Bhambri tudi v drugo boljši od Blaža Kavčiča

Blaž KAVČIČ je na azijski turneji še drugič moral priznati premoč 24-letnemu Indijcu Yukiju BHAMRIJU. Ta je nastopil z zaščitenim rankingom, trenutno pa je na 307. mestu lestvice ATP. Bhambri je zmagal z rezultatom 2-6 6-3 6-4.

Pričakovano je bil Blaž pred težko nalogo, saj je tudi Indijec v odlični formi. Na zadnjih treh turnirjih je osvojil turnir serije Futures, dvakrat pa je bil polfinalist Challengerjev. Njegov izplen je 10 zmag v zadnjih dvanajstih srečanjih. Z Blažem sta se pomerila pred dvema tednoma v drugem krogu Challengerja v Zhuhaju, kjer je bil Bhambri boljši s 6-1 6-4.

Dve uri in 16 minut je trajalo izenačeno srečanje v katerem je Indijec osvojil eno točko več (98-97) in enkrat več (6-5) odvzel servis nasprotniku. Oba iralca sta sicer imela slabši drugi servis (Blažev izkoristek 38 % - Bhambrijev 42%), kar je prinneslo obema prineslo tudi več priložnosti za break pri čemer je bil Bhambri uspešnješi. Izkoristil je 6 priložnosti od 11, Blaž le 5 od 18.

Kljub porazu je za Blažem odličen začetek sezone, saj je v petnajstih srečanjih na turnirjih serije challenger zabeležil le pet porazov in se kar dvakrat uvrstil v finale. V letošnji sezoni je Blaž odigral 13 tekem, v katerih je padla odločitev v tretjem nizu in le dve je izgubil.