prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : Marec 2017

Arhiv novic - marec 2017

V profesionalnem tenisu se na vstopni ravni v prihodnosti obetajo velike spremembe

bm, 31.03.2017

Odbor direktorjev pri Mednarodni teniški zvezi (ITF) je na podlagi temeljitih analiz, ki so jih opravili za obdobje med leti 2001 in 2013 odobril korenite spremembe, ki bodo zmanjšale število profesionalnih teniških igralcev in igralk iz okrog 14.000 v obeh, ženski in moški kategoriji, na približno 750 v vsaki kategoriji. Ugotovili so namreč, da je število igralcev, ki poskušajo tekmovati na profesionalni ravni preveliko, ob tem pa se lahko z igranjem tenisa preživlja vse manj teniških igralcev in igralk, saj jih skoraj polovica z denarnimi nagradami ne zasluži nič. Ob tem pa povprečna starost teh igralcev in igralk iz leta v leto narašča.

Ob tem so tudi ugotovili, da traja predolgo, da igralci in igralke dosežejo najvišji nivo in da imajo številni talentirani mladi igralci in igralke težave pri prehodu v profesionalni tenis.

Spremembe, ki naj bi stopile v veljavo leta 2019 predvidevajo ustanovitev Transition toura, turnirjev na vstopni ravni, ki bodo nadomestili zdajšnje ITF turnirje najnižjega ranga, ki v letu 2019 ne bodo več del profesionalnega toura. Na njih bodo namesto ATP in WTA točk podeljevali t.i. ITF entry points, ki bodo uspešnejšim igralcem in igralkam omogočale, da bodo z njihovo uporabo lahko nastopili na turnirjih profesionalnega toura. Sistem bo ostal neločljivo povezan z ATP in WTA tourom in tako omogočal prehod tudi na najvišji nivo profesionalnega tenisa.

Tako zastavljena bolj lokalno obarvana struktura turnirjev Transition toura bo igralcem in igralkam zmanjšala stroške potovanj, s tem povečala možnosti za nastopanje na turnirjih, obenem pa zmanjšale stroške organizatorjem turnirjev.

Celoten članek v angleščini lahko preberete TUKAJ.

Blaž Kavčič, Tamara Zidanšek, Aljaž Jeran in Taja Lončarič novi vodilni na lestvicah TS

bm, 31.03.2017

S prvim aprilom so stopile v veljavo nove teniške lestvice Tenis Slovenije. Kot vedno so tudi tokrat prinesle nekaj sprememb pri najboljših.

Pri članih je Blaž KAVČIČ kot najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP prevzel prvo mesto Gregu ŽEMLJI. Pri članicah je prvič v karieri na prvem mestu domače teniške lestvice Tamara ZIDANŠEK, ki je tudi najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA. Na drugem mestu ostaja Dalila JAKUPOVIĆ, na tretje mesto pa je zdrsnila Polona HERCOG.

Na lestvici deklet do 18 let sprememb na vrhu ni, trdno zasidrana na prvem mestu pa ostaja Kaja JUVAN, trenutno 7. igralka mladinske svetovne teniške lestvice. Med fanti na letvici do 18 let je tudi na novi lestvici vodilni igralec Jan VEHOVEC, sledi pa mu Filip Jeff PLANINŠEK.

Na lestvici do 16 let pri fantih ostaja na prvem mestu Matic DIMIC, iz petega na tretje mesto pa se je povzpel Gašper OBLAK. Tudi pri dekletih do 16 let na vrhu ni sprememb, še naprej je na prvem mestu Maja MAKORIČ, sta pa razliko v točkah zmanjšali Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR.

Kar precej so se karte na vrhu premešale na lestvici do 14 let. Prvič je na vrhu Aljaž JERAN (na fotografiji), ki je pridobil tri mesta, napredoval je tudi Lun OBRUL, na tretje mesto pa je padel doslej vodilni Jon Lan ŠUNTAR. Novo vodilno igralko smo dobili tudi med deklicami v starostni kategoriji do 14 let. Mesti na vrhu sta zamenjali Taja LONČARIČ, ki je nova vodilna igralka, na drugo mesto pa je potisnila Niko STRAŠEK.

Brez sprememb na vrhu ostaja lestvica do 12 let pri dečkih. Na prvem mestu ostaja Matic KRIŽNIK, je pa točkovno razliko nekoliko zmanšal drugo uvrščeni Jaka GOLOB. Pri dekletih ostaja trdno na prvem mestu Leontina STOJANOVIĆ, tudi tu pa je točkovno razliko do vodilnih zmanjšala Ana LANIŠEK.

Naslednja sprememba lestvice bo stopila v veljavo 1. junija. TUKAJ.

Kaja Juvan ni bila kos Kanadčanki Andreescu, poraz Nastje Kolar v Heraklionu in Toma Kočevarja Dešmana v Bahrainu

bm, 31.03.2017

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Santa Margheriti Di Puli je Kaja JUVAN nastope končala v četrtfinalu. Po pričakovanju jo je čakal težek obračun s kanadsko vrstnico, prav tako 16-letno Bianco Vanesso ANDREESCU, letos že zmagovalko turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. Kanadčanka je za zmago s 6-4 6-0 potrebovala 1 uro in šestnajst minut. Juvanovi je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat, v osvojenih točkah pa je bila boljša s 63-39. Kaja je tokrat slabše servirala, saj je imela izkoristek prvega servisa 47 % in drugega 38 %, nasprotnica pa 80 % oz. 58 %.

Kaja bo imela novo priložnost že prihodnji teden, ko bo še enkrat nastopila v glavnem delu turnirja v Santa Margheriti.

Konec pa je nastopov tudi za Nastjo KOLAR. Na 15.000 $ vrednem ITF turnirju v Heraklionu je izgubila tekmo drugega kroga. S 6-4 4-6 3-6 jo je premagala Belgijka Michaela BOEV.

Na moškem Futuresu v Bahrainu je Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je po predaji Nika RAZBORŠKA uvrstil v polfinale, polfinalno srečanje izgubil. S 6-4 7-6(1) ga je premagal 20-letni Norvežan Viktor DURASOVIC, 623. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Državno veteransko prvenstvo bo 1. in 2. aprila v Ljubljani

bm, 31.03.2017

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci tenisa,

Tenis Slovenija želi s pomočjo generalnega sponzorja Zavarovalnica Sava zagotoviti aktivnejše in bolj organizirano dogajanje na področju veteranov in rekreativcev slovenskega tenisa. Ni šala, da bo prva priložnost za to že v soboto, 1. in nedeljo, 2. aprila 2017 z organizacijo Zavarovalnica Sava državnega veteranskega prvenstva Slovenije, ki bo potekalo v ŠC Millenium, BTC, Ljubljana.

Vsem članom Rekreativno-veteranske organizacije pod okriljem Tenis Slovenije bo tako v tekočem letu in za prihajajoče Državno veteransko prvenstvo Slovenije omogočeno točkovanje ter skupna lestvica, objavljena na naši spletni strani. V času tekmovanj bo poskrbljeno za toplo kosilo ter prigrizke, vaše teniške spretnosti se bodo ovekovečile na naši FB strani, za vse udeležence pa je Tenis Slovenija pripravila tudi lepe nagrade, ki bodo podeljene v sproščenem vzdušju družabnega večera. Poglavitni razlog za vašo udeležbo pa je vprašanje, kdo bodo novi državni veteranski prvaki/-inje Slovenije?

• Prijave sprejemamo na: prijave@tenis-slovenija.si do četrtka, 30. marca 2017,

• Žreb in objava urnika sledita v petek, 31. marca 2017 do 11. ure,

• Pričetek tekmovanja je v soboto, 1. aprila 2017 ob 10. uri.

Vse dodatne informacije najdete na plakatu , v primeru dodatnih vprašanj pa vam je na voljo vodja tekmovanja Sašo Svoljšak na 070 400 723.

Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite, veseli bomo vaše udeležbe.

V kolikor boste Zavarovalnica Sava državno veteransko prvenstvo Slovenije primorani izpustiti, pa si shranite v koledar, da vas naslednja priložnost za odličen tenis in pridobivanje točk, čaka v soboto, 27. maja 2017, v Krškem.

Športni pozdrav,

Tenis Slovenija

Sestavo skupin in razpored tekem najdete TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinalu na Sardiniji, Tom Kočevar Dešman polfinalist v Bahrainu, Lovričeva in Falknerjeva v finalu mladinske Dohe

bm, 30.03.2017

Kaja JUVAN se je na ITF turnirju (25.000 $) v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je italijanski kvalifikantki, 26-letni Martini Di GIUSEPPE, 364. igralki sveta, prepustila drugi niz, a je v tretjem pokazala kdo je gospodar na igrišču in ji ob zmagi s 6-0 prepustila vsega 7 točk. Končni izid se je po uri in pol igre glasil 6-2 4-6 6-0 v korist naše mladinke.

V četrtfinalu se bo prvič v karieri pomerila s kanadsko vrstnico, prav tako 16-letno Bianco ANDREESCU, ki ima nekaj več članskih izkušenj in trenutno zaseda 264. mesto na lestvici WTA, lani pa je bila v začetku leta tudi 3. mladinka sveta. Prejšnji teden je bila na Sardiniji polfinalistka, še teden prej pa je na turnirju s trdo podlago v ZDA osvojila svoj prvi ITF turnir v karieri z nagradnim skladom 25.000 $. Kanadčanka je bila v drugem krogu boljša od še ene igralke iz njune generacije, 16-letne Rusinje Olesye PERVUSHINE, 375. igralke članske svetovne teniške lestvice, junija lani prve mladinke sveta. Obeta se torej izjemno zanimiv obračun.

Na moškem Futuresu v Bahrainu pa je polfinalist Tom KOČEVAR DEŠMAN. V polfinale se je uvrstil potem, ko mu je četrtfinalno srečanje brez boja predal Nik RAZBORŠEK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dohi sta se v konkurenci dvojic Živa FALKNER in Pia LOVRIČ uvrstili v finale. V polfinalu sta s 7-6(2) 6-1 premagali 1. nosilki Britanko Holly FISCHER in Grkinjo Danai PETROULA.

Na ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju pa je polfinalistka konkurence dvojic Kristina NOVAK. S Slovakinjo Lenko STARA sta v četrtfinalu s 7-6(4) 6-0 premagali Slovakinji MATUSOVO in MORVAYOVO. V četrtfinalu sta izgubili Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

Slovenija proti Južnoafriški republiki računa na ekipni duh

lš, 30.03.2017

Slovenska teniška reprezentanca se bo v okrnjeni zasedbi v 2. krogu druge evro-afriške skupine Davisovega pokala od 7. - 9. aprila v gosteh pomerila z reprezentanco Južnoafriške republike. Na skrajni jug Afrike pod vodstvom kapetana Blaža TRUPEJA potujejo Grega ŽEMLJA (ATP 145), Tomislav TERNAR (789), Mike URBANIJA (855) in Tilen ŽITNIK (1645).

Ob lanskem izpadu Slovenije iz prve skupine je bil primaren cilj naših teniških igralcev čim hitrejši povratek v drugi kakovostni nivo svetovnega tenisa, zato so najboljši trije slovenski igralci (Kavčič, Žemlja in Rola) sklenili dogovor, da bosta na vsakem obračunu za Davisov pokal nastopila vsaj dva od trojice. Meseca februarja si je Slovenija z zmago v Mariboru proti Monaku izborila obstanek v drugi evro-afriški skupini, takrat sta nastopila Kavčič in Žemlja, vendar tokrat v Južnoafriško republiko potuje le slednji.

Grega ŽEMLJA, ki je bil reprezentanci vedno na voljo, je bil v prostorih poslovalnice glavnega sponzorja Tenis Slovenije, Telemach v centru Ljubljane, nad odločitvijo Kavčiča in Role presenečen:" V ekipi imamo pravilo, da o igralcih, ki jih ni, ne govorimo. Res je, da smo se pred začetkom sezone dogovorili, da za reprezentanco igramo v polni postavi, oziroma vsaj dva od treh najboljših. Ne vem, ali sem presenečen ali razočaran. Razlogi so njuna osebna stvar in več o tem ne bi govoril".

Slovenski kapetan Blaž TRUPEJ se ni prvič soočil z odpovedmi, tudi tokrat pa razmišlja preudarno:"Sam nikoli nisem gojil zamer. Nikoli ne gledam v preteklost, pač pa le na trenutno stanje. Komunikacija je z Blažema potekala po običajni poti. Ne vem, kaj bi lahko naredil drugače. Ne morem ju klicati in prositi vsak dan. Dejstvo je, da je bil ob koncu lanskega leta sprejet dogovor, da se tekem v Davisovem pokalu udeležita vsaj dva od najboljših treh. Očitno imata druge prioritete. Poškodovana nista. Negativni odgovor sem prejel, od Role 14. marca, od Kavčiča pa 16.".

O nasprotnikih in pogojih, ki čakajo slovenske teniške igralce v Južnoafriški republiki, pa je dodal:" Zagotovo je težava igrati na 1800 nadmorske višine. Tam smo že igrali in to z močnejšo ekipo, kot gremo zdaj, a smo bili vseeno poraženi. Ko pa smo igrali v Ljubljani, smo jih premagali brez težav. Čim bolje se bo potrebno navaditi na razmere in tam se bom tudi odločil, kdo bo igral."

Ob Gregu Žemlji je t.i. drugemuloparju najbližje Tomi Ternar, ki je v zadnjem času igral nekaj turnirjev serije Futures, a pravo tekmovalno formo še išče, medtem ko je bil Mike Urbanija nekaj časa poškodovan. Še drugič je z ekipo tudi Tilen Žitnik, ki je krstni nastop za slovensko reprezentanco doživel proti Monaku, ko je v Mariboru izgubil proti Thomasu Ogerju.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Ta konec tedna turnirja do 16 let

bm, 29.03.2017

Ta konec tedna se s prvima turnirjema začenja poletna teniška sezona. Prvi bodo nastopili igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let.

A in B turnir fantov gosti TK Koper, dekleta bodo zaigrala v Novi Gorici. TUKAJ.

V Vrsarju konec nastopov slovenskih mladink med posameznicami, poraz Žive Falkner v Dohi

bm, 29.03.2017

Na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju so vse tri slovenske igralke, ki so uvrstile v drugi krog med posameznicami končale z nastopi.

Niko RADIŠIČ je s 6-2 7-6(5) izločila 16. nosilka, Rusinja Anastasia KULIKOVA (ITF 117), Tina CVETKOVIČ je s 6-3 6-0 izgubila s 4. nosilko, Španko Evo GUERRERO ALVAREZ (ITF 29), od Kristine NOVAK pa je bila s 3-6 6-1 6-2 boljša 14. nosilka, Slovakinja Viktoria MORMAYOVA (ITF 100).

Ostajajo pa tri naše igralke v igri v konkurenci dvojic. V četrtfinale so se uvrstile Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC ter Kristina NOVAK , ki igra s Slovakinjo Lenko STARA.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dohi je v drugem krogu izgubila Živa FALKNER. S 6-4 2-6 6-4 jo je premagala 3. nosilka, Rusinja Maria MANILOVA, 269. mladinka sveta.

V konkurenci dvojic sta se Falknerjeva in Lovričeva uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 4-6 6-2 10-5 premagali Italijanki CAGNAZZO in CAVELLI. TUKAJ.

Kaja Juvan se je pridružila Wawrinki, Monfilsu, Ivaniševiču...

bm, 29.03.2017

StarWing Sports, butična agencija s sedežem v Londonu, je danes oznanil podpis večletne pogodbe s Kajo Juvan, 16–letno slovensko vzhajajočo teniško zvezdo iz Ljubljane.

Kaja se je tako pridružila večkratnima zmagovalcema Grand Slamov Chris Evert in Stanu Wawrinki, zmagovalcu Wimbledona 2001 Goranu Ivaniševiću in drugim teniškim zvezdam kot so Gael Monfils, Borna Ćorić, Kristina Mladenović in Donna Vekić, ki jih StarWing upravlja že več let.

"Zelo se veselim sodelovanja s StarWingom. Z družino smo se odločili za StarWing, ker menimo, da ima ta agencija izkušnje in znanje, ki mi bodo zelo pomagali na moji teniški poti", je povedala aktualna zmagovalka Orange Bowla U18.

Kaja je osvojila naslov v Plantationu na Floridi decembra lani, potem ko je premagala nekaj najboljših mladink na svetu. Zmaga na Orange Bowlu je predstavljala vrhunec tudi sicer odlične sezone v mladinski konkurenci, ki jo je zaključila na 6.mestu mladinske lestvice ITF, potem ko je komaj dopolnila 16 let. Med druge najpomembnejše uspehe v pretekli sezoni sodijo uvrstitev v finale ITF mladinskega turnirja ranga A (Trofeo Bonfiglio v Milanu), ki je bil sploh prvi turnir ranga A, ki se ga je udeležila, in nekaj odličnih rezultatov v dvojicah (zmaga na turnirju Eddie Herr in finale Orange Bowla). Poleg uspehov v mladinski konkurenci je Kaja oktobra osvojila tudi že svoj prvi profesionalni turnir ITF Pro Circuit $ 10.000 v Bolu (Hrvaška).

"Kaja je izjemno talentirana, je izredna tekmovalka in osebnost. Počaščeni smo, da je za zastopanje v mednarodnem prostoru izbrala prav našo agencijo in prepričani smo, da bo velika pridobitev za našo ekipo", je povedal Lawrence Frankopan, ustanovitelj in direktor agencije StarWing, ki je tudi direktor ATP turnirja v Umagu.

Kaja trenutno igra profesionalni turnir ITF Pro Circuit $25.000 v Italiji. Njen cilj v letu 2017 je predvsem izboljšanje uvrstitve na lestvici WTA, poleg tega pa bo igrala še na nekaterih mladinskih ITF turnirjih najvišjega ranga. TUKAJ.

Nika Radišič, Kristina Novak in Tina Cvetkovič uspešne v Vrsarju, Živa Falkner v Dohi

bm, 28.03.2017

Na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju so se v drugi krog glavnega turnirja uvrstile Kristina NOVAK, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. Novakova je v uvodnem nastopu s 6-4 6-1 premagala Italijanko Eliso VISENTIN (ITF 400), Radišičeva je bila s 6-2 7-5 boljša od še ene Italijanke Monice CAPPELLETTI (ITF 208), kvalifikantka Tina CVETKOVIČ pa je s 6-4 5-7 6-0 premagala še eno kvalifikantko, Mihaelo DJAKOVIĆ iz Srbije ( ITF 502). Naša četrta udeleženka glavnega turnirja v Vrsarju, Veronika ERJAVEC je še drugič v zadnjem letu morala premoč priznati 17-letni Španki Pauli ARIAS MANJON, 5. nosilki turnirja in trenutno 38. mladinki sveta. Ta je bila boljša s 6-2 7-5.

S polovičnim uspehom sta nastopili Živa FALKNER in Pia LOVRIČ na ITF turnirju 4. ranga v Dohi. Falknerjeva je bila s 4-6 7-6(4) 6-2 boljša od italijanske kvalifikantke Carolle CAVELLI (ITF 860), Lovričeva pa je s 3-6 6-4 1-6 izgubila z 8. nosilko, Indijko Shivani SWARUP INGLE (ITF 323) TUKAJ.

Kaja Juvan na Sardiniji začela z zmago, Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek četrtfinalista v Bahrainu, Nastja Kolar v Heraklionu v drugi krog

bm, 28.03.2017

Kaja JUVAN ta teden nastopa na ženskem ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji (25.000 $). Za nastop na turnirju je izkoristila posebno povabilo, ki ji je pripadlo kot eni izmed prvih desetih mladink na svetu v sezoni 2016. Po pričakovanju je začela z zmago, saj ji 7. nosilka, 26-letna Francozinja Georges MYRTIILE ni bila dorasla nasprotnica. Po izgubljenem prvem nizu z 0-6 in izgubljeni prvi igri drugega niza ji je namreč srečanje predala. Igralki sta dotlej na igrišču preživeli vsega 30 minut, Kaja je osvojila 29, nasprotnica le 13 točk.

V drugem krogu bo igrala z italijansko kvalifikantko, 26-letno Martino Di GIUSEPPE, 364. igralko sveta. Tudi ta ne bi smela biti za Juvanovo previsoka ovira, tako da se obeta izjemen četrtfinale, saj bo tam nastopila ena izmed dveh mladink, ki sta tako kot Juvanova lani krojili mladinski svetovni vrh. 16-letna kvalifikantka Olga PERVUSHINA je bila lani že na 1. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, v prvem krogu pa je izločila 1. nosilko Lino GJORCESKO iz Makedonije. Njena nasprotnica v drugem krogu bo 16-letna Kanadčanka Bianca ANDREESCU, lani februarja tretja mladinka sveta.

Na moškem Futuresu v Bahrainu (15.000 $) sta se v četrtfinale uvrstila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK. Tom je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal Nizozemca Kevina GRIEKSPOORJA, v drugem pa je bil s 3-6 6-2 6-3 boljši od 5. nosilca, Šveda Markusa ERIKSSONA. Nik je bil v prvem krogu s 7-6(4) 6-4 boljši od indijskega kvalifikanta Shahbaaza KHANA. Po predaji 3. nosilca, Uzbekistanca Sanjarja FAYZIEVA pa se je prav tako uvrstil v četrtfinale.

V Heraklionu na ITF turnirju (15.000 $) nastopa Nastja KOLAR. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-3 6-2 premagala Kanadčanko Charlotte ROBILLARD MILLETTE. TUKAJ.

Kaja Juvan z JE na članskem ITF turnirju na Sardiniji

bm, 27.03.2017

Ta teden bomo z zanimanjem spremljali nastop trenutno naše najboljše mladinke Kaje JUVAN, ki si je z visoko uvrstitvijo na mladinski svetovni teniški lestvici priigrala kar tri vabila na glavni del ženskih turnirjev z nagradnim skladom 25.000 $. Prvi vabili bo izkoristila na Sardiniji, kjer bo nastopila ta in prihodnji teden. Razlika med točkami, ki jih lahko osvoji na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $ in turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ je precejšnja, saj že uvrstitev v četrtinale vrednejšega turnirja prinaša le tri točke manj od zmage na manj ovrednotenem turnirju, s tem pa predstavlja lepo priložnost za vidno napredovanje na lestvici WTA. Juvanova je trenutno na 655. mestu lestvice WTA, na zadnjem turnirju februarja v Hammametu (15.000 $) pa se je uvrstila v finale. Turnir v Santa Margheriti Di Puli se igra na peščeni podlagi, Kaja pa bo v prvem krogu igrala s 7. nosilko, 26-letno Francozinjo Mirtille GEORGES, 222. igralko lestvice WTA. Vsekakor primerna nasprotnica za začetek, ki je v zadnjem letu brez vidnejših uspehov. Od septembra 2016 je nastopila na 15 turnirjih in se samo petkrat uvrstila v drugi krog, sicer pa vedno izgubila že v uvodnem nastopu v glavnem ali kvalifikacijskem turnirju. TUKAJ.

Gregor Krušič ostaja direktor TZS tudi v naslednjem štiriletnem mandatu

bm, 27.03.2017

Upravni odbor Tenis Slovenije je v sredo, 22. marca 2017,na svoji 6. seji, na podlagi predloga komisije za novega direktorja soglasno potrdil dozdajšnjega direktorja Gregorja KRUŠIČA.

Direktor je potrjen za mandatno obdobje štirih let. Na razpis za delovno mesto se je prijavilo trinajst kandidatov. Odločitev komisije je bila sprejeta na osnovi kompetenc izbranega kandidata Gregorja Krušiča. Prevladale so zasluge za poslovno in finančno stabilizacijo Tenis Slovenije, izboljšanje vezi med klubi, člani, organi in drugimi deležniki Tenis Slovenije. Poleg tega pa so odločitev podkrepile njegove izkušnje na področju športnega marketinga in temeljitega poznavanja ter razumevanja tenisa. Na podlagi predstavljene strategije je UO Tenis Slovenije prepričan, da bo direktor Gregor Krušič z dobrim delom nadaljeval in uspešno vodil vse dejavnosti Tenis Slovenije.

S spoštovanjem,

Marko Umberger

Predsednik Tenis Slovenije TUKAJ.

Tina Cvetkovič v Vrsarju in Pia Lovrič v Dohi uspešni v kvalifikacijah, ostali izpadli

bm, 27.03.2017

Na mladinskem ITF turnirju v Vrsarju, turnir je 1. ranga, je v kvalifikacijah nastopilo tudi precej slovenskih igralcev in igralk. Pri fantih so nastopili Jan VEHOVEC, Dan TROŠT SLAPNIK, Gašper TOPČIČ, Mark MESARIČ, Rok KOMAC, Tin KRSTULOVIČ, Jan KUPČIČ, Borut ŠRAJ in Miha VELIČKI. V drugi krog so se uvrstili Vehovec, Kupčič, Topčič, Mesarič in Velički, a so vsi tekme drugega kroga izgubili. V glavnem tunrirju tako pri fantih ne bomo imeli predstavnikov.

Pri dekletih so se v drugi krog kvalifikacij uvrstile Metka KOMAC, Nika ZUPANČIČ, Tara Katarina MILIĆ, Sheila GLAVAŠ, Ema HORVAT, Tina CVETKOVIČ in Urška VELEC. V uvodnem nastopu so izgubile Lana STEFANOVIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Zala ULE, Maja MAKORIČ, Nina MAVER, Anja GAL, Alja BELINGER in Ajda BUKOVEC.

V tretji krog sta napredovali samo Cvetkovičeva in Horvatova, slednja pa je finalni obračun za uvrstitev v glavni turnir izgubila. Le Cvetkovičeva je bila uspešna tudi v finalu kvalifikacij in se bo v glavnem turnirju pridružila Veroniki ERJAVEC, Niki RADIŠIČ in Kristini NOVAK.

Na ITF turnirju 4. ranga v Dohi se je v finale kvalifikacij uvrstila Pia LOVRIČ, Eva KALAN je uvodno srečanje izgubila. Lovričeva je bila uspešna tudi v drugem krogu in se je z zmago 6-1 6-2 nad Italijanko Giulio BRIGHI uvrstila v glavni turnir, kjer bo nastopila tudi Živa FALKNER. Lovričeva in Falknerjeva sta bili uspešni v prvem krogu konkurence dvojic. TUKAJ.

Lun Obrul, Taja Lončarič in Filip Zver zmagovalci OP 14 v Ljubljani in Domžalah

bm, 26.03.2017

V Ljubljani in Domžalah se je končalo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. A turnir dečkov je osvojil Celjan, 1. nosilec Lun OBRUL, ki je v finalu s 6-3 6-4 premagal 3. nosilca Sebastiana DOMINKA (ŽtkMb). Obrul je bil v polfinalu s 6-1 6-0 boljši od 4. nosilca Tristana FLANDRA (Tk Maja), Dominko je v drugem polfinalu s 3-6 7-6(5) 6-2 izločil 1. nosilca Bora ARTNAKA (AsLit).

V B turnirju sta se v finale uvrstila Daniil SYDORCHUK (Jaki) in Filip ZVER (TenMs). Turnir je osvojil Zver, ki je zmagal s 6-0 6-1.

Deklice so igrale v Domžalah, turnir pa je osvojila 1. nosilka Taja LONČARIČ (Ptuj). V finalu je s 6-4 6-1 premagala 2. nosilko Marijo Pio REBEC (Tc-Lj). Lončaričeva je bila v polfinalu s 6-2 6-3 boljša od Petje DRAME (ŽtkMb), Rebčeva je s 6-1 6-3 izločila Brino ŠULIN (Radom).

Foto: Sebastjan Leber TUKAJ.

V Ljubljani je v soboto in nedeljo na turnirju najmlajših nastopilo več kot 180 otrok

bm, 25.03.2017

V ljubljanskih Fužinah so ta konec tedna nastopali najmlajši dečki in deklice, ki so se za pokale in diplome na turnirju 8-11 let borili na igriščih Z kluba. Nastopilo je več kot 180 igralcev in igralk.

Med najmlajšimi, ki so igrali mini tenis je bila pri deklicah najboljša Ema KAPUS (Polzela), pri dečkih je zmagal Martin KOLARIČ (Pvald). V midi tenisu je bil pri dečkih zmagal Mai WINTERLEITNER (TK Maja), pri deklicah je še enkrat slavila Ema KAPUS (Polzela). V tenisu do 10 let je pri dečkih zmagal domačin Luka PETROVIČ (Zklub), pri deklicah je turnir osvojila Julija BOGATIN (Koper). Zmagovalec turnirja do 11 let je pri dečkih Marko ČAČKOV (Jaki), pri deklicah je bila najboljša Lija MUMLEK (ŽtkMb). TUKAJ.

Na OP 14 v Ljubljani znani četrtfinalisti, pri deklicah odigran prvi krog

bm, 25.03.2017

Na OP 14 A v Ljubvljani, ki se odvija na TA Breskvar so znani četrtfinalisti. Spremljali snmo zanimive obračune in dobre teniške predstave, izpadla pa sta že dva nosilca in sicer Tit ŠKERLAVAJ in Taj DOLENC.

V četrtfinalu bodo nastopili Bor ARTNAK(na fotografiji), Aljaž KIRBIŠ, Sebastian DOMINKO, Jaka PROTIČ ŽAKELJ, Maj PREMZL, Trsitan FLANDER, Max KLEP in Lun OBRUL.


Tudi na B turnirju dečkov so znani četrtfinalisti. To so Luka MARKOVIČ, Daniil SYDORCHUK, Jernej STONIČ, Carlo ANGELI, Luka PLANINC, Max PIRMANŠEK, Filip ZVER in Janž MATKO JUVANČIČ.

Deklice nastopajo v Domžalah, v prvem krogu pa so bile uspešne vse nosilke. TUKAJ.

Vseh 13 Slovencev na Futuresu v Opatiji izgubilo v kvalifikacijah, Manca Pislak izgubila v Italiji

bm, 25.03.2017

Hrvaška serija moških Futuresov se je iz Umaga preselila v Opatijo, kjer se končujejo kvalifikacije. V žrebu je bilo tudi 13 slovenskih igralcev. Napredovanje so si poskušali zagotoviti David Lucas AMBROŽIČ, Marko NOVAK, Gaber in Erik PETROVIČ, Grega BOH, Filip Jakob ZUPANČIČ, Aljaž FUGINA, Matic in Jernej ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ, Anže ARH, Vid FUGINA in Jernej NARDONE.

Žal naši igralci prav veliko uspeha niso imeli. V drugem krogu so zaigrali David Lucas AMBROŽIČ, ki je s 3-6 5-7 izgubil z Britancem Edwardom HUBNERJEM, Anže ARH je bil v slovenskem obračunu s 6-1 6-3 boljši od Jerneja ZAPLOTNIK, Grega BOH je s 7-6(3) 2-6 4-6 izgubil z Avstrijcem enadom VLADUSICEM, Filipa Jakoba ZUPANČIČA pa je s 6-3 7-6(4) premagal Slovak Patrik OBAL.

V tretjem krogu je nastopil samo Anže ARH, ki se je za napredovanje v finale kvalifikacij boril z igralcem iz BiH Darkom BOJANOVIĆEM. Bojanović je bil boljši s 6-7(4) 6-4 6-4. Na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Manca PISLAK in v prvem krogu izgubila z Gruzijko Ekaterino GORGODZE. 330. igralka lestvice WTA je bila boljša s 6-2 7-5. V glavnem turnirju bo z vabilom, ki si ga je prislužila z odličnimi nastopi v mladinski konkurenci ta in drug teden nastopila Kaja JUVAN. TUKAJ.

Zimsko teniško sezono turnirjev TS zaključujejo najmlajši in štirinajstletniki

bm, 24.03.2017

Od danes do ponedeljka se bo odvilo zadnje dejanje letošnje zimske teniške sezone.

Dečki in deklice se bodo v starostni katergoriji do 14 let za zadnje točke, ki bodo štele za lestvico TS, ta bo stopila v veljavo 1. aprila, borili na turnirjih v Domžalah in Ljubljani.

V Domžalah nastopajo deklice, ki so danes odigrale kvalifikacije. V glavni turnir so se uvrstile Ajda BUBNIČ, Jelena KOVAČEVIČ, Tara SCHOENLIEB, Ella HOJNIK, Ula JAMAR, Ana-Katarina MANDIČ, Nina MAŠOVIČ in Eva UHAN MULLER.

Dečki bodo na A turnirju nastopili v TA Breskvar. Tudi tu so v soboto odigrali kvalifikacije v katerih so bili uspešni Franc Jakob KAVŠEK, Marsel ŽNUDERL, Žiga BRADAŠKA, Mark-Oliver TUTIČ, Val NOVAK, Luka FIRM, Tristan Alessandro KORENT in Jurij Maj MIKLAVEC.

B turnir, zanj kvalifikacij ni bilo, bodo dečki igrali v TC Ljubljana.

Najmlajši pa bodo tokrat v najštevilnejši zasedbi v tej sezoni igrali v Ljubljani, kjer jih gosti Z-klub. V vseh kategorijah je prijavljenih 188 igralcev in igralk. TUKAJ.

Bhambri tudi v drugo boljši od Blaža Kavčiča

bm, 23.03.2017

Blaž KAVČIČ je na azijski turneji še drugič moral priznati premoč 24-letnemu Indijcu Yukiju BHAMRIJU. Ta je nastopil z zaščitenim rankingom, trenutno pa je na 307. mestu lestvice ATP. Bhambri je zmagal z rezultatom 2-6 6-3 6-4.

Pričakovano je bil Blaž pred težko nalogo, saj je tudi Indijec v odlični formi. Na zadnjih treh turnirjih je osvojil turnir serije Futures, dvakrat pa je bil polfinalist Challengerjev. Njegov izplen je 10 zmag v zadnjih dvanajstih srečanjih. Z Blažem sta se pomerila pred dvema tednoma v drugem krogu Challengerja v Zhuhaju, kjer je bil Bhambri boljši s 6-1 6-4.

Dve uri in 16 minut je trajalo izenačeno srečanje v katerem je Indijec osvojil eno točko več (98-97) in enkrat več (6-5) odvzel servis nasprotniku. Oba iralca sta sicer imela slabši drugi servis (Blažev izkoristek 38 % - Bhambrijev 42%), kar je prinneslo obema prineslo tudi več priložnosti za break pri čemer je bil Bhambri uspešnješi. Izkoristil je 6 priložnosti od 11, Blaž le 5 od 18.

Kljub porazu je za Blažem odličen začetek sezone, saj je v petnajstih srečanjih na turnirjih serije challenger zabeležil le pet porazov in se kar dvakrat uvrstil v finale. V letošnji sezoni je Blaž odigral 13 tekem, v katerih je padla odločitev v tretjem nizu in le dve je izgubil. TUKAJ.

Ela Nala Milić izgubila četrtfinale turnirja TE 12 v Vrsarju

bm, 23.03.2017

Ela Nala MILIĆ se je na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji 12 let, 33. Memorialu Slavoja Grebla v Vrsarju, uvrstila v četrtfinale, tu pa je z nastopi tudi ona končala. V tretjem krogu je s 6-2 6-2 premagala Hrvatico Rio DERNIKOVIĆ, v četrtfinalu pa je morala premoč priznati Romunki Cari Mariji MESTER, ki je bila boljša s 6-3 6-4.

Ni pa preboj v četrtfinale uspel Leontini STOJANOVIĆ. S 6-1 6-0 jo je izločila Srbkinja Darja SUVIRDJONKOVA.

Dečki in deklice nastopajo še v tolažilnem turnirju v katerem je Matic KRIŽNIK nastope končal v polfinalu, Ula JAMAR pa se je uvrstila v finale, potem ko je v polfinalu premagala Tinkaro VRANIČAR. V finalu je s 3-5 3-5 izgubila s Hrvatico Emo MIDŽIĆ.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dohi je v drugem krogu izgubila še Pia LOVRIČ. S 6-3 6-3 jo je premagala 17-letna Poljakinja Karolina JASKIEWICZ, 623. mladinka sveta. Lovričeva bo, tako kot Falknerjeva in Kalanova, v Dohi nastopila tudi prihodnji teden. TUKAJ.

Slovenski igralci in igralke so končali z nastopi na članskih ITF turnirjih

bm, 22.03.2017

Na članskih ITF turnirjih ta teden slovenski igralci in igralke niso igrali vidnejših vlog, saj so vsi z nastopi končali že po začetnih nastopih. Edina udeleženca osmine finala sta bila Tom KOČEVAR DEŠMAN v Bahrainu in Eva ZAGORAC v Heraklionu.

Tom se je v drugem krogu pomeril s 4. nosilcem, Švedom Markusom ERIKSSONOM in izgubil s 6-2 6-7(0) 6-7(4), Eva pa je tekmo drugega kroga Srbkinji Bojani MARINKOVIĆ po treh odigranih igrah predala.

Že v prvem krogu pa je izpadel tudi edini udeleženec glavnega turnirja na moškem Futuresu v Umagu David Lucas AMBROŽIČ. V glavni turnir se je uvrstil s posebnim povabilom, v prvem krogu pa ga je s 6-0 6-1 premagal Čilenec Laslo URRUTIA FUENTES. TUKAJ.

Blaž Kavčič tudi turnir v Quanzhou začel z zmago, v drugem krogu z Bhambrijem v četrtek

bm, 22.03.2017

Blaž KAVČIČ se je že preselil v Quangzhou, kjer je danes nastopil v prvem krogu ATP Challengerja (50.000 $). Njegov nasprotnik je bil 24-letni Japonec Yasutaka UCHIYAMA, 178. igralec lestvice ATP.

Izenačeno srečanje je po uri in petdesetih minutah igre dobil Kavčič z rezultatom 6-3 7-5. Blaž je v prvem nizu nasprotniku iz devetih poskusov dvakrat odvzel začetni udarec, Japonec je imel štiri priložnosti, a ni izkoristil nobene. V drugem nizu sta bila igralca zanesljiva pri začetnem udarcu vse do enajste igre, ko je zbranost poustila Uchiyami, ki je dvanajsto igro izgubil brez dobljene točke, Blaž pa je za končno zmago izkoristil prvo break priložnost v drugem nizu. Pred tem je rešil kar šest break žog in s tem počasi ob živce spravljal Japonca. Blaž je sicer ob sedmih asih dobro serviral in imel skupni izkoristek servisa kar 68 %.

V drugem krogu bo igral s 24-letnim Indijcem Yukijem BHAMRIJEM, ta nastopa z zaščitenim rankingom, sicer pa je trenutno na 307. mestu lestvice ATP.

Bhambri je v dobri formi, saj je na zadnjih treh turnirjih osvojil turnir serije Futures, dvakrat pa je bil polfinalist Challengerjev. Z Blažem sta se pomerila pred dvema tednoma v drugem krogu Challengerja v Zhuhaju, kjer je bil Bhambri boljši s 6-1 6-4. Blaž ima torej priložnost da se mu oddolži za poraz in nadaljuje z odlično azijsko serijo na kateri je v petnajstih srečanjih na challengerjih zabeležil le štiri poraze in se kar dvakrat uvrstil v finale.

Čaka nas še ena odlična teniška partija, ki pa je bila zaradi slabega vremena prestavljena v četrtek, ko bo Blaž na igrišču, ki ni pokrito s kamero nastopil ob 02.30 uri. V primeru uspeha bo nato po primernem odmoru odigral še četrtfinalno tekmo, ki pa jo bo v jutranjih urah ponovno mogoče spremljati v live streamu na povezavi TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v drugi krog Bahraina, Nik Razboršek izgubil. Nina Potočnik tokrat končala v prvem krogu

bm, 21.03.2017

Na Futuresu v Bahrainu (15.000 $), otoški državi v Perzijskem zalivu, sta v glavnem turnirju v prvem krogu nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK.

Tom je bil uspešen in je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal 26-letnega Nizozemca Kevina GRIEKSPOORJA, 802. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral s 4. nosilcem, 27-letnim Švedom Markusom ERIKSSONOM, 458. igralcem lestvice ATP.

Ni pa uspel preboj v drugi krog Niku. Ta je igral z 2. nosilcem, 27-letnim Čehom Michalom KONECNYEM, 337. igralcem lestvice ATP in tesno izgubil z rezultatom 3-6 7-6(6) in 4-6.

Po uspešnem nastopu v Hammametu prejšnji teden, ko je kar dvakrat slavila, se je Nina POTOČNIK ta teden morala posloviti že v prvem krogu. Za poraz v polfinalu na turnirju prejšnji teden se ji je maščevala 20-letna Brazilka Carolina Meligeni Rodrigues ALVES, 442. igralka lestvice WTA, ki je zmagala z rezultatom 6-2 6-7(3) 6-3. To je bilo že njuno tretje srečanje v zadnjih štirih mesecih, še drugič pa je bila boljša Brazilka. TUKAJ.

Pia Lovrič v drugi krog Dohe, dečki do 12 let brez zmage v Vrsarju, v igri le še Ela Nala Milić in Leontina Stojanović

bm, 21.03.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dohi je Pia LOVRIČ izkoristila priložnost, ki jo je dobila potem, ko se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. V prvem krogu je s 6-3 6-3 premagala Avstralko Stephanie BELOVUKOVIC. Ni pa bila uspešna Živa FALKNER, ki je bila neposredno uvrščena v glavni žreb. Že v prvem krogu je morala premoč priznati Indijki Tanshi KASHYAP, ki je zmagala s 7-6(4) 2-6 6-2. 14-letna Indijka je v Doko prišla kot zmagovalka ITF turnirja 5. ranga v domačem Indoreju.

Na turnirju TE do 12 let v Vrsarju so slovenski igralci doživeli pravi mali polom, saj so prav vsi izgubili v prvem krogu. Nastopili so Matic KRIŽNIK, Boris BARJEKTAREVIČ, Jaka GOLOB, Jan BUKOVEC, Vid MOHAR, Mak MIKOVIČ, Tom SRAKAR, Jani RETELJ, Tim KUŠTER, Žiga ŠVEC in Marko POŽONEC.

Slovensko čast tako na turnirju ponovno rešujejo deklice. Leontina STOJANOVIĆ in Ela Nala MILIĆ sta po dvakrat zmagali in se obe uvrstili v tretji krog. Z nastopi so tudi med deklicami že končale Ivona AHČAN, Maša VIRIANT, Ula JAMAR, Ella HOJNIK, Rina GROŠELJ, Anamari ŽNUDERL in Tinkara VRANIČAR v prvem ter Eva MULLER UHAN v drugem krogu.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila samo Jaka GOLOB in Jani RETELJ, pri deklicah pa so v četrtfinalu trije slovenski pari, Ella HOJNIK in Anamari ŽNUDERL, Ula JAMAR in Eva MULLER UHAN ter Leontina STOJANOVIĆ in Ela Nala MILIĆ. TUKAJ.

Eva Zagorac uspešna v kvalifikacijah Herakliona, slovenski igralci neuspešni v kvalifikacijah Umaga, Nina Kolar brez glavnega turnirja v Antalyi

bm, 20.03.2017

Za nekaj svetlih trenutkov v sicer temnem dnevu za slovenske igralke in igralce na mednarodnih turnirjih je v Heraklionu poskrbela Eva ZAGORAC. Mariborčanka je v kvalifikacijah ITF turnirja (15.000 $) zmagala še drugič in se uvrstila v glavni turnir.

Brez glavnega turnirja pa so ostali vsi slovenski igralci, ki so nastopili v kvalifikacijah Futuresa v Umagu. Zadnji je izpadel v finalu kvalifikacij Tomislav TERNAR, katerega je s 6-4 6-3 premagal Čeh Filip BRTNICKY. V glavnem turnirju bo tako nastopil samo David Lucas AMBROŽIČ, ki je prejel posebno povabilo.

V finalu kvalifikacij ženskega ITF turnirja v Antalyi je izgubila tudi Nina KOLAR. S 6-1 6-3 jo je premagala Ukrajinka Marta KOSTYUK.

TUKAJ.

Grega Žemlja v kvalifikacijah Miamija predal tekmo prvega kroga

bm, 20.03.2017

Grega ŽEMLJA je po dvotedenskem premoru in vrnitvi iz Daljnega vzhoda nastopil v kvalifikacijah turnirja serije Masters, ki so se danes začele v Miamiju na Floridi. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 15. nosilec, 26-letni Beograjčan Dušan LAJOVIC. Po pol ure igre in izgubljenem prvem nizu, v katerem je Grega dvakrat izgubil začetni udarec, je pri izidu 3-6 srečanje predal. To je bil Gregov peti poraz v zadnjih devetih srečanjih na turnirjih ATP v letošnjem letu. TUKAJ.

Tim Tekavec in Metka Komac zmagovalca OP 18

bm, 20.03.2017

Končalo se je OP v starostni katergoriji do 18 let. V obeh konkurencah sta zmagovalca glede na uvrstitve na lestvici presentljiva. V Mariboru je pri fantih slavil nepostavljeni Tim TEKAVEC (MaxLj), 29. igralec lestvice TS. V finalu je s 7-5 6-2 premagal 7. nosilca Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domžale).

Tudi pri dekletih, ta so nastopala v Ljubljani je zmago vknjižila nepostavljena igralka. Metka KOMAC (Koper), 30. igralka lestvice TS do 18 let je v finalu s 6-4 6-0 premagala 1. nosilko in trenutno 6. igralko lestvice TS Urško VELEC (Br-Mb). TUKAJ.

Tim Tekavec, Mark Andrejič Goljar, Metka Komac in Urška Velec finalisti OP 18

bm, 19.03.2017

V Mariboru in Ljubljani se končuje OP v starostni kategoriji do 18 let za fante in dekleta.

V Mariboru se bosta za zmago potegovala nepostavljeni Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v polfinalu s 7-5 3-2 (predaja) izločil 1. nosilca Gašperja BEZJAKA (Br-Mb) in 7. nosilec Mark GOLJAR ANDREJIČ (Domžale), ki je bil v drugem polfinalu s 7-6(3) 6-4 boljši od 2. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit).

V Ljubljani sta se v finale uvrstili 1. nosilka Urška VELEC (Br-Mb), v polfinalu je bila s 3-6 7-6(6) 6-4 boljša od Tjaše KLEVIŠAR (Tr-Kr) in nepostavljena Metka KOMAC (Koper), ki je že v prvem krogu izločila 2. nosilko Katjo HRKAČ, v polfinalu pa s 6-3 6-2 sedmopostavljeno Tino TAVČAR (Radovljica). Rezultat finalnega obračuna deklet boste lahko spremljali v živo od 12. ure dalje. TUKAJ.

Blaž Kavčič na lestvici ATP napredoval za 11, Blaž Rola za 27 in Tom Kočevar Dešman za 26 mest

bm, 19.03.2017

Blaž KAVČIČ je v finalu na ATP Challengerja v kitajskem Shenzhenu (75.000 $) igral z 28-letnim Japoncem Yuichijem SUGITO, 115. igralcem lestvice ATP in še tretjič letos, po nastopih v finalu Bangkoka januarja, Kyota februarja in zdaj Shenzhena ostal brez zmage. Japonec je slavil še drugič letos, prvič je osvojil turnir v Yokohami februarja. S Sugito sta se tokrat pomerila drugič in tudi drugič je bil boljši japonec. Prvič je slavil 2015 v Wimbledonu.

Tudi današnji obračun je bil tesen, Sugita pa je zmagal s 7-6 (6) 6-4. Srečanje je trajalo uro in 40 minut, igralca pa sta ob dobrem serviranju izgubila servis dvakrat (Kavčič) oz. enkrat (Sugita). Blaž je dosegel 12 asov, ki pa niso bili dovolj za uspeh, saj je bil pri izkoristku drugega servisa za 18 % slabši od nasprotnika. Priložnost za zmago je najbrž splavala po vodi že v prvem nizu, ko je z breakom prišel do prednosti, a je ni uspel obdržati. V podaljšani igri je imel tudi že eno zaključno žogo za zmago, ni je izkoristil in tie-break je dobil Japonec. Ta je v drugem nizu v zadnji deseti igri dosegel break, ki je zadostoval za končni uspeh.

Z novimi 49 točkami je Kavčič na novi lestvici ATP pridobil 11 mest in je kot najvišje uvrščen Slovenec na 136. mestu.

Dober nastop v Drummondvillu je prinesel napredovanje na lestvici tudi Blažu ROLI. Pridobil je 27 mest in je ta teden na 273. mestu.

26 mest se je na lestvici povzpel tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je zdaj 822. igralec sveta. TUKAJ.

Blaž Kavčič brez težav v finale Shenzhena, mladi kanadski up premočan za Blaža Rolo

bm, 18.03.2017

Blaž KAVČIČ se je brez težav uvrstil v finale ATP Challengerja v Shenzhenu. Njegov polfinalni nasprotnik je bil 1 leto starejši, 31-letni Italijan Luca VANNI, 139. igralec lestvice ATP. Igralca se dobro poznata saj je bilo to njuno tretje medsebojno srečanje. Davkrat sta se pomerila v letu 2016 in vsak po enkrat zmagala, tokrat pa je bil po pričakovanju boljši Blaž, ki je zmagal s 6-2 6-2. Srečanje je trajalo uro in petnajst minut, Blaž je nasprotniku štirikrat odvzel servis, sam pa mu ob odličnem serviranju ni prepustil nobenega. V finalu bo za prvo letošnjo zmago na turnirjih serije Challenger igral z 28-letnim Japoncem Yuichijem SUGITO, 115. igralcem lestvice ATP in 2. nosilcem turnirja.

Blaž ROLA je bil enajsta žrtev mladega kanadskega teniškega upa v zadnjih dvanajstih srečanjih, 17-letnega, v Izraelu rojenega Denisa SHAPOVALOVA. Ime, ki si ga zagotovo velja zapomniti. 253. igralec lestvice ATP, leta 2016 pa 2. mladinec sveta in zmagovalec mladinskega turnirja v Wimbledonu, ki je prišel v ZDA kot zmagovalec in polfinalist dveh Futuresov je bil v zelo tesnem obračunu boljši s 7-6(6) 6-4. Priložnost za zmago je Blažu iz rok ušla v prvem nizu, ko je imel tri set žoge, a jih ni uspel izkoristiti. Niz je minil brez izgube začetnega udarca obeh igralcev, tako da je o zmagovalcu odločila podaljšana igra. Tudi drugi niz je bil povsem izenačen, usodna pa je bila ena izguba servisa. V srečanju, ki je trajalo uro in 21 minut sta oba igralca odlično servirala, Blaž je dosegel 6, nasprotnik kar 11 asov, oba sta imela skupen izkoristek servisa več kot 65 %, za odtenek boljši je bil Shapovalov pri izkoristku drugega servisa (70 % - 55%). na koncu je bil Kanadčan boljši za 8 točk (76-68).

Kljub porazu bo Blaž na lestvici ATP pridobil okrog 25 mest in se približal 270.mestu na lestvici.

TUKAJ.

Nina Potočnik iz Hammameta z dvojno krono

bm, 18.03.2017

Nina POTOČNIK je v Hammametu (15.000 $) osvojila svoj prvi posamični in peti naslov med dvojicami na turnirjih ITF. Na poti do zmage je v drugem krogu s 6-4 7-5 premagala 23-letno Italijanko Federico ARCIDIACONO, v četrtfinalu je s 7-6(5) 6-0 izločila 19-letno Nemko Katharino GERLACH, 521. igralko lestvice WTA, v polfinalu pa je bila boljša še od 4. nosilke, 20-letne Brazilke Caroline Meligeni Rodrigues ALVES, 459. igralke lestvice WTA in zmagala s 6-3 6-4

V finalu je bila njena nasprotnica 29-letna Hrvatica Ani MIJACIKA, 647. igralka lestvice WTA, ki je tako kot Potočnikova vse tekme do finala zanesljivo dobila. V finalu je Nina za zmago s 6-0 6-0 potrebovala vsega 53 minut. Osvojila je 61 točk, nasprotnca le 32.

Nina je na zmagovalno stopničko stopila tudi v konkurenci dvojic. Naslov sta osvojili z Uzbekistanko Arino FOLTS s katero sta v finalu s 6-4 6-3 premagali Francozinji Valentine BACHER in Emmo LENE.

Čestitamo! TUKAJ.

V Umagu v igri ostaja samo Tomislav Ternar, Eva Zagorac in Nina Kolar v finale kvalifikacij v Heraklionu in Antalyi

bm, 17.03.2017

Teniški igralci so se na Futures seriji Istarska rivijera iz Lošinja preselili v nam bližji Umag. V kvalifikacijah Futuresa nastopa 128 igralcev, tudi tokrat pa je tam številčno močna slovenska zasedba. V žrebu so Tilen ŽITNIK, Grega BOH, Jernej ZAPLOTNIK in Marko NOVAK, ki se bosta pomerila med sabo že v prvem krogu, Aljaž FUGINA, Anže LOVIŠČEK, Anže ARH, Filip Jakob ZUPANČIČ, Tomislav TERNAR, Klemen NIKOLAŠ in Grega KOKALJ bosta igrala med sabo, Matic ZAPLOTNIK in David GORŠIČ. Za uvrstitev v glavni turnir igralci potrebujejo štiri zmage.

V prvem krogu sta v slovenskih obračunih zmagala Jernej ZAPLOTNIK in Klemen NIKOLAŠ, izpadli pa so še Tilen ŽITNIK, Grega BOH, Aljaž FUGINA in Matic ZAPLOTNIK.

V nadaljevanju turnirja se je v finale kvalifikacij uvrstil samo Tomislav TERNAR, ostali igralci so izgubili.

Ternar mora za uvrstitev v glavni turnir zmagati še enkrat.

V Heraklionu je v kvalifikacijah Futuresa nastopil Domen GOSTINČAR in izgubil v uvodnem srečanju, Nina KOLAR igra v kvalifikacijah članskega ITF turnirja v Antalyi in je bila v prvem in drugem krogu ter se je uvrstila v finale kvalifikacij, to pa je uspleo tudi Evi ZAGORAC v Heraklionu.

V Doho so na mladinski ITF turnir 4. ranga odpotovale naše mladinke Eva KALAN, Pia LOVRIČ in Živa FALKNER. Slednja je že uvrščena v glavni turnir. Eva KALAN in Pia LOVRIČ sta v kvalifikacijah začeli dobro, Eva je zmagala dvakrat, Pia enkrat, a sta nato obe izgubili finalno srečanje kvalifikacij in tako ostali brez glavnega turnirja. TUKAJ.

Ta konec tedna se za točke lestvice TS borijo igralci in igralke v kategoriji do 18 let

bm, 17.03.2017

Maribor in Ljubljana ta konec tedna gostita naše igralce in igralke v starostni kategoriji do 18 let. V Mariboru na igriščih TK Branik nastopajo fantje. Prijavljenih je 27 igralcev, mesto 1. nosilca pa pripada 7. igralcu lestvice TS, Gašperju BEZJAKU. Ta je bil v uvodnem nastopu uspešen, v četrtfinale pa so se poleg njega uvrstili še Enej BERGHAUS, Maks LUKMAN, Tim TEKAVEC, Mark Andrejič GOLJAR, Ruben GOSPODJINAČKI, Tristan Lukas KOŽELJ NICKEL in Tom AŠIČ KOVAČ.

Dekleta v Ljubljani gosti TK Šport plus. Prijavljenih je 22 igralk, mesto prve nosilke pa gre Urški VELEC, 6. igralki lestvice do 18 let. Tudi ona je začela z zmago, v četrtfiale pa so se uvrstile še Zoja ŠTRUKELJ, Tjaša KLEVIŠAR, Katja ŠKETA, Tina TAVČAR, Katarina Tara MILIĆ, Mia KUKOVIČ in Metka KOMAC. Slednja je izločila 2. nosilko Katjo HRČAK, Milićeva pa 3. nosilko Emo HORVAT. Klevišarjeva je bila boljša od 4. nosilke Noke JURIČ. TUKAJ.

Blaž Kavčič polfinalist v Shenzhenu, Blaž Rola danes ob 21. uri v četrtfinalu Drummondvilla (live stream)

bm, 17.03.2017

Odlično še naprej igrata na ATP Challengerjih v Shenzhenu in Drummondvillu (75.000 $) Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.

Blaž KAVČIČ je potreboval dve uri in 14 minut da je v Shenzhenu z 2-6 7-5 6-3 zlomil odpor 26-letnega Rusa Evgenya DONSKOYA, 99. igralca sveta, ki je prišel v Shenzhen kot zmagovalec ATP Challengerja v Zhuhaju, še teden prej pa je v Dubaju izločil Rogerja Federerja. Kavčič je tudi v četrtinalu zelo dobro serviral. Oba igralca sta sicer po trikrat izgubila začetni udarec, vendar ga je Blaž za zmago v drugem nizu nasprotniku odvzel dvakrat, edini break v tretjem pa mu je prinesel tudi končen uspeh. Končno razmerje osvojenih točk je šlo s 101-96 v korist Kavčiča. Z zmago bo v ponedeljek ponovno najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP. V polfinalu bo igral z zmagovalcem srečanja med Korejcem LEEJEM in Italijanom VANNIJEM.

Precej hitreje kot Kavčič je s svojim nasprotnikom v Drummondvillu opravil Blaž ROLA. Za zmago s 6-2 6-1 nad 26-letnim Američanom Danielom NGUYENOM je potreboval vsega 58 minut. Blaž je nasprotniku petkrat odvzel servis, sam ga je izgubil enkrat, ob dobrem odstotku izkoriščenih servisov pa je zabil še 5 asov. Premoč kaže tudi število osvojenih točk (60-33). Njegov četrtfinalni nasprotnik bo v petek zvečer ob 21. uri 17-letni, v Izraelu rojen Kanadčan Denis SHAPOVALOV, 253. igralec lestvice ATP, leta 2016 pa 2. mladinec sveta in zmagovalec mladinskega turnirja v Wimbledonu. Ta je v dobri formi saj je prišel v ZDA kot zmagovalec in polfinalist dveh Futuresov, ki ju je odigral pred prihodom v ZDA.

Srečanje Blaža ROLE lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Nina Potočnik četrtfinalistka v Hammametu, Eva Zagorac in Saša Klaneček končali v osmini finala

bm, 16.03.2017

Nina POTOČNIK se je ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 7-5 premagala 23-letno Italijanko Federico ARCIDIACONO, 716. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo nekj manj kot dve uri, obe igralki pa sta skupaj kar 13 krat izgubili začetni udarec, Italijanka enkrat več od Potočnikove kar je prevesilo tehtnico v korist naše igralke.

Za Potočnikovo, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 661. mesto, najvišje je bila na 554. mestu avgusta 2016, je to prvi četrtfinale po decembru 2016, ko se je v četrtfinale uvrstila prav tako v Hammametu, na naslednjih štirih turnirjih pa je nato izgubila v prvem ali drugem krogu.

Za prvi polfinale v letošnji sezoni se bo borila z leto dni mlajšo, 19-letno Nemko Katharino GERLACH, 521. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V osmini finala pa sta nastope po uspešnih nastopih v kvalifikacijah končali Mariborčanki Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK.

Eva ZAGORAC je v Heraklionu s 3-6 1-6 izgubila s 7. nosilko, 19-letno Romunko Georgiano Raluco SERBAN, 420. igralko sveta.

Saša KLANEČEK je igrala v Antalyi in tudi ona se je morala posloviti v drugem krogu glavnega turnirja. Pri zaostanku s 6-7(1) 0-3 proti 6. nosilki, 29-letni Bolgarki Dii EVTIMOVI, je srečanje predala. TUKAJ.

Blaž Kavčič ekspresno v četrtfinale v Shenzhenu, Blaž Rola zvečer v drugem krogu Drummondvilla(live stream)

bm, 16.03.2017

Blaž KAVČIČ se je ekspresno uvrstil v drugi krog Atp Challengerja v Shenzhenu. Njegov nasprotnik je bil 25-letni Kitajec Chuhan WANG, 612. igralec lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom. Blaž je ob izjemnem serviranju za zmago s 6-1 6-2 potreboval vsega 54 minut. Na začetni udarec je bil uspešen kar v 82 %, pri čemer je na prvi servis izgubil le dve, na drugi pa le 4 točke.

Težje delo pa ga zdaj čaka v četrtfinalu, ko se bo pomeril s 1. nosilcem, 26-letnim Rusom Evgenyem DONSKOYEM, 99. igralcem lestvice ATP, ki je prejšnji teden osvojil challenger v Zhuhaju.

Blaž ROLA bo okrog 22. ure nastopil v drugem krogu ATP Challengerja v ZDA. Njegov nasprotnik bo 26-letni Daniel NGUYEN, 294. igralec lestvice ATP.

Srečanje lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Konec za Dalilo Jakupović v Shenzhenu in Tomislava Ternarja na Lošinju

bm, 15.03.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je ta teden nastopila na tretjem turnirju azijske turneje, tokrat v Shenzhenu (60.000 $). Po drugem krogu, kamor se je uvrstila prejšnji teden v Zhuhaju, ji je tokrat spodrsnilo že na uvodni stopnički. Njena nasprotnica je bila 18-letna Madžarka Dalma GALFI, 158. igralka lestvice WTA, leta 2015 pa 1. mladinka sveta, ki se ponaša s sedmimi naslovi na profesionalnih ITF turnirjih v zadnjih treh letih. Srečanje je trajalo uro in pol, po odličnem začetku, ko je prvi niz dobila s 6-1 in je zelo dobro servirala, ob tem pa nasprotnici dvakrat odvzela servis, je slabše nadaljevala in naslednja dva niza izgubila. V drugem nizu je začetni udarec izgubila dvakrat, v odločilnem tretjem pa je zmagovalki zadoščal le en break, ki ji je na koncu prinesel zmago z 1-6 6-3 6-4. V seštevku točk je Jakupovićeva, na račun odličnega prvega niza, osvojila celo točko več od nasprotnice (84-83).

Na moškem Futuresu na Lošinju, v kvalifikacijah je nastopilo 16 slovenskih igralcev, si je nastop v glavnem turnirju priigral samo Tomislav TERNAR, a je tudi on nato nastope hitro končal. V prvem krogu glavnega turnirja je bil njegov nasprotnik hrvaški kvalifikant 26-letni Franco RASPUDIĆ, ki je zmagal z rezultatom 6-1 6-4. Za Ternarja je bil usoden začetni udarec katerega je izgubil kar sedemkrat, ob izkoristku prvega servisa 37 % in drugega 33 %. Srečanje je trajalo uro in dajset minut.

Naši igralci se bodo zdaj preselili v Umag, kjer bo naslednji Futures iz serije Istarska rivijera 2017. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Blaž Rola, Saša Klaneček, Eva Zagorac in Nina Potočnik začeli z zmagami

bm, 15.03.2017

Z zmagama sta nastope na ATP Challengerju na Kitajskem in v ZDA začela Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.
Kavčič je v Shenzhenu v prvem krogu brez težav opravil s Srbom Laslom DJEREJEM, ki je izgubil še sedmič zapored. Za zmago s 6-3 6-1 je potreboval nekaj manj kot uro in pol, nasprotniku pa je štirikrat odvzel servis. Osvojil je kar 25 točk več od nasprotnika. V drugem krogu bo igral s 25-letnim Kitajcem Chuhan WANGOM, 612. igralcem lestvice ATP, ki nastopa s posebnim povabilom.

Tudi Rola je turnir začel z zmago in sicer je v prvem krogu s 7-5 3-1 (predaja) izločil Belgijca Maxima AUTHOMA. Do prekinitve oz. predaje je bil Blaž boljši nasprotnik, osvojil je 12 točk več od nasprotnika, čeprav oba nista ravno briljantno servirala. Rola je Authomu servis odvzel petkrat, sam ga je izgubil trikrat, obema pa je šlo slabo predvsem pri drugem začetnem udarcu (izkoristek servisa le 22 % Authom in 26 % Rola). V drugem krogu bo igral s 26-letnim Američanom Danielom NGUYENOM, ki se je v glavni turnir uvrstil kot nadomestilo, nato pa v prvem krogu izločil 5. nosilca Vincenta MILLOTA.

Še naprej dobro igra v Antalyi (15.000 $) Saša KLANEČEK, ki je bila po dveh zmagah v kvalifikacijah uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-1 4-6 6-4 je premagala 20-letno Romunko Andreeo GHITESCU, 920. igralko lestvice WTA.

Uspešna je tudi Eva ZAGORAC v Heraklionu, kjer se je uvrstila v glavni turnir in tudi tam v uvodnem srečanju zmagala. Prvotno je bil na spletni strani objavljen podatek, da je izgubila, a k sreči temu ni bilo tako. Eva je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagala 17-letno Rusinjo Dario SHELOMENTSEVO in se uvrstila v glavni turnir kjer je igrala z avstrijsko kvalifikantko, 19-letno Aleno WEISS. Eva je zabeležila še tretjo zmago zapored in Avstrijko premagala s 6-4 6-2 ter se uvrstila v osmino finala.

Za še eno slovensko zmago danes pa je v Hammametu na ženskem ITF turnirju (15.000 $) poskrbela 20-letna Nina POTOČNIK. V prvem krogu je s 4-6 6-3 6-1 premagala 17-letno Italijanko Federico BILARDO, TOP 100 igralko med mladinkami, na članski lestvici pa 825. igralko sveta. TUKAJ.

Ta teden v igri spet Kavčič, Rola (live stream), Jakupovićeva in ostali

bm, 14.03.2017

Blaž KAVČIČ nadaljuje z azijsko turnejo, ki ga je zanesla v Shenzhen, kjer bo nastopil na Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $. Na turnirju je 6. nosilec, v prvem krogu pa bo njegov nasprotnik 21-letni Srb Laslo DJERE, 192. igralec lestvice ATP. Ta je sicer v slabi formi, saj je na zadnjih devetih turnirjih vknjižil vsega eno zmago, osemkrat pa se je poslovil v prvem krogu. Srečanje se bo začelo okrog 10. ure, lahko pa ga spremljate v live streamu .

Blaž ROLA bo zaigral na Challengerju v Drummondvillu v ZDA (75.000$). Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 29-letni Belgijec Maxime AUTHOM, 285. igralec lestvice ATP. Ta je leto 2016 zaključil z zmagami na treh turnirjih serije Futures, letošnje leto pa je začel s tremi porazi v uvodnih nastopih, dvema na turnirjih serije ATP Challenger in enim na turnirju serije Futures. Tudi njegovo srečanje, ki se bo začelo ob 15. uri lahko spremljate v živo.

Na ženskem ITF turnirju v Shenzhenu (60.000 $) bo nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu bo igrala z 18-letno Madžarko Dalmo GALFI, 158. igralko lestvice WTA.

Tomislav TERNAR bo nastopil v glavnem turnirju na Velem Lošinju, kjer se je vanj uvrstil skozi kvalifikacije (15.000 $), Eva ZAGORAC je v Heraklionu na ženskem ITF turnirju (15.000 $), kjer za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago v kvalifikacijah, Nina POTOČNIK bo nove točke lovila v Hammametu (15.000 $), Saša KLANEČEK pa po uspešno opravljenih kvalifikacijah na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $). TUKAJ.

Jaka Golob dočakal zmago, v Mariboru slavila še Ana Lanišek in Jaka Peterlin

bm, 13.03.2017

V Mariboru so zadnji turnir zimske sezone v starostni kategoriji do 12 let odigrali dečki in deklice. Dečki so nastopali na Braniku, kjer sta potekala A in B turnir, deklice so igrale na igriščih ŽTK.

V A turnirju dečkov so se nadaljevali letošnji finalni obračuni med 1. nosilcem Maticem KRIŽNIKOM (Ol-Lj) in 2. postavljenim Jako GOLOBOM (Tr-Kr). V tej sezoni sta se pomerila še petič in končno je Jaki uspelo streti zanj doslej vedno pretrd oreh, s tem pa osvojiti prvi naslov v karieri na turnirjih TS. Golob je turnir odigral zelo zanesljivo in do finala oddal vsega devet iger. Tudi finale je odigral zelo zanesljivo in zmagal s 6-3 6-3 in tako naredil boj za 1. mesto slovenske teniške lestvice do 12 let ponovno zanimiv.

B turnir dečkov je po zmagi v bratskem finalu osvojil Jaka PETERLIN (Šporn), ki je bil s 6-0 6-2 boljši od dve leti mlajšega Nejca. Za Jako je to v drugem nastopu prva zmaga na B turnirjih do 12 let.

Zanimivo je bilo tudi na finalnem turnirju deklic, kjer so z izjemo Ele Nale MILIĆ nastopile vse naše najboljše dvanajstletnice. V finalu sta se pomerili igralki TK Radomlje, 3. nosilka Ana LANIŠEK in 4. nosilka Maša VIRIANT. Slednja je v polfinalu izločila prvo igralko lestvice TS, Ljubljančanko Leontino STOJANOVIĆ, Ana pa je bila boljša od domačinke Anamari ŽNUDERL. Zanimiv finalni obračun je po izenačnem boju dobila na lestvici višje uvrščena Laniškova, ki je zmagala z rezultatom 6-3 2-6 6-4. Za Laniškovo je to druga zmaga na turnirjih TS v karieri, potem ko je bila najboljša še junija lani v Kranju. TUKAJ.

Gašper Oblak, Alea Bubek in Žiga Bradaška zmagovalci OP ZALA 16

bm, 13.03.2017

Končano je OP ZALA 16 za fante in dekleta, ki je potekalo v Velenju in Ljubljani.

V Velenju so na A turnirju nastopali fantje, iz prve deseterice so nastopili štirje. O zmagovalcu sta odločala 2. igralec lestvice TS do 16 let in 1. nosilec turnirja Filip Jeff PLANINŠEK (Ptuj) ter 5. igralec lestvice in 2. nosilec turnirja Gašper OBLAK (Ltc). S 6-1 7-5 je bil boljši Oblak, ki je tako osvojil še drugo OP do 16 let zapored, potem ko je februarja zmagal v Ljubljani. Z odličnimi predstavami v letošnji sezoni bo napredoval na tretje mesto lestvice TS, napovedal pa je tudi naskok na prvo mesto lestvice, saj po osvojenih točkah na zadnjem turnirju za vodilnim Maticem Dimicem na lestvici zaostaja le 225 točk.

Prvo zmago na OP je na B turnirju vknjižil tudi Žiga BRADAŠKA (Tk Maja). Potem, ko je v polfinalu izločil prvega nosilca B turnirja Jako PROTIČA ŽAKLJA, je bil v finalu boljši še od 2. nosilca Tita ŠKERLAVAJA (Ltc). Zmagal je z rezultatom 6-4 6-4.

Dekleta so igrala v Ljubljani. V odsotnosti prvih petih igralk lestvice TS do 16 let je slavila Novogoričanka Alea BUBEK, 7. igralka lestvicer TS in 2. nosilka turnirja. V finalu je igrala z nepostavljeno Marijo SEMENISTAJA (Hari), ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, v polfinalu pa s 7-5 2-6 6-4 premagala 6. nosilko Zojo ŠTRUKELJ. V finalu nato ni imela možnosti proti zanesljivi Alei Bubek, ki je slavila s 6-3 6-2. Alea je še drugič v karieri zmagala v kategoriji do 16 let, najboljša je bila tudi avgusta 2016, prav tako v Velenju.

TUKAJ.

Saša Klaneček v glavni turnir Antalye, na Lošinju uspešen samo Tomislav Ternar, brez glavnega turnirja v Heraklionu Domen Gostinčar

bm, 13.03.2017

Slovenski teniški igralci, ki se borijo za prve točke na moških Futuresih, pa tudi tisti z že nekoliko daljšo kilometrino na teh turnirjih, so se preselili na Veli Lošinj.

V kvalifikacijah ITF Futuresa (15.000 $) je nastopilo 128 igralcev, le 8 jih je napredovalo v glavni turnir, med njimi tudi Tomislav TERNAR.

V prvem krogu je nastopilo kar 16 Slovencev, v drugi krog se jih je uspeli prebiti devet. V drugem krogu so nastopili Tilen ŽITNIK, Jernej ZAPLOTNIK, Miha OKORN, Marko SABOLČKI, Gašper TOPČIČ in Tomislav TERNAR, ki sta igrala med sabo, Klemen NIKOLAŠ, Aljaž FUGINA in Grega BOH.

Uspešna sta bila samo Tomislav TERNAR, ki je v slovenskem obračunu s 6-0 6-0 premagal Gašperja TOPČIČA in Tilen ŽITNIK, ki je bil s 6-3 6-0 boljši od Avstrijca Stefana ANDREJICA. Ternar je v nadaljevanju zmagal še dvakrat, najprej je s 6-0 6-1 premagal Hrvata Filipa MARIĆA, v finalu kvalifikacij pa s 7-6(3) 7-5 še enega domačina Mateja ŠABANOVA. Žitnik je tekmo tretega kroga izgubil z Italianom Dasnielom CAPECCIJEM, ki je bil boljši s 6-0 6-2.

Saša KLANEČEK je natopila v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Antalyi (15.000 $). Z zmago 6-0 6-0 nad Turkinjo Oyku SARLI se je uvrstila v zadnji krog kvalifikacij, tu pa je bila še enkrat uspešna. S 6-1 6-2 je premagala Srbkinjo Adriano STOILKOVIĆ.

Na Futuresu v Heraklionu je v kvalifikacijah nastopil Domen GOSTINČAR, a že v uvodnem nastopu izgubil. S 6-3 6-0 ga je premagal Britanec Keelan OAKLEY.

Eva ZAGORAC nastopa v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Heraklionu. V prvem krogu je bila uspešna, za uvrstitev v glavni turnir pa potrebuje še eno zmago. TUKAJ.

Vikend trenerska delavnica Kenneth Bastiaens

, 13.03.2017

Vikend trenerska delavnica, v organizaciji Trenerske organizacije TZS, bo v ŠRC Marina Portorožu in sicer od 18. do 19. marca 2017 (pokriti balon)

Predavatelj bo KENNETH BASTIAENS.

Kenneth je direktor podjetja coach2competence, ki izobražuje športne klube in trenerje. S svojim delovanjem in strastjo prenaša znanstvena dognanja v prakso.Z 15 letnimi izkušnjami pri kondicijskemu nadzoru mladih belgijskih igralcev in igralk (Kirsten Flipkens, Yanina Wicmayer, Alison van Uytvanck, Ruben Bemelmans,…) in z odgovornostjo pri usposabljanju trenerjev “Level 5” pri Flamski teniški zvezi je intenzivno sodeloval pri razvoju številnih igralcev in njihovih trenerjih. Z svojimi inspiracijskimi nastopi na delavnicah in predavanjih rad deli svoje znanje in strast na dinamičen, energičen in interaktiven način.

Ostale podrobnosti najdete TUKAJ.

Na FIN 12 nov finale med Križnikom in Golobom, med dekleti finalistki Ana Lanišek in Maša Viriant

bm, 12.03.2017

V Mariboru se končuje finalni turnir v starostni kategoriji do 12 let. Dečki igrajo A in B turnir na Braniku, deklice gosti Žtk. V A turnirju dečkov se nadaljujejo letošnji finalni obračuni med Maticem KRIŽNIKOM (Ol-Lj) in Jako GOLOBOM (Tr-Kr). V tej sezoni se bosta pomerila še petič in zanimivo bo spremljati ali bo še petič uspelo slaviti Ljubljančanu ali pa bo Golob le uspel streti doslej zanj vedno pretrd oreh. Zelo zanimivo je bilo že v polfinalu, kjer je 1. nosilcu Križniku kar nekaj težav povzročil 3. nosilec Jani RETELJ (Otočec). Po izenačenem boju je bil Križnik boljši s 7-6(3) 6-7(5) in 6-2. Lažje se je v finale uvrstil Golob, ki je bil v polfinalu s 6-2 6-1 boljši od 5. nosilca Marka-Iztoka LUNDRA (Rafa).

V B turnirju sta finalista Nejc PETERLIN (Šporn), ki je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal Miloša BOGUNOVIČA (Sl-Lj) in Jaka PETERLIN (Šporn), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-3 boljši od Urbana KOVAČIČA(Tk Maja).

Med deklicami bomo spremljali finalni obračun igralk TK Radomlje Maše VIRIANT in Ane LANIŠEK.. Viriantova je v polfinalu s 6-4 6-3 premagala 1. nosilko Leontino STOJANOVIĆ (Ol-Lj), Laniškova je bila v drugem polfinalu s 6-2 6-4 boljša od Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb). V dosedanjih petih medsebojnih obračunih je štirikrat slavila Laniškova, a je Viriantovi pripadla do sedaj edina zmaga prav na zadnjem turnirju februarja v Ljubljani.

Na fotografiji Ana LANIŠEK. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 znane polfinalistke, v A in B turnirju fantov pa finalisti

bm, 12.03.2017

Na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let smi pri fantih v A turnirju in B turnirju dobili finaliste, pri dekletih so znane polfinalistke. Slednje nastopajo v Ljubljani, v polfinale pa so se uvrstile 6. nosilka Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe), nepostavljena kvalifikantka Marija SEMENISTAJA (TK Hari), 3. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj) in 2. nosilka Alea BUBEK(N.Gorica).

Fantje A turnir igrajo v Velenju, v finale pa sta se uvrstila 1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK (Ptuj) in 2. nosilec Gašper OBLAK (Ltc). Planinšek je v polfinalu s 6-2 6-4 izločil 4. postavljenega Nika JURJEVČIČA (Ltc), v drugem polfinalu pa je v klubskem obračunu zmagal Gašper OBLAK (Ltc), ki je dobil prvi niz proti nepostavljenemu Lazarju MILIĆEVIĆU s 6-3, nato pa je slednji tekmo predal.

B turnir se je odvijal v Ljubljani, v finale pa sta se uvrstila nepostavljeni Žiga BRADAŠKA (TK Maja), v polfinalu je s 6-2 7-6(4) premagal 1. nosilca Jako PROTIČA ŽAKLJA (ŽtkMb) in 2. nosilec Tit ŠKERLAVAJ (Ltc).

Ena izmed favoritk za zmago je med dekleti tudi Zoja ŠTRUKELJ (na fotografiji) TUKAJ.

V Mariboru so znane četrtfinalistke in četrtfinalisti na FIN 12

bm, 12.03.2017

Dvanajstletnike ta teden gostita ŽTK in Branik iz Maribora. Deklice, nastopajo vse najboljše igralke lestvice TS zizjemo Ele Nale MILIĆ in s 1. igralko Leontino STOJANOVIĆ na čelu, igrajo na ŽTK-ju, dečki A in B turnir na Braniku. Prvi nosilec A turnirja, tudi tu nastopajo vsi najboljši igralci v tej starostni kategoriji, je Matic KRIŽNIK, na B turnirju mesto prvega nosilca zaseda Blaž ŠTEBLAJ.

V A turnirju dečkov so četrtfinalisti Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB, Jan BUKOVEC, Jani RETELJ, Niki POLANEC, Iztok Mark LUNDER, Staš HERCOG in Lukas MARJANOVIČ.

V B turnirju dečkov so se v četrtfinale uvrstili Nejc PETERLIN, Luka PETROVIČ, Timotelj ILIČ, Miloš BOGUNOVIČ, Žiga DOLINŠEK, Urban KOVAČIČ, Jakob GRAČNAR in Jaka PETERLIN.

Med deklicami so četrtfinalistke Leontina STOJANOVIĆ, Rina GROŠELJ, Maša VIRIANT, Eva MULLER UHAN, Ivona AHČAN (na fotografiji), Ana LANIŠEK, Anamari ŽNUDERL in Aja TANKO.

TUKAJ.

V Ljubljani in Velenju OP ZALA do 16 let

bm, 10.03.2017

Bliža se konec zimske sezone, igralci in igralke pa pred spremembo lestvic lovijo zadnje točke za obdobje februar-marec. Ta konec tedna nastopajo v starostnih kategorijah do 16 in 12 let.

Turnir ZALA 16 pri dekletih gosti Ljubljana, fantje nastopajo v Velenju na A turnirju in v Ljubljani na B turnirju. V A turnirju fantov so v petek odigrali kvalifikacije, v soboto pa se je začel glavni turnir na katerem je prvi nosilec 2. igralec lestvice TS Filip Jeff PLANINŠEK. V četrtfinale so se uvrstili še Nik JURJEVČIČ, Filip KALJEVIČ, Taj DOLENC, Lazar MILIČEVIĆ, Borut ŠRAJ, Anej LEVPUŠČEK in Gašper OBLAK.

B turnir poteka v Ljubljani. Nastopa 28 igralcev, prvi nosilec turnirja je Jaka ŽAKELJ-PROTIČ. Poleg njega so četrtfinalisti Yorgos PROTONOTARIOS, Žiga BRADAŠKA, Miha POKORN, Job JAPELJ, Lan GARTNER, Luka KRAJNIK in Tit ŠKERLAVAJ.

Tudi dekleta nastopajo v Ljubljani, kjer so odigrala tekme 1. kroga. Prva nosilka turnirja je 6. igralka lestvice TS Eva KALAN, prvi krog pa ni prinesel presenečenj. TUKAJ.

Anja Gal in Tina Cvetkovič finalistki konkurence dvojic v Trnavi

bm, 10.03.2017

Na mladinskem ITF turnirju v Trnavi, turnir je 4. ranga, sta se Anja GAL in Tina CVETKOVIČ v konkurenci dvojic uvrstili v finale. Še drugič na turnirju sta srečanje dobili brez boja, tokrat sta jima tekmo predali 1. nosilki Enola CHIESA in Olga HELMI.

Upali smo na slovenski finale, a do njega ne bo prišlo saj je Sheila GLAVAŠ v drugem polfinalnem srečanju s soigralko Nefiso BERBEROVIĆ izgubila. Boljši sta bili Slovakinji Anika JASKOVA in Stella KOVACICOVA, ki sta zmagali s 6-4 6-1.

V finalu sta bili Slovakinji od naše dvojice boljši z rezultatom 6-4 6-1. TUKAJ.

Konec slovenskih posamičnih nastopov na mladinskem ITF turnirju v Trnavi, Sheila Glavaš, Tina Cvetkovič in Anja Gal v polfinalu konkurence dvojic

bm, 10.03.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Trnavi je izpadla še zadnja slovenska predstavnica med posameznicami Anja GAL. V drugem krogu jo je s 4-6 6-4 7-5 premagala 16-letna Romunka Andreea VELCEA, 226. mladinka sveta.

V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstile Sheila GLAVAŠ, ki igra s soigralko iz BiH Nefiso BERBEROVIĆin sta v četrtfinalu sta s 6-2 6-4 premagala 3. nosilki, Britanko Mario BUDIN in Irko Sophio DERIVAN ter Tina CVETKOVIČ in Anja GAL, ki sta v četrtfinalu s 6-0 6-2 izločili Ukrajinki Juliyo POPIK in Valeryo ROZENKOVO.

Med fanti je v glavnem žrebu nastopil samo Jan VEHOVEC, ki je nastope začel z zmago in v prvem krogu s 4-6 6-3 6-3 ugnal 15-letnega Slovaka Lukasa PALOVICA. V drugem krogu je igral z 8. nosilcem, 16-letnim Italijanom Ricarrdom DI NOCERO, 372. mladincem sveta in izgubil z rezultatom 5-7 1-6.

Z nastopi so v torek začela tudi dekleta. Nastopila so tri, zmagala je samo Anja GAL. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala domačo povabljenko Vando VARGOVO. Uvrstitev v drugi krog je spodletela Sheili GLAVAŠ, ki je s 4-6 6-3 0-6 izgubila z Ukrajinko Ielyzaveta SKOROKHODOVA in Tini CVETKOVIČ od katere je bila s 6-4 6-1 boljša domačinka Stella KOVACICOVA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

V sredo je nastopila še 6. nosilka Kristina NOVAK. Tudi njena nasprotnica, Slovakinja Anika JASKOVA je za nastop prejela posebno povabilo in ga izkoristila saj je zmagala z rezultatom 6-0 4-6 6-3.

TUKAJ.

Slovenski igralci med posamezniki neuspešni na turnirjih Tennis Europe, Lun Obrul polfinalist med dvojicami

bm, 09.03.2017

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Bratislavi, turnir je 2. ranga, sta med posamezniki nastopila Lun OBRUL in Gal EMERŠIČ POTOČNIK, a sta bila oba neuspešna. Obrul je s 6-2 3-6 2-6 izgubil s Hrvatom Rokom BAŠKOVIĆEM, Emeršič Potočnik je moral premoč priznati Slovaku Filipu ZILKAYU, ki je zmagal s 7-6(3) 6-4.

Obrul je nastopil še v konkurenci dvojic, kjer je bil njegov partner Hrvat Mili POLJIČAK s katerim sta bila 1. nosilca. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa sta s 7-6(6) 7-5 premagala Čeha Hyneka BARTONA in Adama KRESINO. V polfinalu sta igrala z Slovakoma Radovanoim MICHALIKOM in Filipom ZILKAYEM in izgubila s 6-7(6) 3-6.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v čeških Milovicah je nastopil Jan KUPČIČ, a je tudi on hitro končal z nastopi. Že v prvem korgu ga je s 6-2 6-3 izločil italijanski kvalifikant Leonardo MALGAROLI. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Dalila Jakupović brez četrtfinala na Kitajskem, Saša Klaneček v Antalyi

bm, 09.03.2017

Blaž KAVČIČ je v drugem krogu ATP Challengerja v Zhuhaju (50.000 $) nadaljeval včeraj prekinjeno srečanje s 24-letnim Indijcem, Yukijem BHAMBRIJEM, 341. igralcem lestvice ATP. Ta je potrdil dobro formo, v zadnjih desetih tekmah je le enkrat izgubil, na Kitajsko pa je prišel kot zmagovalec Futuresa v Indiji in je zmagal s 6-1 6-4 . Ob prekinitvi zaradi dežja je Indijec vodil s 5-1 in če smo upali, da bo prekinitev Kavčiču prinesla uspešnejše nadaljevanje, temu ni bilo tako. Bhambri je z breakom dobil še sedmo igro prvega niza in prvi niz s 6-1. V nadaljevanju je bilo srečanje sicer bolj izenačeno, a je bil Indijec ob zelo dobrem serviranju tokrat nedosegljiv. Blaž je ob slabšem izkoristku prvega in drugega servisa (oba po 48 %) še dvakrat izgubil začetni udarec, ga sicer enkrat nasprotniku tudi odvzel, a to je bilo za zmago tokrat premalo. Bhambri je dobil drugi niz s 6-4 in s tem zabeležil še deseto zaporedno zmago v zadnjih desetih nastopih. Tako bo na lestvici ATP tudi prihodnji teden drugi Slovenec za Gregom Žemljo, ki ta teden ni nastopal. Kavčič načrtuje na Kitajskem še dva nastopa.

Brez četrtfinala je ostala tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki prav tako nastopa v Zhuhaju na ITF turnirju (60.000 $). V drugem krogu je igrala s Čehinjo Deniso ALLERTOVO, ki si je za 24. rojstni dan, praznovala ga je 7. marca, podarila zmago. 113. igralka lestvice WTA je po uri in dvajsetih minutah slavila s 6-4 6-2 in napredovala v četrtfinale. Jakupovićeva je petkrat izgubila začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela dvakrat, ob petih dvojnih napakah pa je imela izkoristek tako prvega kot drugega servisa 50 oz. 44 %. Čehinja je sovojila 72, Jakupovićeva 54 točk.

Brez četrtfinalnega nastopa je v Antalyi na ITF turnirju (15.000 $) ostala tudi Saša KLANEČEK. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala 19-letno Nemko Dano KREMER, je v drugem krogu z 1-6 3-6 izgubila s 4. nosilko, 20-letno Turkinjo Aylo AKSU, 350. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugem krogu challengerja v Zhuhaju v prekinjenem srečanju v zaostanku, v četrtek zjutraj v drugem krogu tudi Dalila Jakupović

bm, 08.03.2017

Blaž KAVČIČ se je iz Japonske preselil na Kitajsko, kjer je odigral tekmo prvega kroga na 50.000 $ vrednem ATP Challengerju Zhuhai open. V prvem krogu je igral z 28-letnim Portugalcem Pedrom SOUSO in brez težav zmagal s 6-3 6-3. Za zmago je potreboval uro in šest minut, ob odličnem serviranju pa nasprotniku štrikrat odvzel začetni udarec. V seštevku točk je bil boljši z 61-44.

V drugem krogu igra s 24-letnim Indijcem, Yukijem BHAMBRIJEM, 341. igralcem lestvice ATP. Ta je v dobri formi, sa je v zadnjih desetih tekmah le enkrat izgubil, na Kitajsko pa je prišel kot zmagovalec Futuresa v Indiji. Srečanje je bolje začel Bhambri, ki je povedel s 5-1, nato pa je tekmo prekinil dež in se bo nadaljevala v četrtek zjutraj ob 04. uri. Lahko jo spremljate V ŽIVO

Ob Challengerju poteka tudi ženski ITF turnir z nagradnim skladom 60.000 $ na katerem nastopa Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je igrala z 19-letno Avstralko Lizette CABRERA in za zmago s 6-3 7-5 potrebovala uro in 54 minut. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 84-69. Za Cabrero je bil to peti zaporedni poraz v prvem krogu, zadnja dva pa ji je zadala prav Jakupovićeva, ki jo je premagala tudi v kvalifikacijah WTA turnirja v Kuala Lumpurju februarja letos. V drugem krogu bo v četrtek zjutraj igrala s 6. nosilko, 23- letno Čehinjo Deniso ALLERTOVO, 113. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

V teku je prestopno registracijski rok, razpisana so ligaška tekmovanja, nekaj poudarkov s seje TRK

bm, 07.03.2017

S 1.3.2017 je začel teči prestopno registracijski rok, ki traja do 25.3.2017. V tem obdobju lahko tekmovalci prestopajo iz matičnega kluba v nov klub. Vse nove registracije so možne kadarkoli v letu.

Tenis Slovenija razpisuje ligaška tekmovanja za sezono 2017. Rok za poimensko prijavo ekip v vseh ligah poteče 25.3.2017 ob 24. uri. Po tem datumu prijave in spremembe niso več mogoče. Podrobnosti razpisa najdete TUKAJ .

23.2.2017 je zasedala Tekmovalno registracijska komisija. Med drugim je sprejela tudi nekatere pomembne sklepe, ki se nanašajo na tekmovanja TS -

- člani SS in TRK natančneje definirajo način izvedbe ligaškega tekmovanja v kategoriji 8-11 let in tekmovanje poskusno izvedejo v jeseni 2017

- pisarna TS do ponedeljka , 27.2.2017 pripravi razpis za ligaška tekmovanja v sezoni 2017 in jih pošlje teniškim klubom. Rok za prijavo ekip in poimensko prijavo igralcev v vseh ligaških tekmovanjih je 25.3.2017

- pisarna TS pripravi razpis za podelitev priznanja »Fair play poteza Tenis Slovenije 2017«, ki ga objavi na spletni strani in pošlje vsem klubom, članom TS. Priznanje, katerega cilj je usmerjanje pozornosti k pozitivnim in posnemanja vrednim dogodkom ter vzpodbujanje vseh generacij za vedenje v skladu z vrednotami fair playa se podeli na zaključni prireditvi TS za leto 2017

- Igralec lahko v eni teniški sezoni zdravniško spričevalo predloži samo dvakrat. Sprememba se vnese v tekmovalni pravilnik in velja od poletne sezone 2017 naprej

- pobuda, da se tekmovalni pravilnik v delu, ki se nanaša na igranje finalnih tekem na članskih državnih prvenstvih na tri dobljene nize, spremeni tako, da se moško finale igra na dva dobljena niza se sprejme in se vnese v tekmovalni pravilnik

- pobuda, da se v registracijskem pravilniku podrobneje opredeli način izstopa kluba ali društva iz članstva Teniške zveze Slovenije se sprejme in se vnese v registracijski pravilnik

- pobuda, da se od 14- leta naprej igra s tremi žogami in v morebitnem tretjem nizu ni menjave žog, razen v kategoriji 18 let in člani, kjer je menjava žog v tretjem nizu od četrtfinalnih obračunov naprej je bila sprejeta in se vnesev tekmovalni pravilnik.

Celoten zapisnik seje lahko preberete TUKAJ.

Lun Obrul in Taja Lončarič zmagovalca OP 14 v Celju in Ljubljani

bm, 06.03.2017

Po B turnirju, ki se je z zmago Jana BUKOVCA končal že včeraj so danes finalne obračune odigrali še dečki in deklice.

Dečki so nastopali v Celju, zmaga pa je ostala doma. Domači teniški up Lun OBRUL, 3. nosilec turnirja in 6. igralec lestvice TS, ki je v polfinalu izločil 1. nosilca, prav tako domačina Jana DIMITRIJEVIČA, je bil v finalu s 7-6(9) 6-2 boljši od Mariborčana, 4. nosilca turnirja in 7. igralca lestvice TS, Sebastiana DOMINKA. Obrul se je Dominku oddolžil za poraz, ki mu ga je ta zadal na zadnjem OP do 14 let pred enim mesecem v Ljubljani. Sicer pa je za Obrula to prvi osvojen domač turnir v starostni kategoriji do 14 let, potem ko je serijsko zmagoval v kategoriji do 12 let, kjer je lani osvojil oba naslova državnega prvaka in zaključni masters. Z zmago se bo tudi povsem približal vodilnim igralcem lestvice do 14 let.

Pri deklicah je v odsotnosti 1. igralke Nike STRAŠEK slavila druga iz lestvice TS do 14 let in 1. nosilka turnirja, Ptujčanja Taja LONČARIČ. V finalu je s 6-3 6-2 premagala klubsko soigralko, 2. nosilko turnirja in tretjo igralko lestvice TS, Nino PLIBERŠEK. Ptujčanke tako še naprej prevladujejo med deklicami do 14 let, se jim pa s hitrimi koraki bliža tri leta mlajša Ela Nala MILIĆ, ki se je kot edina nepostavljena igralka tudi tokrat poslovila šele v polfinalu. Za Tajo Lončarič je to trethji osvojen turnir v letošnji sezoni, drugi v starostni kategoriji do 14 let, enkrat pa je slavila tudi v kategoriji do 16 let. TUKAJ.

Skozi kvalifikacijsko sito turnirjev serije Futures se ni prebil noben Slovenec

bm, 06.03.2017

Številni slovenski nastopi v kvalifikacijah članskih turnirjev serije Futures v Rovinju in Heraklionu so se končali brez uvrstitve igralcev v glavni turnir.

V drugem krogu Futuresa v Rovinju je izpadel Klemen NIKOLAŠ, v tretjem pa še Grega BOH in David Lucas AMBROŽIČ.

V igri je tako osta samo Domen GOSTINČAR, ki se je uvrstil v finale kvalifikacij Futuresa v Heraklionu, medtem ko je Aljaž RADINSKI izpadel. A je v finalu kvalifikacij izgubil tudi Domen. S 6-2 6-2 mu je nastop v glavnem turnirju preprečil Švicar, 20-letni Marc Andrea HUESLER, ki je bil boljši s 6-2 6-2. TUKAJ.

Zmagovalca članskega OP v Krškem Kevin Kralj in Tina Kristina Godec

bm, 06.03.2017

V Krškem se je končalo OP za člane in članice. Ob nekoliko skromnejši udeležbi igralk, nastopilo jih je samo 12, sta si finale priigrali Tina Kristina GODEC (AsLit) in Metka KOMAC (Koper). Tina Kristina je bila v polfinalu s 6-0 6-4 boljša od Izabele LUŽNIK (Jaki), Metka je v drugem polfinalu s 6-2 6-2 premagala Moni POTRČ (ŽtkMb).

V finalu je bila 1. nosilka turnirja in trenutno 5. igralka članske teniške lestvice TS Tina Kristina GODEC s 6-1 6-3 boljša od 3. nosilke, sicer pa 18. igralke lestvice TS, Metke KOMAC. Za Tino Kristino je to v zadnjih dveh sezonah že sedma zmaga na odprtih prvenstvih.

Tudi pri članih smo dobili zmagovalca. V finalu sta igrala 1. nosilec Kevin KRALJ (MaxLj), ki je v polfinalu z 1-6 6-2 6-0 premagal Marka NOVAKA (Otočec) in Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 7-6(3) boljši od 2. nosilca in Žige DROBNIČA (Zklub).

Zmagal je Kevin KRALJ, ki je prvi niz dobil s 6-1, nato pa mu je Tom AŠIČ KOVAČ srečanje predal. Kralj je trenutno 8. igralec članske teniške lestvice TS, na zadnjih štirih turnirjih pa je kar trikrat zmagal in bil enkrat polfinalist. TUKAJ.

V Celju in Ljubljani se končuje OP do 14 let, B turnir dečkov osvojil Jan Bukovec

bm, 05.03.2017

V Celju se končuje A turnir dečkov, v Ljubljani turnir deklic do 14 let, v B turnirju dečkov pa je že znan zmagovalec. Pa pojdimo po vrsti.

V Celju je z izjemo 1. in 2. igralca nastopila večina najboljših štirinajstletnikov. Za naslov zmagovalca se bosta potegovala 3. nosilec Lun OBRUL (Celje) in 4. nosilec Sebastian DOMINKO (ŽtkMb). Obrul je bil v polfinalu s 6-0 6-1 boljši od klubskega soigralca Jana DIMITRIJEVIČA, Dominko pa je v drugem polfinalu s 4-6 6-3 6-1 premagal Tristana FLANDRA (Tk Maja).

V Ljubljani so že končali z nastopi na B turnirju. Prvo mesto je osvojil Jan BUKOVEC (Tr-Kr). V finalu je s 7-6(6) 6-2 premagal Borisa BARJEKTAREVIČA (Jaki).

Deklice nastopajo v Ljubljani, v finalu pa bosta nastopili 1. in 2. nosilka turnirja, obe članici TK Ptuj, Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK. Lončaričeva je v polfinalu s 6-1 6-3 premagala Pio Marijo REBEC (Tc-Lj), Pliberškova pa je bila s 7-5 6-2 boljša od Ele Nale MILIĆ (Olimpija).>br>
Na fotografiji Jan Dimitirjevič in Tristan Flander TUKAJ.

Kaja Juvan izgubila finale ITF turnirja v Hammametu

bm, 05.03.2017

Kaja JUVAN se je na ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) uvrstila v finale, ki ga je v treh nizih izgubila.

Po pričakovanju v polfinalu ni imela težav s 23-letno Italijanko Federico ARCIDIACONO, 710. igralko lestvice WTA, ki bo na svoj prvi finale na turnirjih serije ITF morala še počakati. Kaja je bila boljša s 6-1 6-3, za zmago pa je potrebovala uro in pol. Ob dobrem serviranju je dvakrat izgubila začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela šestkrat, na koncu pa je osvojila 22 točk več od nasprotnice (70-48).

V finalu je igrala z 22-letno Italijanko Camillo SCALA, 540. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo natančno dve uri. Juvanova je v prvem nizu z dvema breakoma hitro povedla s 4-0, nato pa je vsaka od igralk po dvakrat izgubila začetni udarec, tako da je niz s 6-2 pripadel Juvanovi. Drugi niz je bolje začela Italijanka in z dvema breakoma povedla s 4-1. Kaji se je z dvema re-breakoma uspelo vrniti v igro in izid izenačiti na 5-5, a je nato v enajsti igri ponovno izgubila svoj servis in nato tudi niz s 5-7. Tretji niz je bolje začela Juvanova, ponovno z breakom povedla z 2-0, nato pa do konca ni več osvojila igre, saj je kar trikrat izgubila svoj začetni udarec, Scala pa je bila pri servisu zanesljiva in ga do konca srečanja ni več izgubila. Končni izid se je glasil 2-6 7-5 6-2 v korist Italijanke, ki je z zmago osvojila svoj drugi ITF turnir v karieri. V srečanju je Kaja servis izgubila osemkrat, Scala sedemkrat, obe igralki sta naredili po 5 dvojih napak, konćčno razmerje točk, ki tudi govori o izenačenosti srečanja pa je bilo 93-91 v korist Juvanove.

Za Juvanovo je bil to že tretji finale v kratki profesionalni karieri, ki jo je začela maja 2015 v Velenju, vključno z zadnjim turnirjem v Hamammetu pa je to njen sedmi nastop na članskih turnirjih ITF. Tudi njena bilanca zmag in porazov je impresivna, saj je na 24 srečanjih kar devetnajstkrat zmagala in le petkrat izgubila. Leta 2016 je na turnirju v Bolu na Braču vpisala tudi prvo zmago na teh turnirjih, v Hammametu pa ji je priložnost, da se na zmagovalno stopničko povzpne še drugič spolzela iz rok. TUKAJ.

Naši člani in mladinci so začeli kvalifikacijske nastope na mednarodnih turnirjih

bm, 04.03.2017

S kvalifikacijami so nastope na mednarodnih turnirjih začeli člani in mladinci. Člani nastopajo na Futuresih v Rovinju in v Heraklionu (15.000 $). V prvem krogu kvalifikacij v Rovinju so bili uspešni David Lucas AMBROŽIČ, Grega BOH, Marko SABOLČKI in Klemen NIKOLAŠ, v drugem pa Domen GOSTINČAR in Lucas David AMBROŽIČ, ki je napredoval v tretji krog brez boja. V uvodnem nastopu so izgubili Jernej in Matic ZAPLOTNIK, Gaber in Erik PETROVIČ, Gašper TOPČIČ, Aljaž in Vid FUGINA, Rok KOMAC in Tilen ŽITNIK, v drugem krogu se je poslovil Aljaž RADINSKI.

V Heraklionu sta v prvem krogu zmagala Aljaž RADINSKI in Domen GOSTINČAR.

V kvalifikacijah mladinskega ITF turnirja 4. ranga v Trnavi na Slovaškem je v prvem krogu izpadel Tin KRSTULOVIČ. V glavnem turnirju Trnave so prijavljeni Jan VEHOVEC, Kristina NOVAK, Anja GAL, Tina CVETKOVIČ in Sheila GLAVAŠ.

Na fotografiji: Klemen Nikolaš TUKAJ.

V Celju in Ljubljani nastopajo štrinajstletniki in najmlajši

bm, 04.03.2017

V Celju in Ljubljani potekata turnirja v starostni kategoriji do 14 let in v kategoriji 8-11 let.

Na A turnirju dečkov v Celju smo spremljali nekaj zanimivih obračunov in videli izpad treh nosilcev. Najbolj je presenetil Svit KOS, ki je s 6-1 2-6 6-2 izločil 2. nosilca Aljaža JERANA. Izpadel je tudi 8. nosilec Aljaž KIRBIŠ od katerega je bil s 7-6(9) 1-6 6-1 boljši Job JAPELJ. V drugem krogu tudi ne bo Taja DOLENCA. 6. nosilca je s 6-1 1-6 6-3 premagal Maj KOLARIČ NAJVIRT. Med najbolj negotove obračune je spadalo tudi srečanje med Tristanom FLANDROM in Maticem KRIŽNIKOM. Dobil ga je Flander z rezultatom 7-6(8) 3-6 7-6(2). V drugem krogu se je moral še enkrat potruditi za zmago, tokrat je s 7-6(5) 7-5 premagal Jako GOLOBA in se uvrstil v četrtfinale, kamor so se uvrstili še Jan DIMITRIJEVIČ, David ČERNE, Lun OBRUL, Tit ŠKERLAVAJ, Maj NAJVIRT KOLARIČ, Sebastian DOMINKO in Njec ŽUNIČ.

Na B turnirju dečkov v Ljubljani so se v polfinale uvrstili Teo GRMOVŠEK ŽITNIK, Boris BARJAKTAREVIČ, Brin KOZINC FRELIH in Jan BUKOVEC.

Pri deklicah je prvi krog prinesel izpad dveh nosilk. Obe sta izločili igralki, ki nastopata s statusom nižje kategorije. Leontina STOJANOVIĆ je s 6-2 6-3 premagala Hano NOVAK BEČIROVIČ, Ela Nala MILIĆ pa s 6-1 6-2 Petjo DRAME. Ljubljančanki se bosta med sabo pomerili v četrtfinalu. V četrtfinalu so še Brina ŠULIN, Taja LONČARIČ, Marija-Pia REBEC, Annika PLANINŠEK, Meta MARENK in Nina PLIBERŠEK.

Tudi najmlajši nastopajo v Ljubljani, kjer potekajo turnirji v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. V mini tenisu sta zmagala Mai WINTERLEITNER ( Tk Maja ) pri dečkih in Veritsa YANEVA (Brežice) pri deklicah. V midi tenisu je bil pri dečkih najboljši Lan KONEČNIK (Sl. Gradec), pri deklicah je slavila Ema KAPUS (Polzela). Pri dečkih je v tenisu do 10 let zmagal Svit SULJIČ (Tabre), pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje).

Na fotografiji najboljši v midi tenisu TUKAJ.

V Krškem so člani in članice odigrali uvodna srečanja (rezultati v živo)

bm, 04.03.2017

Pri članih je uvodni krog minil brez večjih presenečenj. Izpadel je 7. nosilec Matic SOTLER, katerega je s 7-5 4-6 6-2 izločil Tom AŠIČ KOVAČ. V četrtfinale so se uvrstili še Kevin KRALJ, Borut ŽIČKAR, Maks MEH, Marko NOVAK, Jan LAH, Blaž BEZJAK in Žiga DROBNIČ.

Dekleta so odigrala samo štiri tekme, v četrtfinalu pa bodo nastopile Tina Kristina GODEC, Liza KUHELJ, Žoel KASTELIC, Izabela LUŽNIK, Eva KALAN, Metka KOMAC, Noka JURIČ in Moni POTRČ.

Rezultate iz Krškega lahko v živo spremljate TUKAJ.

Pester konec tedna na teniških igriščih po Sloveniji

bm, 04.03.2017

Ta konec tedna bo na teniških igriščih po Sloveniji ponovno zelo pestro saj bodo potekala tekmovanja v treh starostnih kategorijah.

Člani in članice bodo na odprtem prvenstvu nastopali v Krškem. Pri članih bo nastopilo 21 igralcev, prvi nosilec je Kevin KRALJ, pri članicah 12 igralk, prva nosilka je Tina Kristina GODEC.

Dečki in deklice do 14 let bodo igrali v Celju in Ljubljani. Na A turnirju dečkov v Celju bo ob odsotnosti prvega in drugega igralca lestvice TS nastopilo 41 igralcev, prvi nosilec je Jan DIMITRIJEVIČ. Na B turnirju dečkov v Ljubljani bo nastopilo 15 igralcev. Tudi deklice nastopajo v Ljubljani, ob odsotnosti 1. in 4. igralke bo nastopilo 42 deklic, prva nosilka bo Taja LONČARIČ.

Ljubljana pa bo gostila tudi najmaljše. V starostni kategoriji 8-11 let bo v mini, midi, tenisu do 10 in 11 let nastopilo 97 igralcev in igralk.

Na turnirju do 12 let bo s povabilom nastopil tudi Jaka Tomažin (na fotografiji) TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka ITF turnirja v Hammametu

bm, 03.03.2017

Naša mladinka, 16-letna Kaja JUVAN, ki se že resno spogleduje s člansko konkurenco še drugi teden zapored nastopa na članskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $). Ta teden je z uvrstitvijo v polfinale že presegla dosežek prejšnjega tedna, ko je izgubila v drugem krogu.

Včeraj je za uvrstitev v četrtfinale premagala 4. nosilko, 19-letno Egipčanko Sandro SAMIR. Srečanje, ki je trajalo dve uri in pol je Juvanova dobila z rezultatom 6-3 4-6 6-2. Na koncu je bila za 13 točk boljša, obe igralki pa sta druga drugi kar sedemnajstkrat oddali začetni udarec, pri čemer je bila z desetimi breaki uspešnejša Juvanova.

V četrtfinalu je igrala s 5. nosilko, 25-letno Italijanko Nastassjo BURNETT, 458. igralko lestvice WTA. Italijanka je prvi niz dobila s 6-4, drugega je dobila Juvanova s 6-1, nato pa je Burnettova srečanje predala. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut, v dveh odigranih nizih pa je Juvanova izkoristila tri break priložnosti iz sedmih poskusov, na drugi strani Italijanka samo dve iz desetih poskusov. Razmerje točk je bilo 63-55 v korist Juvanove.

Za nastop v finalu bo naša mladinka igrala s 23-letno Italijanko Federico ARCIDIACONO, 710. igralko lestvice WTA, ki je v prvem krogu izločila našo Manco PISLAK. Za Italijanko je to šele drugo polfinale v zadnjem letu dni, še nikoli v karieri pa ni nastopila v finalu kakega članskega ITF turnirja. Glede na dosedanje dosežke obeh igralk se lahko nadejamo novega finala za Kajo Juvan. TUKAJ.

Andreja Klepač in Maria Martinez Sanchez izgubili v uvodnem nastopu v Acapulcu

bm, 02.03.2017

Andreja KLEPAČ in njena španska soigralka v konkurenci dvojic Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ sta nastopili na WTA turnirju v mehiškem Acapulcu, kjer sta bili 1. nosilki in se nekoliko presenetljivo poslovili že v prvem krogu. S 6-3 6-4 sta ju premagali Črnogorka Danka KOVINIĆ in Poljakinja Alicja ROSOLSKA. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.