Na Ptuju se je začelo državno prvenstvo do 14 let

V organizaciji TK Terme Ptuj se je začelo letošnje poletno državno prvenstvo do 14 let. Tako pri dečkih kot pri deklicah nastopajo vsi najboljši igralci in igralke lestvice TS v tej starostni kategoriji. Danes so bile odigrane kvalifikacije, v ponedeljek se začenja glavni turnir.

Zelo zanimivo prvenstvo se nam obeta med dečki do 14 let, saj lahko v boju za zmago pričakujemo poleg vodilnega igralca lestvice TS Gala EMERŠIČA POTOČNIKA tudi Jona Lana ŠUNTARJA, ki je odlično nastopil na turnirju TE 14 v Mariboru, dokazati pa se bodo poskušali tudi Aljaž JERAN, Lun OBRUL, Sebastian DOMINKO, Bor ARTNAK in drugi. Skozi kvalifiacije so se v glavni turnir uvrstili Simon JAVORŠEK, Marsel ŽNUDERL, Jaka TOMAŽIN, Luka KRAJNIK, Jaša CVEK, Nik MIKOVIČ, Grega SEVŠEK in Val NOVAK.

Tudi pri deklicah so prijavljene vse najboljše igralke, prva favoritinja za zmago pa je vodilna igralka lestvice do 14 let Nika STRAŠEK, ki na prvenstvo prihaja kot zmagovalka turnirja TE 14 v Mostarju. Zagotovo ji bosta osvojitev naslova poskušali preprečita klubski soigralki Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK, videli pa bomo tudi kako se bo po vrnitvi na igrišča po šestmesečni odsotnosti odrezala Novogoričanka Taja ZUCCHIATI.

V kvalifikacijah so bile uspešne Anamari ŽNUDERL, Jelena KOVAČEVIČ, Ula JAMAR, Sara LISJAK, Rebeka GNEZDA, Sara DOLENC, Monika KAVČIČ in Žana KUKAVICA.

V tej starostni kategoriji so razpisasni tudi B turnirji, ki se začnejo sredi tedna v Novem Mestu.