Saša Klaneček v glavni turnir Antalye, na Lošinju uspešen samo Tomislav Ternar, brez glavnega turnirja v Heraklionu Domen Gostinčar

Slovenski teniški igralci, ki se borijo za prve točke na moških Futuresih, pa tudi tisti z že nekoliko daljšo kilometrino na teh turnirjih, so se preselili na Veli Lošinj.

V kvalifikacijah ITF Futuresa (15.000 $) je nastopilo 128 igralcev, le 8 jih je napredovalo v glavni turnir, med njimi tudi Tomislav TERNAR.

V prvem krogu je nastopilo kar 16 Slovencev, v drugi krog se jih je uspeli prebiti devet. V drugem krogu so nastopili Tilen ŽITNIK, Jernej ZAPLOTNIK, Miha OKORN, Marko SABOLČKI, Gašper TOPČIČ in Tomislav TERNAR, ki sta igrala med sabo, Klemen NIKOLAŠ, Aljaž FUGINA in Grega BOH.

Uspešna sta bila samo Tomislav TERNAR, ki je v slovenskem obračunu s 6-0 6-0 premagal Gašperja TOPČIČA in Tilen ŽITNIK, ki je bil s 6-3 6-0 boljši od Avstrijca Stefana ANDREJICA. Ternar je v nadaljevanju zmagal še dvakrat, najprej je s 6-0 6-1 premagal Hrvata Filipa MARIĆA, v finalu kvalifikacij pa s 7-6(3) 7-5 še enega domačina Mateja ŠABANOVA. Žitnik je tekmo tretega kroga izgubil z Italianom Dasnielom CAPECCIJEM, ki je bil boljši s 6-0 6-2.

Saša KLANEČEK je natopila v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Antalyi (15.000 $). Z zmago 6-0 6-0 nad Turkinjo Oyku SARLI se je uvrstila v zadnji krog kvalifikacij, tu pa je bila še enkrat uspešna. S 6-1 6-2 je premagala Srbkinjo Adriano STOILKOVIĆ.

Na Futuresu v Heraklionu je v kvalifikacijah nastopil Domen GOSTINČAR, a že v uvodnem nastopu izgubil. S 6-3 6-0 ga je premagal Britanec Keelan OAKLEY.

Eva ZAGORAC nastopa v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Heraklionu. V prvem krogu je bila uspešna, za uvrstitev v glavni turnir pa potrebuje še eno zmago.