Srebotnikova končala z nastopi v Parizu, v igri ostajata Andreja Klepač in mladinka Kaja Juvan

Na OP Francije sta danes v konkurenci mešanih dvojic natopili Katarina SREBOTNIK s soigralcem Ravenom KLAASENOM iz JAR, njuna nasprotnika sta bila Lucie HRADECKA in Marcin MATKOWSKI ter Andreja KLEPAČ s soigralcem Dominicom INGLOTOM. Njima sta na nasprotni strani stala Alicja ROSOLSKA in Michael VENUS.

Srebotnikova in Klaasen sta tekmo izgubila z 2-6 2-6, kar pomeni, da je Katarina letošnje pariške nastope končala.

Včeraj se je namreč poslovila tudi med ženskimi dvojicami, ko sta z Abigail Spears v drugem krogu z 1-6 6-4 6-3 izgubili z Irino-Camelio BEGU in Shaishai ZHENG.

Uspešna pa sta bila Klepačeva in Inglot, ki sta v dramatičnem zaključku premagala Roslosko in Venusa s 6-7(2) 7-5 11-9.

Težek žreb pa ima naša edina mladinska predstavnica na turnirju Kaja JUVAN. Ker je letos odigrala samo en mladinski turnir je na lestvici zdrsnila na 41 mesto, to pa ob močni udeležbi igralk na turnirju pomeni, da je ni med nosilkami. Žreb ji je tako v prvem krogu prinesel 1. nosilko, Rusinjo Anastasio POTAPOVO s katero sta se pomerili lani v finalu Orange Bowla. Juvanova je takrat zmagala v dveh nizih. Potapova, lani polfinalistka Roland Garrosa bo v mladinski konkurenci nastopila prvič letos. Srečanje bo v ponedeljek ob 11. uri.