Na Ptuju odigrane vse tekme prvega kroga turnirja TE v starostni kategoriji do 16 let

Na Ptuju se je začel naslednji iz serije turnirjev Tennis Europe, ki letos potekajo v Sloveniji. Tamkajšnji klub gosti fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih v glavnem turnirju nastopa 25 igralcev, mesto prvega nosilca pa pripada domačinu Filipu Jeffu PLANINŠKU.

Med dekleti je v žrebni listi 18 Slovenk, najvišje pa kotira Alea BUBEK, ki je peta nosilka turnirja.

Prvega dne turnirja je bilo odigranih več kot polovico srečanj v obeh konkurencah. Med fanti je bil uspešen Marko KOVAČEVIČ.

Med dekleti so napredovale Manca LAMPRET, Nina PLIBERŠEK, Ana Zala VOLK in Alja BELINGER. V preostalih tekmah prvega kroga so v torek od Slovencev zmagali Filip Jeff PLANINŠEK, Matic DIMIC, za katerega je to prvi turnir po daljšem času, ko je moral pavzirati zaradi poškodbe, Gašper OBLAK, Nik JURJEVČIČ, Tim TEKAVEC, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Blaž VIDOVIČ, med dekleti pa so se v drugi krog uvrstile še Marija VIČIČ, Tara GORINŠEK, Taja LONČARIČ, Lana STEFANOVIČ in Mia KUKOVIČ, kot nosilki pa sta bili v prvem krogu prosti Nika STRAŠEK in Alea BUBEK.