Hana Mraz skozi kvalifikacije na ITF turnirju do 18 let v Novem Sadu, Matic Špec in Manca Pislak izgubila

Ljubljana

Mladi igralci in igralke, ki nastopajo na turnirjih serije ITF do 18 let so se iz Pančeva preselili v Novi Sad, kjer so danes že začeli s kvalifikacijskimi obračuni. Turnir je še nekoliko močnejši kot prejšnji v Pančevu, tako da je neposredno v glavni turnir uvrščena samo Nina POTOČNIK.

V tekmah prvega in drugega kroga kvalifikacij so bili uspešni Matic ŠPEC, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Izpadla sta Maks TEKAVEC in Rok SITAR.

Matic ŠPEC je bil v prvem krogu prost, v drugem krogu je s 6-1 6-0 premagal Srba Stefana MILIČEVIĆA, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je moral premoč priznati Italijanu Nicoli TURCHETTIJU, ki je zmagal s 3-6 7-5 6-3.

V prvem krogu je izgubil Maks TEKAVEC. S 7-6(2) 6-2 ga je izločil domačin Srdjan JAKOVLJEVIĆ. Prav tako v prvem krogu je z nastopi končal Rok SITAR, ki je srečanje Ukrajincu Vitaliyu SACHKU pri vodstvu s 6-3 1-1, predal.

Pri dekletih je bila Manca PISLAK, v kvalifikacijah je bila 1. nosilka, v prvem krogu prosta, v drugem krogu je s 6-3 6-7(2) 6-2 premagala Ukrajinko Bianko VELEHAN, v tretjem krogu pa je s 4-6 1-6 izgubila z odlično Rusinjo, 14. letno Evgenyo LEVASHOVO, za katero je to šele tretji nastop na turnirjih ITF. Na prejnjših dveh 3. ranga se je na prvem uvrstila v polfinale, na drugem pa je zmagala.

Uspešna pa je bila Hana MRAZ, 2. nosilka kvalifikacij. Hana je bila v prvem krogu prosta, v drugem je bila s 6-0 6-4 boljša od Avstralke Andjele RELJIC, v finalu kvalifikacij pa je s 6-7(5) 6-3 6-4 premagala 8. nosilko kvalifikacij, domačinko Milico NOVAKOVIĆ.