V Celju in Ljubljani nastopajo štrinajstletniki in najmlajši

V Celju in Ljubljani potekata turnirja v starostni kategoriji do 14 let in v kategoriji 8-11 let.

Na A turnirju dečkov v Celju smo spremljali nekaj zanimivih obračunov in videli izpad treh nosilcev. Najbolj je presenetil Svit KOS, ki je s 6-1 2-6 6-2 izločil 2. nosilca Aljaža JERANA. Izpadel je tudi 8. nosilec Aljaž KIRBIŠ od katerega je bil s 7-6(9) 1-6 6-1 boljši Job JAPELJ. V drugem krogu tudi ne bo Taja DOLENCA. 6. nosilca je s 6-1 1-6 6-3 premagal Maj KOLARIČ NAJVIRT. Med najbolj negotove obračune je spadalo tudi srečanje med Tristanom FLANDROM in Maticem KRIŽNIKOM. Dobil ga je Flander z rezultatom 7-6(8) 3-6 7-6(2). V drugem krogu se je moral še enkrat potruditi za zmago, tokrat je s 7-6(5) 7-5 premagal Jako GOLOBA in se uvrstil v četrtfinale, kamor so se uvrstili še Jan DIMITRIJEVIČ, David ČERNE, Lun OBRUL, Tit ŠKERLAVAJ, Maj NAJVIRT KOLARIČ, Sebastian DOMINKO in Njec ŽUNIČ.

Na B turnirju dečkov v Ljubljani so se v polfinale uvrstili Teo GRMOVŠEK ŽITNIK, Boris BARJAKTAREVIČ, Brin KOZINC FRELIH in Jan BUKOVEC.

Pri deklicah je prvi krog prinesel izpad dveh nosilk. Obe sta izločili igralki, ki nastopata s statusom nižje kategorije. Leontina STOJANOVIĆ je s 6-2 6-3 premagala Hano NOVAK BEČIROVIČ, Ela Nala MILIĆ pa s 6-1 6-2 Petjo DRAME. Ljubljančanki se bosta med sabo pomerili v četrtfinalu. V četrtfinalu so še Brina ŠULIN, Taja LONČARIČ, Marija-Pia REBEC, Annika PLANINŠEK, Meta MARENK in Nina PLIBERŠEK.

Tudi najmlajši nastopajo v Ljubljani, kjer potekajo turnirji v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. V mini tenisu sta zmagala Mai WINTERLEITNER ( Tk Maja ) pri dečkih in Veritsa YANEVA (Brežice) pri deklicah. V midi tenisu je bil pri dečkih najboljši Lan KONEČNIK (Sl. Gradec), pri deklicah je slavila Ema KAPUS (Polzela). Pri dečkih je v tenisu do 10 let zmagal Svit SULJIČ (Tabre), pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje).

Na fotografiji najboljši v midi tenisu