Grega Žemlja po dveh urah v drugi krog kvalifikacij Wimbledona, Blaž Kavčič predal kvalifikacijsko srečanje, med dekleti z zmago začela Hercogova

V Londonu so se začele kvalifikacije na tretjem grand slam turnirju sezone, Wimbledonu. Tudi tokrat za Slovence nič kaj vzpodbudno, saj je Blaž KAVČIČ tekmo prvega kroga v drugem nizu predal.

Kavčič >/strong>, ta teden je na 108. mestu lestvice ATP je v prvem krogu igral s 25-letnim Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM, 216. igralcem lestvice ATP. Ta v zadnjem času ni bil v najboljši formi saj njegov zadnji vidnejši rezultat sega v marec tega leta, ko je osvojil Futures v Poreču, v nadaljevanju sezone pa je bil le še četrtfinalist challengerja v Rimu. A današnje srečanje tega ni potrdilo. Bellotti je namreč ekspresno dobil prvi niz s 6-1, v drugem z dvema breakoma povedel s 3-0, pri tem izidu pa mu je Kavčič srečanje predal. Srečanje je trajalo vsega 42 minut, Blaž pa je imel težave z drugim servisom saj je na svoj drugi začetni udarec v srečanju osvojil le eno točko. Kaj je vzrok predaje še ni znano, upamo pa, da ne gre za hujšo poškodbo, ki bi Kavčiča ponovno oddaljila s teniških igrišč in to ravno v času, ko se je ponovno povsem približal najboljši stoterici teniških igralcev.

Zvečer je nastopil še Grega ŽEMLJA in to uspešno. Na igrišču št. 13, ki mu je tokrat prinesla srečo, je igral s 23-letnim Belorusom Ilya IVASHKO, 161. igralcem lestvice ATP. Ivashka je v London prišel kot zmagovalec ATP Challengerja v Fergani, kjer je v polfinalu izločil tudi našega Blaža KAVČIČA, a v izjemno izenačenem srečanju, kjer so odločale podrobnosti ni bil kos sedem let starejšemu Slovencu. Žemlja je po dveh urah in devetih minutah igre zmagal s 7-6(8) 3-6 6-4. Oba igralca sta nasprotniku po trikrat odvzela začetni udarec, a je bil Žemlja pri tem veliko bolj učinkovit saj mu je to uspelo v treh od sedmih, medtem, ko je Ivashki to uspelo v treh od trinajstih poskusov. Tudi končno razmerje osvojenih točk je na strani Belorusa, ki je osvojil 113 točk, Žemlja 104, a pomembna je bila zbvranost in ta je bila tokrat na strani našega igralca. Naslednji nasprotnik Žemlje bo 32-letni Rus Teymuras GABASHVILI, , 176. igralec lestvice Atp. Rusa je doslej na wimledonski travi v glavnem turnirju nastopil že 8 krat a je z izjemo leta 2010 vedno nastope končal v prvem krogu.

V kvalifikacijah bodo nastopile tudi tri naše igralke. Tamara ZIDANŠEK bo v prvem krogu igrala z 29-letno Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO (WTA 224), Dalila JAKUPOVIĆ pa bo v prvem krogu igrala z 19-letno Slovakinjo Victorio KUZMOVO (WTA 157). Nastop je že opravila Polona HERCOG, ki je v izenačenem obračunu s 7-6(7) 6-3 premagala 9. nosilko kvalifikacijskega turnirja, 21-letno Američanko Taro TOWNSEND (WTA 121). Hercogova bo v drugem krogu igrala z 21-letno Avstrijko Barbaro HAAS, 178. igralko lestvice WTA.