Nina Potočnik v tretjem finalu na zadnjih štirih turnirjih, konec za Nastjo Kolar in Sašo Klaneček, Kočevar Dešman in Razboršek v finalu dvojic v Kamenu

Nina POTOČNIK nadaljuje z dobrimi predstavami na ITF turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $. Na četrtem turnirju se je še tretjič uvrstila najmanj v finale. V Trbižu je na turnirju, na katerem sta v preteklih dveh letih zmagali naši igralki Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, v polfinalu s 6-1 6-2 premagala 4. nosilko, Švicarko Liso SABINO. V finalu se bo pomerila s 17-letno Italijanko Federico BILARDO, s katero sta se letos že pomerili na ITF turnirju v Hammametu. Potočnikova trenutno zaseda 558. mesto na letvici WTA, letos pa je osvojila en turnir in sicer je slavila v Hammametu, ko je v prvem krogu izločila finalno nasprotnico.

Nastja KOLAR je ta teden igrala v Carigradu, kjer je na turnirju z enakim nagradnim skladom kot je ta v Trbižu nastope končala v četrtfinalu. Tu jo je s 6-4 6-3 premagala 1. nosilka, 20-letna Turkinja Ayla AKSU, 295. igralka lestvice WTA. Zanimivo je, da je Aksujeva v letu 2016 osvojila šest ITF turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $, prav vse zmage pa je dosegla v Antalyi.

Tudi Saša KLANEČEK, ki je igrala v Sharm El Sheikhu (10.000 $) se je za napredovanje borila s prvo nosilko. Njena nasprotnica v drugem krogu je bila 19-letna Slovakinja Terza MIHALIKOVA, 523. igralka lestvice WTA, ki je bila boljša s 6-3 6-3. To je bilo sicer njuno prvo medsebojno srečanje.

Na Futuresu v nemškem Kamenu sta se tudi ta teden, potem, ko sta prejšnji teden slavila med dvojicami v Kaltenkirchnu, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-3 7-5 premagala Kanadčana Martina BERANA in Avstralca Scotta PUODZIUNASA.