Blaž Kavčič, Blaž Rola, Saša Klaneček, Eva Zagorac in Nina Potočnik začeli z zmagami

Z zmagama sta nastope na ATP Challengerju na Kitajskem in v ZDA začela Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.
Kavčič je v Shenzhenu v prvem krogu brez težav opravil s Srbom Laslom DJEREJEM, ki je izgubil še sedmič zapored. Za zmago s 6-3 6-1 je potreboval nekaj manj kot uro in pol, nasprotniku pa je štirikrat odvzel servis. Osvojil je kar 25 točk več od nasprotnika. V drugem krogu bo igral s 25-letnim Kitajcem Chuhan WANGOM, 612. igralcem lestvice ATP, ki nastopa s posebnim povabilom.

Tudi Rola je turnir začel z zmago in sicer je v prvem krogu s 7-5 3-1 (predaja) izločil Belgijca Maxima AUTHOMA. Do prekinitve oz. predaje je bil Blaž boljši nasprotnik, osvojil je 12 točk več od nasprotnika, čeprav oba nista ravno briljantno servirala. Rola je Authomu servis odvzel petkrat, sam ga je izgubil trikrat, obema pa je šlo slabo predvsem pri drugem začetnem udarcu (izkoristek servisa le 22 % Authom in 26 % Rola). V drugem krogu bo igral s 26-letnim Američanom Danielom NGUYENOM, ki se je v glavni turnir uvrstil kot nadomestilo, nato pa v prvem krogu izločil 5. nosilca Vincenta MILLOTA.

Še naprej dobro igra v Antalyi (15.000 $) Saša KLANEČEK, ki je bila po dveh zmagah v kvalifikacijah uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-1 4-6 6-4 je premagala 20-letno Romunko Andreeo GHITESCU, 920. igralko lestvice WTA.

Uspešna je tudi Eva ZAGORAC v Heraklionu, kjer se je uvrstila v glavni turnir in tudi tam v uvodnem srečanju zmagala. Prvotno je bil na spletni strani objavljen podatek, da je izgubila, a k sreči temu ni bilo tako. Eva je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagala 17-letno Rusinjo Dario SHELOMENTSEVO in se uvrstila v glavni turnir kjer je igrala z avstrijsko kvalifikantko, 19-letno Aleno WEISS. Eva je zabeležila še tretjo zmago zapored in Avstrijko premagala s 6-4 6-2 ter se uvrstila v osmino finala.

Za še eno slovensko zmago danes pa je v Hammametu na ženskem ITF turnirju (15.000 $) poskrbela 20-letna Nina POTOČNIK. V prvem krogu je s 4-6 6-3 6-1 premagala 17-letno Italijanko Federico BILARDO, TOP 100 igralko med mladinkami, na članski lestvici pa 825. igralko sveta.