Nina Potočnik četrtfinalistka v Hammametu, Eva Zagorac in Saša Klaneček končali v osmini finala

Nina POTOČNIK se je ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 7-5 premagala 23-letno Italijanko Federico ARCIDIACONO, 716. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo nekj manj kot dve uri, obe igralki pa sta skupaj kar 13 krat izgubili začetni udarec, Italijanka enkrat več od Potočnikove kar je prevesilo tehtnico v korist naše igralke.

Za Potočnikovo, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 661. mesto, najvišje je bila na 554. mestu avgusta 2016, je to prvi četrtfinale po decembru 2016, ko se je v četrtfinale uvrstila prav tako v Hammametu, na naslednjih štirih turnirjih pa je nato izgubila v prvem ali drugem krogu.

Za prvi polfinale v letošnji sezoni se bo borila z leto dni mlajšo, 19-letno Nemko Katharino GERLACH, 521. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V osmini finala pa sta nastope po uspešnih nastopih v kvalifikacijah končali Mariborčanki Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK.

Eva ZAGORAC je v Heraklionu s 3-6 1-6 izgubila s 7. nosilko, 19-letno Romunko Georgiano Raluco SERBAN, 420. igralko sveta.

Saša KLANEČEK je igrala v Antalyi in tudi ona se je morala posloviti v drugem krogu glavnega turnirja. Pri zaostanku s 6-7(1) 0-3 proti 6. nosilki, 29-letni Bolgarki Dii EVTIMOVI, je srečanje predala.