Naši igralci in igralke na turnirju TE 16 na Ptuju še naprej dobro nastopajo

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki ga gosti TK Terme Ptuj naši igralci in igralke še naprej uspešno nastopajo. Dekleta so sicer danes odigrala vse tekme drugega kroga, fantje pa nekaj več kot polovico.

Pri dekletih so se v tretji krog uvrstile Marija VIČIČ, ki se uspešno vrača na teniško sceno potem, ko v zadnjih dveh letih ni prav veliko nastopala, s 6-2 6-0 je premagala Ukrajinko Violeto NYKOLAYEVO, Ana Zala VOLK, ki je s 6-1 1-6 6-0 izločila 12. nosilko, Srbkinjo Milico DURIĆ, šesta nosilka in domači up za najvišja mesta Nika STRAŠEK je s 4-6 6-1 6-4 premagala Avstrijko Laro NEDELJKOVIC, še ena igralka domačega kluba Tara GORINŠEK je bila s 6-3 5-7 6-2 boljša od 10. nosilke Petre DERANJA iz Hrvaške, peta nosilka Alea BUBEK je s 6-2 6-2 izločila Čehinjo Lucie PETRUZELOVO, Velenjčanka Lana STEFANOVIĆ pa je kot šesta Slovenka, ki je napredovala v tretji krog s 6-7(6) 6-4 6-4 premagala 9. nosilko, Srbkinjo Ivo DIVAC.

V tretjem krogu bomo videli dva slovenska obračuna in sicer prvega med Aleo BUBEK in Taro GORINŠEK ter drugega med Niko STRAŠEK in Ano Zalo VOLK.

Pri fantih so se v tretji krog uvrstili 1. nosilec in favorit za zmago na turnirju, domačin Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 6-1 6-1 izločil Hrvata Marina JAKIĆA, Matic DIMIC, ki je očitno dobro okreval po poškodbi in je ponovno v dobri formi kar je dokazal z zmago 6-0 6-4 proti Švicarju Christianu KHUNEJU, 13. nosilec Gašper OBLAK je s 6-1 6-2 izločil Grka Georga DOXIADISA, 12. nosilec Nik JURJEVČIČ je bil s 6-2 6-2 boljši od Avstrijca paula SCHMOELZERJA, Tim TEKAVEC je s 6-0 6-0 deklasiral 11. nosilca Avstrijca Nikija STOIBERJA, 4. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR je s 6-0 6-1 domov poslal Madžara Dominika VALENTINA, 5. nosilec, še en domač favorit za zmago Blaž VIDOVIČ pa je s 6-1 6-2 premagal premagal Rusa Igorja DANICHA. V četrtek bo v zaostali tekmi drugega kroga nastopil še Marko KOVAČEVIČ.