalo srečanje dvojic, ki sta ga dobila Avstrijca Gabriel HUBER in Benjamin GRABER.  Za Slovenijo sta nastopila Anže ARH in Matic PODLIPNIK, avstrijska mladinca pa sta zmagala s 6-0 3-6 6-1.

 

DEČKI SO OSVOJILI KONČNO 8. MESTO.

 

 

  
 

EEP do 12 let 2013

Ljubljana, 28.7.2013

 

eep u12 deklice Rakovnik 2013_525_gš

 

Z nastopi v kategoriji do 12 let so se začele letošnje kvalifikakacije za ekipna evropska prvenstva, ki se bodo nadaljevale z nastopi ekip do 14, 16 in 18 let od 31.7 - 2.8.2013.


Ekipa dečkov do 12 let nastopa v postavi Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Filip Jeff PLANINŠEK, ekipo pa vodi Luka VERHOVEC.


Dečki nastopajo v romunskem Temišvarju, kjer so še ekipe Bosne &  Herzegovine, Hrvaške, Romunije, Rusije, Švedske, Švice in Ukrajine.

Žreb nas je v RR tekmovanju uvrstil v skupino B, v kateri so poleg Slovenije ekipe BiH, Rusije in Ukrajine.

Dečki so danes že nastopili in v uvodnem srečanju premagali ekipo Ukrajine z 2-1. Zmagal je Jan KUPČIČ in dvojica Jan KUPČIČ/Filip Jeff PLANINŠEK.

V drugem srečanju so naši dečki izgubili z Rusijo z 1-2. Točko za Slovenijo je osvojil Jan KUPČIČ. Tretjo tekmo igrajo naši dečki z BiH.

Ekipa deklic do 12 let nastopa v postavi Marija VIČIČ, Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Dekleta je v Rakovnik na Češkem odpeljal Gregor ŠENICA.

V Rakovniku nastopajo še ekipe Avstrije, Bosne & Hercegovine, Češke, Izraela, Portugalske, Slovaške in Švedske.


Deklice so uvodno srečanje v skupini A, v kateri so še BiH, Švedska in  Portugalska igrale proti Švedski in zmagale z 2-1. Točko je med posameznicami osvojila Živa FALKNER, drugo pa je prispevala dvojica Živa FALKNER in Marija VIČIČ.

Drugo srečanje turnirja RR so deklice izgubile z ekipo BiH z 1-2. Točko za Slovenijo je osvojila dvojica Marija VIČIČ in Pia LOVRIČ Tekmi posameznic sta Marija Vičič in Živa FALKNER izgubili.

Danes so deklice danes izgubile tretje srečanje s Portugalsko z 0-3 in tako izgubile možnost za napredovanje v zaključni del.


So se pa napredovanje borili dečki, ki so v zadnji tekmi skupine z 2- 1 premagali ekipo BiH in osvojili 2. mesto v skupini. Prvi so bili Rusi.

 

Dečki so igrali za drugo mesto na turnirju z ekipo Romunije. Žal niso  bili uspešni. Romuni so po tekmah posameznikov povedli z 2-0. Jan KUPČIČ je izgubil s Filipom Cristianom JIANUJEM s 5-7 1-6, Nini Gabriel DICA pa je s 6-2 6-0 premagal Tima TEKAVCA. V zadnjem srečanju je naša dvojica Filip Jeff PLANINŠEK in Tim TEKAVEC izgubila z 1-6 5-7  z dvojico Cezar CRETU  in Nini Gabriel DICA.

 

Dečki so tako osvojili 3-4. mesto in se niso uvrstili na zaključni turnir.

To možnost so že v predtekmovalni skipini izgubile deklice, ki so igrale za končno 7. mesto z ekipo Izraela. Prva je nastopila Pia LOVRIČ in s 3-6 5-7 izgubila z Daryo SHVARTSMANN. Živa FALKNER je igrala z Nicole KHIRIN in izgubila s 3-6 1-6.

 

Deklice so osvojile končno 8. mesto.
 
Podrobnejše rezultate najdete tukaj.


 
 
Podrobnejše rezultate najdete tukaj.

Evropska prvenstva za posameznike in posameznice 2013

Klosters, Moskva, Pilzen, 22.8.2013

 

Potočnik Nina EPP 2013 oanp

Nina POTOČNIK je bila na posamičnem evropskem prvenstvu do 16 let BRONASTA!!  

Foto: oaNP

 

Ta teden domača igrišča, kar se tiče tekmovanj, samevajo. To pa ne pomeni, da bodo počivali naši najboljši mladi igralci. Ta teden nastopajo na evropskih prvenstvih za posameznike in posameznice v kategorijah do 14, 16 in 18 let, teden za tem pa se bodo pomerili še na ekipnih obračunih v istih kategorijah. 

 

Ekipi do 16 in 18 let sta nepopolni, saj so igralci in igralke staknili virozo, zaradi katere so morali nekateri ostati doma. 

 

Evropska posamična prvenstva so na sporedu od 22. do 28. julija.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

EPP Moskva 2013_14_Šporn_525

 

Dečki in deklice do 14 let igrajo v češkem Pilzenu, Slovenijo pa zastopajo Anže ARH in Matic PODLIPNIK ter Lara PROSENJAK in Kristina NOVAK. Ekipo vodi Aleš ŠPORN.

 

Uvodni srečanji sta izgubila Lara PROSENJAK in Anže ARH, Kristina NOVAK in Matic PODLIPNIK pa sta z zmagama napredovala v tretji krog, kjer pa sta z nastopi končala.

 
POSAMEZNO: (žreb 128):   

 

1.  KROG 
Kristina NOVAK      Bye  
Lara PROSENJAK

    Fruzsina SZABO (Hun)

3-6 3-6 
 
Anže ARH    Bye  
Matic PODLIPNIK    Bye  

 

 

2.  KROG 
Kristina NOVAK

  Vilma BERGLUND  (Swe)

2-6 
6-4  6-3 
     
 
Anže ARH

Mykyta MASHTAKOV    (Ukr)

7-5

2-6 3-6 

Matic PODLIPNIK
Marti ESCORIZA TERES (And)
6-0 6-0 

 

3.  KROG 
Kristina NOVAK

 Katarina ZAVATSKA [Ukr/13] 

4-6 2-6

Matic PODLIPNIK

Corentin MOUTET [Fra/4] 

0-6 0-6

 

V konkurenci dvojic sta v prvem krogu z nastopi končali Lara PROSENJAK in Kristina NOVAK.

 

Anže ARH in Matic PODLIPNIK sta se po predaji nemškega para uvrstila v četrtfinale.

 

 

 

DVOJICE: (žreb 64)

 

1.  KROG 
Kristina NOVAK, Lara  PROSENJAK                          

Lea ROMAIN/Lucie WARGNIER (Fra)

5-7 4-6 

Anže ARH, Matic PODLIPNIK

bye

 

 

2.  KROG 
Anže ARH, Matic PODLIPNIK                   
Anatolii RAININ / Mykyta MASHTAKOV [Ukr/10]
5-7
7-5
15-13 
 

   

 
3.  KROG 
Anže ARH, Matic PODLIPNIK                   
Rudolf MOLLEKER /Marvin MOELLER [Ger/6]
predaja
 

   

 
ČETRTFINALE

Anže ARH, Matic PODLIPNIK                   

Corentin MOUTET/Matteo MARTINEAU [3Fra/]

3-6 5-7

 

   

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 

EPP_2013_Moskva_16_525_ds

 

Fante in dekleta do 16 let gosti Moskva. Pri fantih slovenske barve branita Bor SCHWEIGER MUŽAR  in Filip Jakob ZUPANČIČ, pri dekletih pa Nina POTOČNIK. Ekipo vodi Dominik SENICA.

 

Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip Jakob ZUPANČIČ v uvodnih nastopih nista bila uspešna.

 

Nina POTOČNIK je nastopila v torek in v prvem srečanju zmagala, uspešna je bila tudi v drugi tekmi in se je uvrstila v osmino finala.

 

V konkurenci dvojic je nastopila v paru z igralko iz Andore Judit CARTANA ALANA in izgubila.

 

POSAMEZNO: (žreb 128): 

 

 

 
Filip Jakob ZUPANČIČ Kenneth RAISMA (Est) 2-6 4-6 
Bor SCHWEIGER MUŽAR   Daniel ALTMAIER (Ger)

2-6 0-6 

 

 

 

1.  KROG 
 NINA POTOČNIK
 
Bye 
   

 

 

2.  KROG 
 NINA POTOČNIK
      Marija CURNIC (Cro)
6-4 6-0
     
3.  KROG 
 NINA POTOČNIK
Fanny STOLLAR [Hun/12]      
6-3
4-6 7-6(5)
     
4.  KROG 
 NINA POTOČNIK
Elena Gabriela RUSE (Rom)
7-6(3)
6-3
     
ČETRTFINALE
 NINA POTOČNIK
Veronika KUDERMETOVA [Rus/3]
7-6(4) 2-6
7-6(4)
     
POLFINALE

 NINA POTOČNIK

Jil Belen TEICHMAN (švi)

5-7

6-2 3-6

     

 

Nina POTOČNIK je osvojila 3-4 mesto v Evropi. Čestitamo ! 

 
DVOJICE: (žreb 64)

 

1.  KROG 
Nina POTOČNIK,

Judit CARTANA ALANA (And) 

 

Melis BAYRAKTAROGLU,Ege TOMEY (Tur)

2-6 3-6

Filip Jakob ZUPANČIČ, Bor SCHWEIGER MUŽAR                            

Ben FATAEL, Yankel ZEMEL (Izr)

1-6 1-6

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Berendijaš Špec EPP 2013_525

 

Na prvenstvu do 18 let, ki ga kot običajno gosti švicarski Klosters barve Slovenije zastopa samo Matic ŠPEC, ostali so zaradi viroze ostali doma. Z njim je Tomaž BERENDIJAŠ.

 

Matic ŠPEC je v uvodnem nastopu zmagal, v drugem krogu pa je bil Rus Karen KACHANOV, 35. mladinec sveta premočan nasprotnik in Matic je z nastopi med posamezniki končal.

 

V konkurenci dvojic igra z Estoncem Karlom Kiurom SAAROM. V prvem krogu sta zmagala, v drugem sta bila poražena s prvima nosilcema. 

 
POSAMEZNO: (žreb 128): 

 

 

1.  KROG 
Matic ŠPEC
Goran MARKOVIĆ (Srb)
6-4 6-2 
   

 

2.  KROG 

Matic ŠPEC

Karen KHACHANOV (Rus/6)

2-6 2-6 

   

 

 

DVOJICE: (žreb 64)

 

1.  KROG 
Matic ŠPEC/Karl Kiur SAAR (Est)

Dimitrios KOURASSIS / Ioannis PAPAIOANNOU (GRE)
    

6-2 6-2

 

 

 

2.  KROG 

Matic ŠPEC/Karl Kiur SAAR (Est)

Filippo BALDI (ITA) / Lucas MIEDLER (AUT/1)         

 2-6 6-7(6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olimpijski festival evropske mladine Utrecht 2013

Ljubljana, 15.7.2013

 

Ekipa za OFEM 2013_oks_525

Grega Kokalj, Hana Mraz, Aleš Šporn, Nika Kozar in Tino Kovačič (z leve)

 

V nizozemskem Utrechtu se je začel letošnji Olimpijski festival evropske mladine, ki bo trajal do 19.7.2013.

 

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskega olimpijskega komiteja (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, včlanjeni v EOC.

 

Gre za 49 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev).

 

Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

 

Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

 

Slovenijo bo na letošnjih igrah zastopalo 73 tekmovalcev in tekmovalk, ki bodo nastopili v devetih disciplinah.

 

V tenisu Slovenijo zastopajo Hana MRAZ, Nika KOZAR, Grega KOKALJ in  Tino KOVAČIČ. Ekipo vodi Aleš ŠPORN.
  

Naši tekmovalci so z nastopi v konkurenci posameznikov in posameznic, nastopa po 64 igralk in igralcev, začeli danes.

 

Prvi je nastopil Grega KOKALJ, ki je igral s 13. nosilcem, Rusom Pavelom KOTOVIM in izgubil z rezultatom  6-7(6) 4-6. Izgubili so tudi ostali trije naši predstavniki v posamični konkurenci, a rezultatov še nismo prejeli.i

 

V nadaljevanju so zgubili tudi ostali trije naši predstavniki v konkurenci posameznikov.

 

Tino KOVAČIČ je v prvem krogu igral Čehom Stepanom HOLISOM in izgubil z 4-6 1-6, Nika KOZAR je  igrala s 13. nosilko, Romunko Miriam Bianco BULGARU in izgubila s 6-7 4-6, Hana MRAZ pa je imela za nasprotnico Švedinjo Sandro Isabelle ORTEVALL. Švedinja je bila boljša z rezultatom 6-2 6-3 
 
Naši igralci in igralke so nastopili tudi v konkurenci dvojic.


Grega KOKALJ in Tino KOVAČIČ sta izgubila s Francozoma Tomasom FASSBENDERJEM in Mathieom RAJAONAHOM. Francoza sta bila boljša s 6-3 5-7 [10-5].

Prvo zmago za şlovensko teniško odpravo pa sta priigrali Nika KOZAR in Hana MRAZ. S 6-2 6-0 sta premagali Švedinji Mirjam BJORKLUND in Sandro Isabelle ORTEVALL.

Mraz Hana in Nika Kozar OFEM 2013_525_aš

 

A sta se tudi zanju nastopi končali že v drugem krogu. Igrali sta s 4. nosilkama, Švicarkama Tamaro ARNOLD in Danielo VUKOVIC in izgubili s 3-6 in 1-6.
 
S tem so se nastopi na OFEM za slovensko teniško ekipo končali.

 

 

foto: OKS in A. Šporn        

   
 

Širši seznam kandidatov za nastop na OFEM Utrecht 2013

Ljubljana, 7.5.2013

 

Kaptena koordinatorja sta objavila širši seznam kandidatov za nastop na letošnjem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu. Podrobnosti so razvidne iz dokumenta v desnem meniju.

 

POMEMBNO:  Registracijo si morajo urediti vsi kandidati in kandidatke iz širšega seznama, čeprav se bodo iger udeležili samo 2 fanta in 2 dekleti.

 

Slovenske ekipe na letošnjih kvalifikacijah za evropska ekipna prvenstva (Winter cups 2013) neuspešne

Ljubljana, 15.1.2013

 

Leta 1977 ustanovljeno tekmovanje Tennis Europe Winter Cups by HEAD se je z leti razvilo v  največje zimsko dvoransko ekipno tekmovanje na svetu. Najprej je potekalo samo v kategorijah do 14 in do 16 let, od leta 2012 pa poteka tudi v kategoriji do 12 let. Ekipe so nominirane s strani evropskih nacionalnih teniških zvez in predstavljajo  dragoceno priložnost teniškim igralcem in igralkam za nastopanje na ekipnih tekmah v zimskem obdobju.

 

Tekmovanje se odvija v dveh fazah. Na kvalifikacijske turnirje (običajno se odvijajo prvi vikend februarja) ekipe potujejo v eno izmed štirih kvalifikacijskih območij. Vsako območje gosti do 8 držav. Iz vsake skupine se prvouvrščeni ekipi uvrstita na finalni del, ki se odvija 14 dni kasneje.

 

Naše mladinske ekipe se letos niso izkazale. Nobeni se namreč ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir, torej med najboljših osem ekip v Evropi.

 

Dečki do 12 let so osvojili končno 3. mesto in so dosegli najboljšo uvrstitev med vsemi ekipami. Tim TEKAVEC je prispeval tri zmage, po eno zmago sta prispevala še para Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ ter dvojica Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK.

 

Deklice so sovojile končno 4. mesto. Po eno zmago sta dosegli Marija VIČIČ in Živa FALKNER, dve pa je prispevala dvojica Živa FALKNER - Zoja ŠTRUKELJ.

 

Dečki do 14 let so končali na 8. mestu, eno zmago sta prispevala Anže ARH in Nick CMAGER v igri dvojic.

 

Deklice do 14 let so končale na 7. mestu. Po eno zmago na turnirju sta dosegli Veronika ERJAVEC in Lian BENEDEJČIČ, enkrat je zmagala tudi dvojica Veronika ERJAVEC - Nika ZUPANČIČ.  

 

Dečki do 16 let so končali na 7. mestu, v šestih srečanjih niso osvojili nobene točke.

 

Deklice do 16 let so osvojile končno 4. mesto. Dve zmagi je prispevala Manca PISLAK.

 

Deklice in dečki do 14 let

Adapazar, Kazan, 31.1.2013

 

V ekipo deklic sta selektorja uvrstila Lian BENEDEJČIČ, Veroniko ERJAVEC in Niko ZUPANČIČ. V Turčiji jih vodi Goran DJURDJEVIČ.

 

Deklice igrajo v skupini D, v Adapazari, Turčija. V njihovi skupini so še ekipe Belgije, Latvije, Rusije, Srbije, Španije, Švice in Turčije.

 

Zaključni turnir, nanj se uvrstita prvouvrščeni ekipi kvalifikacij, bo od 15. - 17.2.2013 na Češkem.

 

Deklice so osvojile končno 7. mesto.

 

 

Za 7. mesto             SLOVENIJA - LATVIJA    2  -  1 

 

Nika ZUPANČIČ Rebeka Margareta MERTENA 64  67(5)  0-4 predaja 
Lian BENEDEJČIČ Daniela VISMANE  63 76(6)   
Veronika ERJAVEC-Nika ZUPANČIČ Rebeka M. MERTENA - Daniela VISMANE  64  62  

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Za 5. - 8. mesto:    SLOVENIJA  SRBIJA   1 - 2          
 
Veronika ERJAVEC Jovana VUKOVIĆ 75  64   
Lian BENEDEJČIČ Kristina MILETIĆ 06 16  
Veronika ERJAVEC-Nika ZUPANČIČ Jovana VUKOVIĆ - Mia MIJATOVIĆ 76(1)  36  46 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
1. KROG: SLOVENIJA  ŠPANIJA    0 - 3

 

Nika ZUPANČIČ  Paula ARIAS MANJON 36   16  
Veronika ERJAVEC  Eva GUERRERO ALVAREZ 16  16  
Veronika ERJAVEC-Nika ZUPANČIČ Eva GUERRERO ALVAREZ-Noelia   BOUZOZANOTTI 16  67(3)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekipa deklic do 14 let 2013_250

 

Ekipe na otvoritvi WC 14 deklice 2013_400

 

 

Podrobnejši žreb skupine najdete TUKAJ. 

 

 

Dečki nastopajo v postavi Anže ARH, Nick CMAGER in Jan VEHOVEC. Ekipo dečkov vodi Igor RORIČ.

 

Dečki igrajo v skupini B, v Kazanu, Rusija. V njihovi skupini so še ekipe Estonije, Izraela, Italije, Moldavije, Poljske, Rusije in Švice.

 

Zaključni turnir, na katerega se uvrstita prvouvrščeni ekipi v skupini, bo od 15.- 17.2.2013 v Italiji.

 

Dečki so sovojili končno 8. mesto

 

 

Za 7. mesto        SLOVENIJA    ESTONIJA    1  -  2

 

Nick CMAGER Karl Magbus VUUK 26 61 16 
Anže ARH Henri NAEL 67(4) 46  
Anže ARH- Nick CMAGER Kacper ZUK - Konrad FRYZE 64 76(4)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za  5. - 8. mesto:   SLOVENIJA POLJSKA    0 -  3    (Fantje bodo igrali za 7. mesto)

 

Nick CMAGER Michal SIKORSKI 36 26  
Anže ARH Kacper ZUK 57  46   
Anže ARH- Nick CMAGER Kacper ZUK - Konrad FRYZE  06 06   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
1. KROG: SLOVENIJA  ŠVICA      0 - 3 

 

Anže ARH  Gabriel CURRLIN  57  63  16
Jan VEHOVEC  Mischa LANZ  06   06  
Anže ARH- Nick CMAGER   Gabriel CURRLIN-Gian SEILER  16  26  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenija U14 2013 Kazan_400 

Foto: itftennis.com

Ekipe na otvoritvi WC 2013 14 let dečki_400 

Foto: itftennis.com 

 

Podrobnejši žreb skupine najdete TUKAJ 

 

 

 

Ljubljana, 15.1.2013

 

Ekipi do 14 let bosta nastopili od 1. - 3. februarja 2013.

 

Fantje in dekleta do 16 let

Maniago, Minsk, 31.1.2013

 

 

Dekleta nastopajo v skupini B, v Maniagu, Italija. Ob Slovenkah v skupini B nastopajo še ekipe Češke, Grčije, Italije, Portugalske, Slovaške in Švice. Zaključni turnir najboljših ekip iz kvalifikacij bo od 15. - 17.2.2013 v čeških Vendrynah.

 

Ekipo v Italiji vodi Domink SENICA, v njej pa so trenutno perspektivne mlade slovenske teniške igralke Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. Kljub zelo močni kvalifikacijski skupini je to ekipa od katere smo smeli realno pričakovati napredovanje v finalni del, a se to žal ni zgodilo.

 

Dekleta so bila na turnirju postavljena za 1. nosilke in so bila v prvem krogu prosta. V polfinalu so igrala z ekipo Švice.

 

 

Dekleta so osvojila končno 4. mesto.

 

 

Tekma za 3. mesto   SLOVENIJA  ITALIJA   1  -  2    

 

Tamara ZIDANŠEK  Silvia CHINELLATO 26 16  

Manca PISLAK

Verena HOFER 57 63 63 
Tamara ZIDANŠEK - Manca PISLAK Beatrice TORELLI-Silvia CHINELLATO   67(5)  16   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEKLETA POLFINALE:  SLOVENIJA   ŠVICA    1  -  2                Dekleta bodo igrala za 3. mesto

 

Nina POTOČNIK  Jil Belen TEICHMANN  26 67(7)   

Manca PISLAK

 Chiara GRIMM  46  63 64 
Nina POTOČNIK - Manca PISLAK Jil Belen TEICHMANN-Chiara GRIMM  36  26  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekipa deklic 16

 

Podrobnejši žreb skupine in druge pomembne podatke najdtete TUKAJ

 

 

Fantje bodo nastopili v skupini A, v Minsku, Belorusija. V supini s Slovenijo bodo igrale ekipe Azerbejdžana, Belorusije, Estonije, Finske, Italije, Rusije in Srbije. Zaključni turnir, na katerega se uvrstita prvouvrščeni ekipi bo od 15. - 17.2.2013 v francoskem Ronchinu.

 

Fante je v Belorusijo odpeljal Darko VOGLAR. Člani ekipe so Bor SCHWEIGER MUŽAR, Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPANČIČ.

 

Nastopalo je sedem ekip, fantje so osvojili končno 7. mesto.

 

 

FANTJE za 5. - 7. mesto:  SLOVENIJA  FINSKA    0  -  3   
 
Nik KRAPEŽ  Aaro POLLANEN  06 16   
Bor SCHWEIGER MUŽAR  Patrik NIKLAS-SALMINEN  46 36   
Filip Jakob ZUPANČIČ-Nik KRAPEŽ Eero VASA-Patrik NIKLAS-SALMINEN  06  36  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FANTJE 1. KROG: SLOVENIJA - ITALIJA  0 - 3 

 

Filip Jakob ZUPANČIČ  Marco MOSCIATTI  16  26  
Bor SCHWEIGER MUŽAR  Andrea PALLEGRINO  36  46  
Bor SCHWEIGER MUŽAR-Nik KRAPEŽ Marco MOSCIATTI-Julian  OCLEPPO  26    16  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekipa WC 2013 do 16 let fantje 525 

 

Ekipa 16 WC 2013 fantje

 

Podrobnejši žreb skupine in ostale pomembne podatke najdete TUKAJ

 

Organizatorji turnirja v Minsku so pripravili krajši predstavitveni videoposnetek turnirja. Ogledate si ga lahko na spletnem nalsovu  http://www.youtube.com/embed/7Q7vg8FWPF0 

 

Ljubljana, 15.1.2013

 

Ekipi fantov in deklet do 16 let bosta igrali od 1. - 3. februarja 2013.

 

 

Deklice in dečki do 12 let

 

Izmir, Talin, 27.1.2013

 

Tekmi za 3. mesto

 

slovenija_poljska_525

 

DEKLICE: Slovenija - Poljska   0 - 3 
Zoja ŠTRUKELJ Maja CHWALINSKA  06  06   
Marija VIČIČ Iga SWIATEK  06 26 

 

 

Živa FALKNER - Marija VIČIČ Maja CHWALINSKA - Aleksandra WIERZBOWSKA  26 64  16 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deklice so osvojile končno 4. mesto.

 

"Danes smo naleteli na premočnega nasprotnika, ki bi se po mojem mnenju moral danes boriti za 1. mesto in ne za tretje (včeraj so tesno izgubili z ekipo Turčije, ki je danes dokaj gladko premagala Švico). Ekipa Poljske nas je premagala s 3:0. V prvi tekmi kljub velikemu trudu in prizadevanju Zoja Štrukelj ni imela možnosti proti njihovi drugi igralki. Čeprav je bilo kar veliko iger izenačenih pa ji žal gema ni uspelo osvojiti. Rezultat je bil 0:6 0:6. V drugem srečanju sta se pomerili prvi igralki. Tekmo je s 6:0 6:2 dobila Poljaknija.

Srečanje dvojic je bilo bolj zanimivo. Prvi set sta sicer dobili Poljakinji s 6:2 a sta se v drugem setu Marija in Živa pobrali ter ga dobili 6:4. Tretji set je bil zelo zanimiv do 2:1 za Poljakinji kjer bi se vse lahko obrnilo tudi drugače. Z nekaj smole smo izgubili priključek in izgubili 3 set z 1:6.

Vseeno vse čestitke puncam saj so se v vseh srečanjih borile do konca!", je v poročilu s tekme zapisal vodja ekipe Robi COKAN.

Podrobne rezultate vseh ekip najdete TUKAJ

 
 

 

DEČKI: Slovenija - Ukrajina   2 - 1

 

Filip Jeff PLANINŠEK Alexander VASYLIEV 67(4)   36  
Tim TEKAVEC Volodymyr ELIZAROV 63  46  61 
Jan KUPČIČ - Filip Jeff PLANINŠEK Volodymyr ELIZAROV - Yurii ZUIEVSKYI  63 61   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dečki so osvojili končno 3. mesto. 

 

Podrobne rezultate vseh ekip najdete TUKAJ.

 

 

 

 

Izmir, Talin, 26.1.2013

 

Polfinale:

 

DEKLICE: Slovenija - Švica   1 - 2
 
Živa FALKNER Aleksandra KOCIC 67  (3)  16   
Marija VIČIČ Alexsandra BAKALDINA 62 36

 

06  

Živa FALKNER - Zoja ŠTRUKELJ Aleksandra KOCIC - Valentina RYSER 26   61  75 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vodja ekipe Robi Cokan je zapisal:

 

Danes smo žal izgubili z reprezentanco Švice z 1:2. Srečanje je začela Živa Falkner, ki je povedla s 3:0. Takrat je 2 glavi večja pucnca začela igrati bolje in živa se je kmalu znašla v podrejenem položaju. Set je bil zelo napet. Vodili smo še 5:4 in 6:5 a ga žal izgubili 7:6. V drugem setu je bila žal nasprotnica preveč natančna in zmagala 6:2.

 

Vičič EEP 2013 Izmir_525 

 

Drugo tekmo je igrala Marija Vičič in hitro povedla 6:2 in 3:1. Igrala je res odlično. Od takrat naprej pa se je ustavilo. Nasprotnica je dobila 11 iger zapored, zadevala

je z vseh položajev in z Marijo nisva našla pravega orožja. Vseeno je Marija vse do konca poskušala a visoka Švicarka je bila žal premočna. V igri dvojic sta nastopili Zoja Štrukelj in Živa ter zmagali z 2:6 6:2 in 7:5. Srečanje je bilo zelo lepo in napeto. Žal smo bili za las prekratki za uvrstitev v finale. Jutri nas čaka tekma za 3. mesto proti Poljski.

 

Smo zdravi in komaj čakamo jutrišnjo borbo za 3. mesto.

 

Žreb in rezultate najdete TUKAJ.

 

Deklice se niso uvrstile na zaključni turnir in bodo v skupini igrale z ekipo Poljske za končno tretje mesto.

 

DEČKI: Slovenija - Avstrija    1 - 2
 
Jan KUPČIČ Filip MISOLIC 62   26  36 
Tim TEKAVEC Benedikt EMESZ 63   62  
Jan KUPČIČ-Tim TEKAVEC Filip MISOLIC-Benedikt EMESZ  26 67(4)   

 

 

 

 

 

 

 

Žreb in rezultate najdete TUKAJ.

 

Dečki se niso uvrstili na zaključni turnir in bodo v skupini igrali z ekipo Ukrajine za končno tretje mesto.  

 

 

Izmir, Talin, 25.1.2013

 

1. krog:

 

DEKLICE : Slovenija  Malta 3 - 0 

 

Živa FALKNER Helene PELLICANO 60  61  
Marija VIČIČ Francesca CURMI 26 64  62
Živa FALKNER - Zoja ŠTRUKELJ Helene PELLICANO - Francesca CURMI 61  61   

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

     Deklice 12_2013_Izmir1-250            Deklice 12_2013_Izmir2-250    
Deklice 12_2013_Izmir3-250 Deklice 12_2013_Izmir4-250

 

 
DEČKI: Slovenija  Estonija  2 - 1

 

Tim TEKAVEC Alexander Georg MANDMA  6-3  6-1  
Jan KUPČIČ Oskar IRDOJA   6-7 (11)  3-6  
Jan KUPČIČ-Tim TEKAVEC A. G. MANDMA - Oskar IRDOJA   6-2  6-1  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekipa dečki do 12 let 2013_400 

 

 

Ljubljana, 16.1.2013

 

Deklice bodo od 25. - 27.1.2013 nastopile v skupini D, v Izmirju.

 

Ekipa v sestavi Marija VIČIČ, Živa FALKNER in Zoja ŠTRUKELJ, vodi jo Robert COKAN bo v prvem krogu igrala v petek po 14. uri z Malto. 

 

Ekipa deklic do 12 let_2013_Falkner_Vičič_Štrukelj

Živa Falkner, Marija Vičič in Zoja Štrukelj

 

Iz prizorišča tekmovanja smo prejeli fotografijo naše ekipe.

 

Ekipa do 12 let 2013 Cokan, Vičič, Falkner, Štruke

 

Za napredovanje v zaključni del tekmovanja, ki bo v Sheffieldu od 8. - 10. februarja se bodo potegovale še ekipe Malte, Nizozemske, Poljske, Slovaške, Švice in Turčije.

 

 

Dečki bodo od 25. - 27. 1.2013 nastopili v skupini B, v Talinu. 

 

Ekipa dečkov v sestavi Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Filip Jeff PLANINŠEK, vodi jo Luka VERHOVEC bo v prvem krogu v petek igrala z domačini, Estonci.

 

ekipa dečkov do 12 let_2013_Kupčič Tekavec Planinš

Jan Kupčič, Tim Tekavec in Filip Jeff Planinšek

 

Za napredovanje v zaključni del tekmovanja, ki bo od 8. do 10. februarja na Češkem se bodo borili z ekipami Avstrije, Estonije, Velike Britanije, Madžarske, Moldavije in Ukrajine.

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.