Kaja Juvan v četrtfinalu na Sardiniji, Tom Kočevar Dešman polfinalist v Bahrainu, Lovričeva in Falknerjeva v finalu mladinske Dohe

Kaja JUVAN se je na ITF turnirju (25.000 $) v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je italijanski kvalifikantki, 26-letni Martini Di GIUSEPPE, 364. igralki sveta, prepustila drugi niz, a je v tretjem pokazala kdo je gospodar na igrišču in ji ob zmagi s 6-0 prepustila vsega 7 točk. Končni izid se je po uri in pol igre glasil 6-2 4-6 6-0 v korist naše mladinke.

V četrtfinalu se bo prvič v karieri pomerila s kanadsko vrstnico, prav tako 16-letno Bianco ANDREESCU, ki ima nekaj več članskih izkušenj in trenutno zaseda 264. mesto na lestvici WTA, lani pa je bila v začetku leta tudi 3. mladinka sveta. Prejšnji teden je bila na Sardiniji polfinalistka, še teden prej pa je na turnirju s trdo podlago v ZDA osvojila svoj prvi ITF turnir v karieri z nagradnim skladom 25.000 $. Kanadčanka je bila v drugem krogu boljša od še ene igralke iz njune generacije, 16-letne Rusinje Olesye PERVUSHINE, 375. igralke članske svetovne teniške lestvice, junija lani prve mladinke sveta. Obeta se torej izjemno zanimiv obračun.

Na moškem Futuresu v Bahrainu pa je polfinalist Tom KOČEVAR DEŠMAN. V polfinale se je uvrstil potem, ko mu je četrtfinalno srečanje brez boja predal Nik RAZBORŠEK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dohi sta se v konkurenci dvojic Živa FALKNER in Pia LOVRIČ uvrstili v finale. V polfinalu sta s 7-6(2) 6-1 premagali 1. nosilki Britanko Holly FISCHER in Grkinjo Danai PETROULA.

Na ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju pa je polfinalistka konkurence dvojic Kristina NOVAK. S Slovakinjo Lenko STARA sta v četrtfinalu s 7-6(4) 6-0 premagali Slovakinji MATUSOVO in MORVAYOVO. V četrtfinalu sta izgubili Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ.