V Mariboru po Nastji Kolar in Kaji Juvan v drugi krog tudi Pia Čuk in Nina Potočnik

Na igriščih ŽTK Maribor se je začel mednarodni ženski ITF turnir z nagradnim skladom 15.000 $, INFOND OPEN 2017. V glavnem turnirju nastopa devet Slovenk, prvi dan turnirja pa smo na delu videli štiri.

V prvem srečanju sta se pomerili izkušena 22-letna Celjanka Nastja KOLAR in članica domačega kluba, 17-letna Anja GAL, aktualna mladinska in članska državna prvakinja. Čeprav je Anja pogumno začela srečanje in povedla tako v prvem kot tudi v drugem nizu ter pokazala raznovrstno teniško znanje, so vseeno zmagale izkušnje. Nastja Kolar je bila boljša s 6-4 6-4.

Drugi slovenski nastop na glavnem igrišču je minil v popolni dominaciji naše najboljše mladinke in 7. nosilke turnirja Kaje JUVAN. Njena nasprotnica Nemka Christina Shakovets ni imela nobenih možnosti, saj je Kaja za prepričljivo zmago s 6-1 6-0 potrebovala vsega 47 minut.

Zadnje srečanje današnjega sporeda se ni izšlo po željah organizatorja. Eva ZAGORAC ni bila dovolj zbrana, da bi ogrozila zelo zanesljivo Bolgarko Julijo STAMATOVO, ki je bila boljša v vseh elementih igre in je zasluženo slavila z rezultatom 6-0 6-2. Drugi dan glavnega turnija sta bili uspešni Pia ČUK, ki je s 6-1 1-6 6-2 premagala 2. nosilko, 22-letno Italijanko Camillo SCALA, 419. igralko lestvice WTA in Nina POTOČNIK, ki je s 6-3 5-7 6-1 izločila 25-letno Srbkinjo Milano SPREMO, 672. igralko lestvice WTA. Izgubili sta Nina KOLAR in Sara PALČIČ. Kolarjevo je s 6-1 6-1 premagala 4. nosilka Magdalena PANTUCKOVA, od Palčičeve je bila s 6-1 6-2 boljša Srbkinja Dotroteja ERIĆ.

V zadnjem srečanju drugega dne je domačinka Saša KLANEČEK igrala z Avstrijko Karoline KURZ. 21- letna Avstrijka je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3.

V četrtek bomo v Mariboru videli štiri slovenske nastope. Ob 10. uri bo nastopila Pia ČUK, sledita nastopa Kaje JUVAN in Naste KOLAR, ob 17. uri pa bo na igrišču št. 1 zaigrala Nina POTOČNIK.

Vabljeni k ogledu tekem !