Na članskem DP v Ljubljani pri fantih za naslov Bor Schweiger Mužar in Janoš Žibrat, pri dekletih Metka Komac in Moni Potrč

V Ljubljani se nadaljuje člansko državno prvenstvo, ki pa ga danes moti dež, tako da predvidene tekme ne potekajo po urniku.

S četrtfinalnimi in polfinalnimi obračuni so kljub temu že končali fantje. Z dobrimi predstavami nadaljuje nepostavljeni, 20-letni Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec)
trenutno na 114. mestu lestvice TS, ki je za nastop prejel posebno povabilo in zavihtel v finale. V izenačenem četrtfinalnem srečanju je s 6-3 4-6 6-1 premagal 17-letnega Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit) in s tem napovedal boj za naslov državnega prvaka, to pa potrdil s polfinalno zmago nad 3. nosilcem, prav tako 20-letnim Miho OKORNOM, članom domačega teniškega kluba, sicer pa trenutno 9. igralcem članske lestvice TS. Okorn je v četrtfinalu s 7-5 6-1 premagal mariborskega kvalifikanta Matica PODLIPNIKA, v polfinalu pa v prvem nizu nudil dober odpor Schweigerju Mužarju, ki je niz dobil v podaljšani igriu. V drugem nizu pa je nato z le dvema oddanima igrama potrdil zmago s 7-6(6) 6-2.

V spodnji polovici žreba sta bila polfinalista izkušena člana mariborskega ŽTK, 2. nosilec, 31-letni Sašo BENDE in prav tako nabit z izkušnjami leto dni mlajši Janoš ŽIBRAT. Bende je po maratonskem dvoboju v drugem krogu z Gregom TERAŽEM, s katerim sta igrala več kot štri ure, zbral dovolj moči in v četrtfinalu relativno hitro s 6-2 6-4 opravil z Žigo DROBNIČEM. Še več moči je za polfinale prihranil Žibrat, ki je Gregu BOHU oddal vsega tri igre in zmagal s 6-2 6-1. Očitno so posledice težkega obračuna prišle za Bendeta v polfinalu, kjer je po dobljenem prvem nizu s 6-2 in izgubljenem drugem s 4-6, v tretjem nizu, pri izidu 0-1, srečanje Žibratu predal.

V finalu bomo tako spremljali boj mladosti in izkušenosti, ko si bosta nasproti stala 30-letni Janoš ŽIBRAT in 10 let mlajši Bor SCHWEIGER MUŽAR.

S četrtrfinalnimi obračuni so po prekinitvi zaradi dežja opravila tudi dekleta.Moni POTRČ (ŽtkMb) je s 6-1 6-0 premagala Deo KEPIC (Tc-Lj), . Anja TRBEŽNIK (Šplus) je s 6-3 6-1 premagala Marušo PLANK (Celje), Neja SOTOŠEK (Maja) je s 7-6(3) dobila prvi niz z Anja GAL (ŽtkMb), nato pa je slednja srečanje predala. Zadnja polfinalistka je Metka KOMAC (Koper), ki je presenetljivo s 7-5 6-3 izločila Saro PALČIČ (Talos). Dekleta so v četrtek odigrala še obe polfinalni srečanji. Moni POTRČ je zanesljivo s 6-1 6-1 premagala Anjo TRBEŽNIK, Metka KOMAC je v drugem polfinalu v izenačenem srečanju izločila Nejo SOTOŠEK.