prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : Junij 2017

Arhiv novic - junij 2017

Nina Potočnik v tretjem finalu na zadnjih štirih turnirjih, konec za Nastjo Kolar in Sašo Klaneček, Kočevar Dešman in Razboršek v finalu dvojic v Kamenu

bm, 30.06.2017

Nina POTOČNIK nadaljuje z dobrimi predstavami na ITF turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $. Na četrtem turnirju se je še tretjič uvrstila najmanj v finale. V Trbižu je na turnirju, na katerem sta v preteklih dveh letih zmagali naši igralki Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, v polfinalu s 6-1 6-2 premagala 4. nosilko, Švicarko Liso SABINO. V finalu se bo pomerila s 17-letno Italijanko Federico BILARDO, s katero sta se letos že pomerili na ITF turnirju v Hammametu. Potočnikova trenutno zaseda 558. mesto na letvici WTA, letos pa je osvojila en turnir in sicer je slavila v Hammametu, ko je v prvem krogu izločila finalno nasprotnico.

Nastja KOLAR je ta teden igrala v Carigradu, kjer je na turnirju z enakim nagradnim skladom kot je ta v Trbižu nastope končala v četrtfinalu. Tu jo je s 6-4 6-3 premagala 1. nosilka, 20-letna Turkinja Ayla AKSU, 295. igralka lestvice WTA. Zanimivo je, da je Aksujeva v letu 2016 osvojila šest ITF turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $, prav vse zmage pa je dosegla v Antalyi.

Tudi Saša KLANEČEK, ki je igrala v Sharm El Sheikhu (10.000 $) se je za napredovanje borila s prvo nosilko. Njena nasprotnica v drugem krogu je bila 19-letna Slovakinja Terza MIHALIKOVA, 523. igralka lestvice WTA, ki je bila boljša s 6-3 6-3. To je bilo sicer njuno prvo medsebojno srečanje.

Na Futuresu v nemškem Kamenu sta se tudi ta teden, potem, ko sta prejšnji teden slavila med dvojicami v Kaltenkirchnu, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-3 7-5 premagala Kanadčana Martina BERANA in Avstralca Scotta PUODZIUNASA. TUKAJ.

Ball Boys Boot Camp – Radovljica, 8.7.2017 med 9. in 14. uro

LM, 30.06.2017

Vabljeni otroci starosti 10+ let!

Ball boys video: poglejte tukaj

Program:

1) Spoznavanje in razdelitev majčk

2) Igre pobiralskih pozicij

3) Razvijanje pobiralskih spretnosti

4) Menjave pobiralskih ekip + protokol ob podelitvi

5) Pobiranje v tekmi

6) Sparingi

7) Zaključek+druženje

Prijave sprejemamo do 6. julija 2017: hovelja@gmail.com ali 031/ 688-058 (Andrej)

Vabljeni ! TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir Wimbledona, v prvem krogu z Aniko Beck

bm, 30.06.2017

Polona HERCOG se je s tretjo zmago zapored uvrstila v glavni žreb na tretjem turnirju za grand slam sezone 2017, v Wimbledonu. Potem, ko je v drugem krogu s 6-4 7-6(7) premagala 21-letno Avstrijko Barbaro HAAS, je v zadnjem krogu kvalifikacij igrala z 20-letno Nemko Antonio LOTTNER, 147. igralko sveta in zmagala s 6-2 1-6 6-3.

Za Polono Hercog bo to sedmi nastop v glavnem turnirju na sveti travi, dvakrat se je uvrstila v drugi krog, ostale dvoboje je izgubila v uvodnem nastopu. Tudi v ob glavnem žrebu so ji bile kroglice naklonjene. V prvem krogu bo igrala s 23-letno Nemko Aniko BECK, 82. igralko lestvice WTA za katero bo to šesti nastop v Wimbledonu, najdlje pa se je uvrstila lansko leto, ko je izgubila v tretjem krogu.

V konkurenci dvojic bosta Srebotnikova in Spearsova, ki sta šesti nosilki igrali s Hrvatico Ano KONJUH in Brazilo Beatriz HADDAD MAIA, Klepačeva in Martinez Sanchezova pa sta 15. nosilki, igrali bosta z Avstralkama Anastasio in Arino RODIONOVO. TUKAJ.

Taja Lončarič, Bor Artnak in Niki Polanec zmagovalci OP do 14 let

bm, 29.06.2017

Končano je odprto prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let, ki se je odvijalo na Ptuju, v Mariboru in Litiji.

Na A turnirju dečkov v Litiji je zanesljivo slavil član domačega teniškega kluba As Litija Bor ARTNAK, ki je v finalu s 6-2 6-1 premagal nepostavljenega Marsela ŽNUDERLA (ŽtkMb). Artnak je v polfinalu s 6-0 6-3 premagal Simona JAVORŠKA (Maja), Žnuderl je s 4-6 6-3 6-1 presenetil 2. nosilca, klubskega soigralca Maja PREMZLA.

B turnir dečkov je v Mariboru osvojil Niki POLANEC, ki je v finalu s 6-0 6-1 ugnal Leona MIKLAUŽIČA (Rogaška).

Na turnirju deklic sta se na Ptuju za zmago udarili članici domačega teniškega kluba, 1. in 2. igralka lestvice TS do 14 let, Nika STRAŠEK in Taja LONČARIČ. Tokrat je zmagala Lončaričeva z rezultatom 6-3 6-4 in napovedala ponoven naskok na prvo mesto lestvice, katerega ji je prav ob zadnji spremembi speljala Straškova. TUKAJ.

Članska državna prvak sta Janoš Žibrat in Metka Komac

bm, 29.06.2017

V Ljubljani se v organizaciji Max tenis kluba končuje letošnje poletno državno člansko prvenstvo. Za naslov poletnega državnega prvaka se je potegovalo 54 igralcev. Ob odsotnosti prvih štirih igralcev lestvice TS se je prvenstva udeležila večina tistih, ki zasedajo naslednja mesta za njimi. Spremljali smo nastope tako mlajših,ki šele prihajajo kot tudi nekaterih starejših, ki sicer redno ne igrajo na domačih OP, so pa teniško še vedno aktivni vdrugih oblikah tekmovanj (lige). Starejši in izkušenejši tekmovalci so dokazali, da se še vedno z lahkoto kosajo z mlajšimi in da izkušnje pomenijo veliko. Državni prvak je tako postal 30-letni član ŽTK Maribor Janoš ŽIBRAT, 15. igralec lestvice TS in 8. nosilec turnirja. Njegov finalni nasprotnik je bil 10 let mlajši Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki zadnje leto doma ni igral, saj se je tako kot še precej naših igralcev odločil za študij v ZDA, kjer je uspešen tako pri študiju kot v tenisu. Za nastop je zato prejel posebno povabilo in ga povsem opravičil. V finalu smo tako spremljali boj izkušenj z mladostjo, Janoš ŽIBRAT pa je dokazal, da mu tudi pri tridesetih letih mladi še niso povsem konkurenčni. V finalu je slavil s 7-6(1) 6-3. Še nekaj starejših igralcev je navdušilo s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo, tudi polfinalist, 31-letni Sašo BENDE, ki je polfinale izgubil prav z državnim prvakom.

Pri dekletih je bila slika žal povsem drugačna, saj na papirju najboljših na državnem prvenstvu ni bilo, nastopilo pa je vsega 17 igralk. Najvišje uvrščena igralka lestvice TS, ki je nastopila je bila Sara PALČIČ, ki trenutno zaseda 8. mesto, nastope pa je končala v polfinalu. Za naslov državne prvakinje sta se tako borili 19-letna Moni POTRČ (ŽtkMb), ki kljub temu da ne nastopa veliko z uvrstitvijo v finale ni imela težav in 16-letna Metka KOMAC (Koper), ki je niz oddala samo Neji SOTOŠEK v polfinalu. Tokrat je v finalu zmagala mladost nad izkušenostjo in Metka KOMAC se je po zmagi 7-5 6-0 veselila prvega članskega naslova državne prvakinje.

Foto: Marko Tekavec TUKAJ.

Blaž Rola ostal brez četrtfinala v Milanu, Nik Razboršek v Kamenu

bm, 29.06.2017

Blaž ROLA, ki edini od naše najboljše trojice tokrat ni nastopil v Wimbledonu, je nastope na ATP Challengerju v Milanu končal v drugem krogu. Srečanje z italijanskim povabljencem, 22-letnim Gianluco MAGERJEM, 377. igralcem lestvice je izgubil z rezultatom 4-6 7-6(2) 0-6. Srečanje je trajalo 2 uri in 19 minut. Blaž je slabše serviral, predvsem drugi servis mu tokrat ni šel od rok (21/46 ali 46 % izkoristek), tako da je začetni udarec skupaj izgubil kar šestkrat, od tega trikrat v tretjem nizu, v katerem je osvojil vsega 10 točk, od tega le pet na svoj začetni udarec.

Z nastopi je na Futuresu v Kamenu končal tudi Nik RAZBORŠEK. Po finalu prejšnji teden v Kalenkirchnu so mu moči tokrat pošle že v drugem krogu. Po dobljenem prvem nizu s 6-2 je v nadaljevanju povsem popustil in do konca srečanja osvojil le še eno igro. 27-letni Nemec George VON MASSOW, 795. igralec lestvice ATP je zmagal z 2-6 6-0 6-1. TUKAJ.

Nina Potočnik v polfinalu Trbiža, Nastja Kolar v četrtfinalu Carigrada, Saša Klaneček zmagala v Sharmu, Planinšek in Kupčič uspešna v Čakovcu

bm, 29.06.2017

Nina POTOČNIK je prva polfinalistka na ženskih članskih ITF turnirjih. V Trbižu je v četrtfinalu, v slovenskem obračunu s 6-2 6-2 premagala Pio ČUK. V polfinalu se bo pomerila s 4. nosilko, Italijanko Liso SABINO. Izgubila je Manca PISLAK. S 7-5 6-2 jo je izločila 2. nosilka iz Grčije, Eleni KORDOLAIMI.

Se je pa v četrtfinale turnija v Carigradu uvrstila Nastja KOLAR. V drugem krogu je s 6-1 6-2 premagala domačo povabljenko 15-letno Zeynep SONMEZ.

Uspešno je začela turnir v Sharm El Sheikhu (15.000 $) Saša KLANEČEK. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala Indijko Sri Vaishnavi PEDDI REDDY in bo zdaj igrala s 1. nosilko, Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO.

Na turnirju TE v Čakovcu sta bila uspešna Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ ter se oba uvrstila v četrtfinale mamoriala Marina Šujice. Planinšek, ki prav danes praznuje rojstni dan in tudi mi se pridružujemo čestitkam, je s 7-6(4) 6-3 premagal Srba Nikolo KIJACA, Kupčič pa je s 6-1 3-6 6-0 opravil z Urošem TODOROVIČEM, ki prav tako prihaja iz Srbije. TUKAJ.

Na OP 14 v finalu Nika Strašek, Taja Lončarič in Bor Artnak, zmagovalec B turnirja Niki Polanec

bm, 28.06.2017

V Litiji smo na A turnirju OP do 14 let dobili prvega polfinalista. To je 1. nosilec Bor ARTNAK (AsLit), ki je v polfinalu s 6-0 6-3 premagal nepostavljenega Simona JAVORŠKA (Maja). V drugem polfinalu se merita nepostavljeni Marsel ŽNUDERL in 2. nosilec Maj PREMZL, oba člana ŽTK iz Maribora. Tekma je bila v drugem nizu zaradi dežja prekinjena.

B turnbir v mariboru pa je že končan. Osvojil ga je Niki POLANEC (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-0 6-1 premagal Leona MIKLAUŽIČA (Rogaška).

Deklice igrajo na Ptuju. 1. nosilka Nika STRAŠEK in 2. nosilka Taja LONČARIČ, obe članici domačega teniškega kluba pa nista pustili dvoma o finalistkah. Straškova je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala Mašo VIRIANT (Radomlje), Lončaričeva je bila v drugem polfinalu 6-0 6-1 boljša od Annike PLANINŠEK (ŽtkMb). TUKAJ.

Na članskem DP v Ljubljani pri fantih za naslov Bor Schweiger Mužar in Janoš Žibrat, pri dekletih Metka Komac in Moni Potrč

bm, 28.06.2017

V Ljubljani se nadaljuje člansko državno prvenstvo, ki pa ga danes moti dež, tako da predvidene tekme ne potekajo po urniku.

S četrtfinalnimi in polfinalnimi obračuni so kljub temu že končali fantje. Z dobrimi predstavami nadaljuje nepostavljeni, 20-letni Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec)trenutno na 114. mestu lestvice TS, ki je za nastop prejel posebno povabilo in zavihtel v finale. V izenačenem četrtfinalnem srečanju je s 6-3 4-6 6-1 premagal 17-letnega Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit) in s tem napovedal boj za naslov državnega prvaka, to pa potrdil s polfinalno zmago nad 3. nosilcem, prav tako 20-letnim Miho OKORNOM, članom domačega teniškega kluba, sicer pa trenutno 9. igralcem članske lestvice TS. Okorn je v četrtfinalu s 7-5 6-1 premagal mariborskega kvalifikanta Matica PODLIPNIKA, v polfinalu pa v prvem nizu nudil dober odpor Schweigerju Mužarju, ki je niz dobil v podaljšani igriu. V drugem nizu pa je nato z le dvema oddanima igrama potrdil zmago s 7-6(6) 6-2.

V spodnji polovici žreba sta bila polfinalista izkušena člana mariborskega ŽTK, 2. nosilec, 31-letni Sašo BENDE in prav tako nabit z izkušnjami leto dni mlajši Janoš ŽIBRAT. Bende je po maratonskem dvoboju v drugem krogu z Gregom TERAŽEM, s katerim sta igrala več kot štri ure, zbral dovolj moči in v četrtfinalu relativno hitro s 6-2 6-4 opravil z Žigo DROBNIČEM. Še več moči je za polfinale prihranil Žibrat, ki je Gregu BOHU oddal vsega tri igre in zmagal s 6-2 6-1. Očitno so posledice težkega obračuna prišle za Bendeta v polfinalu, kjer je po dobljenem prvem nizu s 6-2 in izgubljenem drugem s 4-6, v tretjem nizu, pri izidu 0-1, srečanje Žibratu predal.

V finalu bomo tako spremljali boj mladosti in izkušenosti, ko si bosta nasproti stala 30-letni Janoš ŽIBRAT in 10 let mlajši Bor SCHWEIGER MUŽAR.

S četrtrfinalnimi obračuni so po prekinitvi zaradi dežja opravila tudi dekleta.Moni POTRČ (ŽtkMb) je s 6-1 6-0 premagala Deo KEPIC (Tc-Lj), . Anja TRBEŽNIK (Šplus) je s 6-3 6-1 premagala Marušo PLANK (Celje), Neja SOTOŠEK (Maja) je s 7-6(3) dobila prvi niz z Anja GAL (ŽtkMb), nato pa je slednja srečanje predala. Zadnja polfinalistka je Metka KOMAC (Koper), ki je presenetljivo s 7-5 6-3 izločila Saro PALČIČ (Talos). Dekleta so v četrtek odigrala še obe polfinalni srečanji. Moni POTRČ je zanesljivo s 6-1 6-1 premagala Anjo TRBEŽNIK, Metka KOMAC je v drugem polfinalu v izenačenem srečanju izločila Nejo SOTOŠEK. TUKAJ.

Zadnje slovensko upanje v Wimbledonu po današnjih porazih Žemlje, Jakupovićeve in Zidanškove ostaja Polona Hercog

bm, 28.06.2017

V kvalifikacijah turnirja za grand slam v Wimbledonu sta se po Kavčiču v prvem krogu poslovili tudi Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Zidanškovo je po uri igre s 6-4 6-1 premagala devetindvajsetletna Rusinja Alya KUDRYAVTSEVA, nekdaj 56. igralka sveta in zmagovalka turnirja WTA v Taškentu leta 2010, trenutno pa 224. igralka sveta. Rusinja je Zidanškovi štirikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila le enkrat, v točkah pa je bila boljša s 60-39.

Jakupovićeva ni bila kos 19-letni Slovakinji Viktoriji KUZMOVI, 157. igralki lestvice WTA. Slovakinja, ki je debitantka v Wimbledonu je bila boljša s 7-6 (5) 6-2. Slovakinja je bila nekoliko bolj zanesljiva pri začetnem udarcu, izgubila ga je dvakrat, Jakupovićevi pa ga je odvzela štirikrat.

Tudi tretji slovenski nastop se danes ni izšel v skladu z upanjem in pričakovanji. Grega ŽEMLJA je namreč danes končal z nastopi. 32-letni Rus Teymuraz GABASHVILI je za zmago s 7-5 6-3 potreboval uro in dvanajst minut. Štiri dvojne napake in le 37 % izkoristek drugega servisa so bili glavni vzrok poraza Žemlje, ki je štirikrat izgubil svoj začetni udarec, nasprotnik le dvakrat, to pa je na Wimledonski travi preveč za upanje na uspeh. Za Žemljo, ki po navedbah na tiskovni konferenci pred ATP Challengerjem počasi zaključuje kariero, je bil to verjetno zadnji nastop na turnirjih za grand slam.

Zadnje slovensko upanje za nastop v glavnem turnirju posamično tako ostaja Polona HERCOG, ki bo tekmo drugega kroga igrala v četrtek.

V konkurenci dvojic bosta nastopili Andreja KLEPAČ in Katarina SREBOTNIK, obe bosta s soigralkama postavljeni za nosilki in sicer Srebotnikova in Spears za peti nosilki, Klepačeva in Martinez Sanchezova pa za 15. nosilki. Med mladinkami pričakujemo nastop Kaje JUVAN. TUKAJ.

Manca Pislak, Nina Potočnik in Pia Čuk četrtfinalistke v Trbižu, Nastja Kolar in Nik Razboršek začela z zmagama, poraz Toma Kočevarja Dešmana, mladi uspešni v Čakovcu

bm, 28.06.2017

Odlično še naprej igrajo naša dekleta na mednarodnem ženskem ITF turnirju v Trbižu (15.000 $). Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Pia ČUK so se uvrstile

Pia ČUK po odličnih igrah v Mariboru suvereno zmaguje tudi v Trbižu. V drugem krogu je s 6-4 6-0 premagala 1. nosilko turnirja, 25-letno Čilenko Fernando BRITO, 374. igralko lestvice WTA.

Še drugič je bila uspešna tudi Manca PISLAK, ki je letos malo nastopala, a je tudi ona kot kaže na turnir prišla dobro pripravljena. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagala 22-letno Romunko Gabrielo DUCA, 880. igralko lestvice WTA. Pislakova je za zmago potrebovala vsega 51 minut, nasprotnici pa je petkrat odvzela začetni udarec.

Nina POTOČNIK je po prekinitvi zaradi dežja pri izidu 1-1 v nizih dobro nadaljevala srečanje z 18-letno Čehinjo Terezo PROCHAZKOVO in srečanje dobila s 6-3 1-6 6-2. V četrtfinalu se bosta med sabo pomerili Potočnikova in Čukova.

Z zmago je ITF turnir v Carigradu (15.000 $) začela Nastja KOLAR. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala 8. nosilko, 24-letno Bolgarko Julijo STAMATOVO (Wta 628).

Z zmago je nastope na Futuresu v Kamenu (15.000 $) začel Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagal nemškega kvalifikanta, 26-letnega Toma SCHONENBERGA.

Že včeraj pa je v Kamenu tekmo prvega kroga izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 6-0 6-2 ga je izločil Francoz Antoine HOANG.

Na Futuresu v Tulsi (25.000 $) je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja Matic ŠPEC izgubil . S 6-0 6-2 ga je premagal 8. nosilec, domačin Ryan SHANE.

Na turnirju TE do 16 let v Čakovcu, memorialu Marina Šuice, so se v tretji kropg uvrstili 1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ in Blaž VIDOVIČ. Izpadel je Enej LEVPUŠČEK.

Med dekleti je v tretjem krogu Noka JURIČ, Tara GORINŠEK in Zoja ŠTRUKELJ sta tekmi drugega kroga izgubili, Nina PLIBERŠEK pa v prekinjenem srečanju drugega kroga vodi s 4-1 v prvem nizu. TUKAJ.

Teniški dan združil novinarje in rekreativce

lm, 28.06.2017

Pod okriljem Tenis Slovenija so teniška igrišča v Tivoliju gostila državno prvenstvo novinarjev in turnir ekipnih dvojic, na katerem so lahko nastopili rekreativni igralci.

Med predstavniki številnih slovenskih medijev je v mlajši starostni kategoriji slavil Peter Pevc (Sportklub), ki je v finalu premagal Edija Sepa (POP TV). Med bolj izkušeno konkurenco pa je zmago slavil Bojan Glavič (Dnevnik), ki je v finalu premagal Miho Vipotnika.

Za odličen tenis in svojevrstno navdušenje so poskrbele ekipe na turnirju rekreativno veteranske organizacije Tenis Slovenija, ki so prvič tekmovale v ekipnem tekmovanju dvojic in to s prilagojenim hendikepom, uravnoteženega predvsem zaradi različnega kakovostnega nivoja.V finalnem nastopu sta se za zmago borili ekipi Medot team in Teniški prijatelji. Zmagal je Medot team s skupnim rezultatom 13:10. Za končni rezultat dvoboja so štele osvojene igre obeh dvojic v ekipi.

Za Medot team so nastopili: Jure Arnež, Aljaž Kos, Matej Pavlič, Zorko Zlatoper, za Teniške prijatelje pa: Miloš, Klemen in Miha Kadivnik ter Samo Amon in Filip Bator.

Vsi udeleženci obeh teniških turnirjev so prejeli darilo, že zjutraj jih je pričakal zajtrk (burek Nobel), za nagradni sklad pa so prispevali Kia, Zala, Petrol, Babolat, Diners Club International in Mit d.o.o.

Naslednji turnir Rekreativno-veteranske organizacije TS bo potekal v Portorožu, v soboto 12. avgusta, na dan finalnega dvoboja turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open (4. -12. avgust 2017).

Več fotografij Vida Ponikvarja si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Danes številni mednarodni slovenski nastopi, tudi v Wimbledonu

bm, 28.06.2017

V Wimbledonu, kjer je včerajšni program prekinil dež bomo danes spremljali tri slovenske nastope. Tamara ZIDANŠEK bo dokončala začeto srečanje prvega kroga z Rusinjo KUDRYAVTSEVO. Trenutni izid je 1-1 v prvem nizu, tekma se začne ob 11. uri.

Dalila JAKUPOVIĆ bo okrog 12.30 igrala s Slovakinjo Victorio KUZMOVO, Grega ŽEMLJA pa okrog 15.30 s Rusom GABASHVILIJEM. Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ .

V Trbižu bodo nastopile Pia ČUK, Manca PISLAK in Nina POTOČNIK, v Carigradu Nastja KOLAR, v neškem Kamenu Nik RAZBORŠEK, v ameriški Tulsi Matic ŠPEC, v Sharm El Sheikhu pa Saša KLANEČEK. Vse rezultate tekem, ki jih lahko spremljate tudi v živo najdete TUKAJ .

V drugem krogu ATP Challengerja v Milanu bo okrog 14. ure nastopil Blaž ROLA. Njegov nasprotnik bo Italijan Gianluca MAGER, tekmo pa lahko v live streamu spremljate TUKAJ TUKAJ.

Dečki v Litiji in Mariboru, deklice pa na Ptuju vrtijo loparje na OP 14

bm, 27.06.2017

Ta teden so poleg članov na delu dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Dečki nastopajo na A turnirju v Litiji, B turnir se odvija na igriščih TK Branik v Mariboru.

V Litiji so tekme prvega kroga prinesle izpad treh postavljenih igralcev. 8. nosilec Mario ŠPANIĆ je s 3-6 2-6 izgubil s Simonom JAVORŠKOM, Maj Jurij MIKLAVEC je s 6-2 6-3 premagal 7. nosilca Maxa KLEPA, Oliver Mark TUTIČ pa je s 6-2 6-7(1) 7-6(2) premagal 5. nosilca Tita ŠKERLAVAJA. V nadaljevanju je nato tudi on izgubil. 6-1 6-1 ga je premagal Marsel ŽNUDERL, ki se je že uvrstil v četrtfinale. Četrtfinalisti so še 4. nosilec Aljaž KIRBIŠ in 1. nosilec Bor ARTNAK, ki sta gladko dobila tekmi drugega kroga ter Simon JAVORŠEK, Nejc ŽUNIČ, Maj PREMZL, Taj DOLENC in Jurij Maj MIKLAVEC.

Na B turnirju dečkov nastopa 15 igralcev, v polfinale pa so se uvrstili Leon MIKLAUŽIČ, Max PIRMANŠEK, Carlo ANGELI in Niki POLANEC.

Deklice nastopajo na Ptuju, kjer je prva favoritinja za zmago med 30 nastopajočimi 1. nosilka, domačinka Nika STRAŠEK. V četrtfinale so napredovale še Hana NOVAK BEČIROVIČ, Anamari ŽNUDERL, ki je že v prvem krogu izločila 4. nosilko, domnačinko Ano Tejo TABOR, Maša VIRIANT, Natalija URH, Annika PLANINŠEK, Manca LAMPRET in Taja LONČARIČ. Nastop 1. in 2. igralke lestvice TS, Straškove in Lončaričeve je dvignuil nivo turnirja, tako da je ta 2. ranga. TUKAJ.

Nina Potočnik, Pia Čuk in Manca Pislak napredovale v drugi krog Trbiža, dobri nastopi mladincev na turnirju TE v Čakovcu

bm, 27.06.2017

Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Pia ČUK so bile uspešne v prvem krogu ITF turnirja (15.000 $) v Trbižu.

Potočnikova je brez težav s 6-2 6-1 premagala 23-letno Italijanko Mario MASINI (Wta 926) in bo v drugem krogu igrala z 18-letno Čehinjo Terezo PROCHAZKOVO (Wta 847).

Pia ČUK je zanihala iz doblejnega v izgubljen položaj, a na koncu vendarle zasluženo slavila. Njena nasprotnica je bila 19-letna Italijanka Verena HOFER (Wta 850). Ta je prvi niz dobila s 6-4, drugega pa izgubila s 5-7. V tretjem nizu je Čukova povedla že s 5-1, nato pa močno popustila in Hoferjeva je s petimi zaporednimi dobljenimi igrami povedla s 6-5. Čukova se je rešila v podaljšano igro, to pa nato zanesljivo dobila na 4. Srečanje je trajalo kar dve uri in 45 minut.

Zadnja je izmed naših nastopila Manca PISLAK, ki se na turnirje vrača po nekajmesečni odsotnosti. Nazadnje je nastopila marca, sicer pa je letos odigarla samo tri ITF turnirje. Povratek je bil uspešen, saj je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala 22-letno domačinko Natasho PILUDU (Wta 885).

V Čakovcu poteka memorialni turnir v spomin na tragično preminulega hrvaškega igralca Marina ŠUICO v starostni kategoriji do 16 let. V drugi krog aso se pri fantih uvrstili 1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK, ki je bil v prvem krogu prost, kvalifikant Nik JURJEVČIČ, Blaž VIDOVIČ, Jan KUPČIČ in brez boja še Anej LEVPUŠČEK.

Pri dekletih so bile v prvem krogu uspešne Tara GORINŠEK, Zoja ŠTRUKELJ in Nina PLIBERŠEK. Brez boja je napredovala Noka JURIČ, nato pa v drugem krogu premagala Hrvatico Petro DERANJA in kot prva Slovenka napredovala v tretji krog. TUKAJ.

Člani in članice v Ljubljani nadaljujejo z državnim prvenstvom

bm, 27.06.2017

V Ljubljani na igriščih Max tenis cluba poteka državno člansko prvenstvo.

Drugega dne smo spremljali zanimive in izenačene obračune fantov, igralci pa so na igrišču praviloma preživeli več kot dve uri in pol. Prvi je danes moral od tekmovanja odstopiti 1. nosilec turnirja Tilen ŽITNIK, ki je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 predal srečanje Boru SCHWEIGERJU MUŽARJU, ki je tako postal prvi četrtfinalist. Žitnik se je dan prej poškodoval pri igranju nogometa. V četrtfinale je napredoval tudi član domačega kluba Miha OKORN, ki je s 7-6(4) 7-6(1) izločil Novomeščana Marka NOVAKA. Še enemu domačinu se je uspelo uvrstiti v četrtfinale, to je Gregi BOHU. Ta je potem, ko je v prvem nizu rešil dve set žogici in nato dobil podaljšano igro, drugi niz proti Marku ANDREJIČU GOLJARJU dobil bolj gladko, s 6-3. Tudi srečanje med Andrejem ŠUŠTERŠIČEM in Tomom AŠIČEM KOVAČEM je bilo izenačeno, na koncu se je veselil Litijan Ašič Kovač, ki je bil boljši s 6-4 7-5. Dokaj gladko se je v četrtfinale uvrstil Matic PODLIPNIK, ki je Marka MESARIČA, ta je v prvem krogu presenetil 5. nosilca Davida Lucasa AMBROŽIČA, izločil s 6-3 6-2. Je pa danes izpadel še en nosilec. Sedmi nosilec Tino KOVAČIČ je pokleknil pred Žigo DROBNIČEM, ki je zmagal s 2-6 6-1 7-6(6). Tudi srečanje med klubskima soigralcema iz ŽTK Maribor Janošem ŽIBRATOM, sicer 8. nosilcem in Nejcem SITARJEM je bilo napeto. Nejc v prvem nizu nikakor ni našel igre in se je pogosto jezil sam nase, v drugem in tretjem pa nato zaigral bolj zbrano in odločneje, kar je na koncu prineslo odločitev v podaljšani igri tretjega niza. Tu je bil bolj zbran ponovno Janoš, ki je zmagal s 6-2 1-6 7-6(2).

Več kot štiri ure pa sta se borila najstarejša igralca letošnjega državnega prvenstva, ki sta po prvem krogu ostala v konkurenci, 2. nosilec, 31-letni Sašo BENDE in dve leti mlajši Grega TERAŽ, na lestvici TS šele na 94. mestu, v glavni turnir pa se je prebil iz kvalifikacij. V izjemno izenačenem srečanju, v katerem sta igralca ob zelo dolgih izmenjavah in relativno malo napakah, prikazala praktično ves teniški repertoar je bil boljši starejši BENDE, ki je zmagal s 7-5 5-7 6-3.

Pri dekletih so prve četrtfinalistke 2. nosilka Sara PALČIČ, ki je s 6-1 6-0 premagala Karolino SIROČIČ, Dea KEPIC je s 6-2 6-1 izločila 7. nosilko Žoel KASTELIC, 3. nosilki Moni POTRČ pa je pri zaostanku s 4-6 1-3 tekmo predala domačinka Marija VIČIČ. V četrtfinale se je brez boja uvrstila Maruša PLANK, saj se 1. nosilka Tina Kristina GODEC ni pojavila na igrišču, peta četrtfinalistka pa je Metka KOMAC, ki je s 6-3 6-3 premagala Mašo PERICA. Zadnji četrtfinalistki sta Anja GAL in Anja TRBEŽNIK.

Fotogalerija TUKAJ.

Na novinarski konferenci v Tivoliju predstavili letošnji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017

bm, 27.06.2017

Ob robu državnega prvenstva novinarjev in rekerativnega teniškega turnirja pod okriljem TS so organizatorji predstavili prve uradne novice o letošnjem ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017.

Novi direktor turnirja Aljaž KOS, predsednik TS Marko UMBERGER, direktor TS Gregor KRUŠIČ in najuspešnejši Slovenec na portoroškem turnirju Grega ŽEMLJA so predstavili teniška pričakovanja in najpomembnejše poudarke o spremljevalnem programu, ki bo tudi letos zelo bogat.

V sklopu FUN ZONE vas čaka prav poseben glasbeni dogodek, saj bosta v Tenis Areni Portorož nastopila Tony Cetinski in Bajaga & Instruktori. Vsak dan pa boste lahko obiskali brezplačno Fun zone animacijo, kjer bodo nastopili tudi Rok’n’band.Finalni dvoboj posameznikov bo na sporedu v soboto, 12. avgusta ob 20. uri. ATP Slovenia Open pa se bo zaključil v sklopu Portoroških noči 2017 s skupino Parni valjak na Centralni plaži Portorož.

V okviru ATP Challengerja bo potekal teniški festival s turnirji TS v vseh starostnih kategorijah, večernimi koncerti na osrednjem stadionu in zunanjem prireditvenem prostoru in drugimi zanimivimi dogajanji.

Trenutno še potekajo prijave na turnir, pričakuje se, da bodo najnižje rangirani igralci (cut off) okrog 230. - 250. mesta, najboljši pa okrog 80. mesta na lestvici ATP. Od Slovencev sta nastop potrdila Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, na potrditev Blaža ROLE organizator še čaka.

Več o turnirju pa lahko preberete TUKAJ.

Marino Kegl pred odhodom na olimpijske igre gluhih pred novinarje

, 26.06.2017

Spoštovane in spoštovani,

prihodnji mesec bo obeležila 23. poletna olimpijada gluhih, ki jo bo med 18. in 30. julijem gostil turški Samsun. Slovenske barve bo poleg košarkarske reprezentance in atleta Tadeja Encija zastopal tudi nadarjeni tenisač Marino Kegl, ki se v Murski Soboti in Mariboru pripravlja na nastop v Turčiji.

Pri Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite vas v okviru akcije Treniraj z vabimo, da se nam pridružite in spoznate Marina Kegla. Za pogovore, snemanje in fotografiranje ter izreke dobrih želja bo na voljo v četrtek, 29. junija, med 10. in 11. uro v Športnem parku Fazanerija v Murski Soboti (Teniški klub Murska Sobota, Razlagova 27, 9000 Murska Sobota).

„Pred gluhimi športniki je največje tekmovanje, to so olimpijske igre gluhih, ki potekajo vsake štiri leta. Te igre so izvrstno sporočilo in priložnost za mlade gluhe športnice in športnike. Njihova prednost je tudi to, da se lahko relativno hitro in uspešno vključujejo ter integrirajo tudi v šport neinvalidov. Dober primer te prakse je Miha Zupan, ki je kot gluh športnik dosegel izjemne rezultate med slišečimi športniki. Vse skupaj je dokaz, da šport združuje. Tudi zato želimo z akcijo Treniraj z približati šport gluhih lokalni in regionalni skupnosti,“ je ob tej priložnosti povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

V pričakovanju snidenja vas lepo pozdravljamo,

Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite TUKAJ.

Zmagovalci turnirjev FIN 12 v Celju in Kranju so Matic Križnik, Eva Uhan Muller, Dmitry Suboch in Tita Veronica Jurak

bm, 26.06.2017

Na finalnih turnirjih do 12 let, ki se igrajo v Celju, tam nastopajo dečki, in v Kranju, kjer Triglav gosti deklice, smo dobili zmagovalce.

Na A turnirju dečkov sta se v finale uvrstila 1. in 2. nosilec Matic KRIŽNIK (TK-CC) in 2. nosilec Jani RETELJ (Otočec). Križnik je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal Jako TOMAŽINA (AsLit), Retelj je v drugem polfinalu s 6-0 6-1 izločil Tima KUŠTRA (TK-CC). V finalu je slavil KRIŽNIK z rezultatom 6-1 6-4.

B turnir dečkov je osvojil Dmitry SUBOCH (Morje). V finalu je s 6-2 6-2 premagal Nejca PETERLINA (Šporn).

Pri deklicah sta se v finale uvrstili 1. nosilka Eva MULLER UHAN (Tc-Lj) in 4. nosilka Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb). Mullerjeva je s 6-4 4-6 6-4 premagala Ivono AHČAN (TK-CC), Žnuderlova je bila s 6-3 6-2 boljša od 2. nosilke Rine GROŠELJ (Aslit). V finalu je slavila UHAN MULLERJEVA s 6-2 6-2.

V B turnirju deklic sta se za zmago potegovali Nina MAŠOVIČ (Topte), ki je v polfinalu s 6-0 6-4 premagala Kiaro ŠOLAJA (Br-Mb) in Tita Veronica JURAK (Ltc), ki je bila s 3-6 6-3 6-3 boljša od Neje HADŽISELIMOVIĆ (ŽtkMb).

Zmagala je JURAKOVA s 6-4 6-1. TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog ATP Challengerja v Milanu, Matic Špec v glavni turnir v Orlandu, dekleta neuspešna v Trbižu

bm, 26.06.2017

Blaž ROLA, ki se ni uvrstil v kvalifikacije turnirja za grand slam v Wimbledonu ta teden nastopa na ATP Challengerju v Milanu (43.000 €+H). Blaž je trenutno na 248. mestu lestvice ATP, v Milanu pa se je v prvem krogu meril s 4. nosilcem, Portugalcem Gastaom ELIASOM, 113. igralcem sveta. Prijšnji teden sta bila oba četrtfinalista turnirjev serije Challenger, Rola v Bloisu, Elias v Todiju.

Žreb je hotel, da se je moral eden od njiju tokrat posloviti že v prvem krogu, za to da se je poslovil Elias pa je poskrbel Rola. Ta je po dveh urah in sedemnajstih minutah igre zmagal s 6-3 3-6 6-4. Bolje je sicer kazalo Portugalcu, ki je v tretjem nizu z breakom povedel z 2-0, a ga je Blaž ujel in mu do konca srečanja prepustil le še dve igri. Elias tudi sicer ni v najboljšem odnosu z levičarji, na zadnjih desetih srečanjih z levorokimi nasprotniki je zmagal le dvakrat. Sicer pa je za Rolo to največji sklap letos, saj tako visoko rangiranega igralca letos še ni ugnal. Na koncu je bil boljši za osem točk, ob svojem solidnem servisu je nasprotniku začetni udarec odvzel štirikrat.

Na moškem Futuresu v Orlandu (25.000 $) je Matic ŠPEC nastope v kvalifikacijah začel in končal z zmago. Nastop v glavnem turnirju si je zagotovil v dvoboju s 15-letnim Američanom Piercom ROLLINSOM, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Rollins je trenutno 417. mladinec sveta, Maticu pa se ni mogel resneje upirati. Mariborčan, ki sicer študira v ZDA je zmagal s 6-3 6-4.

Na ženskem ITF turnirju v sosednjem Trbižu (15.000 $) so v kvalifikacijah nastopileštiri Slovenke, a se nobeni ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. Izgubile so Ajda in Klavdija BUKOVEC, Tina Kristina GODEC in Maja MAKORIČ.. V glavnem turnirju bodo nastopile Pia ČUK, Manca PISLAK in Nina POTOČNIK

Na moškem Futuresu (15.000 $) v Hamburgu bosta nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK.

Na Futuresu v Rimu (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Mike URBANIJA . S 6-3 6-3 ga je premagal švicarski kvalifikant Loic PERRET. TUKAJ.

Grega Žemlja po dveh urah v drugi krog kvalifikacij Wimbledona, Blaž Kavčič predal kvalifikacijsko srečanje, med dekleti z zmago začela Hercogova

bm, 26.06.2017

V Londonu so se začele kvalifikacije na tretjem grand slam turnirju sezone, Wimbledonu. Tudi tokrat za Slovence nič kaj vzpodbudno, saj je Blaž KAVČIČ tekmo prvega kroga v drugem nizu predal.

Kavčič >/strong>, ta teden je na 108. mestu lestvice ATP je v prvem krogu igral s 25-letnim Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM, 216. igralcem lestvice ATP. Ta v zadnjem času ni bil v najboljši formi saj njegov zadnji vidnejši rezultat sega v marec tega leta, ko je osvojil Futures v Poreču, v nadaljevanju sezone pa je bil le še četrtfinalist challengerja v Rimu. A današnje srečanje tega ni potrdilo. Bellotti je namreč ekspresno dobil prvi niz s 6-1, v drugem z dvema breakoma povedel s 3-0, pri tem izidu pa mu je Kavčič srečanje predal. Srečanje je trajalo vsega 42 minut, Blaž pa je imel težave z drugim servisom saj je na svoj drugi začetni udarec v srečanju osvojil le eno točko. Kaj je vzrok predaje še ni znano, upamo pa, da ne gre za hujšo poškodbo, ki bi Kavčiča ponovno oddaljila s teniških igrišč in to ravno v času, ko se je ponovno povsem približal najboljši stoterici teniških igralcev.

Zvečer je nastopil še Grega ŽEMLJA in to uspešno. Na igrišču št. 13, ki mu je tokrat prinesla srečo, je igral s 23-letnim Belorusom Ilya IVASHKO, 161. igralcem lestvice ATP. Ivashka je v London prišel kot zmagovalec ATP Challengerja v Fergani, kjer je v polfinalu izločil tudi našega Blaža KAVČIČA, a v izjemno izenačenem srečanju, kjer so odločale podrobnosti ni bil kos sedem let starejšemu Slovencu. Žemlja je po dveh urah in devetih minutah igre zmagal s 7-6(8) 3-6 6-4. Oba igralca sta nasprotniku po trikrat odvzela začetni udarec, a je bil Žemlja pri tem veliko bolj učinkovit saj mu je to uspelo v treh od sedmih, medtem, ko je Ivashki to uspelo v treh od trinajstih poskusov. Tudi končno razmerje osvojenih točk je na strani Belorusa, ki je osvojil 113 točk, Žemlja 104, a pomembna je bila zbvranost in ta je bila tokrat na strani našega igralca. Naslednji nasprotnik Žemlje bo 32-letni Rus Teymuras GABASHVILI, , 176. igralec lestvice Atp. Rusa je doslej na wimledonski travi v glavnem turnirju nastopil že 8 krat a je z izjemo leta 2010 vedno nastope končal v prvem krogu.

V kvalifikacijah bodo nastopile tudi tri naše igralke. Tamara ZIDANŠEK bo v prvem krogu igrala z 29-letno Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO (WTA 224), Dalila JAKUPOVIĆ pa bo v prvem krogu igrala z 19-letno Slovakinjo Victorio KUZMOVO (WTA 157). Nastop je že opravila Polona HERCOG, ki je v izenačenem obračunu s 7-6(7) 6-3 premagala 9. nosilko kvalifikacijskega turnirja, 21-letno Američanko Taro TOWNSEND (WTA 121). Hercogova bo v drugem krogu igrala z 21-letno Avstrijko Barbaro HAAS, 178. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

V Celju in Kranju potekata finalna turnirja dečkov in deklic do 12 let

bm, 25.06.2017

V Celju na A in B turnirju nastopajo dečki. A turnir je močno zaseden, tako da se rang dvignil na 2. Dobili smo tudi že prvega polfinalista. To je 1. nosilec Matic KRIŽNIK, ki je s 6-1 6-2 premagal Vida MOHARJA. Ostali polfinalisti so Jaka TOMAŽIN, Tim KUŠTER in Jani RETELJ. V B turnirju dečkov so polfinalisti Dmitry SUBOCH, Luka PETROVIČ, Timotej ILIČ in Njec PETERLIN.

Pri deklicah, te nastopajo v Kranju, so se v polfinale uvrstile 1. nosilka Eva MULLER UHAN, ki je s 6-2 7-6(4) premagala Špelo SEDEJ, Ivona AHČAN je bila s 6-1 6-0 boljša od Elle HOJNIK, Anamari ŽNUDERL je s 6-3 6-1 izločila Lijo MUMLEK, Rina GROŠELJ pa s 6-3 6-2 Zalo VNUK.

Tudi B turnir deklice igrajo v Kranju . V polfinale so se uvrstile Kiara ŠOLAJA, Nina MAŠOVIČ, Neja HADŽISELIMOVIČ in Tita Veronica JURAK. TUKAJ.

Nik Razboršek brez tretjega posamičnega naslova na turnirjih Futures, s Kočevarjem Dešmanom zmagovalec turnirja dvojic, Blaž Kavčič izgubil tekmo za finale v Fergani

bm, 24.06.2017

V nemškem Kaltenkirchnu (15.000 $) je po dveh letih do novega finala prišel Nik RAZBORŠEK. V polfinalu je igral z Argentincem Argentincem Felipejem SARRASAGUEOM in zmagl s 6-4 6-0. Za zmago nad 20-letnim Argentincem je Nik potreboval dobro uro, pri čemer mu je petkrat oidvzel začetni udarec, sam ga je izgubil le enkrat. O njegovi prevladi priča tudi končno število osvojenih točk, ki gre v pri Razborška s 55-30.

V finalu se je nedeljo pomeril z 20-letnim Špancem Bernabejem MIRALLESOM ZAPATO, 389. igralcem lestvice ATP. Niku tokrat ni stekel drugi servis, katerega izkoristek je imel vsega 38 %, pri čemer je začetni udarec izgubil šestkrat. Tudi Španec sicer ni blestel v tem elemntu, a je bil njegov odstotek boljši, svoj servis pa ni uspel zadržati le štirikrat. Za Nika je bilo to prvo finale na turnirjih Futures letos in daleč najboljši izid na turnirjih tega ranga. 23-letni Litijan trenutno zaseda 816.mesto na letvici ATP.

S Tomom KOČEVARJEM DEŠMANOM pa sta osvojila turnir v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-3 6-2 premagala 3. nosilca, domačina Haerteisa in Weselssa. To je bila Razborškova 4. in Kočevar Dešmanova 9. zmaga v konkurenci dvojic na turnirjih serije Futures.

Svoje nastope pa je v uzbekistanski Fergani končal Blaž KAVČIČ. Za nastop v finalu ATP Challengerja z nagradnim skladom 75.000 $ se je boril s 23-letnim Belorusom Ilyo IVASHKOM, 204. igralcem lestvice ATP. Ivashka je bil pretekli mesec na ATP Challengerju v Uzbekistanu že polfinalist, nato pa na pesku dvakrat izgubil v začetnih nastopih. Tokrat je na trdi podlagi ponovno prikazal dobro igro in po uri in dveh minutah slavil s 6-4 6-3. Kavčiču je trikrat ovzel servis, sam ga je izgubil le enkrat, Blaž pa je bil tokrat nekoliko bolj nezanesljiv pri drugem začetnem udarcu, katerega izkoristek je imel le 33 %. Blaž je nasprotniku zabil 6 asov, Ivashko pa v obratni smeri 10.

Uvrstitev v polfinale mu je prinesla 3.765 $ in 33 ATP točk, kar ga bo na lestvici ATP prihodnji teden uvrščalo okrog 105. mesta. TUKAJ.

V Ljubljani se je s kvalifikacijami začelo člansko DP

bm, 23.06.2017

V Ljubljani se je s kvalifikacijskimi obračuni članov v nedeljo na igriščih Max tenis cluba začelo zadnje izmed letošnjih poletnih državnih prvenstev, člansko državno prvenstvo. Med člani je zasedba solidna, saj borazen prvih štirih igralcev iz lestvice TS nastopila večina ostalih igralcev. Prijavljenih je 54. igralcev, najvišje uvrščen pa je Tilen ŽITNIK, ki zaseda 5. mesto lestvice TS in mesto 1. nosilca državnega prvenstva.

Precej bolj klavrna je slika pri dekletih, saj izmed najboljših praktično ne nastopa nobena. Prijavljenih je vsega 19 igralk, mesto prve nosilke pa pripada prav tako 5. igralki članske lestvice deklet Tini Kristini GODEC.

Pri fantih smo, razen enega, že dobili vse udeležence glavnega turnirja. V kvalfikacijah so bili uspešni MatevžKRAJNC, Matic PODLIPNIK, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Rok KOMAC, Benjamin BELIŠ, Jan DERNIČ in Grega TERAŽ.

TUKAJ.

Tim Tekavec končal v polfinalu TE 16 na Ptuju, zmagi v dvojicah ostali doma

bm, 23.06.2017

Na Ptuju sta pred nami le še finalna obračuna v konkurenci posameznikov, a brez slovenskih predstavnikov. Na turnirju Tennis Europe 2017 v starostni kategoriji do 16 let. se je v posamični konkurenci od Slovencev v polfinale uvrstil samo Tim TEKAVEC ( na fotografiji levo), ki je v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-0 6-1 odpravil Marka ANDREJIČA GOLJARJA. V polfinalu je nato moral priznati premoč s 3-6 7-5 6-3 drugemu nosilcu iz Srbije Dimitriju ZUBACU.

1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK in 5. nosilec Blaž VIDOVIČ sta izgubila. četrtfinalni srečanji. Prvega je s 6-3 6-3 presenetil 7. nosilec Srb Lazar MILIĆEVIČ, ki sicer trenira v Ljubljani, od drugega je bil s 6-4 4-6 7-5 boljši 2. nosilec, ki prav tako prihaja iz Srbije, Dimitrije ZUBAC.

Pri dekletih so v četrtfinalu izgubile vse tri Slovenke. Marijo VIČIČ je s 7-5 6-3 premagala 1. nosilka, Slovakinja Sara SUCHANKOVA, Ana Zala VOLK je morala premoč priznati 3. nosilki, Hrvatici Tari WURTH, ki je bila boljša s 6-2 6-1, Tara GORINŠEK pa se je odlično upirala 4. nosilki, Madžarki palomi KERESZTES, ki je bila na koncu boljša s 6-1 6-7(8) 7-5.

Sta pa obe zmagi ostali doma v konkurenci dvojic. Pri dekletih sta zmagali Tara GORINŠEK in Marija VIČIČ, ki sta v finalu s 6-3 6-3 premagali Tajo LONČARIČ in Ano Zalo VOLK, pri fantih pa sta slavila Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK, ki sta bila v finalu s 6-1 6-3 boljša Nika JURJEVČIČA in Srba Lazarja MILIČEVIĆA. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Nik Razboršek polfinalista, Blaž Rola in Dalila Jakupović poražena

bm, 23.06.2017

Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta danes s polovičnim uspehom nastopila v četrtfinalnih tekmah na ATP Challengerjih v Fergani in Bloisu.

Blaž KAVČIČ je v uzbekistanski Fergani (75.000 $) igral z 21-letnim Turkom Cemom ILKELOM, 266. igralcem lestvice ATP. Ilkel je v Fergano prišel s slabo popotnico, saj je izgubil štiri od zadnjih petih srečanj, vsa je odigral na pesku, pred tem pa je bil finalist ATP Challengerja v Karshiju, a tega je igral na trdi podlagi, kakršna je tudi v Fergani. Blaž je še enkrat dokazal, da je odlično telesno pripravljen, saj mu tudi visoka temperatura, ki je podobna temperaturam v Sloveniji v tem času, ni prišla do živega. Po izidu 1-1 v nizih (4-6 6-4) in skoraj dveh urah igre si je pred začetkom tretjega niza Ilkel privoščil nekaj daljši odmor, a mu tudi ta ni pomagal, saj je v nadaljevanju igral samo še Kavčič, ki je tretji niz dobil s 6-0 in se uvrstil v polfinale.

Blaž ROLA se je v Bloisu (34.000 €) meril s 25-letnim Fincem Henrijem LAAKSONENOM, trenutno 102. igralcem lestvice ATP in 4. nosilcem . Tudi Laaksonen je na turnir v Blois prišel s tremi porazi v uvodnih nastopih, a se kot kaže počasi vrača v formo in to je potrdil tudi z današnjo zmago nad Rolo. Njuno doslej edino medsebojno srečanje je bilo 2008, ko sta se še kot mladinca pomerila v finalu turnirja v avstrijskem Beljaku, zmagal pa je Blaž. Tokrat se mu je Laaksonen oddožil za poraz in ga po nekaj manj kot dveh urah igre premagal s 6-7(0) 6-3 6-4.

Rola je nekoliko slabše serviral in Laaksonenu ponudil kar 14 priložnosti za break, Finec pa je izkoristil štiri, na drugi strani je Blaž izkoristil dve od sedmih. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 106 - 101 v korist zmagovalca. Je pa bil Blaž celo bližje zmagi saj je v tretjem nizu z breakom povedel z 2-0, nato pa do konca osvojil le še dve igri.

Še enega polfinalista imamo ta teden. To je na Futuresu v nemškem Kaltenkirchenu uspelo Niku RAZBORŠKU. V četrtfinalu je s 6-0 3-6 6-0 premagal 6. nosilca, Srba Milana DRINIĆA. V prvem polfinalu v letu 2017 se bo pomeril z Argentincem Felipejem MARTINEZOM SARRASAGUEJEM, 1560. igralcem lestvice ATP. Tudi za 20-letnega Argentinca je to prvi polfinale letos, v zadnjih 12 srečanjih pa je izgubil le dvakrat.

V Lenzerheideju v Švici pa je v četrtfinalu nastope končala 1. nosilka turnirja Dalila JAKUPOVIĆ. S 7-6(2) 6-4 jo je premagala 8. postavljena Bibiane SCHOOFS iz Nizozemske, 306. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Štirje fantje in tri dekleta v četrtfinalu TE 16 na Ptuju

bm, 22.06.2017

Na mednarodnem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Ptuju so se v četrtfinale uvrstili štirje slovenski igralci in tri igralke.

Pri fantih je Filip Jeff PLANINŠEK že v sredo s 6-1 6-1 izločil avstrijca Stefana PETROVIĆA, Tim TEKAVEC je bil s 6-4 6-3 boljši od 8. nosilca iz Srbije Luke TODOROVIĆA, Mark ANDREJIČ GOLJAR je s 4-6 6-4 3-1 (predaja) izločil Dražena PETROVIĆA iz BiH, Blaž VIDOVIČ pa kot 5. nosilec Hrvata KOSTIĆA FERČAKA. V četrtfinalu bomo spremljali slovenski obračun med Andrejičem Goljarjem in Tekavcem.

Med dekleti še naprej odlično igra Marija VIČIČ, ki je 8. nosilko Taro DAKIĆ iz Srbije izločila s 6-1 6-1, Ana ZALA VOLK je presenetila domačinko, 6. nosilko Niko STRAŠEK in zmagala s 6-0 6-3, še ena domačinka Tara GORINŠEK pa je gladko opravila s 5. nosilko Aleo BUBEK in sicer z rezultatom 6-1 6-4.

V finalu konkurence dvojic bodo pri fantih igrali Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK ter Nik JURJEVČIĆ in klubski soigralec, Srb Lazar MILIČEVIĆ.

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Marija VIČIČ in Tara GORINŠEK ter Taja LONČARIČ in Ana Zala VOLK. TUKAJ.

Kavčič, Rola, Razboršek in Jakupovič v četrtfinale, poraz Potočnikove, Kolarjeve in Kočevarja Dešmana

bm, 22.06.2017

Slovenske članske nastope na mednarodnih turnirjih bi morala danes začeti Dalila JAKUPOVIĆ v Švici, a ji na igrišče ni bilo treba, saj ji je nasprotnica Chiara GRIMM srečanje predala brez boja in jo poslala v četrtfinale.

Druga je nastopila Nastja KOLAR v četrtinalu ITF turnirja v turškem Izmirju (60.000 $). Po pričakovanju jo je čakalo težko delo, saj je bila njena nasprotnica 1. nosilka in trenutno 182. igralka sveta, 22-letna vrstnica iz Bolgarije Viktorya TOMOVA. Tomova presenečenja ni dovolila, Kolarjevi je šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat in slavila s 6-4 6-3 po uri in osmih minutah igre. Kljub porazu je za Kolarjevo po mariboskem polfinalu še en dober nastop, ki obeta dobro nadaljevanje sezone.

V Fergani je na ATP Challengerju nastopil Blaž KAVČIČ ki je v še enem srečanju več moral na igrišču preživeti tri nize, a tudi tokrat je bil kot že 14 krat letos uspešen.25-letnega Američanom Sekoa BANGOURO je premagal s 6-1 5-7 6-2. V Nemčiji sta sta na Futuresu s polovičnim uspehom nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK. Prvi je s 3-6 6-4 4-6 izgubil s 4. nosilcem, Rusom Alexandrom VASILENKOM, Razboršek je bil s 6-4 6-1 boljši od 20-letnega Nemca Paula WOERNERJA.

Na ITF turnirju v Sassuolu (15.000 $) je priložnost za nov polfinale iz rok izpustila Nina POTOČNIK. Igrala je s 1. nosilko, Italijanko Deborah CHIESA, prvi niz dobila s 6-3 drugega izgubila s 4-6 v tretjem pa z breakom vodila s 3-1, a prednostini uspela zadržati, še več, v zaključku srečanja je bila 21-letna Italijanka bolj zbrana in je tretji niz dobila s 7-5.

Ob koncu dneva je v francoskem Bloisu na ATP Challengerju nastopil še Blaž ROLA, ki z 21-letnim Francozom Benjaminom BONZIJEM ni imel težav in je srečanje s štirimi odvzemi servisa nasprotniku gladko dobil s 6-3 6-3. Sam začetnega udarca ni izgubil, še več, nasprotniku je za break ponudil zgolj eno priložnost TUKAJ.

Rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic Tivoli 2017

ts, 22.06.2017

Vabimo vas na Rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic, ki bo potekal v soboto, 24. junija 2017 ob 11. uri, v Tenis centru Tivoli, Ljubljana. Program turnirja:

* Pričetek dogodka ob 10. uri (burek in welcome drink)

* Pričetek tekmovanja ob 11. uri

* Format: ekipne dvojice (upošteva se handicap)

* Round robin sistem (4 ekipe v skupini, polfinale, finale)

* Prijavnina: 15 € na osebo (welcome drink, malica – burek, topli obrok, darilna vrečka, pokali in nagrade, živa glasba, prevoz domov s Kia Sportage – do 15km)

* Prijave sprejemamo na: gasper.bolhar@tenis-slovenija.si

Ob prijavi navedite - kategorija, ime ekipe, ime in priimek dvojice, e-pošta.

Prijavite se lahko tudi brez ekipe (jo bomo našli)

Poleg rekreativno-veteranskega turnirja bo v soboto potekalo še Novinarsko državno prvenstvo, ob 13. uri pa boste lahko prisluhnili 1. novinarski konferenci ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017.

Vse informacije najdete TUKAJ , v primeru dodatnih vprašanj ostajamo na voljo.

Lepo vabljeni, da sončno soboto preživite v teniški družbi. TUKAJ.

Naši igralci in igralke na turnirju TE 16 na Ptuju še naprej dobro nastopajo

bm, 21.06.2017

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki ga gosti TK Terme Ptuj naši igralci in igralke še naprej uspešno nastopajo. Dekleta so sicer danes odigrala vse tekme drugega kroga, fantje pa nekaj več kot polovico.

Pri dekletih so se v tretji krog uvrstile Marija VIČIČ, ki se uspešno vrača na teniško sceno potem, ko v zadnjih dveh letih ni prav veliko nastopala, s 6-2 6-0 je premagala Ukrajinko Violeto NYKOLAYEVO, Ana Zala VOLK, ki je s 6-1 1-6 6-0 izločila 12. nosilko, Srbkinjo Milico DURIĆ, šesta nosilka in domači up za najvišja mesta Nika STRAŠEK je s 4-6 6-1 6-4 premagala Avstrijko Laro NEDELJKOVIC, še ena igralka domačega kluba Tara GORINŠEK je bila s 6-3 5-7 6-2 boljša od 10. nosilke Petre DERANJA iz Hrvaške, peta nosilka Alea BUBEK je s 6-2 6-2 izločila Čehinjo Lucie PETRUZELOVO, Velenjčanka Lana STEFANOVIĆ pa je kot šesta Slovenka, ki je napredovala v tretji krog s 6-7(6) 6-4 6-4 premagala 9. nosilko, Srbkinjo Ivo DIVAC.

V tretjem krogu bomo videli dva slovenska obračuna in sicer prvega med Aleo BUBEK in Taro GORINŠEK ter drugega med Niko STRAŠEK in Ano Zalo VOLK.

Pri fantih so se v tretji krog uvrstili 1. nosilec in favorit za zmago na turnirju, domačin Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 6-1 6-1 izločil Hrvata Marina JAKIĆA, Matic DIMIC, ki je očitno dobro okreval po poškodbi in je ponovno v dobri formi kar je dokazal z zmago 6-0 6-4 proti Švicarju Christianu KHUNEJU, 13. nosilec Gašper OBLAK je s 6-1 6-2 izločil Grka Georga DOXIADISA, 12. nosilec Nik JURJEVČIČ je bil s 6-2 6-2 boljši od Avstrijca paula SCHMOELZERJA, Tim TEKAVEC je s 6-0 6-0 deklasiral 11. nosilca Avstrijca Nikija STOIBERJA, 4. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR je s 6-0 6-1 domov poslal Madžara Dominika VALENTINA, 5. nosilec, še en domač favorit za zmago Blaž VIDOVIČ pa je s 6-1 6-2 premagal premagal Rusa Igorja DANICHA. V četrtek bo v zaostali tekmi drugega kroga nastopil še Marko KOVAČEVIČ. TUKAJ.

Nastja Kolar in Nina Potočnik četrtfinalistki v Izmirju in Sassuolu

bm, 21.06.2017

Z uspešnimi nastopi sta tudi danes nadaljevali Nastja KOLAR, ki je na turnirju v Izmirju (60.000 $) in Nina POTOČNIK, ki igra v Sassuolu (15.000 $).

Ali so zadnji dobri rezultati napoved povratka 22-letne Celjanke Nastje KOLAR med najboljše slovenske igralke na lestvici WTA bo pokazal čas, vsekakor pa njeni nastopi v Mariboru in zdaj v Izmirju kažejo, da bi temu lahko bilo tako. V Izmirju je na močnem turnirju zmagala še drugič in se uvrstila v četrtfinale. S 6-0 4-6 6-4 je premagala, na lestvici WTA 300 mest višje uvrščeno 19-letno Španko Paulo BADOSA GIBERT. Nasprotnici je v štirih poskusih štirikrat odvzela servis, Španki je to v semih poskusih uspelo le enkrat. Težka naloga pa bo pred Nastjo v četrtfinalu, ko se bo pomerila s 1. nosilko, Bolgarko Viktoryo TOMOVO (WTA 142).

Tudi Nina POTOČNIK niza zmago za zmago, zadnja dva poraza je doživela v finalih turnirjev, tokrat je bila s 6-3 6-0 boljša od Nemke Nore NIEDMERS. V četrtfinalu se bo zdaj tudi ona pomerila s 1. nosilko, 21-letno Italijanko Deborah CHIESA, ki pa je na lestvci uvrščena precej nižje kot Tomova, na 447. mesto. TUKAJ.

Matic Križnik izgubil četrtfinale v Trstu, v Berlinu Radišičeva in Erjavčeva v polfinalu dvojic

bm, 21.06.2017

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let se je Matic KRIŽNIK, kot ednini slovenski predstavnik, ki je še ostal v konkurenci, uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagal Italijana Federica GARBERO. Tudi v četrtfinalu je igral z Italijanom, ki pa je bil premočan nasprotnik. Giacomo NOSEI je zmagal s 6-2 6-1 in s tem končal slovenske nastope v Trstu.

Na fotografiji Matic Križnik (desno)

V drugem krogu mladinskega ITF turnirja 1. ranga v Berlinu je izgubila še zadnja Slovenka med posameznicami, Kristina NOVAK. S 6-2 6-2 jo je premagala 14. nosilka Clara BUREL iz Francije (ITF 96).

V polfinale konkurence dvojic sta se uvrstili Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC. V četrtfinalu sta s 6-2 6-2 izločili Turkinjo Selin OVUNC in Emelie Luiso SCHWARTE. V polfinalu sta nato s 3-6 0-6 izgubili s Kitajko WANG in Rusinjo KULIKOVO. TUKAJ.

Odličen začetek naših članov in članic na mednarodnih turnirjih tega tedna

bm, 20.06.2017

Naši člani in članice so odlično začeli nastope na mednarodnih teniških turnirjih tega tedna, saj so v uvodnih nastopih vsi po vrsti vknjižili zmage.

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 43.000 € v Bloisu je Blaž ROLA v uvodnem nastopu v uri in dvajsetih minutah strl odpor sedmega nosilca, 26-letnega Čeha Jana SATRALA. Blaž je bil boljši s 6-4 6-1, v srečanju pa ni izgubil nobenega začetnega udarca.

Blaž KAVČIČ je tekmo na ATP Challengerju v Fergani (75.000 $), kjer je 1. nosilec začel zadržano. Po izgubljenem prvem nizu s 6-7(4) pa njegov nasprotnik Japonec Yuya KIBI ni imel nobenih možnosti več. Blaž je naslednja dva niza dobil brez izgubljene igre s 6-0 6-0 in napredoval v drugi krog. To je bilo njegovo letošnje šestnajsto srečanje, ki se je končalo v treh nizih, Blaž pa je kot zmagovalec iz igrišča odšel kar trinajstkrat.

Na Futuresu v Kaltenkirchnu (15.000 $) je Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-3 6-2 premagal nemškega povabljenca Niklasa GUTTAUA.

Dobro sta začeli tudi polfinalistka in finalistka turnirja v Mariboru Nastja KOLAR in Nina POTOČNIK. Prva nastopa na močnem ITF turnirju (60.000 $) v Izmirju. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-1 premagala turško kvalifikantko Ipek OZ. Potočnikova je na 15.000 $ vrednem turnirju v Sassuolu v Italiji. V prvem krogu je s 6-3 6-2 odpravila domačinko Martino SPIGARELLI.

Še dve slovenski zmagi smo doživeli danes. Dalila JAKUPOVIĆ je na ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $), kjer je 1. nosilka, v prvem krogu s 6-3 6-4 izločila Brazilko Gabrielo CE, Nik RAZBORŠEK pa je v Kaltenkirchnu s 6-2 6-2 premagal Nemca Bastiana WAGNERJA.

Slabše so začele nastope ta teden mladinke. Na ITF turnirju 4. ranga v Tuniziji sta v kvalifikacijah izgubili Maruša PLANK in Anja TRBEŽNIK, v prvem krogu glavnega turnirja pa tudi Ema HORVAT. Živa FALKNER pa je bila poražena v kvalifikacijah ITF turnirja 1. ranga v Berlinu. Da pa vse le ni bilo tako črno je v Berlinu poskrbela Kristina NOVAK, ki je v prvem krogu s 6-4 6-3 izločila Američanko Katyo TOWNSEND. Žal sta nastop v Berlinu že v prvem krogu končali tudi Nika RADIŠIČ, katero je s 6-3 6-0 izločila Luksemburžanka Eleonora MOLINARO in Veronika ERJAVEC, ki nikakor ne more iz začaranega kroga porazov v prvem krogu, katero je s 6-1 6-1 premagala 10. nosilka, Ukrajinka Anna LAGUZA. TUKAJ.

Drugi dan za naše mlade upe v Trstu manj uspešen

bm, 20.06.2017

V Trstu poteka turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Slovenijo zastopajo Matic KRIŽNIK, Jani RETELJ, Eva MULLER UHAN in Ana LANIŠEK, spremlja jih Daniel Šantl.

Prva sta s polovičnim uspehom nastopila dečka. Križnik je s 6-1 6-1 premagal italijanskega kvalifikanta Marca ROMANA, Retelj je s 4-6 7-5 3-6 izgubil z Italijanom Rubnom BALLERINIJEM. Skupaj sta nato zmagala tudi v prvem krogu konkurence dvojic.

Eva MULLER UHAN in Ana LANIŠEK sta nastopili danes in obe morali premoč priznati nasprotnicama. Evo je s 6-3 4-6 7-6(6) za las ugnala Avstrijka Liel Marlies ROTHENSTEINER, od Ane je bila s 6-3 6-4 boljša Slovakinja Irina BALUS.

Danes se ni izšlo niti dvojicam. Tako Matic in Jani kot Eva in Ana so namreč tekmi dvojic izgubili.

V igri tako ostaja samo Križnik, ki se bo v drugem krogu pomeril z domačinom Federicom GARBEROM. Ta je, tako kot naš adut, v prvem krogu nasprotniku prepustil vsega dve igri. TUKAJ.

Na Ptuju odigrane vse tekme prvega kroga turnirja TE v starostni kategoriji do 16 let

bm, 20.06.2017

Na Ptuju se je začel naslednji iz serije turnirjev Tennis Europe, ki letos potekajo v Sloveniji. Tamkajšnji klub gosti fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih v glavnem turnirju nastopa 25 igralcev, mesto prvega nosilca pa pripada domačinu Filipu Jeffu PLANINŠKU.

Med dekleti je v žrebni listi 18 Slovenk, najvišje pa kotira Alea BUBEK, ki je peta nosilka turnirja.

Prvega dne turnirja je bilo odigranih več kot polovico srečanj v obeh konkurencah. Med fanti je bil uspešen Marko KOVAČEVIČ.

Med dekleti so napredovale Manca LAMPRET, Nina PLIBERŠEK, Ana Zala VOLK in Alja BELINGER. V preostalih tekmah prvega kroga so v torek od Slovencev zmagali Filip Jeff PLANINŠEK, Matic DIMIC, za katerega je to prvi turnir po daljšem času, ko je moral pavzirati zaradi poškodbe, Gašper OBLAK, Nik JURJEVČIČ, Tim TEKAVEC, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Blaž VIDOVIČ, med dekleti pa so se v drugi krog uvrstile še Marija VIČIČ, Tara GORINŠEK, Taja LONČARIČ, Lana STEFANOVIČ in Mia KUKOVIČ, kot nosilki pa sta bili v prvem krogu prosti Nika STRAŠEK in Alea BUBEK. TUKAJ.

V Kopru končan mednarodni veteranski ITF turnir, avgusta turnir v Ljubljani

bm, 19.06.2017

V Kopru se je končal tretji iz serije mednarodnih veteranskih ITF turnirjev. Tudi tokrat med zmagovalci najdemo domače igralce in igralke. Najboljši v posameznih starostnih kategorijah so bili Iztok ARTIČ - M35, Ivo BELIŠ - M55, Anton PREŠEREN - M65, Štefan SEME - M70, Marjana WOLF - Ž55, Maša KOGLOT - Ž40.

Naslednji ITF turnir bo sredi avgusta v Ljubljani, na keterem se obeta dobra udeležba igralcev in igralk iz Slovenije in tujine, turnir pa bo imel tudi bogat spremljajoč program. Prijave so mogoče do 1. avgusta tudi preko spletne strani TUKAJ.

Kaja Juvan zmagovalka ITF turnirja Infond Open 2017

bm, 18.06.2017

Kaja JUVAN je velika zmagovalka ženskega teniškega turnirja Infond Open 2017, ki ga je še enkrat več odlično organiziral ŽTK Maribor. Zagotovo niti največji optimisti pred začetkom turnirja niso upali napovedati, da bomo v zaključnih obračunih spremljali kar štiri Slovenke, a se je prav to zgodilo.

V današnjem finalu je pred polnimi tribunami po uri in sedemnajstih minutah igre Kaja s 6-4 6-2 premagala Nino POTOČNIK in znova pokazala razkošen talent, ki jo lahko v naslednjih letih izstreli med najboljše svetovne teniške igralke. Juvanova je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 71-56.

Kaja je peta Slovenka, ki je slavila na mariborskem turnirju.

Turnir sta med drugimi obiskala tudi predsednik TS Marko UMBERGER, ki je bil navdušen nad odlično organizacijo in nastopi naših igralk in naša najboljša teniška igralka Mima JAUŠOVEC.

TUKAJ.

Zmagovalca OP 18 v Ljubljani Maša Perica in Rok Komac

bm, 18.06.2017

Ta konec tedna je potekalo OP za fante in dekletav v starostni kategoriji do 18 let.

Pri dekletih je zmagala Maša PERICA (Šplus), ki je v finalu s 6-1 3-6 7-6(1) premagala Noko JURIČ (ŽtkMb).

Pri fantih sta se v finale uvrtila Nik JURJEVČIČ (Ltc) in Rok KOMAC (Koper). Turnir je osvojil Komac, kateremu je Jurjevčič pri izidu 7-6(6) 2-0 v korist zmagovalca, srečanje predal. TUKAJ.

Kaja Juvan in Nina Potočnik za naslov na turnirju Infond Open 2017

bm, 17.06.2017

V Mariboru smo dobili finalistki na mednarodnem ženskem ITF turnirju Infond Open 2017, prvem z nagradnim skladom 15.000 $.

V prvem slovenskem sobotnem obračunu smo spremljali izenačeno srečanje in velik preobrat Kaje JUVAN v tretjem nizu, ko je po zaostanku z 2-5 dobila pet zaporednih iger in na kolena spravila šest let starejšo in izkušenejšo Nastjo KOLAR. Končni izid se je gladil 5-7 6-2 7-5. Dobra igra v zaključku tekme in pregovorna nepopustljivost je Juvanovi tudi tokrat, po dveh urah in pol igre, prinesla zmago.

V drugem srečanju sta se pomerili favoirizirana Nina POTOČNIK in presenečenje turnirja Pia ČUK, ki se je do polfinala prebila iz kvalifikacij. Po gladko dobljenem prvem nizu s 6-1 je bilo v drugem zelo napeto, Potočnikova pa je v zaključku srečanja obranila tudi set žogo, s katero bi si Čukova priigrala tretji niz. Do tega ni prišlo in Nina je v drugem nizu zmagala v podaljšani igri na 7. Končni izid 6-1 7-6(7) in nedeljski slovenski finale v Mariboru.

Srečanje se bo začelo ob 10.30 uri. Vabljeni ! TUKAJ.

Znani udeleženci play offa v veteranski teniški ligi 2017

bm, 17.06.2017

Končani so obračuni v veteranski teniški ligi 2017.

Nastopalo je 8 ekip, ki so bile razdeljene na skupini VZHOD in ZAHOD, vsaka ekipa je odigrala tri tekme po enokrožnem sistemu, prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine pa sta napredovali v play off, ki se bo odvijal 16. in 17. septembra.

V skupini vzhod, kjer so nastopale ekipe TK Branik Maribor, ŠTK Velenje, TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor sta v play off napredovali ekipi TK Branik, ta je zmagal v vseh treh srečanjih in ŠTK Velenje, ki je bila najboljša v krogu treh ekip s po eno zmago.

V skupini ZAHOD so nastopale ekipe TK Krško, TK Triglav Kranj, TD Slovan in TK Trbovlje. v play off sta se uvrstili ekipi TK Krško in TK Triglav Kranj. TUKAJ.

Marino Kegl bo Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah gluhih julija v Turčiji

bm, 16.06.2017

Tenis je olimpijska panoga že od leta 1924. Slovenijo bo v tej kraljevi disciplini na olimpijskih igrah gluhih, ki bodo potekale med 18. in 30. julijem v Samsunu, zastopal naš najboljši gluhi teniški igralec Marino Kegl. Trenutno je na 9. mestu na svetovni lestvici gluhih in med petdeseterico na lestvici slišečih igralcev v Sloveniji, sicer pa igra v 2. avstrijski ligi. Pri rosnih 21 letih je zmagal že na 28 mednarodnih turnirjih gluhih. Na zadnjih OI gluhih v Sofiji je osvojil 9. mesto.

188 centimetrov visoki in 81 kilogramov težki Marino, bo tekmoval na pesku, ki je njegova najljubša igralna podlaga: »Priprave potekajo po planu. Treniram dvakrat na dan. Zjutraj v klubu ŽTK Maribor, kjer sem član, popoldan pa s trenerjem v Murski Soboti ali pa v Avstriji. V zgodnjem obdobju sem, kot tretji trening, delal še na kondiciji. Priprave se začnejo po koncu sezone. Nič nimam počitka. Čez vikende pa igram ligo slišečih v Avstriji pa tudi teniškem klubu Murska Sobota pomagam v ligi«, o svojih aktivni teniški karieri pove simpatični Prekmurec.

Je desničar, s svojo teniško potjo in nastopi na tekmovanjih pa dokazuje izjemno tehnično podkovanost in talentiranost. Njegova vzornika sta Federer in Ferer, s slednjim imata tudi istega sponzorja, vendar ta Keglu zagotavlja zgolj teniško opremo, ne pa tudi milijonske sponzorske pogodbe. Marina spremlja na Deaflympics njegov oče Darko Kegl, ki je bil najprej vrhovni teniški sodnik, nato se je izučil tudi za trenerja.

Tenis je način življenja celotne družine Kegl. Vse mu je podrejeno. Oče se je že pred nekaj leti profesionalno posvetil zgolj sinovi karieri, zato tudi na največji športni dogodek v letu potuje kot njegov reprezentančni vodja. Med njima je posebna vez in odlično sodelujeta. Pri pripravi na olimpijske igre pa Marinu pomagajo še drugi strokovnjaki: »V ŽTK Maribor sodelujemo skozi pogovor še z Iztokom Božičem in Matom Sušcem. Sicer pa je tudi žena del tega procesa. kajti tudi nutricionista potrebujemo. To imamo kar doma. Se pravi, da vse te druge strokovnjake, ki bi jih moral drago plačati, sem moral naštudirati sam«, razloži Darko Kegl.

Tenis je psihološko in fizično zelo naporen šport. Marinov življenjski cilj je, da bi na svetovni teniški lestvici ATP osvojil vsaj eno točko. Darko Kegl je realen optimist in pravi, da je sanje možno doseči. Veliko pa je odvisno od ovir, ki jih 100-odstotno gluhemu Marinu, maturantu Srednje šole za gostinstvo in turizem, postavlja njegova senzorna okvara. Po besedah trenerja Darka Kegla ga ta najbolj ovira pri eksplozivnosti, motoriki in občutku za prostor.

Vir: ZDGNS TUKAJ.

Naša dekleta navdušujejo na ITF turnirju Infond Open 2017

bm, 16.06.2017

Naša dekleta navdušujejo s svojimi nastopi na ITF turnirju Infond Open 2017 z nagradnim skladom 15.000 $ v Marinboru. V četrtfinalu so vse štiri naše igralke nalogo opravile z odliko in nadigrale svoje nasprotnice ter zagotovile popoln slovenski obračun za najvišja mesta. Prva je nastopila Pia ČUK, ki se je ravno v Mariboru uspešno vrnila po težavah s poškodbami in več kot enoletni odsotnosti s teniških igrišč. Z današnjo gladko zmago 6-3 6-0 nad 21-letno Avstralko Angelique SVINOS je zmagala že šestič zapored in se uvrstila v polfinale. Polfinalistka je bila tudi aprila 2016 v Hammametu, od takrat pa je to šele njen drugi turnir. V Banja Luki je pred tednom dni izgubila v tretjem krogu kvalifikacij.

Druga je na igrišče stopila Nastja KOLAR, ki je igrala z Jano JABLONOVSKO.

Tudi Kolarjeva, zmagovalka turnirja Infond Open v letu 2011, igra odlično in je druga slovenska polfinalistka ter na dobri poti, da se še enkrat poteguje za zmago na tem turnirju. V današnjem četrtfinalu je brez težav z rezultatom 6-2 6-0 odpravila slovaško kvalifikantko, 21-letno Jano JABLONOVSKO.

Brez težav je z nasprotnico opravila tudi Nina POTOČNIK, ki je igrala z Bolgarko Julijo STAMATOVO in zmagala s 6-4 6-0. Potočnikova ima možnost, da se še drugi teden zapored uvrsti v finale oz. tokrat osvoji turnir, ki ji je iz rok ušel prejšnji teden v Banja Luki.

Zadnja je nastopila najmlajša, 16-letna Kaja JUVAN in tudi ona teniušjkih privržencev ni razočarala, z zmago 6-1 6-4 nad 1. nosilko Lauro SCHADER iz Nemčije pa je uspešno zaključila popoln slovenski dan.

Zmaga bo torej ostala doma, zanimivo pa bo spremljati moči naših mladih igralk, ki so na lestvci WTA uvrščene na 586. mesto - Kaja Juvan, na 592. mesto - Nina Potočnik, na 641. mesto - Nastja Kolar in trenutno brez uvrstitve na lestvici - Pia Čuk.

V soboto v prvi polfinalni obračun na sporedu ob 10. uri, ko se bosta pomerili Kaja JUVAN in Nastja KOLAR, sledil pa bo še drugi v katerem se bosta za finalni nastop borili Nina POTOČNIK in Pia ČUK. TUKAJ.

Lun Obrul izgubil polfinale TE 14 v Čačku, z Emeršičem Potočnikom zmagovalca med dvojicami

bm, 15.06.2017

Na mednarodnem teniškem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let je Celjan Lun OBRUL med posamezniki nastope končal v polfinalu. V še enem tesnem obračunu je bil tokrat boljši 11. nosilec, Japonec Taiyo UENOYAMA. Zmagal je z rezultatom 5-7 7-5 6-1.

V četrtfinalu je Lun v težkem srečanju s 6-3 4-6 7-6(3) izločil 1. nosilca, Hrvata Milija POLJIĆAKA, 31. igralca lestvice TE 14.

V četrtfinalu sta izpadla Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jan DIMITRTIJEVIČ.

V Padovi je na turnirju TE 12 izgubila Ula JAMAR.

Sta pa Lun in Gal osvojila turnir v konkurenci dvojic, kjer sta jima Japonec Taki ADACHI in Madžar kristof KINCSES finalno srečanje predala. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila tekmo drugega kroga na Madžarskem

bm, 15.06.2017

Po Poloni HERCOG je z nastopi na ženskem ITF turnirju v Hodmezovasarhelyu na Madžarskem (60.000 $) hitro končala tudi Tamara ZIDANŠEK. V drugem krogu je po dobri uri igre z 2-6 0-6 izgubila z izkušeno 28-letno kvalifikantko, Rusinjo Alexandro PANOVO (WTA 355). Zidanškova je slabo servirala, saj je imela izkoristek prvega servisa samo 38, drugega pa 42 %. Na prevlado Rusinje kaže tudi število osvojenih točk obeh igralk, Panova jih je osvojila 58, Zidanškova polovico manj. TUKAJ.

Pia Čuk, Nastja Kolar, Kaja Juvan in Nina Potročnik četrtfinalistke Infond Open 2017

bm, 15.06.2017

Na mednarodnem ženskem turnirju infond Open 2017, ki se odvija na igriščih ŽTK v Mariboru je zaenkrat za Slovenkami izjemno uspešen dan. Vse tri, ki so danes nastopilie so namreč zmagale in napredovale v četrtfinale. Najprej je to uspelo kvalifikantki Piji ČUK, ki je s 6-1 7-6(3) premagala 18-letno Srbkinjo Tijano SPASOJEVIĆ (WTA 982). Pia je bila v seštevku točk boljša z 81-65.

Za njo je nastopila Nastja KOLAR in tudi ona z avstrijsko nasprotnico Karoline KURZ ni imela večjih težav. Zmagala je s 6-3 6-4.

Največ dela je imela Kaja JUVAN, ki je za zmago nad italijansko kvalifikantko Giulio PAIRONE potrebovala tri nize ter dve uri in pol igre. Povsem izenačen je bil prvi niz, ki ga je Juvanova dobila v podaljšani igri na 3, v drugem nizu je bila boljša Italijanka, kateri sta uspela dva breaka, v tretjem nizu pa je nato Paironejeva povsem popustila, osvojila vsega 12 točk in niz izgubila z 1-6.

Zadnja je nastopila Nina POTOČNIK, ki je igrala s 24-letno Srbkinjo Dorotejo ERIĆ in brez težav zmagala s 6-1 6-3.

V petek bodo zdaj v boju za polfinale štiri Slovenke, razporejene vsaka v svojo četrtino žrebne liste.

Juvanova bo igrala s 1. nosilko Nemko Lauro SHAEDER, Kolarjeva s slovaško kvalifikantko Jano JABLONOVSKO, Potočnikova z Bolgarko Julijo STAMATOVO in Čukova z Avstralko Angelique SVINOS.

Ob 10.30 bo nastopila Čukova, sledi nastop Kolarjeve, ne pred 16. uro bo nastopila Potočnikova in za njo v zadnjem obračunu dneva še Juvanova. Vabljeni! TUKAJ.

Še eno priznanje za Mimo Jaušovec - mestni pečat Maribora

bm, 15.06.2017

Mariborski župan Andrej Fištravec je v mariborski mestni hiši priredil sprejem za eno najboljših slovenskih športnic vseh časov, teniško igralko Mimo Jaušovec.

Ob številnih zmagah na mednarodnih turnirjih se je Jaušovčeva v zgodovino teniškega športa vpisala pred 40 leti, ko je zmagala na enem od štirih najprestižnejših teniških turnirjev na svetu, Roland Garrosu, ki je takrat veljal tudi kot neuradno svetovno prvenstvo na peščenih igriščih. "Mimina teniška pot je bila izjemna, njena zmaga v Parizu pa veličastna. Njeni vrhunski dosežki so vredni globokega spoštovanja. Počaščen sem, da ji lahko izročim mestni pečat in se ji na ta način zahvalim za vse, kar je dobrega naredila za mariborski in slovenski šport," je v nagovoru dejal Andrej Fištravec.

Nekdanja številka šest svetovnega tenisa je mestni pečat sprejela vidno ganjena. "Počaščena sem in presenečena, sprejema in predvsem priznanja, ki mi ga je izročil župan, nisem pričakovala. Za moje teniške dosežke so zaslužni vsi, ki so mi pomagali na trnovi poti, predvsem pa starši in brat Zoran. Brez njih ne bi dosegla tega, kar sem. Posebno toplo mi je pri srcu, ko na slovesnosti vidim znane obraze, med njimi tudi nekatere moje teniške prijatelje iz mladosti, s katerimi sem preživela najlepše teniško obdobje," je povedala Mima Jaušovec.

Čestitamo!

Vir: Vecer TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog na Madžarskem, Polona Hercog tokrat končala nastope že v prvem

bm, 14.06.2017

Tamara ZIDANŠEK je z zmago začela nastope ne ITF turnirju (60.000 $) na Madžarskem. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala domačo povabljenko Panno UDVARDY (WTA 483) in bo v drugem krogu igrala z rusko kvalifikantko , 28-letno Alexandro PANOVO (WTA 355).

Se je pa že v prvem krogu tokrat poslovila zmagovalka Brescie prejšnji teden, Polona HERCOG. Po dveh urah in 45 minutah igre jo je s 6-1 6-7(2) 7-5 premagala 2. nosilka, 22-letna Črnogorka Danka KOVINIĆ, 138. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Štirje slovenski četrtfinalisti na TE 14 v Čačku in TE 12 v Padovi

bm, 14.06.2017

Tretji krog turnirjev TE do 12, 14 in 16 let je razredčil vrste slovenskih predstavnikov in predstavnic, a bomo v četrtfinalu spremljali še nastope štirih.

Na turnirju do 14 let v Čačku so bili v tretjem krogu uspešni Lun OBRUL, ki je s 6-2 6-1 premagal Kitajca He ZIHENGA in ga zdaj čaka težek obračun s 1. nosilcem Milijem POLJIČAKOM, Jan DIMITIRJEVIČ je s 6-2 6-1 premagal 16. nosilca, Madžara Kristofa KINCSESA in bo igral z domačim povabljencem Alekso GAJIĆEM ter Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je s 6-4 6-0 premagal 14. nosilca Srba Luko KURTOVIĆA in bo za napredovanje v polfinale igral z Noo VUKADIMOM iz Hrvaške.

Uspešno na na turnirju do 12 let v Padovi nastopa Ula JAMAR, ki se je prav tako uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-3 premagala Italijanko Marcello DESSOLIS.

V tretjem krogu močnega turnirja 1. ranga do 16 let v Milanu sta izgubila Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK, prav tako se je v tretjem krogu turnirja do 12 let v francoskem Boitu poslovila Ela Nala MILIĆ. TUKAJ.

V Mariboru po Nastji Kolar in Kaji Juvan v drugi krog tudi Pia Čuk in Nina Potočnik

bm, 14.06.2017

Na igriščih ŽTK Maribor se je začel mednarodni ženski ITF turnir z nagradnim skladom 15.000 $, INFOND OPEN 2017. V glavnem turnirju nastopa devet Slovenk, prvi dan turnirja pa smo na delu videli štiri.

V prvem srečanju sta se pomerili izkušena 22-letna Celjanka Nastja KOLAR in članica domačega kluba, 17-letna Anja GAL, aktualna mladinska in članska državna prvakinja. Čeprav je Anja pogumno začela srečanje in povedla tako v prvem kot tudi v drugem nizu ter pokazala raznovrstno teniško znanje, so vseeno zmagale izkušnje. Nastja Kolar je bila boljša s 6-4 6-4.

Drugi slovenski nastop na glavnem igrišču je minil v popolni dominaciji naše najboljše mladinke in 7. nosilke turnirja Kaje JUVAN. Njena nasprotnica Nemka Christina Shakovets ni imela nobenih možnosti, saj je Kaja za prepričljivo zmago s 6-1 6-0 potrebovala vsega 47 minut.

Zadnje srečanje današnjega sporeda se ni izšlo po željah organizatorja. Eva ZAGORAC ni bila dovolj zbrana, da bi ogrozila zelo zanesljivo Bolgarko Julijo STAMATOVO, ki je bila boljša v vseh elementih igre in je zasluženo slavila z rezultatom 6-0 6-2. Drugi dan glavnega turnija sta bili uspešni Pia ČUK, ki je s 6-1 1-6 6-2 premagala 2. nosilko, 22-letno Italijanko Camillo SCALA, 419. igralko lestvice WTA in Nina POTOČNIK, ki je s 6-3 5-7 6-1 izločila 25-letno Srbkinjo Milano SPREMO, 672. igralko lestvice WTA. Izgubili sta Nina KOLAR in Sara PALČIČ. Kolarjevo je s 6-1 6-1 premagala 4. nosilka Magdalena PANTUCKOVA, od Palčičeve je bila s 6-1 6-2 boljša Srbkinja Dotroteja ERIĆ.

V zadnjem srečanju drugega dne je domačinka Saša KLANEČEK igrala z Avstrijko Karoline KURZ. 21- letna Avstrijka je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3.

V četrtek bomo v Mariboru videli štiri slovenske nastope. Ob 10. uri bo nastopila Pia ČUK, sledita nastopa Kaje JUVAN in Naste KOLAR, ob 17. uri pa bo na igrišču št. 1 zaigrala Nina POTOČNIK.

Vabljeni k ogledu tekem ! TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke dobro nastopajo na turnirjih Tennis Europe do 12, 14 in 16 let

bm, 13.06.2017

Na močnem mladinskem turnirju Tennis Europe 1. ranga v Milanu, 53° TORNEO AVVENIRE, v starostni kategoriji do 16 let, sta se v tretji krog uvrstila Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ. Planinšek je v drugem krogu s 7-6(2) 6-4 premagal Italijana Pietra Orlanda FELLINA, Kupčič je bil s 7-5 6-2 boljši od Ukrajinca Iliye SARAFYNA.

Naši najboljši štirinajstletniki so na turnirju TE v Čačku. Turnir je 3. kategorije, v tretji krog pa so se uvrstili Lun OBRUL, s 6-0 6-3 je premagal Srba Lazarja BOJOVIĆA, Maj PREMZL, s 6-2 6-1 je bil boljši od Kitajca Tuja TONGHANA, Sebastjan DOMINKO je s 6-4 6-2 premagal Srba Petra BELOŠEVIĆA, Jan DIMITRIJEVIČ je napredoval po predaji nasprotnika, Gal EMERŠIČ POTOČNIK pa je s 6-0 6-1 premagal Kitajca Quing LIHAA. Med deklicami je v prvem krogu izgubila Petja DRAME.

Na turnirju TE 12 v Padovi se je Ula JAMAR po zmagi 6-2 6-3 nad Italijanko Marcello DESSOLIS uvrstila v tretji krog. V prvem krogu sta pri dečkih izgubila Jan BUKOVEC in Mak MIKOVIČ.

Na turnirju TE 12 v francoskem Biotu se je v tretji krog uvrstila Ela Nala MILIĆ. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala Farncozinjo Tiantso Sarah RAKOTOMANGA RAJAONAH. TUKAJ.

Slab dan za naše predstavnike na mednarodnih članskih in mladinskih ITF turnirjih

bm, 13.06.2017

Na mednarodnih članskih in mladinskih ITF turnirjih je za našimi igralci in igralkami neuspešen dan.

Dalila JAKUPOVIĆ, 2. nosilka ITF turnirja (60.000 $) v Barceloni je v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubila z domačo povabljenko, 19-letno Paulo BADOSA GIBERT, 361. igralko lestvice WTA za katero je bila to prva zmaga v glavnem žrebu na turnirjih tega ranga.

Ni se izšlo niti Blažu ROLI na ATP Challengerju v Lyonu (64.000$+H). S 7-5 6-1 ga je izločil 27-letni Argentinec Marco TRUNGELLITI.

V prvem krogu glavnega turnirja je po uspešno opravljenih kvalifikacijah nastope na Futuresu v Gyuli končal Aljaž RADINSKI. Po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 0-3 je srečanje predal 5. nosilcu Petru NAGYU, 417. igralcu lestvice ATP.

Slab dan pa so imele tudi naše mladinke na ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu. Vse tri so se med posameznicami poslovile že po uvodnem nastopu. Veronika ERJAVEC je tokrat, še osmič v prvem krogu, s 4-6 1-6 izgubila z Italijanko Federico ROSSI, (ITF 221). Kristina NOVAK je morala premoč priznati francoski kvalifikantki, 16-letni Manon LEONARD, ki je bila boljša s 5-7 6-3 7-6(3). Po dolgem času, tretjič letos, pa je v prvem krogu izgubila 17-letna Nika RADIŠIČ. S 6-1 4-6 6-3 jo je premagala srečna poraženka, 15-letna Čehinja Krystina LAVICKOVA.

V zadnjem krogu kvalifikacij je na mladinskem ITF turnirju v tunizijski Kelibiji izpadla Anja TRBEŽNIK. S 6-7(5) 6-3 2-6 jo je premagala Ukrajinka Anastasiya SALENKO.

TUKAJ.

Aljaž Jeran, Pia Marija Rebec in Carlo Angeli zmagovalci OP 14

bm, 13.06.2017

Na Vrhniki, v Ljubljani in Radomljah se je končalo OP do 14 let za dečke in deklice. Dečki so nastopali na A turnirju na Vrhniki, turnir pa je osvojil 1. nosilec Aljaž JERAN (Radom), ki je v finalu s 6-3 7-5 premagal 4. nosilca Jako ŽAKLJA PROTIČA (ŽtkMb).

B turnir so dečki igrali v Ljubljani. V finalu sta se pomerila 4. nosilec Carlo ANGELI (ŠtkVe) in 8. nosilec Max STOLLECKER (Tr-Kr). S 6-1 6-1 je slavil Angeli.

Deklice so nastopale v Radomljah. Turnir je osvojila 1. nosilka Pia Marija REBEC (Tc-Lj). V finalu je s 7-6(5) 4-6 6-3 premagala Meto MARENK (TkMed).

Na fotografiji Angeli in Stollecker s sodnikoma TUKAJ.

Ball boys boot camp v Krškem je končan

bm, 13.06.2017

V nedeljo je na igriščih TK Krško potekal trening pobiralcev žogic, ki se pripravljajo, da bodo to vlogo opravljali na profesionalnem teniškem turnirju ATP Challanger Zavarovalnica Sava Slovenia open, ki se bo avgusta odvijal v Portorožu.

Turnirji in šole v naravi so skrčile seznam prijavljenih. Kljub temu pa smo na igriščih Tk Krško preživeli krasen dan, ki je hitro minil ob spoznavanju pravil za Ball boye, pobiranju žogic v meču med Sotler Maticem in Žičkar Borutom in medsebojnih tekmah Ball boyev v dvojicah in singlih.

Pobiralci žogic morajo biti vedno točni, no danes smo imeli med nami tudi konkretnega zamudnika, ki smo ga potem spretnosti učili kar med Ball boys tekmah 😉.

Inja, Maša, Nastja, Nikola, Marko in Kosta so na koncu pomahali vsem, ki imajo željo pridružiti se ekipi Bal boyev, do naslednjega boot campa, ki bo julija v Radovljici.

Vabljeni! TUKAJ.

Številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih ta teden

bm, 12.06.2017

Osrednji domači dogodek ta teden je turnir Infond Open 2017 v Mariboru (15.000 $), kjer bo v glavnem trurnirju nastopilo 9 slovenskih igralk. Za slovensko slavje v Mariboru bodo poskušale poskrbeti Nina POTOČNIK, Nastja KOLAR, Kaja JUVAN, Saša KLANEČEK, Eva ZAGORAC, Nina KOLAR, Pia ČUK, Anja GAL in Sara PALČIČ.

Naše trenutno najvišje uvrščene igralke na lestvici WTA bodo zbirko točk poskušale povečati v tujini. Polona HERCOG in Tamara ZIDANŠEK na turnirju v Hodmezovasarhelyu (60.000 $) na Madžarskem, Dalila JAKUPOVIĆ pa na enako vrednem turnirju v Barceloni.

Med moškimi bo Blaž ROLA nastopil na ATP Challengerju (64.000 €) v Lyonu, Aljaž RADINSKI pa se je z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir na 25.000 $ vrednem Futuresu v madžarski Gyuli

V igri bodo tudi mladinke. Na ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu so prijavljene Veronika ERJAVEC, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK, na turnirju 4. ranga v tunizijski Kelibiji pa Ema HORVAT, Anja TRBEŽNIK in Maruša PLANK. Slednji sta nastopili v kvalifikacijah. Trbežnikova je zmagala in se uvrstila v glavni turnir, Plankova je izgubila in čaka na mesto srečne poraženke, Horvatova pa je uvrščena neposredno v glavni turnir.

Z nastopi sta že končala Grega BOH , ki je izgubil v finalu kvalifikacij v Gyuli in Matic ŠPEC, ki je bil poražen v drugem krogu Futuresa v Winston-Salemu (25.000 $) v ZDA. TUKAJ.

Infond Open 2017 - dve Slovenki skozi kvalifikacijsko sito

bm, 12.06.2017

V Mariboru se na igriščih ŽTK nadaljuje mednarodni ženski ITF turnir Infond Open 2017 z nagradnim skladom 15.000 $.

Mednarodni turnir za profesionalke ŽTK organizira letos že 22. zapored. O kakovosti turnirja priča vsakoletna udeležba; število držav udeleženk je praviloma med 20 in 25, igralke pa prihajajo iz celega sveta. Mnoge izmed igralk mariborskega turnirja so se kasneje prebile v svetovni vrh. V zadnjem desetletju so najodmevnejša imena tega turnirja Andrea Petković (GER), Simona Halep (ROU) in Eugenie Bouchard (CAN). Simona Halep, zmagovalka Infond Open 2009, je stalna članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu in finalistka letošnjega Roland Garrosa.

Kljub vsemu je turnir namenjen predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. V Sloveniji ni ljubitelja športa, ki ne bi poznal ženskega teniškega turnirja, ki se vsako leto odvija v Mariboru. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti svetovnemu vrhu začele v Športnem parku Tabor, nekatere pa so se vpisale tudi med zmagovalke turnirja: Tina Pisnik (1996), Maša Zec Peškirič (2004 in 2008), Andreja Klepač (2006), Polona Hercog (2007 in 2013) in Nastja Kolar (2011).

V finalu kvalifikacij smo spremljali štiri Slovenke, ki so si poskušale priigrati nastop v glavnem turnirju. Uspešni sta bili dve in sicer je v slovenskem obračunu Sara PALČIČ s 6-0, 6-1 premagala Žoel KASTELIC, Pia ČUK pa je bila s 7-6(6) 6-2 premagala Hrvatico Domeniko TURKOVIĆ. Izgubila je Lara VOVK.

V glavni turnir so že uvrščene Nina POTOČNIK, Nastja KOLAR, Eva ZAGORAC, Saša KLANEČEK, Anja GAL, Nina KOLAR in Kaja JUVAN.

Torkov program tekem na igriščih ŽTK Maribor, ki se začnejo ob 10. uri s slovenskim obračunom med Anjo GAL in Nastjo KOLAR najdete TUKAJ.

Dečki in deklice do 14 let v Medvodah, Ljubljani in Radomljah

bm, 11.06.2017

Na OP do 14 let, ki se odvijajo v Medvodah, Ljubljani in Radomljah smo dobili četrtfinaliste.

Na A turnirju v Medvodah so to Aljaž JERAN, Simon JAVORŠEK, Aljaž KIRBIŠ, Job JAPELJ, Nejc ŽUNIČ, Jaka ŽAKELJ PROTIČ, Jurij Maj MIKLAVEC in Taj DOLENC.

Na B turnirju v Ljubljani so četrtfinalisti Andraž RENER, Max STOLLECKER, Sergej KOSTIĆ, Brin KOZINC FRELIH, Marko MIKOVIČ, Carlo ANGELI, Dario MARINOVIĆ in Tomas FERMO.

Deklice nastopajo v Radomljah. Tu so se v četrtfinale uvrstile Marija Pia REBEC, Manca LAMPRET, Annika PLANINŠEK, Natalija URH, Hana NOVAK BEČIROVIČ, Meta MARENK, Eva UHAN MULLER in Brina ŠULIN.

V četrtfinalnih srečanjih A turnirja so zmagali 1. nosilec Aljaž JERAN, ki je s 3-6 6-2 6-0 premagal Simona JAVORŠKA, 2. nosilec Taj DOLENC, ki je bil s 6-2 6-3 boljši od Jurija Maja MIKLAVCA, 3. nosilec Aljaž KIRBIŠ je bil s 6-2 6-2 boljši od Joba JAPLJA, 4. nosilec Jaka PROTIČ ŽAKELJ pa je z 1-6 6-4 7-5 izločil Nejca ŽUNIČA.

V prvem polfinalu je nato Jeran s 6-4 6-2 premagal Kirbiša, v drugem pa Protič Žakelj z 1-6 7-6(6) 6-4 Dolenca.

Na B turnirju dečkov v Ljubljani je prvi finalist Carlo ANGELI (ŠtkVe), za mesto drugega finalista se borita Max STOLLECKER (Tr-Kr) in Sergej KOSTIĆ (Ptuj).

Na turnirju deklic v Radomljah se je prva v finale uvrstila 1. nosilka Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je s 6-4 6-1 premagala Anniko PLANINŠEK (ŽtkMb), za mesto druge finalistke igrata Meta MARENK (TkMed) in Brina ŠULIN (Radom). TUKAJ.

Dečki in deklice do 14 let v Medvodah, Ljubljani in Radomljah

bm, 11.06.2017

Po končanem državnem prvenstvu do 14 let deklice in dečki tekmovanja nadaljujejo na OP. Dečki na A turnirju nastopajo v Medvodah, prvi nosilec turnirja je Aljaž JERAN. V sobotnih kvalifikacijah so bili uspešni Tilen JAVORNIK, Jan HVALEC, Jurij Maj MIKLAVEC, Mark Oliver TUTIČ, Nejc ŠKORJANC, Grega GREBENŠEK, Gal ERJAVEC in Nikola PUNTARIČ.

Na B turnirju v Ljubljani nastopa 21 igralcev.

Deklice igrajo v Radomljah, kjer je 1. nosilka Pia Marija REBEC. S kvalifikacijskimi zmagami so se v glavni turnir uvrstile Tara SCHONLIEB, Žana KUKAVICA, Maja RADIŠIČ, Špela SEDEJ, Hana VERTOVŠEK ANDOLŠEK in Nika ZAVRŠKI. TUKAJ.

Najmlajši so ta konec tedna loparje vihteli v Velenju, veterani končali z ITF turnirjem v Domžalah

bm, 11.06.2017

Najmlajši so se ta konec tedna ustavili v Velenju, kjer so se merili na turnirju v starostni kategoriji 8-11 let. V soboto so bili končani turnirji v mini, midi in tenisu do 11 let, v nedeljo so nastopili še igralci in igralke do 10 let.

Nastopilo je 120 igralk in igralcev, v soboto pa so bili najboljši: mini teni dečki - Nejc ŠUŠTERŠIČ KALIN (Tk Maja), mini tenis deklice - Zala BIZJAK (Celje), midi tenis dečki - Lan KONEČNIK (Sgrad), midi tenis deklice - Ema KAPUS (Polzela), tenis dečki do 11 let - Svit SULJIČ (TaBre) in tenis do 11 let deklice - Pia PETELINŠEK (ŽtkMb). V nedeljo je v tenisu do 10 let pri dečkih slavil Svit SULJIČ (TaBre), pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje).

V Domžalah pa se je končal mednarodni veteranski ITF turnir. Od Slovencev so se med zmagovalce vpisali M55 -Ivo BELIŠ, M60 - Zmago TAJNŠEK in M75 - Ivo DRENOVEC.

Veterani se zdaj selijo v Koper, naslednja mednarodna veteranska turnirja v Sloveniji pa bosta avgusta v Ljubljani in septembra v Velenju. TUKAJ.

Polona Hercog zmagovalka ITF turnirja v Brescii, Nina Potočnik izgubila finale v Banja Luki

bm, 11.06.2017

Polona HERCOG je zmagovalka ITF turnirja v Bresci (60.000 $). V finalu je po uri in pol igre s 6-2 7-5 premagala 23-letno Ukrajinko Ganno POZNIKHIRENKO (WTA 400). Hercogova je zelo dobro servirala (izkoristek prvega in drugega servisa je imela več kot 70 %), nasprotnici pa je štirikrat odvzela servis. Na koncu je bila boljša za 20 točk (70-50). Po večmesečni odsotnosti s teniških igrišč in ponesrečenih prvih dveh poskusih vrnitve je tokrat zaigrala dobro in se manj izkušenim nasprotnicam ni pustila presenetiti. Hercogova, ki je ta teden na 205. mestu lestvice WTA in bi zaradi izgube 66 točk iz lanske sezone zdrsnila za 100 mest je z zmago to preprečila. Kljub temu bo na lestvici nekoliko padla, saj bo izgubila okrog 35 mest.

Ni pa veliki met uspel 20-letni Nini POTOČNIK, ki se je uvrstila v finale ITF turnirja (15.000 $) v Banja Luki, finalno srečanje pa nato izgubila. V polfinalu je s 6-1 6-4 premagala Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO (ITF 586), za naslov zmagovalke pa se je borila s 4. nosilko, 17-letno Turkinjo Berfu CENGIZ, ki se je tako kot Potočnikova v finale uvrstila brez izgubljenega niza. Mlada Turkinja je bila v finalu po nekaj manj kot dveh urah igre boljša s 6-4 3-6 6-3. Za Nino je bil to drugi finale letos, prvega je marca v Hammametu dobila, tokrat pa je žal ostala praznih rok, a z novo odlično uvrstitvijo, ki ji bo na lestvici WTA prinesla napredovanje za okrog 15 mest. Nina je sicer trenutno 601. igralka sveta.

TUKAJ.

Nika Radišič ustavljena v polfinalu ITF turnirja v Bytomu

bm, 11.06.2017

17-letna Nika RADIŠIČ je izvrstno nastopila na ITF turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu, kjer se je uvrstila v polfinale.

Kot 4. nosilka turnirja je nastope začela z gladko zmago s 6-1 6-0 nad Američanko Sabino DADACIU (ITF 257). Uspešna je bila tudi v nadaljevanju, ko je najprej v drugem krogu s 7-5 6-7(9) in 6-0 premagala Slovakinjo Kiaro PETROVICKO (ITF 347), v četrtfinalu pa je s 7-6(1) 6-3 premagala še Danko Klaro TAUSON s katero sta se letos pomerili že na turnirju v Firencah. Takrat ji je Danka prepustila vsega eno igro, tokrat pa se ji je Nika oddolžila za poraz in se bo borila za nastop v finalu.

Njena polfinalna nasprotnica je bila Italijanka Monica CAPPELLETTI, 155. mladinka sveta. Tekma je bila v drugem nizu pri vodstvu Radišičeve prekinjena, prvega pa je Nika dobila s 6-0. V današnjem nadaljevanju je bila Italijanka boljša in je na koncu zmagala z 0-6 6-4 6-4.

Za Radišičevo, ki se hitro vzepnja po lestvici ITF in bo kmalu na robu prve stoterice mladink sveta je to tretji polfinale letos, drugi na turnirjih 2. ranga, še enkrat je bila polfinalistka na turnirju 4. ranga. TUKAJ.

Infond Open 2017, v drugi krog kvalifikacij 6 Slovenk

bm, 10.06.2017

Na igriščih ŽTK Maribor se je s kvalifikacijskimi obračuni začel letošnji ženski ITF turnir Infond Open 2017. V glavni turnir sta se neposredno uvrstili Nastja KOLAR in Nina POTOČNIK, v glavnem turnirju pa bodo nastopile tudi Kaja JUVAN, Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK.

Številno je tudi slovensko zastopstvo v kvalifikacijah, ki so se začele v soboto. Nastopile so Žoel KASTELIC, Sara PALČIČ, Pia ČUK, Žaklin BOKAN, Neja SOTOŠEK, Moni POTRČ, Urška VELEC, Tadeja DOLINŠEK, Tina CVETKOVIČ, Julija JAUK, Lara PROSENJAK in Lara VOVK.

V drugi krog so napredovale Žoel Kastelic, Sara Palčič, Pia Čuk, Žaklin Bokan,Tina Cvetkovič in Lara Vovk.

Nedeljski program se je v Mariboru začel ob 09.30 uri v tretji krog pa so se že uvrstile Žoel KASTELIC, Pia ČUK in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Državna prvaka do 18 let sta Anja Gal in Gašper Bezjak

bm, 09.06.2017

V Kranju se je v organizaciji domačega teniškega kluba Triglav končalo letošnje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let.

Domačini so imeli v finalu v ognju dve orožji, a sta na koncu oba naslova odšla v Maribor

Pri fantih je 4. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb) s 6-4 6-4 premagal 1. nosilca Jana VEHOVCA (Tr-Kr) in se veselil prvega naslova državnega prvaka v karieri. Doslej je bil zanj na državnih prvenstvih v različnih starostnih kategorijah vedno usoden nastop v četrtfinalu, tokrat pa je končno premagal tudi to bariero in zasluženo osvojil naslov. Na turnirju je, tako kot njegov finalni nasprotnik, oddal en niz. Naslovu med posamezniki je dodal tudi naslov med dvojicami, kjer je slavil s klubskim soigralcem Enejem BERGHAUSOM.

Zelo izenačeno finale smo spremljali tudi pri dekletih. Upe domačinke Kristine NOVAK, 1. nosilke turnirja je pokopala 8. nosilka Mariborčanka Anja GAL, ki je v finalu slavila s 6-7(2) 6-3 6-4 in osvojila naslov poletne državne prvakinje. To je njen tretji naslov v karieri, potem ko je naslov državne prvakinje osvojila tudi v kategoriji do 16 let, letos pozimi pa je nizu uspehov dodala tudi naslov na državnem prvenstvu članic. V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK. TUKAJ.

Polona Hercog in Nina Potočnik polfinalistki, konec za Dalilo Jakupović

bm, 09.06.2017

Polona HERCOG je bila uspešna tudi v četrtfinalu ITF turnirja v Brescii (60.000 $). Potem, ko je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala Norvežanko Ulrikke EIKERI, 333. igralko lestvice WTA, je v četrtfinalu s 6-4 6-4 premagala še Čilenka Daniela SIGUEL (WTA 234) in se uvrstila v polfinale. Tu bo njena nasprotnica 24-letna Italijanka Stefania RUBINI, 1049. igralka lestvice WTA.

Na zmagovalni poti je tudi Nina POTOČNIK v Banja Luki (15.000 $). Tudi ona se je uvrstila v polfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala madžarsko kvalifikantko Alexo PIROK (WTA 1033), v četrtfinalu pa je bila s 6-1 6-2 boljša od še ene Madžarke Bianke BEKEFI (WTA 783). V polfinalu bo igrala s 6. nosilko, Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO (WTA 586).

Ni na uspela uvrstitev v četrtfinale Dalili JAKUPOVIĆ. Na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Marseillu je v drugem krogu morala premoč priznati Rusinji Anhelini KALININI (WTA 273).

Na moškem Futuresu v Banja luki se je po Miku URBANIJI poslovil tudi Grega BOH, ki je izgubil srečanje z Dancem Maximom LANDO. Ta je zmagal s 6-1 3-6 6-2.

TUKAJ.

Na DP do 18 let v Kranju smo dobili finaliste in zmagovalce dvojic

bm, 08.06.2017

DP do 18 let , ki je potekalo v Kranju se je zaradi slabega vremena nakoliko zavleklo, tako da bodo finalni obračuni na sporedu šele v petek.Tako pri fantih, kot pri dekletih bomo spremljali finalni gorenjsko-štajerski obračun.

Pri fantih sta finalista domačin, član TK Triglav Jan VEHOVEC in Mariborčan, član TK Branik, Gašper BEZJAK. Vehovec je v polfinalu s 6-1 6-1 premagal Nika CMAGERJA (ŽtkMb), Bezjak je bil s 6-1 6-2 boljši še od drugega polfibnalista iz Žtk-ja Mihe VELIČKEGA.

Tudi pri dekletih bo v boju za naslov državne prvakinje domačinka, 1. nosilka Kristina NOVAK, njena nasprotnica bo članica ŽTK Maribor Anja GAL. Novakova je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Leeloo OBRUL (Celje), Galova je bila z 2-6 6-2 6-2 boljša od še ene Triglavanke Tjaše KLEVIŠAR.

Končani pa so že obračuni dvojic. Pri fantih sta naslov državnih prvakov osvojila Enej BERGHAUS in Gašper BEZJAK (Br-Mb). V finalu sta v izenačenem obračunu z 1-6 6-2 10-7 premagala igralca ŽTK Nicka CMAGERJA in Matica PODLIPNIKA.

Pri dekletih sta naslov osvojili Tina CVETKOVIČ (Radovljica) in Kristina NOVAK, ki sta bili v finalu s 6-3 6-1 boljši od Tjaše KLEVIŠAR in Alee BUBEK (N.Gor).

TUKAJ.

Taja Lončarič in Gal Emeršič Potočnik poletna državna prvaka do 14 let, v Novem Mestu končan B turnir

bm, 08.06.2017

Na Ptuju se je v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba končalo letošnje poletno državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

Med dečki se po osojitvi zemskega veseli še osvojitve poletnega naslova član ŽTK, Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V finalu je s 6-1 6-3 premagal Celjana Luna OBRULA in potrdil letošnji primat najboljšega igralca v tej starostni kategoriji.

Pri deklicah v finalu ni bilo novega presenečenja. Po izpadu 1. nosilke Nike STRAŠEK je naslov zanesljivo osvojila 2. nosilka, Ptujčanka Taja LONČARIČ. Presenetljivo finalistko Pijo Marijo REBEC je premagala s 6-4 6-3 in poskrbela, da je po zimskem tudi poletni naslov odšel na Ptuj.

Tudi v konkurenci dvojic je naslov ostal doma. Osvojili sta ga Nika STRAŠEK in Taja LONARIČ, ki sta v finalu s 6-3 6-3 premagali Nino PLIBERŠEK (Ptuj) in Majo ZUCCHIATI (N. Gorica).

Med dečki sta v konkurenci dvojic državna prvaka Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR. V finalu sta s 6-2 7-6(5) premagala Celjana Luna OBRULA in Jana DIMITRIJEVIČA.

Na fotografiji so najboljši na Ptuju

V Novem mestu je potekal B turnir. Med posamezniki so se v polfinale uvrstili David LJUBISAVLJEVIČ (TK Maja), Carlo ANGELI (ŠTK Velenje), Ažbe JARC (TkMed) in Martin TOPIČ (MaxLj).

Turnir je osvojil Ažbe JARC, ki je bil v finalu s 6-4 6-2 boljši od Davida LJUBISAVLJEVIČA (Tk Maja). TUKAJ.

Nika Radišič v četrtfinale Bytoma, poraz Veronike Erjavec

bm, 08.06.2017

17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z dobrimi nastopi na mladinskih ITF turnirjih. Ta teden je 135. mladinka sveta in nastopa na turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu. Kot 4. nosilka turnirja je nastope začela z gladko zmago s 6-1 6-0 nad Američanko Sabino DADACIU (ITF 257). Uspešna je bila tudi v nadaljevanju. S 7-5 6-7(9) in 6-0 je premagala Slovakinjo Kiaro PETROVICKO (ITF 347). V četrtfinalu bo igrala z Danko Klaro TAUSON s katero sta se letos pomerili že na turnirju v Firencah. Takrat ji je Danka prepustila vsega eno igro in upajmo, da se ji bo Nika uspela oddolžiti za poraz.

Tudi na tem turnirju pa se ni znašla Veronika ERJAVEC, s 147. mestom sedma nosilka turnirja. Izgubila je še sedmič zapored. Tokrat jo je s 6-3 6-3 premagala Gruzijka Ana MAKATSARIA (ITF 317). TUKAJ.

V Parizu s porazom Juvanove med dvojicami konec letošnjih slovenskih nastopov

bm, 08.06.2017

Na OP Francije v Parizu je naša mladinka Kaja JUVAN nastope med posameznicami končala že v prvem krogu glavnega turnirja, med dvojicami se je poslovila v drugem krogu. Med posameznicami smo spremljali reprizo lanskoletnega mladinskega finala Orange Bowla, v katerem je Juvanova premagala Rusinjo Anastasio POTAPOVO, ta pa se ji je v Parizu za poraz v Miamiju oddolžila. Zmagala je s 6-4 6-4. Izenačeno srečanje je trajalo uro in dvajset minut, Rusinja je bila v osvojenih točkan na koncu boljša s 75-62. V prvem nizu je Potapova ob dobrem serviranju dvakrat odvzela servis Juvanovi, sama ga je izgubila enkrat. Kaja je slabše servirala, izkoristek drugega servisa je imela ob 3 dvojnih napakah le 33 %. V drugem nizu se je slika obrnila, Kaja je popravila drugi servis (69 %), a je na svoj prvi servis osvojila le 5 točk od 21 (24%), začetni udarec pa je izgubila kar štirikrat. Tudi Potapova se pri servisu v drugem nizu ni izkazala, naredila je kar 8 dvojnih napak, osvojila 6 od 19 točk na drugi servis (32 %), a Kaja teh daril ni uspela izkoristiti. Nasprotnici je servis odvzela trikrat, kar pa je bilo na koncu premalo za končni uspeh.

Za pol leta mlajšo Potapovo je Roland Garros prvi mladinski turnir letos, Juvanova pa je nastopila enkrat in sicer v Milanu. Obe sta se letos preizkusili na članskih turnirjih, na katerih je imela nekaj več uspeha Rusinja, ki je trenutno že 295. igralka lestvice WTA, Juvanova se nahaja na 599. mestu. Kaja je bila finalistka turnirja zu nagradnim skladom 15.000 $ in četrtfinalistka turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, Potapova pa je osvojila turnir z nagradim skladom 25.000 $, bila na enako vrednem turnirju še polfinalistka, polfinalistka pa je bila tudi na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $.

Kaja je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta moči združili z Rusinjo Amino ANSHBA. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili Sofya LANSERE in Kamilla RAKHIMOVA, ki prihajata iz Rusije. Kaja in Amina sta zmagali s 6-2 6-4. V drugem krogu sta nato igrali s prvima nosilkama Kanadčankama Bianco ANDREESCU in Carson BRANSTINE ter izgubili s 6-3 3-6 11-13.

V Parizu je v tretjem krogu ženskih dvojic nastopila Andreja KLEPAČ in z Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ s 6-3 3-6 2-6 izgubila v srečanju z 2. nosilkama, Rusinjama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO. Klepačeva se je poslovila tudi med mešanimi dvojicami. Z Dominicom INGLOTOM sta izgubila četrfinalno srečanje z Andreo HLAVACKOVO in Edouardom Rogerjem VESELINOM , ki sta bila boljša s 7-6(3) 6-3. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Polona Hercog in Nina Potočnik začele z zmagami, Mike Urbanija poražen

bm, 07.06.2017

Na mednarodnih ITF turnirjih so naša dekleta nastope začela z zmagami. Dalila JAKUPOVIĆ (5) je na turnirju v Marseillu (100.000 $) v prvem krogu s 4-6 6-4 6-3 premagala kvalifikantko iz Gruzije Ekaterine GORGODZE in dosegla prvo zmago v glavnih turnirjih s tem denarnim skladom. V drugem krogu bo igrala z 20-letno Ukrajinko Anhelino KALININO (WTA 273).

Na turnirju v Brescii (60.000 $) je bila uspešna Polona HERCOG(7), ki je s 6-1 7-6(2) premagala 19-letno domačinko Lucrezio STEFANINI (WTA 585). V drugem krogu bo njena nasprotnica 24-letna Norvežanka Ulrikke EIKERI (WTA 333).

Uspešna je bila tudi Nina POTOČNIK, ki nastopa na turnirju v Banja Luki (15.000 $) . V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala Srbkinjo Bojano MARKOVIĆ. V drugem krogu bo igrala z 20-letno Madžarko Alexo PIROK (WTA1033).

Na Futuresu v Kiseljaku je Mike URBANIJA v prvem krogu s 6-3 3-6 3-6 izgubil z Makedoncem Tomislavom JOTOVSKIM. Grega BOH, ki se na turnir uvrstil kot srečni poraženec pa se v prvem krogu meri z Dancem Maximom LANDO. Srečanje bilo pri izidu 6-1 3-6 4-2 v korist Lande prekinjeno. TUKAJ.

Na DP 18 v Kranju kljub težavam z vremenom dobili polfinaliste

bm, 07.06.2017

V Kranju so po težavah z vremenom organizatoriji vendarle uspeli izpeljati četrtfinalne obračune fantov in deklet, tako dva so znani polfinalisti.

Pri fantih so to 1. nosilec Jan VEHOVEC (Tr-Kr), 8. nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb), 4. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb) in 6. nosilec Miha VELIČKI (ŽtkMb). Zelo izenačeni sta bili srečanji med Vehovcem in Fugino, ki ga je Vehovec dobil s 3-6 6-4 7-5 ter Kovačem Ašičem in Cmagerjem. Tekmo je dobil Cmager s 7-6(5) 5-7 in 6-3. Polfinalna para sta Vehovec - Cmager in Bezjak - Velički.

Pri dekletih je bila prva polfinalistka Leeloo OBRUL (Celje) znana že včeraj, ostale tri smo dobili danes. 1. nosilka Kristina NOVAK (Tr-Kr) je prekinjeno srečanje z Laro PROSENJAK (ŽtkMb) zanesljivo odločila v svojo korist s 7-5 6-0, nepostavljena domačinka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) je z 2-6 6-3 6-3 izločila favorizirano Katjo HRKAČ (TkMed), Anja GAL (ŽtkMb) pa je s 6-3 6-3 premagala 2. nosilko Tino CVETKOVIČ (Radov).

Polfinalna para sta Novak - Obrul in Klevišar - Gal. TUKAJ.

Na DP 14 Pia Marija Rebec presenetila Niko Strašek

bm, 07.06.2017

Na DP do 14 let, ki poteka na Ptuju je presenečenje pripravila 4. nosiklka Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala 1. nosilko prvenstva, domačinko Niko STRAŠEK (Ptuj). Pia Marija je bila boljša s 6-2 6-0. V drugem polfinalu deklic je zanesljivo slavila 2. nosilka Taja LONČARIČ(Ptuj), ki je s 6-1 6-1 premagala klubsko kolegico in 3. nosilko turnirja Nino PLIBERŠEK.

Favoritom ni šlo po načrtih niti pri dečkih, le da je tu v polfinalu izpadel 2. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), katerega je s 6-2 6-1 izločil 3. nosilec Lun OBRUL (Celje). Prvi nosilec Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb) se je v finale uvrstil brez boja, saj mu je Bor ARTNAK (AsLit) srečanje zaradi poškodbe predal. TUKAJ.

Na DP 18 v Kranju tudi današnji program moti dež

bm, 07.06.2017

V Kranju so fantje in dekleta odigrali tekme drugega kroga, dokončanja četrtfinalnih srečanj pa je z izjemo enega preprečil dež. Pri fantih presenečenj ni bilo, vsi nosilci, ki so bili v igri so zanesljivo napredovali v četrtfinale. Edini, ki je oddal niz je bil v klubskem obračunu z Maticem PODLIPNIKOM igralec ŽTK Nick CMAGER, ki je zmagal s 4-6 6-4 6-3. Tesno je bilo tudi v srečanju med Aljažem FUGINO in Markom ANDREJIČEM GOLJARJEM. Zmagal je Fugina s 7-6(8) 6-4. Edini nepostavljen igralec v četrtfinalu je Rok KOMAC, ki je s 6-2 6-4 izločil včerajšnjega presenetljivega zmagovalca nad 2. nosilcem, Jošta PLESTENJAKA. Poleg omenjenih treh so se v četrtfinale uvrstili Jan VEHOVEC, Tom AŠIČ KOVAČ, Miha PERUŠ, Gašper BEZJAK in Miha VELIČKI.

Pri dekletih je med nosilkami v drugem krogu izpadla Alea BUBEK. S 7-5 6-3 jo je izločila državna prvakinja v starostni kategoriji do 16 let Tjaša KLEVIŠAR, ki se je tako znašla v krogu favoritinj za naslov tudi v tej kategoriji. Še dve zelo izenačeni srečanji smo spremljali. Katja HRKAČ je s 4-6 6-1 6-2 premagala Marijo VIČIČ, Lara PROSENJAK pa s 6-3 6-7(4) 6-4 Anjo TRBEŽNIK.

V polfinale so se med dekleti uvrstile Leeloo OBRUL, ki je s 6-2 6-2 izločila Urško VELEC, Kristina NOVAK je bila s 7-5 6-0 boljša od Lare PROSENJAK, Tjaša KLEVIŠAR pa je z 2-6 6-3 6-3 premagala Katjo HRKAČ. Četrfinalno tekmo morata odigrati še Anja GAL in Tina CVETKOVIČ.

Četrtfinalne obračune so začeli fantje, a so bile tekme, z izjemo ene, pred koncem zaradi dežja prekinjene. Gašper BEZJAK je prvi polfinalist potem, ko je s 7-5 6-2 premagal Miho PERUŠA. Rezultate prekinjenih tekem najdete TUKAJ.

Na DP 14 na Ptuju v polfinalu najboljši iz lestvice TS

bm, 06.06.2017

Na Ptuju so organizatorji državnega prvenstva do 14 let tekmovanje pripeljali do polfinalnih obračunov. Presenečenj ni saj bomo tako pri dečkih kot pri deklicah v boju za naslov državnega prvaka spremljali trenutno vodilne igralce in igralke lestvice TS.

Med dečki so se v polfinale uvrstili Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb), Bor ARTNAK (AsLit), Lun OBRUL (Celje) in Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). V četrtfinalu smo spremljali tri tesne obračune, od katerih se je en končal v treh nizih. Toliko je namreč za zmago s 6-3 5-7 6-1 nad Marselom ŽNUDERLOM potreboval Lun OBRUL. Izjemno izenačeno je bilo tudi srečanje med Borom ARTNAKOM in Sebastianom DOMINKOM. S 7-6(4) in 7-6(5) je bil boljši Artnak. Polfinalna para sta Emeršič-Artnak in Obrul-Šuntar.

Med deklicami se nadaljuje ptujska prevlada, saj so se v polfinale uvrstile vse tri Ptujčanke, tudi vodilne igralke na lestvici TS, Nika STRAŠEK, Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK. V polfinalu jim družbo dela Pia Marija REBEC (Tc-Lj) (na fotografiji). Prav slednji sta se morali za napredovanje najbolj potruditi. Rebčeva je v četrtfinalu s 7-6(5) 7-5 premagala Brino ŠULIN, Pliberškova je bila s 7-6(4) 6-4 boljša od Mete MARENK. Polfinalna para sta Strašek-Rebec in Pliberšek-Lončarič. TUKAJ.

Hitro slovo Tamare Zidanšek med posameznicami v Bolu na Braču, med dvojicami v četrtfinale

bm, 06.06.2017

19-letna Tamara ZIDANŠEK, trenutno 158. igralka sveta po dobrem začetku sezone v Avstraliji, ko se je na dveh ITF turnirjih uvrstila v finale in polfinale do začetka junija, z izjemo nastopa za pokal FED ni nastopila na nobenem turnirju, zato je povratek očitno toliko težji. Prejšnji teden se je hitro poslovila v kvalifikacijah turnirja za grand slam v Parizu, ta teden pa je že v prvem krogu končala nastope na WTA Challengerju v Bolu na Braču.

V svojem prvem nastopu na turnirju serije WTA, ki se je po nekaj letih z nagradnim skladom 125.000 $ vrnil v Bol je igrala z 32-letno igralko iz Kitajskega Tajpeja Chia-Jung CHUANG. Ta je specialistka za igro dvojic, saj je zadnji posamični dvoboj do letošnjega maja odigrala leta 2014, letos pa je poleg Bola nastopila še v kvalifikacijah ITF turnirja v Trnavi, kjer pa ni bila uspešna. V Bolu je v kvalifikacijah premagala Hrvatico Ani MIJACIKA, v prvem krogu glavnega turnirja pa torej našo Tamaro Zidanšek. V srečanju, ki je trajalo uro in šestnajst minut je bila Chuangova boljša s 6-4 6-4. Zidanškova je petkrat izgubila začetni udarec, nasprotnica trikrat, končno razmerje osvojenih točk pa je šlo s 65-52 v korist nasprotnice. Tamara je imela izkoristek prvega servisa (20/43) 47 %, medtem ko je bila nasprotnica na prvi servis precej uspešnejša (70 %).

Zidanškova je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je njena partnerica Hrvatica Tereza MRDEŽA. V prvem krogu sta bili uspešni in sta se uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

VIPOLL Junior Open 2017 12&UNDER - danes zadnji dan za prijave

bm, 06.06.2017

Teniški center Radenci od 10. do 12.6.2017 organizira teniški turnir v starostni kategoriji do 12 let, VIPOLL Junior Open 2017.

Organizator je za najboljše pripravil bogate nagrade v obliki vrednostnih bonov, skupni denarni sklad pa znaša protivrednost v višini 2000 €.

On-line prijave so mogoče še danes do 24. ure preko spletne strani .

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

Na DP 14 na Ptuju presenetila Jaka Tomažin in Max Klep

bm, 05.06.2017

Na DP do 14 let, ki poteka na Ptuju sta v prvem krogu med dečki presenetila kvalifikant Jaka TOMAŽIN, ki je z 2-6 6-3 6-3 premagal 8. nosilca Tristana FLANDRA, ta se je v drugem nizu poškodoval a kljub temu tekmo odigral do konca, in Max KLEP, ki je bil s 7-6(5) 7-5 boljši od 7. nosilca Jana DIMITRIJEVIČA. Ostali nosilci so se brez izgubljenega niza uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Pri dekletih so se tekme nosilk končale po pričakovanjih, saj so vse gladko napredovale. Manjše presenečenje pa predstavlja zmaga Anamari ŽNUDERL nad sovrstnico Mašo VIRIANT.

Na fotografiji Max Klep TUKAJ.

Na DP 18 v Kranju Jošt Plestenjak izločil 2. nosilca Davida Lucasa Ambrožiča, pri dekletih izpadla Ema Horvat

bm, 05.06.2017

S tekmami prvega kroga se je začel glavni turnir na DP do 18 let, ki ga gosti TK Triglav Kranj. Pri fantih je v prvem krogu presenetil Vrhničan Jošt PLESTENJAK, ki je s 3-6 6-1 6-2 izločil 2. nosilca Davida Lucasa AMBROŽIČA. Ostali nosilci so se zanesljivo uvrstili v drugi krog, še največ dela je imel 4. nosilec Gašper BEZJAK, ki je za zmago nad Valom VIDAKOVIČEM potreboval tri nize.

Tudi med dekleti se je poslovila ena nosilka. Šesto postavljeno Emo HORVAT je s 3-6 6-2 6-4 premagala Anja TRBEŽNIK. Ostale nosilke so napredovale brez težav. V ostalih obračunih je bilo najbolj izenačeno in zanimivo srečanje med Lian BENEDEJČIČ in Tjašo KLEVIŠAR. S 6-4 3-6 6-3 je zmagala Klevišarjeva. TUKAJ.

Na veteranskem ITF turnirju v Rogaški od Slovencev slavili Horvat, Beliš, Tajnšek, Furlan in Damišova

bm, 05.06.2017

V Rogaški Slatini se je končal 39. mednarodni veteranski ITF turnir 3. ranga. Nastopilo je 68 igralcev in 11 igralk.

Med moškimi je v kategoriji 35+ slavil Alen HORVAT, v kategoriji 55+ je bil najboljši Ivo BELIŠ, v kategoriji 60+ Zmago TAJNŠEK, v kategoriji 65+ pa Marjan FURLAN.

V ženski konkurenci je v kategoriji 45+ slavila Damjana DAMIŠ.Vse rezultate turnirja v Rogaški Slatini najdete TUKAJ .

Igralci in igralke se zdaj selijo na ITF turnir v Domžale (8.-11.6.2017), temu pa sledi ITF turnir v Kopru (15.-18.6.2017).

Zadnja turnirja v slovenski seriji ITF bosta avgusta v Ljubljani (15.-20.8.2017) in septembra v Velenju (7.-10.9.2017). TUKAJ.

Nika Strašek v Mostarju do prve lovorike na turnirjih TE 14

mb, 05.06.2017

Ptujčanka Nika STRAŠEK, vodilna Slovenka na lestvici TS do 14 let, je ta teden na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Mostarju pokorila vso konkurenco in osvojila svoj prvi turnir TE v karieri.

Potem, ko je v polfinalu s 6-4 6-3 izločila Hrvatico Mio Rae VICAN, je bila v finalu z enakim izidom boljša še od domačinke Sare MIKAĆA, 1. nosike turnirja in trenutno 127. igralke lestvice TE do 14 let.

Nika je turnir odigrala odlično, saj nasprotnicam ni prepustila nobenega niza, njena zmaga pa v nobenem srečanju ni bila ogrožena. To je njena prva turnirska zmaga na turnirjih TE, letos pa je bila še finalistka na turnirju v Kopavogurju na Islandiji.

Uspeh med posameznicami je dopolnila s polfinalom med dvojicami, kjer je nastopala v paru z nasprotnico v finalu Saro MIKAĆA.

Nika je letošnjo sezono začela na 344. mestu, po štirih odigranih turnirjih pa je napredovala na 166. mesto. Zmaga v Mostarju ji bo na novi lestvici TE do 14 let prinesla uvrstitev med najboljših 100 evropskih igralk.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Bolu, Dalila Jakupović v Marseillu, Polona Hercog v Brescii

bm, 04.06.2017

Naši člani in članice ta teden nastopajo na turnirjih nižjega ranga. Vodilna Slovenka na lestvici WTA Dalila JAKUPOVIĆ je 5. nosilka na 100.000 $ vrednem turnirju v Marseillu. V prvem krogu bo igrala s kvalifikantko.

Tamara ZIDANŠEK, trenutno na 158. mestu lestvice WTA bo nastopila na WTA Challengerju v Bolu na Braču ( 125.000 $). Za premierni nastop na turnirjih WTA je dobila primerno nasprotnico, 32-letno Chia-Jung CHUANG iz Kitajskega Tajpeja, ki je zadnjo tekmo med posameznicami odigrala leta 2014, sicer pa že nekaj let nastopa samo v konkurenci dvojic. Tokrat se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije.

Povratnica na teniška igrišča Polona HERCOG bo prvi boljši rezultat po povratku poskušala doseči na turnirju v Brescii (60.000 $). Je sedma nosilka turnirja, v prvem krogu pa bo igrala z 19-letno domačo povabljenko Lucrezio STEFANNINI (WTA 585), ki prihaja na turnir kot zmagovalka ITF turnirja v Hammametu (15.000 $) prejšnji teden.

Po daljšem času se je na turnirje vrnila Pia ČUK, ki je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja v Banja Luki (15.000 $). Za uvrstitev v glavni turnir se je pomerila s Srbkinjo Jeleno LUKIĆ in izgubila s 6-2 5-7 3-6. V Banja Luki je nastopila tudi Žoel KASTELIC in izgubila v uvodnem nastopu.

V finalu kvalifikacij Futuresa v Kiseljaku je izpadel Grega BOH. Po dveh zmagah v uvodnih krogih ga je s 6-2 6-4 premagal Srb Boris BUTULIJA. V glavnem turnirju bo nastopil Mike URBANIJA. TUKAJ.

Na Ptuju se je začelo državno prvenstvo do 14 let

bm, 04.06.2017

V organizaciji TK Terme Ptuj se je začelo letošnje poletno državno prvenstvo do 14 let. Tako pri dečkih kot pri deklicah nastopajo vsi najboljši igralci in igralke lestvice TS v tej starostni kategoriji. Danes so bile odigrane kvalifikacije, v ponedeljek se začenja glavni turnir.

Zelo zanimivo prvenstvo se nam obeta med dečki do 14 let, saj lahko v boju za zmago pričakujemo poleg vodilnega igralca lestvice TS Gala EMERŠIČA POTOČNIKA tudi Jona Lana ŠUNTARJA, ki je odlično nastopil na turnirju TE 14 v Mariboru, dokazati pa se bodo poskušali tudi Aljaž JERAN, Lun OBRUL, Sebastian DOMINKO, Bor ARTNAK in drugi. Skozi kvalifiacije so se v glavni turnir uvrstili Simon JAVORŠEK, Marsel ŽNUDERL, Jaka TOMAŽIN, Luka KRAJNIK, Jaša CVEK, Nik MIKOVIČ, Grega SEVŠEK in Val NOVAK.

Tudi pri deklicah so prijavljene vse najboljše igralke, prva favoritinja za zmago pa je vodilna igralka lestvice do 14 let Nika STRAŠEK, ki na prvenstvo prihaja kot zmagovalka turnirja TE 14 v Mostarju. Zagotovo ji bosta osvojitev naslova poskušali preprečita klubski soigralki Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK, videli pa bomo tudi kako se bo po vrnitvi na igrišča po šestmesečni odsotnosti odrezala Novogoričanka Taja ZUCCHIATI.

V kvalifikacijah so bile uspešne Anamari ŽNUDERL, Jelena KOVAČEVIČ, Ula JAMAR, Sara LISJAK, Rebeka GNEZDA, Sara DOLENC, Monika KAVČIČ in Žana KUKAVICA.

V tej starostni kategoriji so razpisasni tudi B turnirji, ki se začnejo sredi tedna v Novem Mestu. TUKAJ.

TK Triglav Kranj gosti državno prvenstvo do 18 let

bm, 04.06.2017

Na igriščih TK Triglav Kranj se je s kvalifikacijami začelo letošnje poletno državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let za fante in dekleta.

Prijavljenih je 48 fantov, nastopilo pa bo sedem igralcev iz prve deseterice lestvice TS, med njimi vodilni igralec na tej lestvici Jan VEHOVEC.

Odigrane so bile že kvalifikacije iz katerih so v glavni turnir napredovali Gašper TOPČIČ, Ruben GOSPODJINAČKI, Tilen KOVAČ, Žan Luka KONJAR, Klemen LAJOVIC, David CEPAK, Filip KALJEVIČ in Aleks GRLJ.

Pri dekletih je prijavljenih 34 igralk, v glavni turnir sta se z zmagama uvrstili Lina BOŽIČNIK in Žaklin BOKAN. V glavnem turnirju manjkajo prve tri igralke lestvice TS Juvan Radišič in Erjavec, tako da mesto prve nosilke pripada 4. igralki lestvice do 18 let, domačinki Kristini NOVAK. TUKAJ.

Srebotnikova končala z nastopi v Parizu, v igri ostajata Andreja Klepač in mladinka Kaja Juvan

bm, 04.06.2017

Na OP Francije sta danes v konkurenci mešanih dvojic natopili Katarina SREBOTNIK s soigralcem Ravenom KLAASENOM iz JAR, njuna nasprotnika sta bila Lucie HRADECKA in Marcin MATKOWSKI ter Andreja KLEPAČ s soigralcem Dominicom INGLOTOM. Njima sta na nasprotni strani stala Alicja ROSOLSKA in Michael VENUS.

Srebotnikova in Klaasen sta tekmo izgubila z 2-6 2-6, kar pomeni, da je Katarina letošnje pariške nastope končala.

Včeraj se je namreč poslovila tudi med ženskimi dvojicami, ko sta z Abigail Spears v drugem krogu z 1-6 6-4 6-3 izgubili z Irino-Camelio BEGU in Shaishai ZHENG.

Uspešna pa sta bila Klepačeva in Inglot, ki sta v dramatičnem zaključku premagala Roslosko in Venusa s 6-7(2) 7-5 11-9.

Težek žreb pa ima naša edina mladinska predstavnica na turnirju Kaja JUVAN. Ker je letos odigrala samo en mladinski turnir je na lestvici zdrsnila na 41 mesto, to pa ob močni udeležbi igralk na turnirju pomeni, da je ni med nosilkami. Žreb ji je tako v prvem krogu prinesel 1. nosilko, Rusinjo Anastasio POTAPOVO s katero sta se pomerili lani v finalu Orange Bowla. Juvanova je takrat zmagala v dveh nizih. Potapova, lani polfinalistka Roland Garrosa bo v mladinski konkurenci nastopila prvič letos. Srečanje bo v ponedeljek ob 11. uri. TUKAJ.

Nika Strašek finalistka turnirja TE 14 v Mostarju

bm, 03.06.2017

Nika STRAŠEK, vodilna igralka na domači teniški lestvici do 14 let ta teden zelo uspešno igra na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki se odvija v Mostarju. Nika je druga nosilka turnirja in se je uvrstila v finale.

V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala Hrvatico Loreno KUZMANIĆ, v četrtfinalu pa prav tako gladko s 6-1 6-2 šesto nosilko iz Turčije Mino TOGLUKDEMIR. V polfinalu je bila v izenačenem srečanju boljša od hrvaške državne podprvakinje Mie Rae VICAN. Premagala jo je s 6-4 6_3.

Polfinalistka je bila s soigralko Saro MIKAĆA tudi v konkurenci dvojic, a sta polfinalno srečanje izgubili.

V Mostarju je med dečki nastopil Teo KURTAGIČ in izgubil tekmo drugega kroga glavnega turnirja. TUKAJ.

DP 16B osvojila Tina Komac in Luka Houška, na DP 12B najboljši Tim Struhar

bm, 02.06.2017

Končala so se državna B prvenstva v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Prva so turnir v Ljubljani končala dekleta do 16 let. Zmagala je Tina KOMAC (Koper), ki je v finalu s 6-0 6-0 premagala Ljubljančanko Semajlo ŠARIĆ (TK Maja).

Pri fantih so se v polfinale uvrstili Luka HOUŠKA (Ol-Lj), Tit ŠKERLAVAJ (Ltc), Aljaž KIRBIŠ (Radom) in Jurij Maj MIKLAVEC (Zklub). O naslovu zmagovalca sta v nadaljevanju odločala Houška in Miklavec, zmagal pa je HOUŠKA, ki je bil boljši s 6-4 6-4.

Na B prvenstvu dečkov do 12 let, ki se je odvijalo v Kopru so se v polfinale uvrstili Tai SAULE-FILIPČIČ (Morje), Tim STRUHAR (Pvald), Rok KOVAČIČ (Proten) in Andraž ROZMAN (TkMed).

O zmagovalcu sta odločala Tim STRUHAR in Rok KOVAČIČ. Zmagal je STRUHAR s 6-4 6-0.

Med fanti do 16 let sta bila med dvojicami najboljša Lan GARTNER (Radov) in Tomaž Andrej MURN ICAZA (Ol-Lj).

Med dečki do 12 let sta bila najboljša Maksim DESPOTOVIČ in Matic HRIBAR (TK-CC). TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.