Kaja Juvan z JE na članskem ITF turnirju na Sardiniji

Ta teden bomo z zanimanjem spremljali nastop trenutno naše najboljše mladinke Kaje JUVAN, ki si je z visoko uvrstitvijo na mladinski svetovni teniški lestvici priigrala kar tri vabila na glavni del ženskih turnirjev z nagradnim skladom 25.000 $. Prvi vabili bo izkoristila na Sardiniji, kjer bo nastopila ta in prihodnji teden. Razlika med točkami, ki jih lahko osvoji na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $ in turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ je precejšnja, saj že uvrstitev v četrtinale vrednejšega turnirja prinaša le tri točke manj od zmage na manj ovrednotenem turnirju, s tem pa predstavlja lepo priložnost za vidno napredovanje na lestvici WTA. Juvanova je trenutno na 655. mestu lestvice WTA, na zadnjem turnirju februarja v Hammametu (15.000 $) pa se je uvrstila v finale. Turnir v Santa Margheriti Di Puli se igra na peščeni podlagi, Kaja pa bo v prvem krogu igrala s 7. nosilko, 26-letno Francozinjo Mirtille GEORGES, 222. igralko lestvice WTA. Vsekakor primerna nasprotnica za začetek, ki je v zadnjem letu brez vidnejših uspehov. Od septembra 2016 je nastopila na 15 turnirjih in se samo petkrat uvrstila v drugi krog, sicer pa vedno izgubila že v uvodnem nastopu v glavnem ali kvalifikacijskem turnirju.