Nika Radišič, Kristina Novak in Tina Cvetkovič uspešne v Vrsarju, Živa Falkner v Dohi

Na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Vrsarju so se v drugi krog glavnega turnirja uvrstile Kristina NOVAK, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. Novakova je v uvodnem nastopu s 6-4 6-1 premagala Italijanko Eliso VISENTIN (ITF 400), Radišičeva je bila s 6-2 7-5 boljša od še ene Italijanke Monice CAPPELLETTI (ITF 208), kvalifikantka Tina CVETKOVIČ pa je s 6-4 5-7 6-0 premagala še eno kvalifikantko, Mihaelo DJAKOVIĆ iz Srbije ( ITF 502). Naša četrta udeleženka glavnega turnirja v Vrsarju, Veronika ERJAVEC je še drugič v zadnjem letu morala premoč priznati 17-letni Španki Pauli ARIAS MANJON, 5. nosilki turnirja in trenutno 38. mladinki sveta. Ta je bila boljša s 6-2 7-5.

S polovičnim uspehom sta nastopili Živa FALKNER in Pia LOVRIČ na ITF turnirju 4. ranga v Dohi. Falknerjeva je bila s 4-6 7-6(4) 6-2 boljša od italijanske kvalifikantke Carolle CAVELLI (ITF 860), Lovričeva pa je s 3-6 6-4 1-6 izgubila z 8. nosilko, Indijko Shivani SWARUP INGLE (ITF 323)