Dečki v Litiji in Mariboru, deklice pa na Ptuju vrtijo loparje na OP 14

Ta teden so poleg članov na delu dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Dečki nastopajo na A turnirju v Litiji, B turnir se odvija na igriščih TK Branik v Mariboru.

V Litiji so tekme prvega kroga prinesle izpad treh postavljenih igralcev. 8. nosilec Mario ŠPANIĆ je s 3-6 2-6 izgubil s Simonom JAVORŠKOM, Maj Jurij MIKLAVEC je s 6-2 6-3 premagal 7. nosilca Maxa KLEPA, Oliver Mark TUTIČ pa je s 6-2 6-7(1) 7-6(2) premagal 5. nosilca Tita ŠKERLAVAJA. V nadaljevanju je nato tudi on izgubil. 6-1 6-1 ga je premagal Marsel ŽNUDERL, ki se je že uvrstil v četrtfinale. Četrtfinalisti so še 4. nosilec Aljaž KIRBIŠ in 1. nosilec Bor ARTNAK, ki sta gladko dobila tekmi drugega kroga ter Simon JAVORŠEK, Nejc ŽUNIČ, Maj PREMZL, Taj DOLENC in Jurij Maj MIKLAVEC.

Na B turnirju dečkov nastopa 15 igralcev, v polfinale pa so se uvrstili Leon MIKLAUŽIČ, Max PIRMANŠEK, Carlo ANGELI in Niki POLANEC.

Deklice nastopajo na Ptuju, kjer je prva favoritinja za zmago med 30 nastopajočimi 1. nosilka, domačinka Nika STRAŠEK. V četrtfinale so napredovale še Hana NOVAK BEČIROVIČ, Anamari ŽNUDERL, ki je že v prvem krogu izločila 4. nosilko, domnačinko Ano Tejo TABOR, Maša VIRIANT, Natalija URH, Annika PLANINŠEK, Manca LAMPRET in Taja LONČARIČ. Nastop 1. in 2. igralke lestvice TS, Straškove in Lončaričeve je dvignuil nivo turnirja, tako da je ta 2. ranga.