Matic Križnik izgubil četrtfinale v Trstu, v Berlinu Radišičeva in Erjavčeva v polfinalu dvojic

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let se je Matic KRIŽNIK, kot ednini slovenski predstavnik, ki je še ostal v konkurenci, uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagal Italijana Federica GARBERO. Tudi v četrtfinalu je igral z Italijanom, ki pa je bil premočan nasprotnik. Giacomo NOSEI je zmagal s 6-2 6-1 in s tem končal slovenske nastope v Trstu.

Na fotografiji Matic Križnik (desno)

V drugem krogu mladinskega ITF turnirja 1. ranga v Berlinu je izgubila še zadnja Slovenka med posameznicami, Kristina NOVAK. S 6-2 6-2 jo je premagala 14. nosilka Clara BUREL iz Francije (ITF 96).

V polfinale konkurence dvojic sta se uvrstili Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC. V četrtfinalu sta s 6-2 6-2 izločili Turkinjo Selin OVUNC in Emelie Luiso SCHWARTE. V polfinalu sta nato s 3-6 0-6 izgubili s Kitajko WANG in Rusinjo KULIKOVO.