Tadeja Majerič, Nastja Kolar, Matic Špec in Nina Potočnik turnirje začeli z zmagami

Na ITF turnirju v Trabzonu (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ, na turnirju je tretja nosilka, v prvem krogu s 6-2 7-6(4) premagala 29. letno Britanko Emily WEBLEY-SMITH (GBR). V drugem krogu bo igrala s še eno Britanko, Samantho MURRAY.

Na ITF turnirju v Mestrah z enakim nagradnim skladom kot v Trabzonu je bila v tretjem krogu kvalifikacij uspešna Nastja KOLAR, ki se je tako uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-4 6-7(8) 7-6(5) premagala 6. nosilko, leto dni mlajšo, 18. letno Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO, 472. igralko lestvice WTA.

Nastja KOLAR bo v prvem krogu glavnega turnija igrala s 4. nosilko, Avstrijko Melanie KLAFFNER.

Na istem turnirju nastopa tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki se bo v prvem krogu pomerila z Nemko, 6. nosilko, Anne SCHAEFER.

Na ITF turnirju v Sarajevu (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Sara DJURDJEVIĆ izgubila z 1-6 in 0-6 s tretjo nosilko, 26. letno Italijanko Alice BALDUCCI.

Jutri bosta nastopili še Tjaša ŠRIMPF in Eva ZAGORAC.

Naši mladinci pa ta teden nastopajo na turnirjih 2. kategorije v Pančevu in v Pragi.

Na mladinskem ITF turnirju v Pančevu sta danes zmagala Matic ŠPEC in Nina POTOČNIK.

Matic ŠPEC je s 4-6 6-4 7-5 premagal 14. letnega Šveda Mikaela YMERA, Nina POTOČNIK pa je v uvodnem srečanju s 7-5 6-2 premagala Srbkinjo Milico NOVAKOVIC.

Pri dekletih je v drugem krogu kvalifikacij izgubila Natalija ŠIPEK, v prvem krogu glavnega turnirja pa z nastopi med posameznicami končala Manca PISLAK. S 6-4 6-4 jo je premagala 15. letna Britanka Maia LUMSDEN, 228. mladinka sveta.

Prav tako 2. kategorije je mladinski ITF turnir, ki se igra v Pragi. Tu nastopa Maks TEKAVEC in tudi on je v uvodnem srečanju zmagal. S 6-0 4-6 6-4 je premagal 15. letnega domačina Alessandra RICCIJA.