Blaž Kavčič do zmage v Šanghaju, poraz Blaža Role v Brasovu in Janeza Semrajca v Genovi

Ljubljana

Nastope v glavnem turnirju ATP Challengerjev v Šanghaju Brasovu in Genovi so Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in janez SEMRAJC začelI z zmago oz. porazoma.

Blaž KAVČIČ je bil v Šanghaju s 6-4 6-3 boljši od 20. letnega Avstralca Alexa BOLTA. Za zmago je potreboval uro in šestnajst minut. Nasprotniku je odvzel pet začetnih udarcev, sam je izgubil dva.

V drugem krogu bo igral z 21. letnim Kitajcem Di WUJEM, 269. igralcem lestvice ATP.

V prvem krogu pa je tokrat spodrsnilo Blažu ROLI in Janezu SEMRAJCU. Na ATP Challengerju v romunskem Brasovu je Blaža ROLO v prvem krogu premagal 5. nosilec, 26. letni Rus Oleksandr
NEDOVYESOV
, 153. igralec lestvice ATP. Rus je bil boljši z rezultatom 7-6(4) 6-4.

V Genovi je Janez SEMRAJC igral z Italijanom, 31. letnim Filippom VOLANDRIJEM, ki je v Genovi 6. nosilec.

Semrajc je srečanje odlično začel in s tremi odvzemi servisa, enega pa je izgubil tudi sam, prišel do prvega niza s 6-3. V drugem nizu je močno popustil, osvojil je samo 8 točk od 22-tih na svoj servis, kar je izkušeni Italijan izkoristil in niz odločil v svojo korist s 6-1. Tretji niz je bil do konca napet. V zaključku pa je bil bolj zbran VOLANDRI in pri vodstvu 6-5 je še drugič v tretjem nizu odvzel servis Semrajcu in niz dobil s 7-5.

Oba naša igralca sta tako zaključila nastope na Challengerjih, prihodnji teden pa bosta v ekipi Slovenije nastopila na srečanju Davisovega pokala proti JAR.