Blaž Rola v drugi krog ATP Challengerja v Milanu, Matic Špec v glavni turnir v Orlandu, dekleta neuspešna v Trbižu

Blaž ROLA, ki se ni uvrstil v kvalifikacije turnirja za grand slam v Wimbledonu ta teden nastopa na ATP Challengerju v Milanu (43.000 €+H). Blaž je trenutno na 248. mestu lestvice ATP, v Milanu pa se je v prvem krogu meril s 4. nosilcem, Portugalcem Gastaom ELIASOM, 113. igralcem sveta. Prijšnji teden sta bila oba četrtfinalista turnirjev serije Challenger, Rola v Bloisu, Elias v Todiju.

Žreb je hotel, da se je moral eden od njiju tokrat posloviti že v prvem krogu, za to da se je poslovil Elias pa je poskrbel Rola. Ta je po dveh urah in sedemnajstih minutah igre zmagal s 6-3 3-6 6-4. Bolje je sicer kazalo Portugalcu, ki je v tretjem nizu z breakom povedel z 2-0, a ga je Blaž ujel in mu do konca srečanja prepustil le še dve igri. Elias tudi sicer ni v najboljšem odnosu z levičarji, na zadnjih desetih srečanjih z levorokimi nasprotniki je zmagal le dvakrat. Sicer pa je za Rolo to največji sklap letos, saj tako visoko rangiranega igralca letos še ni ugnal. Na koncu je bil boljši za osem točk, ob svojem solidnem servisu je nasprotniku začetni udarec odvzel štirikrat.

Na moškem Futuresu v Orlandu (25.000 $) je Matic ŠPEC nastope v kvalifikacijah začel in končal z zmago. Nastop v glavnem turnirju si je zagotovil v dvoboju s 15-letnim Američanom Piercom ROLLINSOM, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Rollins je trenutno 417. mladinec sveta, Maticu pa se ni mogel resneje upirati. Mariborčan, ki sicer študira v ZDA je zmagal s 6-3 6-4.

Na ženskem ITF turnirju v sosednjem Trbižu (15.000 $) so v kvalifikacijah nastopileštiri Slovenke, a se nobeni ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. Izgubile so Ajda in Klavdija BUKOVEC, Tina Kristina GODEC in Maja MAKORIČ.. V glavnem turnirju bodo nastopile Pia ČUK, Manca PISLAK in Nina POTOČNIK

Na moškem Futuresu (15.000 $) v Hamburgu bosta nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK.

Na Futuresu v Rimu (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Mike URBANIJA . S 6-3 6-3 ga je premagal švicarski kvalifikant Loic PERRET.