Tina Cvetkovič v Vrsarju in Pia Lovrič v Dohi uspešni v kvalifikacijah, ostali izpadli

Na mladinskem ITF turnirju v Vrsarju, turnir je 1. ranga, je v kvalifikacijah nastopilo tudi precej slovenskih igralcev in igralk. Pri fantih so nastopili Jan VEHOVEC, Dan TROŠT SLAPNIK, Gašper TOPČIČ, Mark MESARIČ, Rok KOMAC, Tin KRSTULOVIČ, Jan KUPČIČ, Borut ŠRAJ in Miha VELIČKI. V drugi krog so se uvrstili Vehovec, Kupčič, Topčič, Mesarič in Velički, a so vsi tekme drugega kroga izgubili. V glavnem tunrirju tako pri fantih ne bomo imeli predstavnikov.

Pri dekletih so se v drugi krog kvalifikacij uvrstile Metka KOMAC, Nika ZUPANČIČ, Tara Katarina MILIĆ, Sheila GLAVAŠ, Ema HORVAT, Tina CVETKOVIČ in Urška VELEC. V uvodnem nastopu so izgubile Lana STEFANOVIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Zala ULE, Maja MAKORIČ, Nina MAVER, Anja GAL, Alja BELINGER in Ajda BUKOVEC.

V tretji krog sta napredovali samo Cvetkovičeva in Horvatova, slednja pa je finalni obračun za uvrstitev v glavni turnir izgubila. Le Cvetkovičeva je bila uspešna tudi v finalu kvalifikacij in se bo v glavnem turnirju pridružila Veroniki ERJAVEC, Niki RADIŠIČ in Kristini NOVAK.

Na ITF turnirju 4. ranga v Dohi se je v finale kvalifikacij uvrstila Pia LOVRIČ, Eva KALAN je uvodno srečanje izgubila. Lovričeva je bila uspešna tudi v drugem krogu in se je z zmago 6-1 6-2 nad Italijanko Giulio BRIGHI uvrstila v glavni turnir, kjer bo nastopila tudi Živa FALKNER. Lovričeva in Falknerjeva sta bili uspešni v prvem krogu konkurence dvojic.