Konec slovenskih posamičnih nastopov na mladinskem ITF turnirju v Trnavi, Sheila Glavaš, Tina Cvetkovič in Anja Gal v polfinalu konkurence dvojic

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Trnavi je izpadla še zadnja slovenska predstavnica med posameznicami Anja GAL. V drugem krogu jo je s 4-6 6-4 7-5 premagala 16-letna Romunka Andreea VELCEA, 226. mladinka sveta.

V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstile Sheila GLAVAŠ, ki igra s soigralko iz BiH Nefiso BERBEROVIĆin sta v četrtfinalu sta s 6-2 6-4 premagala 3. nosilki, Britanko Mario BUDIN in Irko Sophio DERIVAN ter Tina CVETKOVIČ in Anja GAL, ki sta v četrtfinalu s 6-0 6-2 izločili Ukrajinki Juliyo POPIK in Valeryo ROZENKOVO.

Med fanti je v glavnem žrebu nastopil samo Jan VEHOVEC, ki je nastope začel z zmago in v prvem krogu s 4-6 6-3 6-3 ugnal 15-letnega Slovaka Lukasa PALOVICA. V drugem krogu je igral z 8. nosilcem, 16-letnim Italijanom Ricarrdom DI NOCERO, 372. mladincem sveta in izgubil z rezultatom 5-7 1-6.

Z nastopi so v torek začela tudi dekleta. Nastopila so tri, zmagala je samo Anja GAL. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala domačo povabljenko Vando VARGOVO. Uvrstitev v drugi krog je spodletela Sheili GLAVAŠ, ki je s 4-6 6-3 0-6 izgubila z Ukrajinko Ielyzaveta SKOROKHODOVA in Tini CVETKOVIČ od katere je bila s 6-4 6-1 boljša domačinka Stella KOVACICOVA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

V sredo je nastopila še 6. nosilka Kristina NOVAK. Tudi njena nasprotnica, Slovakinja Anika JASKOVA je za nastop prejela posebno povabilo in ga izkoristila saj je zmagala z rezultatom 6-0 4-6 6-3.