prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Januar 2016

Arhiv novic - januar 2016

Pia Čuk izgubila v Grenoblu, Tina Kristina Godec uspešna v kvalifikacijah v Švici, a poražena v prvem krogu glavnega turnirja

bm, 31.01.2016

Na ženskem ITF turnirju v Grenoblu (25.000 $) je Pia ČUK izgubila drugo tekmo kvalifikacij. S 7-5 7-5 jo je premagala 24-letna Francozinja Elixane LECHEMIA, 702. igralka lestvice WTA. Nasprotnici pa sta v glavnem turnirju že dobili Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Tamara bo igrala z domačo povabljenko, 29-letno Clarie FEUERSTEIN, nasprotnica Dalile bo Nemka, 19-letna Antonia LOTTNER.

Grega ŽEMLJA je ta teden prijavljen na ATP Challengerju (100.000 $) v Dallasu.

V Glasgowu je na ITF turnirju (10.000 $) prijavljena Natalija ŠIPEK, na enako vrednem turnirju v Antalyi pa Nastja KOLAR.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v švicarskem Oberentfeldnu se je Tina Kristina GODEC po dveh gladkih zmagah skozi kvalifikacije prebila na glavni turnir. Tu je v prvem krogu igrala s Švicarko Dominiqe MEYER in izgubila z rezultatom 5-7 3-6. TUKAJ.

Na OP 14 nas čakajo še zaključni obračuni, na članskem OP B2 pri fantih znana finalista, pri dekletih polfinalistke

bm, 31.01.2016

Končujejo se OP 14 za dečke in deklice ter članska OP B2 turnirja za člane in članice.

Na OP 14 za deklice v Kranju sta se v finale uvrstili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in Alja BELINGER (Šplus). Klevišarjeva je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala Katarino-Taro MILIĆ (Ol-Lj), Beligerjeva je bila s 6-4 7-5 boljša od Maje ZUCCHIATI (N.Gorica).

Na A turnirju dečkov sta finalista Filip KALJEVIČ (Ltc) in Jan DIMITRIJEVIČ (Celje). Kaljevič je v polfinalu s 6-3 6-1 izločil Miho VETRIHA (Sl.Gradec), Dimitrijevič je bil s 5-7 6-4 7-5 boljši od Žige KOVAČIČA (Šentjur).

Na B turnirju sta finalista Mario ŠPANIĆ (TkMed) in njegov klubski kolega Job JAPELJ. Španić je v polfinalu z 2-6 6-1 6-4 premagal Nika GMAJNARJA (Tk Maja), Job JAPELJ je bil s 7-5 6-1 boljši od Jana KOSEDNARJA-ŠUŠTERIČA (Zklub).

Na članskem OP B2 sta se pri članih v finale uvrstila Benjamin BELIŠ (Sl. Gradec) in Miha OKORN (MaxLj). Beliš je v polfinalu s 7-6 (1) 6-1 premagal Žigo DROBNIČA (Zklub), Okorn je bil s 6-3 6-0 boljši od Velenjčana Maksa Meha (ŠtkVe).

Dekleta so odigrala četrtinalna srečanja. V polfinale so se uvrstile Silvija PEROŠA, Moni POTRČ, Natalia-Paula ORLINI in Tinkara KOVAČ.

Na fotografiji: Maja Zucchiati in Tara Katarina Milić TUKAJ.

Dečki po zmagi nad Kosovim sedmi, deklice po porazu z Bolgarijo četrte na kvalifikacijah Winter cupa do 12 let

bm, 31.01.2016

Prvi so letošnje nastope na Winter cupu končali dečki in deklice do 12 let. Dečki so osvojili končno 7. mesto, deklice so bile na koncu četrte.

V tekmi za 7. mesto je naša ekipa premagala sovrstnike iz Kosova z 2-0. Lun OBRUL je s 6-0 6-0 premagal Blerona UKEHAXHAJA, Bor ARTNAK je bil s 6-0 6-1 boljši od Melosa NALLBANIJA. Tekme dvojic niso odigrali.

V skupini je prvo mesto osvojila ekipa Češke, druga je bila Portugalska in tretja Velika Britanija.

Deklice so se borile za končno tretje mesto, osvojile so četrtega. Zadnje srečanje so izgubile z ekipo Ukrajine z 0-3. Katerina DIMITROVA je s 6-2 6-1 premagala Petjo DRAME, Stela PEEVA je bila s 6-0 6-1 boljša od Leontine STOJANOVIĆ, Denislava GLUSHKOVA in Stela PEEVA pa sta s 6-0 6-2 premagali Ano LANIŠEK in Leontino STOJANOVIĆ.

Prvo mesto je osvojila ekipa Ukrajine, druga je bila Turčija in tretja Bolgarija.

Na zaključna turnirja sta se uvrstili 1. in 2. uvrščeni ekipi iz vsake skupine.

Že konec prihajajočega tedna pa bodo v kvalifikacijah nastopili dečki in deklice do 14 ter fantje in dekleta do 16 let. TUKAJ.

Kadivnik, Maček in Sunaričeva obranili naslove državnih prvakov

, 31.01.2016

Ljubljana, 31.1.2016 – Včeraj se je v teniškem centru Soča Dolgi most v Ljubljani začelo in tudi končalo dvoransko državno prvenstvo za rekreativce v konkurenci dvojic, ki se ga je udeležilo 11 moških in 7 ženskih parov. Med prijavljenimi so bili tudi lanski zmagovalci Klemen Kadivnik in Aleš Maček ter Lea Sunarič, ki pa je letos naslov branila z novo soigralko.

V finalu, ki si ga je ogledalo kar veliko število ljudi, so se pomerili Klemen KADIVNIK in Aleš MAČEK ter Josip KOVAČEVIČ in Marko LOPATIČ. Večina gledavcev je prišla tudi zaradi tega, ker je upala, da bo morda prisostvovala zgodovinskemu trenutku, to je "prekinitvi uroka", ki visi nad Markom Lopatičem – Lopatič je v letu dni nastopil na odprtem prvenstvu Kranja, Bleda in Domžal, na mastersu v Ljubljani ter na dveh državnih prvenstvih v Domžalah, se na vseh teh tekmovanjih uspel uvrstiti v finale, a prav vsa finala tudi izgubil. Najpomembnejša tekmovanja, obe državni prvenstvi in masters, je izgubil prav proti Kadivniku in Mačku, tako da bi bila morebitna zmaga v letošnjem finalu dvoranskega državnega prvenstva pravi "obliž za rane". A KADIVNIK in MAČEK sta bila tudi tokrat premočna, z rezultatom 6/3 in 6/4 sta dosegla celo eno bolj prepričljivih zmag v zgodovini final proti Marku Lopatiču.

V ženski konkurenci je prijava dvojice Anja REGENT/Vera PAJENK (obe Ljubljana) dvignila "rating" prvenstva oziroma zanimanje zanj, saj finale med prvima nosilkama Andrejo BIZJAK (Litija) in Damjano DAMIŠ (Laško) ter nepostavljenima Leo SUNARIČ (Žalec) in Karmen ORTER (Polzela) ni bila več "samoumevna zadeva". Tako Regentova kot tudi Pajenkova sta odlični v igri posamezno, obe sta povsem konkurenčni najboljši slovenski rekreativki Lei Sunarič: Regentova jo je že premagala (in tudi izgubila), Pajenkova pa je imela na odprtem prvenstvu Litije pred nekaj leti proti njej že žogico za zmago, a jo zapravila in izgubila. Dvojic Sunarič/Orter ter Regent/Pajenk ni bilo med nosilkami (ker razen Sunaričeve nobene od omenjenih igralk ni na lestvici za dvojice), tako da je prišlo do tega, da so se igralke med sabo "udarile" že v polfinalu, kjer sta slavili Sunaričeva in Orterjeva z 9-5. V finalu so se pomerile Lea SUNARIČ in Karmen ORTER ter Andreja BIZJAK in Damljana DAMIŠ v zelo izenačenem srečanju sta bili boljši Sunaričeva in Orterjeva, ki sta zmagali z rezultatom 9-8.

Tekst in foto: M. Pogačar

Več o rekreativnem tenisu preberite TUKAJ.

V Ljubljani poteka OP B2 za člane in članice, štirinajstletniki v Mariboru, Kranju in Ljubljani

bm, 30.01.2016

V Ljubljani poteka OP B2 za člane in članice. Pri članih je nastopilo 30 igralcev, prvi krog pa je prinesel izpad 8. nosilca Andreja ŠUŠTERŠIČA, katerega je izločil Aljaž FUGINA.

V doslej odigranih tekmah drugega kroga smo videli izpad še treh nosilcev. Anže ARH je izločil Gregorva VOVKA, David Lucas AMBROŽIČ je bil boljši od Petra KERŠIČA, Maks MEH pa je izločil 2. nosilca Primoža VOVKA. Čestrtfinalista sta še Miha OKORN in Aljaž FUGINA.

Pri članicah je prijavljenih vsega 10 igralk, s turnirjem bodo začele v nedeljo.

Na A turnirju do 14 let za dečke, turnir poteka v Mariboru, so v igri še vsi nosilci, v četrtfinale pa so se uvrstili Filip KALJEVIČ, Nik JURJEVČIČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Miha VETRIH, Aljaž JERAN, Rober KORELC, Jan DIMITRIJEVIČ in Žiga KOVAČIČ.

V B turnirju dečkov so se v četrtfinale uvrstili Nik MIKOVIČ, Nik GMAJNAR, Lan WINTERLEITNER, Mario ŠPANIČ, Job JAPLEJ, Vito TKALČIČ, Jan KOSEDNAR-ŠUŠTERIČ in Jakob PIŠEK.

Deklice igrajo v Kranju. Tudi tu so bile nosilke v prvem krogu zanesljive. V četrtfinale so se uvrstile Tara-Katarina MILIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Alja BELINGER, Taja LONČARIČ, Nika STRAŠEK, Tara GORINŠEK, Pia POGLAJEN in Maja ZUCCHIATI. TUKAJ.

Winter cup 2016 - dečki izgubili s Poljsko, deklice s Turčijo

bm, 30.01.2016

Na Winter cupu, turnirju za dečke in deklice do 12 let naši ekipi igrata drugi tekmi v kvalifikacijskih obračunih.

Dečki so za razvrstitev od 5.-8. mesta igrali z ekipo Poljske in izgubili z 0-3. Olaf PIECZKOWSKI je s 6-1 1-6 6-3 premagal Bora ARTNAKA, Filip PIECZONKA je bil s 6-0 6-1 boljši od Luna OBRULA.

V srečanju dvojic sta nastopila Bor ARTNAK in Tristan FLANDER in izgubila s 4-6 1-6.

Deklice so se z ekipo Turčije borile za napredovanje v finale in s tem uvrstitev na zaključni turnir, a niso bile uspešne. Turkinje so zanseljivo zmagale s 3-0. Ozlem USLU je s 6-0 6-2 premagala Petjo DRAME, Eda ARLI je bila s 6-1 6-2 boljša od Leontine STOJANOVIĆ. Tudi v srečanju dvojic je šla zmaga v Turčijo. Petja DRAME in Ana LANIŠEK sta izgubili z 0-6 2-6.

Dečki bodo v nedeljo igrali za končno 7. mesto z ekipo Kosova, deklice bodo za 3. mesto igrale z ekipo Ukrajine. TUKAJ.

Nastja Kolar v Bertiogi izgubila četrtfinale, Pia Čuk v kvalifikacijah Grenobla

bm, 30.01.2016

Na ženskem ITF turnirju v brazilski Bertiogi je Nastja KOLAR izgubila četrtfinalno srečanje z Argentinko Catalino PELLA. Pri izidu 1-1 v nizih, prvega je dobila Nastja s 6-2, drugega Catalina s 6-4, je bilo srečanje prekinjeno, v nadaljevanju pa je bila Argentinka bolj zbrana in je tretji niz dobila z rezultatom 6-2.

Na ITF turnirju v Grenoblu (25.000 $) so prijavljene tri Slovenke. Pia ČUK, Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Slednji sta že uvrščeni v glavni turnir, Pia je morala v kvalifikacije, kjer je prvo tekmo igrala z Italijanko Gioio BARBIERI, 7. nosilko kvalifikacij in zanesljivo zmagala z rezultatom 6-3 6-4. TUKAJ.

Ta konec tedna člansko OP B2 ter OP 14 za dečke in deklice

bm, 29.01.2016

Ta konec tedna se bodo za točke slovenske teniške lestvice borili člani in članice na OP 2 v Ljubljani, dečki bodo na A turnirju do 14 let igrali v Mariboru, na B turnirju pa v Ljubljani. V Kranju bo OP 14 za deklice.

V Mariboru so danes odigrali kvalifikacije na A turnirju dečkov. V glavni turnir so se uvrstili Val NOVAK, Lan GARTNER, Svit KOS, Andrej-Tomaž MURN-ICAZA, Maks KUHELJ, Maj KOLARIČ-NAJVIRT, Simon JAVORŠEK, Nejc ŽUNIČ in kot srečni poraženec Žiga BRADAŠKA.

Prvi nosilec bo Filip KALJEVIČ.

Na B turnirju v Ljubljani bo nastopilo 26 igralcev.

Na turnirju deklic do 14 let so bile v kvalifikacijah uspešne Lana EGART, Elena PLESNIČAR, Brina ŠULIN, Marija-Pia REBEC, Ema ŠKOLARIS, Kaja KORELEC, Ula BANOVIČ in Katja BREZNIK. Prva nosilka turnirja bo Alja BELINGER.

Na članskem turniju je pri dekletih v žrebu samo 10 igralk, prva nosilka bo Silvija PEROŠA, pri članih bo nastopilo 30 igralcev, mesto prvega nosilca pripada Benjaminu BELIŠU. TUKAJ.

Državno prvenstvo dvojic za rekreativce - žreb je bil neusmiljen

mp, 29.01.2016

Ljubljana, 29.1.2016 – Včeraj je bil opravljen žreb za državno prvenstvo za rekreativce v konkurenci dvojic. Ker nekatere zelo kvalitetne dvojice niso med nosilci, je predvsem v ženski konkurenci prišlo do tega, da se bodo že v uvodnih krogih med seboj pomerile igralke, ki lahko objektivno merijo na naslov državnega prvaka. V spodnji polovici žreba sta tako najuspešnejša igralka v zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura Lea Sunarič in njena soigralka Karmen Orter, pomerili se bosta s tretjima nosilkama Karmen Kristan, ki v zadnjem času serijsko zmaguje v konkurenci posameznic, in Olgo Vrhovec, prav tako pa sta "spodaj" tudi odlični Anja Regent in Vera Pajenk (Anja je Sunaričevo že premagala, Vera pa je proti njej imela "mečpoint", to vse pove o kvaliteti obeh igralk), ki se bosta pomerili z drugima nosilkama Darjo Korelc in Tino Misajlovski. Videti je, da se bosta v zgornji polovici žreba prvi nosilki Andreja Bizjak in Damjana Damiš sprehodili do finala, saj sta v prvem kolu prosti, v drugem pa igrata proti na videz nenevarnim nasprotnicam. Zorislava Ašič Kovač in Brigita Zebič v konkurenci posameznic resda nista prav pri vrhu, a ko združita moči, sta lahko še kako nevarni, enako pa velja za Vlasto Jakopitsch Soršak in Andrejo Preložnik, ki sta v dvojicah boljši kot med posameznicami. V moški konkurenci lahko presenetita nepostavljena Žiga Ham in Sandi Petkovšek, ki se bosta za začetek pomerila z drugima nosilcema Matejem Jarcem in Boštjanom Jermanom, morda pa preseneti tudi kdo od "super veteranov", v žrebu jih je kar nekaj: Sašo Svoljšak in Sašo Štiftar sta zelo uigran par, enako pa velja za Matjaža Freceta in Damirja Konjarja. Kandidatov, da "s prestola sklati" najboljšo dvojico leta 2016 Klemna Kadivnika in Aleša Mačka, ki sta tudi aktualna dvoranska državna prvaka, je torej kar nekaj, še najbolj pa zmago v finalu "sanja" Marko Lopatič (doslej je na tekmovanjih slotoura v konkurenci dvojic zaigral že šestkrat, a vselej izgubil), ki bo s svojim soigralcem Josipom Kovačevičem prav gotovo najnevarnejši konkurent vodilni dvojici na lestvici Tenis Slovenije.

Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

Na Winter cupu deklice uspešne, za dečke premočna Velika Britanija

bm, 29.01.2016

Na kvalifikacijah Winter cupa do 12 let sta danes nastopili ekipi dečkov in deklic.

Deklice so bile v Mersinu uspešne in so v prvem srečanju premagale Gruzijo z 2-1. Leontina STOJANOVIĆ je bila s 4-6 6-1 6-0 boljša od Sofiko ZEIKIDZE, Ana LANIŠEK je z 1-6 0-6 izgubila Anastasio KOBIDZE, odločilno točko za Slovenijo sta v igri dvojic priigrali Petja DRAME in Leontina STOJANOVIĆ. Kobidzejevo in Zeikidzejevo sta premagali s 6-3 7-5.

Za uvrstitev na zaključni turnir se bodo naše deklice zdaj borile z ekipo Turčije, ki je bila v prvem krogu prosta.

Manj uspešni so bili dečki, katerim je žreb dodelil močno ekipo Velike Britanije. Britanci so zmagali s 3-0. Louis DAVEY je s 6-3 6-2 premagal Luna OBRULA, Samuel REEVE je bil s 6-2 6-1 boljši od Tristana FLANDRA, dvojica Davey in Reeve pa je s 6-0 6-2 premagala še našo dvojico OBRUL in ARTNAK.

Za razvrstitev od 5.-8. mesta bodo dečki v soboto igrali z ekipo Poljske.

Žreb in rezultate najdete TUKAJ.

Začenjajo se zimska evropska ekipna prvenstva (Winter cups), prvi v boj za uvrstitev v zaključni turnir dvanajstletniki

bm, 29.01.2016

Začenjajo se letošnja ekipna tekmovanja (Winter cups 2016). Prvi gredo v boj za uvrstitev na zaključni turnir dvanajstletniki. Dečki in deklice so bodo merili v štirih kvalifikacijskih skupinah. V Češki, Estoniji, Turčiji in Rusiji bodo tekmovali dečki, deklice bo poleg Češke, Rusije in Turčiuje gostila Avstrija. Iz vsake skupine bosta na zaključni turnir odpotovali dve ekipi.

Ekipa Slovenije bo pri dečkih nastopila v Hradeku nad Nisou na Češkem. Poleg Slovenije so v skupini še ekipe Češke, Velike Britanije, Madžarske, Kosova, Poljske, Portugalske in Slovaške. Slovenske barve bodo branili Lun OBRUL, Tristan FLANDER in Bor ARTNAK. Ekipo vodi Marko POR. Prvo tekmo bodo naši dečki že jutri igrali z Veliko Britanijo. Za napredovanje potrebujejo zmago. Žreb in rezultate srečanj boste našli TUKAJ

Deklice bodo nastopile v turškem Mersinu. Poleg Slovenije se bodo tu za napredovanje borile ekipe Ukrajine, Moldavije, Bolgarije, Gruzije in Turčije. Za Slovenijo bodo nastopile Leontina STOJANOVIĆ, Petja DRAME in Ana LANIŠEK. Ekipo vodi Daniel ŠANTL. Slovenke bodo prvo tekmo igrale proti ekipi Gruzije v petek ob 11. uri. Tudi pri njih za napredovanje šteje samo zmaga. Žreb in rezultate srečanj lahko spremljate TUKAJ

Tako pri dečkih kot pri deklicah se igrata dve srečanji posamezno in ena tekma dvojic. Ekipa, ki izgubi gre v razigravanje za uvrstitev od 5-8 mesta, zmagovalec ostaja v borbi za uvrstitev na zaključni turnir. TUKAJ.

Andreja Klepač v Avstraliji ustavljena v polfinalu

bm, 28.01.2016

Andreja KLEPAČ je nastope na OP Avstralije končala v polfinalu konkurence mešanih dvojic. S partnerjem iz Filipinov Treatom HUEYEM sta s 4-6 4-6 izgubila s Coco VANDEWEGHE in Horio TECAUM.

TUKAJ.

Tadeja Majerič predala tekmo drugega kroga v Bertiogi

bm, 28.01.2016

Na ženskem ITF turnirju v brazilski Bertiogi (25.000 $) je Tadeja MAJERIČ tekmo drugega kroga predala. Igrala je s švicarsko kvalifikantko, 18-letno Jil TEICHMANN, trenutno 423. igralko lestvice WTA, leta 2014 pa 3. mladinko sveta in izgubila po predaji z 2-6 0-1.

V Bertiogi bo v petek v četrtfinalu nastopila Nastja KOLAR. Njena nasprotnica bo prav tako kvalifikantka, a ta prihaja iz Argentine, 22-letna Catalila PELLA, 503. igralka sveta. TUKAJ.

Mira Grm je najvišje uvrščena slovenska veteranka na lestvici ITF

mp, 27.01.2016

Na svetovni veteranski lestvici je uvrščenih samo nekaj Slovenk, med njimi pa je najbolj uspešna Mira Grm iz Kranja. Grmova je v tem trenutku na 61. mestu ITF lestvice v kategoriji 65+, svojo najboljšo uvrstitev na tej lestvici pa je beležila leta 2011, ko je bila celo na 26. mestu. Mednarodna teniška zveza (ITF) je vse starostne kategorije razdelila na tri skupine in sicer na Young Seniors (mlajši veterani, kategorije 35+, 40+ in 45+), Seniors (veterani, kategorije 50+, 55+ in 60+) ter Super Seniors (super veterani, kategorije 65+ in naprej). Mira Grm je najboljša Slovenka med super veterankami, Damjana Damiš je najboljša Slovenka med veterankami (150. mesto v kategoriji 50+), med mlajšimi veterankami pa je najboljša Slovenka Alenka King (Maribor), ki je na 43. mestu. Na žalost bo Kingova kar nekaj časa odsotna s teniških igrišč, pred dnevi je bila operirana, tako da se bo mogla udeležiti svetovnega prvenstva za mlajše veterane, ki bo maja meseca v Umagu, pa čeprav se je nanj že vestno pripravljala. Alenki želimo čim hitrejše okrevanje in povratek na teniška igrišča.

Oglejte si tudi video posenetek iz državnega prvenstva rekreativcev. Najdete ga TUKAJ.

Sven Lah tudi v Ekvadorju hitro končal, ponesrečen nastop Žive Falkner in Pie Lovrič v Tarbesu

bm, 27.01.2016

Naš vodilni mladinec na svetovni teniški lestvici Sven LAH je ta teden nastopil še na tretjem iz serije južnoameriških turnirjev 1. ranga. Tokrat je zaigral na turnirju v Ekvadorju, kjer je bil 3. nosilec. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa je igral s 16-letnim Čilencem Miguelom Fernandom PEREIRO, 385. igralcem mladinske svetovne teniške lestvice, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije in izgubil z rezultatom 2-6 6-1 3-6.

Naši vodilni igralki na domači lestvici deklic do 14 let in finalistki zimskega državnega prvenstva v tej kategoriji Živa FALKNER in Pia LOVRIČ sta nastopili na zelo močnem mladinskem turnirju TE 1. kategorije v francoskem Tarbesu. Nastop se jima ni najbolje posrečil, saj sta obe izgubili uvodno srečanje. Pia LOVRIČ je z 2-6 2-6 izgubila z Britano Holly FISCHER, od Žive FALKNER je bila s 6-2 6-3 boljša Čehinja Kristyna LAVICKOVA.

V konkurenci dvojic se je Živa FALKNER, ki nastopa z Rusinjo Dario FRAYMAN uvrstila v drugi krog. Pia LOVRIČ med dvojicami ni nastopila. TUKAJ.

Nastja Kolar četrtfinalistka ITF turnirja v Bertiogi, poraza Dalile Jakupović in Tine Cvetkovič

bm, 27.01.2016

Na ITF turnirju v brazilski Bertiogi (25.000 $) se je Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-0 6-3 premagala 5. nosilko, 21-letno Paragvajko Montserrat GONZALEZ.

V drugem krogu bo nastopila še Tadeja MAJERIČ, ki je v uvodnem nastopu s 2-6 6-2 6-1 premagala Mehičanko Ano Sofio SANCHEZ, zdaj pa jo čaka kvalifikantka Jil TEICHMANN, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala našo Natalijo ŠIPEK.

Na ITF turnirju v Andrezieux-Boutheonu v Franciji (50.000 $) je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-2 6-2 jo je premagala 233. igralka lestvice WTA, 21-letna Rusinja Polina LEYKINA.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu je izpadla zadnja slovenska pšredstavnica v posamični konkurenci. V drugem krogu je Tino CVETKOVIČ s 4-6 6-4 6-1 izločila 14-letna Gruzijka Mariam DALAKISHVILI, ki je nastopila s posebnim povabilom. TUKAJ.

V prvem krogu Mauija poraz tudi za Blaža Rolo

bm, 27.01.2016

Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA ta teden nastopata na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Mauiju.

Prvi je na igrišče stopil Grega ŽEMLJA. Igral je z 18-letnim Američanom Francesom TIAFOEOM, 179. igralcem sveta, leta 2014 pa 2. mladincem sveta. Američan je bil boljši z rezultatom 4-6 6-2 6-4 in je Gregu še četrtič zapored na zadnjih štirih turnirjih preprečil napredovanje v drugi krog. Tekma je trajala 2 uri, Gregu pa ni pomagalo niti 13 asov, saj je bil odstotek njegovega drugega servisa samo 41 %. TIAFOE si je priigral kar 15 priložnosti za break, izkoristil je 3, Grega je imel na drugi strani samo dve break priložnosti, izkoristil pa je eno.

Blaž ROLA je bil 7. nosilec in bi se moral pomeriti s 25-letnim Argentincem Marcom TRUNGELLITIJEM, 210. igralcem lestvice ATP, a je ta nastop odpovedal, Blaž pa je za nasprotnika dobil kvalifikanta, 19-letnega Američana Ernesta ESCOBEDA, 399. igralca lestvice ATP. Sprememba bi mu na papirju morala prinesti lažjega nasprotnika, v praksi pa očitno ni bilo tako, saj je mladi Američan zmagal z rezultatom 7-5 7-6(2). Tekma je bilo zelo izenačena, na koncu pa je bil Escobedo boljši za dve točki (77-75).

Naša igralca sta nastopila tudi v konkurenci dvojic, a sta tudi tui nastope že končala. S 4-6 6-7(3) sta ju premagala Američana James CERRETANI in Max SCHNUR. TUKAJ.

Andreja Klepač polfinalistka v Avstraliji, konec za Katarino Srebotnik, odslej partnerki v konkurenci ženskih dvojic

bm, 27.01.2016

Andreja KLEPAČ se je uvrstila v polfinale konkurence mešanih dvojic na OP Avstralije, Katarina SREBOTNIK pa je nastope končala v četrtfinalu.

Katarina in Britanec Jamie MURRAY izgubila z Eleno VESNINO in Brunom SOARESOM, ki sta bila boljša s 6-2 6-3, Andreja in Filipinec Treat HUEY sta bila s 6-2 7-5 boljša od Yung Yan CHANE in Rohana BOPANNE.

Sta pa obe naši igralki sporočili, da bosta po OP Avstralije združili moči v konkurenci ženskih dvojic in odslej nastopali skupaj na WTA touru. Predvsem Katarina ni bila zadovoljna s sodelovanjem z Madžarko Timeo BABOS, katera kljub obljubi ni posvečala dovolj pozornosti igri dvojic, ampak je v ospredje še vedno postavljala kariero med posameznicami. Ob objavi novice je Katarina povedala: "Lanskoletno sodelovanje s Francozinjo Caroline Garcijo sem prekinila zaradi pomanjkanja skupnih treningov, saj se je povsem posvečala igranju v konkurenci posameznic. Za leto 2016 sem se zato dogovorila z Madžarsko Timeo Babos, ki mi je zagotovila, da se bo kljub igranju med posameznicami posvečala tudi treningu dvojic, saj so ji dvojice pravtako na prioritetni listi. Na žalost se te obljube niso izpolnile in pojavila se je enaka težava kot pri Caroline, saj sva v vsem tem času opravili zgolj en skupni trening.Spoznala sem, da se moram povezati z igralko dvojic, kar mi bo omogočalo kvalitetnejši trening in pripravo na turnirje, in upajmo posledično tudi na boljse rezultate kot v letu 2015. Odločila sem se za Andrejo, saj sem prepricana, da se bova odlično dopolnjevali v igri, ter ustvarili zmagovalno kemijo, ki sem jo v pretekli sezoni pogrešala."

Tudi Andreja se veseli sodelovanja s Katarino. "Zelo sem vesela, da se je Katarina odločila igrati z menoj, saj vsi vemo, kaj je do sedaj dosegla v tenisu in kako izkušena igralka je. Verjamem, da bom ob njej še napredovala in prepričana sem, da se bova na igrišču dobro ujeli. Prednost vidim predvsem v tem, da se bom lahko končno, kot igralka dvojic, dobro pripravila na posamezni turnir, saj mi tega prej igralke, ki nastopajo posamezno, niso omogočale."

Srebotnikova in Klepačeva, trenutno 16. in 23. igralka na lestvici dvojic, bosta prvič zaigrali skupaj na turnirju WTA v Dubaju, ki se prične 15. februarja. V nadaljevanju pa ju čaka nastop na turnirjih v Dohi, Indian Wellsu in Miamiju. TUKAJ.

Nastja Kolar v Braziliji začela z zmago, Natalija Šipek s porazom, mladinci slabo v Širokem Brijegu

bm, 25.01.2016

Začeli so se turnirji tega tedna. Ponekod še igrajo kvalifikacije, drugje so že začeli z obračuni v glavnih turnirjih.

Teden je z zmago v glavnem delu ITF turnirja v brazilski Bertiogi (25.000 $) začela Nastja KOLAR. Z 1-6 6-0 6-2 je premagala Španko Christino SANCHEZ-QUINTANAR.

Na istem turnirju je v kvalifikacijah nastopila Natalija ŠIPEK in izgubila odločilno srečanje za napredovanje v glavni turnir. S 6-3 6-2 jo je premagala 1. nosilka kvalifikacij, Švicarka Jil TEICHMANN.

V glavnem turnirju bo nastopila tudi Tadeja MAJERIČ.

Za nastop v glavnem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ se je v francoskem Andrezieux-Boutheonu borila Dalila JAKUPOVIĆ in bila uspešna. V finalu kvalifikacij je s 7-5 6-0 premagala Nemko Caroline DANIELS.

NI pa se najbolje za naše predstavnike začel mladinski ITF turnir 5. ranga v Širokem Brijegu, drugi po vrsti. V kvalifikacijah so izpadli Maruša PLANK, Sheila GLAVAŠ in Anže ARH, v prvem krogu glavnega turnirja pa tudi Nejc SITAR. V konkurenci je tako ostala samo Tina CVETKOVIČ. Ta je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 6-2 premagala Klaro MRCELA.

TUKAJ.

OP ZALA 16 osvojila Eva Kalan in Gašper Bezjak

bm, 25.01.2016

V Ljubljani se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let.

Pri dekletih je turnir osvojila 2. nosilka Eva KALAN (Tk Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagala prvopostavljeno, 3. igralko lestvice TS do 16 let, Emo HORVAT (Tc-Lj).

Pri fantih je zmagovalec 7. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb). V finalu je s 5-7 6-3 6-1 premagal 4. nosilca Miho VELIČKEGA (ŽtkMb). TUKAJ.

James Baker odslej za Slovenijo

mp, 24.01.2016

James Baker je slovenskim ljubiteljem tenisa prav gotovo popolnoma neznano ime, zato se vsi sprašujejo, kdo je ta igralec, ki ga na mednarodni lestvici za veterane v kategoriji 75+ kot najboljšega Slovenca najdemo na 157. mestu. James Baker je bil sicer rojen v ZDA, ima pa slovenske korenine, njegova mama je bila doma v Beli krajini. Pred časom je spremenil državljanstvo, odslej igra za Slovenijo. Gre za odličnega igralca, ki se enako dobro znajde tako na hitrih travnatih kot tudi na bolj počasnih peščenih igriščih. Leta 2011 je na državnem prvenstvu ZDA nanizal pet zmag po vrsti in klonil šele v finalu, istega leta pa je v finalu izgubil tudi na mednarodnem prvenstvu na Floridi. V zadnjih letih se je otepal poškodb in ni igral prav veliko, letos pa je po naših informacijah znova v odlični formi, zmagal je na nekaj lokalnih tekmovanjih v ZDA. James namerava kar nekaj turnirjev odigrati tudi v Evropi in zastopati Slovenijo na svetovnem prvenstvu za veterane, ki bo letos v Turčiji.

Tekst:M. Pogačar TUKAJ.

V Kranju so se na skupinskem treningu zbrali reprezentantje za Winter cups 2016

bm, 24.01.2016

V soboto so se v Kranju zbrali reprezentantje in reprezentantke, ki bodo na letošnjih zimskih ekipnih evropskih prvenstvih (Winter cups) zastopali Slovenijo.

Zadnji januarski konec tedna bodo v kvalifikacijah nastopili dvanjstletniki, prvi konec tedna v februarju pa se bodo za nastop na zaključnih turnirjih borili dečki in deklice do 14 ter fantje in dekleta do 16 let.

V ekipi dečkov do 12 let bodo nastopili Lun OBRUL (Celje), Tristan FLANDER (Maja) in Bor ARTNAK (AsLitija), ekipo deklic do 12 let sestavljajo Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), Ana LANIŠEK (Radomlje) in Petja DRAME (ŽtkMb). Državna prvakinja do 12 let Nala Ela MILIĆ zaradi starostnih omejitev TE nima pravice nastopa.

V ekipi deklic do 14 let bodo nastopile Živa FALKNER (Otočec), Pia LOVRIČ (Domžale) in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ekipo dečkov do 14 let sestavljajo Nik JURJEVČIČ (Ltc), Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) in Blaž VIDOVIČ (Ptuj).

Fantje do 16 let bodo nastopili v postavi Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ (ŽtkMb) ter Miha PERUŠ (Sl.Gradec) Dekleta do 16 let pa bodo zaigrala v postavi Tina CVETKOVIČ( Radovljica), Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Kristina NOVAK (Tr-Kr).

Zbrane člane mladinskih selekcij sta pozdravila predsednik TZS g. Marko UMBERGER in direktor TZS g.Gregor KRUŠIČ. G.Umberger je povdaril pomembnost in čast zastopanja slovenske reprezentance na kar so lahko vsi izbrani še posebej ponosni.

Foto: Sportida/Vid Ponikvar

Rezultate in ostale novice iz prvenstev boste našli TUKAJ.

Marjan Furlan med Top 50 na svetovni veteranski lestvici

mp, 24.01.2016

Na mednarodni ITF lestvici za veterane je kar nekaj Slovencev, med njimi pa je v tem tednu najbolje uvrščen Celjan Marjan Furlan, ki v kategoriji 65+ zaseda 48. mesto in je s tem edini Slovenec, ki je uvrščen med najboljših 50 na svetu. Furlan je v lanskem letu dosegel nekaj odmevnih rezultatov, najbolj pa izstopata uvrstitvi v finale turnirjev v Umagu in Poertschachu (Poreče ob Vrbskem jezeru), oba turnirja pa sta bila najvišjega, to je 1. ranga.

Drugi najviše uvrščeni Slovenec v kategoriji 65+ je Štefan Seme iz Ljubljane, ki je na 107. mestu, tudi on pa je že bil v top 50, in sicer leta 2013, ko je bil celo na 43. mestu. Marjan Furlan spada že kar v legende slovenskega tenisa, saj je v tem športu od mladih nog (prve teniške korake je naredil v rojstnem Kranju), medtem ko Štefan Seme bolj spada med legende hokeja na ledu, med drugim je leta 1972 za jugoslovansko reprezentanco zaigral na olimpijskih igrah v Sapporu, kot trener iste reprezentance pa je bil tudi na olimpijskih igrah leta 1984 v Sarajevu. Ker je torej "priučen tenisač", so njegovi teniški rezultati še toliko bolj vredni vsega spoštovanja...

Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

Na OP ZALA 16 v Ljubljani pri fantih znana finalista, pri deklicah polfinalistke

bm, 24.01.2016

Na OP 16 ZALA v Ljubljani so fantje že končali četrtfinalne in polfinalne obračune. V polfinale so se uvrstili nepostavljeni Allen PUHNER PUPAHER, ki je s 6-4 6-0 izločil 1. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA, Gašper BEZJAK je bil s 6-3 6-4 boljši od Aljaža FUGINE, Miha VELIČKI je s 6-2 6-3 premagal Matica DIMICA, nepostavljeni Tin KRSTULOVIĆ pa je s 7-5 4-6 6-4 izločil 2. nosilca Tima TEKAVCA.

V polfinalu je nato Gašper BEZJAK (Br-Mb) s 6-7(4) 6-2 6-2 premagal klubskega kolego Allena PUHNERJA PUPAHERJA, Miha VELIČKI (ŽtkMb) je bil s 6-3 6-2 boljši od Tina KRSTULOVIĆA (ŠtkVe).

Pri dekletih smo dobili polfinalistke. Eva KALAN (TK Maja) je s 6-0 6-1 premagala Aljo BELINGER (Šplus), Katja HRKAČ(TkMed) je bila s 6-1 6-3 boljša od Marije VIČIČ (MaxLj), Tina TAVČAR (Radovljica) je s 4-6 6-4 6-2 premagala Katjo ŠKETA (Tc-Lj), Ema HORVAT(Tc-Lj) pa je bila s 6-7(5) 6-0 6-4 boljša od Petre GOBEC (Šentjur).

TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v konkurenci mešanih dvojic uspešni, Kaja Juvan zapušča Melbourne po uvodnem nastopu

bm, 24.01.2016

V članski konkurenci na OP Avstralije ostajata v konkurenci mešanih dvojic v igri Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

V uvodnem nastopu je Katarina s soigralcem Jamiem MURRAYEM s katerim sta 4. nosilca, s 7-6(6) 6-0 premagala avstralsko dvojico Anastasia RODIONOVA in Chris GUCCIONE.

Uspešna sta bila tudi Klepačeva in Filipinec Treat HUEY. V prvem krogu sta s 6-4 4-6 10-3 premagala Ukrajinko Eleno SVITOLINO in Novozelandca Artema SITAKA.

Naša edina predstavnica na mladinskem turnirju Kaja JUVAN Melbourn zapušča že po uvodnem nastopu. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila 12. nosilka, 17-letna Japonka Chihiru MURAMATSU, 27. mladinka sveta. Japonka je zmagala z rezultatom 6-3 6-2.

Za las je napredovanje Juvanovi ušlo tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastopila s srbsko vrstnico Olgo DANILOVIĆ. S 7-6(3) 6-2 [11-9[ sta ju izločili Romunki Georgia CRACIUN in Oana GAVRILA. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 dekleta končala prvi krog, pri fantih znani četrtfinalisti

bm, 23.01.2016

Na OP Zala 16, ki poteka v Ljubljani so dekleta končala trekme prvega kroga, fantje pa so že odigrali tudi srečanja drugega kroga.

Pri dekletih je presenetila Lina BOŽIČNIK, ki je s 7-5 6-0 izločila 6. nosilko Kim ŽIŽEK, ostale nosilke pa so brez težav napredovale v drugi krog.

Pri fantih v četrtfinalu ne bo najmanj treh nosilcev. Allen PUHNER PUPAHER je v drugem krogu s 6-2 4-6 7-5 izločil 8. nosilca Tilna POTOČNIKA, Matic DIMIC je že v prvem krogu s 7-6(2) 6-2 izločil 6. nosilca Gašperja TOPČIČA, v drugem pa s 7-5 7-5 Marka ANDREJIČA GOLJARJA, Tin KRSTULOVIČ pa je bil v drugem krogu s 6-3 6-1 boljši od 5. postavljenega Boruta ŠRAJA. V četrtfinale so se uvrstili še Tom AŠIČ KOVAČ, Aljaž FUGINA, Gašper BEZJAK in Tim TEKAVEC. Za zadnje mesto v četrtfinalu igrata Enej BERGHAUS in Miha VELIČKI. TUKAJ.

Na OP Avstralije v konkurenci ostajata samo Katarina Srebotnik in Andreja Klepač med mešanimi dvojicami ter Kaja Juvan med mladinkami

bm, 23.01.2016

Slovenske vrste se na OP Avstralije v tenisu hitro krčijo. Po uvodnih krogih v konkurenci tako ostajata samo Katarina SREBOTNIKin Andreja KLEPAČ, obe v konkurenci mešanih dvojic. Med ženskimi dvojicami se je namreč kot zadnja slovenka poslovila še Katarina SREBOTNIK.

V prvem krogu turnirja ženskih dvojic je Katarina s soigralko iz Madžarske Timeo BABOS s 6-3 7-5 premagala Rusinjo Vero DUSHEVINO in Čehinjo Katerino SINIAKOVO, a sta 4. nosilki že v drugem krogu presentljivo končali z nastopi. S 6-3 4-6 7-5 sta ju premagali Tajka Su WEI-HSIEH in Gruzijka Oksana KALASHNIKOVA

Po prvem krogu sta se poslovili Polona HERCOG, ki je soigralko iz ZDA Christino McHALLE s 3-6 3-6 izgubila s Špankama Anabel MEDINA GARRIGUES in Arantxo PARRA SANTONJA ter Andreja KLEPAČ. Ta je igrala s Španko Laro ARRUABARRENA, premoč pa sta morali priznati domačinkama Anastasii in Arini RODIONOVI, ki sta bili boljši z rezultatom 6-0 6-4.

V konkurenci mešanih dvojic bo Katarina nastopila z Britancem Jamiem MURRAYEM s katerim sta 4. nosilca, Andreja bo moči združila s Filipincem Treatom HUEYEM. Nastopili bosta v soboto.

V nedeljo bo nastopila Kaja JUVAN v konkurenci mladink. Njena nasprotnica bo 12. nosilka, Japonka Chihiru MURAMATSU, srečanje pa bo na sporedu v nedeljo.

Rezultata srečanj Katarine in Andreje lahko spremljate TUKAJ.

Konec tedna OP ZALA 16 in RR turnirji do 12 let

bm, 22.01.2016

Ta konec tedna bodo igralci in igralke nastopali na OP ZALA 16 v Ljubljani. V Ljubljani, Domžalah in Mariboru pa bodo potekali tudi RR turnirji v starostni kategoriji do 12 let.

Na OP ZALA 16 so že končane kvalifikacije. Pri fantih je v kvalifikacijah nastopilo 32 igralcev, v glavni turnir so se uvrstili Aleks PERIČ, Alen TUŠEK, Klemen TAŠNER, David CEPAK, Peter GRZETIČ, Tilen KOVAČ, Miho BJELOVUČIĆ in Tim TOLAR.

V glavnem turnirju bo 1. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ, 2. igralec lestvice do 16 let.

Pri dekletih je zasedba skromnejša, v kvalifikacijah je nastopilo samo 10 igralk. V glavni turnir so se uvrstile Anali KOČEVAR, Noka JURIČ, Zoya ŠOLAJA, Tara GORINŠEK, Anja ČOTAR in Tara TUŠEK.

Prva nosilka turnirja deklet bo Ema HORVAT, 3. igralka lestvice do 16 let. TUKAJ.

Konec prihodnjega tedna za državne naslove tudi rekreativne dvojice

mp, 22.01.2016

Tekmovalni ritem za rekreativne igralce tenisa je v januarju na vrhuncu, saj bo konec meseca na sporedu še državno prvenstvo za dvojice. Lani so prvenstvo gostile Domžale, letos pa se bodo za naslov dvoranskega državnega prvaka igralci merili v teniškem centru Soča Dolgi most v Ljubljani.

Prvenstvo se bo začelo (in predvidoma tudi končalo, razen če ne bo prijavljenih zelo veliko dvojic) v soboto 30. januarja 2016, igralo pa se bo na šestih peščenih igriščih.

Rok za prijavo je četrtek 28. januarja 2016 do 20.00 ure, le malo zatem pa bo že narejen in objavljen žreb, po vsej verjetnosti pa tudi že sobotni razpored tekem.

Razpis in prijavnico najdete pod zavihkom rekreacija (v "Dokumentih").

Lani sta naslov pri moških osvojila Aleš Maček (Radomlje) in Klemen Kadivnik (Ljubljana), ki sta v finalu po hudem boju z 2/6, 7/5 in 11/9 premagala Marka Lopatiča (Mengeš) in Petra Kavčiča (Vrhnika). Lopatič je bil v lanski sezoni "osmoljenec številka ena", saj je v finalih slovenskega rekreativnega tenis toura v konkurenci dvojic zaigral že šestkrat, a vedno igrišče zapuščal sklonjene glave. Pri ženskah bosta naslov branili Lea Sunarič (Žalec) in Saša Pistotnik (Velenje), ki sta se lani sprehodili do zmage, saj sta v polfinalu z 9/3 premagali prvi na lestvici Mirjam Lovrenčec in Katjo Jekovec (obe Kranj), v finalu pa še bolj prepričljivo kar z 9/1 Andrejo Bizjak (Litija) in Damjano Damiš (Laško).

Na fotografiji Peter Kavčič in Samo Skvarča

Prijavnico najdete TUKAJ.

Javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje plač strokovnih delavcev v programih nacionalnih panožnih športnih šol za štiri letno obdobje 2016-2020

bm, 22.01.2016

Spoštovani predstavniki klubov članov Tenis Slovenije,

dne 15.1.2016 je Ministrstvo za izobraževanje, znanost šolstvo in šport, izdalo Javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje plač strokovnih delavcev v programih nacionalnih panožnih športnih šol za štiri letno obdobje 2016-2020, ki ga najdete TUKAJ.

Od dne objave razpisa pa do danes, je Strokovni svet izdelal Program panožnih športnih šol 2016 – 2024, ki ga najdete v prilogi in je pogoj za možnost prijave NPŠZ na omenjeni razpis ministrstva.

Vse zainteresirane NPŠŠ pozivamo, da do 25.1.2016 do 20 ure na naslov info@tenis-slovenija.si, pošljejo potrebno razpisno dokumentacijo, ki jo najdete TUKAJ.

Na podlagi slednje bo Strokovni svet izdelal prioritetno listo, Upravni odbor pa jo obravnaval na svoji seji.

NPŠZ mora popolno dokumentacijo oddati 1.2.2016 do 12 ure.

Lep pozdrav

Gregor Krušič, Direktor TUKAJ.

Nika Zupančič končala v polfinalu ITF turnirja v Širokem Brijegu in osvojila turnir dvojic

bm, 22.01.2016

Nika ZUPANČIČ je nastope v konkurenci posameznic na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu končala v polfinalu. S 6-3 6-1 jo je premagala Ukrajinka Yulia STARODUBTSEWA.

Še enkrat več pa je Nika stopila na zmagovalno stopničko v konkurenci dvojic. S soigralko, Belgijko Axano MAREEN sta bili 2. nosilki, v finalu pa sta s 7-6(4) 4-6 10-1 premagali 1. nosilki, Rusinjo Victorio MIKHAYLOVO in igralko iz BiH Nefiso BERBEROVIĆ. TUKAJ.

Nika Zupančič polfinalistka v BiH, Ela Nala Milić uspešna na turnirju Dutch Bowl

bm, 21.01.2016

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu se je Nika ZUPANČIČ uvrstila v polfinale. V drugem krogu je s 6-3 4-6 6-0 premagala Hrvatico Teo JEZIDŽIĆ, v četrtfinalu pa je bila s 6-2 6-4 boljša od Rusinje Kristina KISLYAK, katero je tako premagala še na drugem zaporednem turnirju.

V moški konkurenci je Nejc SITAR izgubil tekmo drugega kroga. S 7-5 6-2 ga je premagal Belgijec Frederic JACOBS.

V konkurenci dvojic se je Nika ZUPANČIČ z belgijsko soigralko Axani MAREEN uvrstila v polfinale.

Na mednarodnem mladinskem turnirju Dutch Bowl za dečke in deklice letnik 2005 in 2006 v Gedringenu na Nizozemskem sta med igralkami starimi 10 let nastopili Tinkara VRANIČAR in Ela Nala MILIĆ. Nastopilo je 16 igralk iz 12 držav. Letošnja dvoranska državna prvakinja do 12 let Milićeva se je s tremi zmagami uvrstila v finale, kjer je s 3-6 4-6 izgubila z Latvijko Valrio Maijo KARGINO. Tinkara VRANIČAR je v tolažilnem turnirju zasedla tretje mesto.

Na fotografiji: Nika Zupančič TUKAJ.

Sven Lah v Kolumbiji nastope med posamezniki končal v drugem krogu

bm, 21.01.2016

Sven LAH je nastope na drugem turnirju južnoameriške turneje začel z zmago, nadaljeval pa s porazom.

V prvem krogu je kot 2. nosilec s 5-7 6-3 6-1 premagal Brazilca Thiada SEIBOTHA WILDA. V drugem krogu je igral s Švedom Jonasom ERIKSSONOM ZIVERTSOM, ki je na turnir prišel z odlično popotnico, saj je zmagal zadnjih 11 srečanj, ob tem pa osvojil dva ITF turnirja 3. in 4. ranga. Žal je bil premočen tudi za Svena, kateremu tako ostanejo še nastopi v konkurenci dvojic, kjer se je z dvema zmagama s soigralcem iz Belgije Sisouom BERGSOM uvrstil v četrtfinale. TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v drugem krogu Guaruje, poraz Nastje Kolar in Pie Čuk

bm, 21.01.2016

Tadeja MAJERIČ je zmagovito serijo, ki jo je dosegla na zadnjih turnirjih končala na ITF turnirju v brazilski Guaruji (25.000 $). V prvem krogu je z 1-6 6-4 6-2 premagala Britanko Amado CARRERAS, v drugem krogu pa je izgubila z 18-letno Argentinko Nadio PODOROSKO (WTA 334).

V Braziliji je nastopila tudi Nastja KOLAR in že v uvodnem nastopu izgubila. S 6-4 6-1 jo je premagala Poljakinja Katarzyna KAWA.

Še drugi teden pa nastopa na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v turški Antalyi Pia ČUK. Tokrat se je tudi ona po dveh četrtfinalih, ki ju je dosegla v Tuniziji in na prvem turnirju v Turčiji, poslovila že po prvem krogu. S 7-6(4) 6-2 jo je premagala 21-letna Hrvatica Mariana DRAŽIČ. TUKAJ.

V Avstraliji konec slovenskih nastopov med posamezniki, danes ponoči v igri vse tri Slovenke v konkurenci dvojic

bm, 20.01.2016

V Melbournu, na OP Avstralije v tenisu, smo že po prvem krogu ostali brez predstavnikov v posamični konkurenci.

Naša edina predstavnica v glavnem turnirju Polona HERCOG je morala premoč priznati Srbkinji Jeleni JANKOVIĆ, ki je bila boljša s 6-3 6-3. Hercogovo so pokopale neprisiljene napake, saj jih je v srečanju naredila kar 46.

V nadaljevanju prvenstva bomo tako spremljali nastope naših deklet v konkurenci dvojic in mladinko Kajo JUVAN, ki bo nastopila na mladinskem turnirju.

V četrtek bodo v Avstraliji s svojimi soigralkami nastopile vse tri Slovenke, ki nastopajo v konkurenci dvojic, Katarina SREBOTNIK, Andreja KLEPAČ in Polona HERCOG. TUKAJ.

Nika Zupančič in Nejc Sitar uspešna v Širokem Brijegu, v torek nastopi Majeričeve, Kolarjeve in Čukove

bm, 18.01.2016

Na mladinskih ITF turnirjih naši igralci ta teden nastopajo v ZAE, Kolumbiji ter Bosni in Hercegovini.

Na turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu se Luki MIKLAVČIČU ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij ga je s 6-3 7-6(4) premagal 7. nosilec, Šved Stefan PETROVIC.

Uspešno sta nastope v glavnem turnirju začela Nika ZUPANČIČ in Nejc SITAR. Zupančičeva je v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala rusko kvalifikantko Anno TITOVO, Nejc SITAR je bil s 6-3 6-1 boljši od 8. nosilca, Gruzijca Nikoloza DAVLIANIDZEJA.

Na ITF turnirju v ZAE je v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Jernej ZAPLOTNIK. Pomeril se je s 1. nosilcem, Južnoafričanom Calvinom JORDAANOM in izgubil s 4-6 6-3 2-6.

V torek bo na drugem turnirju južnoameriške turneje, v kolumbijskem mestu Barranquilla na ITF turnirju 1. ranga nastopil Sven LAH. V vlogi 2. nosilca se bo pomeril z Brazilcem Tiagom SEYBOTH WILDOM.

V torek bodo na članskih ITF turnirjih nastopile Tadeja MAJERIČ in Nastja KOLAR na turnrju (25.000 $) v Braziliji in Pia ČUK na turnirju v Antalyi (10.000 $). TUKAJ.

Prvi Dolenjski teniški satelit so odigrali v Krškem

bm, 18.01.2016

Dolenjski teniški klubi (TK Kočevje, TK Brežice, TK Krka Otočec, TK Portovald in TK Krško) so pristopili k skupni organizaciji teniških turnirjev za otroke, ki nabirajo prve tekmovalne izkušnje in preko njih postopno prehajajo na nivo tekmovanj, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije. K projektu se je, kot posebni povabljenec, pridružil še TK Kozje.

Prvi turnir, iz zimske serije "Dolenjski teniški sateliti" (DTS), se je odvil 16.1.2016 v TK Krško. Sledijo pa še turnirji v Novem mestu (februarja), na Otočcu (marca) in aprila masters v Krškem.

Kako se je prvi satelit odvil in kdo so bili najboljši pa preberite TUKAJ.

Jarc in Kristanova državna prvaka med rekreativci

bm, 18.01.2016

V TC Dolgi most v Ljubljani se je končalo državno prvenstvo za rekreativce. Naslova državnih prvakov sta osvojila Domžalčan Matej JARC med moškimi in Karmen KRISTAN iz Vač pri Litiji med ženskami.

JARC je bil v finalu s 6-7 6-2 [10-8] boljši od Aleša MAČKA, Kristanova pa je v finalu z 9-1 premagala Andrejo BIZJAK.

Več o državnem prvenstvu lahko preberete TUKAJ.

Prva nosilca Maks Meh in Tina Kristina Godec najboljša na OP 18 v Ljubljani

, 18.01.2016

V Ljubljani se je končalo OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih sta bila finalista 1. nosilec Maks MEH (Štk Velenje), ki je v polfinalu v tesnem obračunu s 7-5 7-6(2) premagal Jana VEHOVCA (Proten) in nepostavljen Tim TEKAVEC (MaxLj), ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, do finala je nanizal 6 zmag, v polfinalu pa s 3-6 6-2 6-2 izločil prav tako nepostvaljenega Miho PERUŠA (Sl. Gradec) 51. igralca lestvice do 18 let.

V finalu je bil Maks MEH prepričljivo boljši in je slavil z rezultatom 6-3 6-1.

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Tina Kristina GODEC (AsLit), ki je s 6-2 3-6 6-2 premagala Ajdo BUKOVEC (Tr-Kr) in Urška VELEC (Br-Mb), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-2 premagala Anjo TRBEŽNIK (Šplus).

Tudi pri dekletih smo spremljali izenačen finalni obračun, dobila pa ga je Litijanka Tina Kristina GODEC z rezultatom 1-6 6-4 6-4. TUKAJ.

Kaja Juvan izgubila tekmo tretjega kroga, za slovenskimi mladinkami odlična sezona 2015

bm, 18.01.2016

Če smo konec lanskega leta pričakovali v Avstraliji dve mladinki, je tja odpotovala samo ena. Slovenske barve zastopa Kaja JUVAN, zaradi poškodbe pa je morala nastope odpovedati naša trenutno vodilna igralka na svetovni mladinski teniški lestvici Hana MRAZ.

Za ogrevanje pred OP Avstralije Juvanovi služi turnir 1. ranga v Traralgonu, oddaljen približno 200 km od Melbourna. V tekmi prvega kroga je s 4-6 6-1 6-4 premagala Južnoafričanko, 16.letno Zani BARNARD, 99. igralko lestvice ITF. Uspešna je bila tudi v drugo. Brez težav je s 6-4 6-3 premagala drugo nosilko, 8. mladinko sveta, 17-letno kanadsko levičarko Charllote ROBILLARD-MILLETTE, eno izmed dveh igralk prve deseterice, ki nastopata na turnirju. V tretjem krogu je igrala s 17-letno Ioanu MINCU iz Romunije, 34. mladinko sveta. Romunka je bila boljša s 6-1 6-3.

Ob tej prložnosti pa se velja ozreti v leto 2015, ki je bilo za slovenski mladinski tenis eno najuspešnejših v zadnjem obdobju.

Za mladimi slovenskimi igralci in igralkami je ena najboljših mladinskih sezon v zadnjih letih, tako po rezultatih, kot po uvrstitvah na svetovni mladinski teniški lestvici.

Sezono 2015 je med najboljšimi 100 mladinkami sveta končalo pet Slovenk. Najvišje, na 16. mestu Tamara ZIDANŠEK, na 51. mestu Hana MRAZ, na 79. mestu Kaja JUVAN, na 83. mestu Manca PISLAK in na 93. mestu Nina POTOČNIK. Med najboljšimi 500 mladinkami najdemo še Niko KOZAR (182), Veroniko ERJAVEC (186), Kristino NOVAK (410), Niko RADIŠIČ (450) in Sašo KLANEČEK (467). Med fanti je najbližje svetovnemu vrhu končal Sven LAH na 115. mestu.

Tamara ZIDANŠEK, Nina POTOČNIK in Manca PISLAK se zdaj selijo v člansko konkurenco, leto 2016 sta tako med najboljšimi sto igralkami začeli 17-letna Hana MRAZ, ki bo startala iz 43. mesta in komaj 15-letna Kaja JUVAN, ki sezono začenja na 63. mestu. Med najboljšimi 100 mladinci sveta ponovno najdemo Slovenca. 17-letni Ptujčan Sven LAH sezono začenja na 74. mestu. Za uvod v sezono 2016 je izbral južnoameriško turnejo treh ITF turnirjev 1. ranga, na katerih bo imel vlogo 1. oz. 2. nosilca.

Našim najboljšim mladim igralcem pomaga tudi Teniška zveza, ki bo vodilnima mladinkama in vodilnemu mladincu sofinancirala njihove programe s po 4000 €. Kriterij za dodelitev neposrednih finančnih sredstev je uvrstitev med 100 na lestvici ITF ali medalja z evropskega prvenstva posamezno.

Bodo pa pomoči deležni tudi drugi prespektivni mladi igralci in igralke. V programu mladinskih reprezentanc so poleg reprezentančnih nastopov predvidena tudi mednarodna tekmovanja serije TE in ITF.

Več o sofinanciranju mladinski programov preberite TUKAJ.

Člani in mladinci začeli z nastopi na turnirjih prihajajočega tedna

bm, 17.01.2016

Tadeja MAJERIČ, Nastja KOLAR in Natalija ŠIPEK so prijavljene na ITF turnirju (25.000 $) v brazilski Guaruji.

Medtem, ko imata Tadeja in Nastja zagotovljen nastop v glavnem turnirju je morala Natalija ŠIPEK v kvalifikacije, kjer je prvo srečanje dobila, finalno pa s 3-6 6-4 4-6 izgubila z Japonko Akari INOUE.

Na moškem ITF Futuresu v Antalyi je nastopil Marko STOŠIĆ, a uvodno srečanje z Belorusom Yahorjem YATSYKOM izgubil s 4-6 2-6.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu v kvalifikacijah nastopata Rok KOMAC in Luka MIKLAVČIČ. Rok je igubil uvodno srečanje, Luka je bil dvakrat uspešen in se bo za nastop v glavnem turnirju boril s Švedom Stefanom PETROVICEM.

V glavnem turnirju sta prijavljena Nejc SITAR in Anže ARH.

Pri dekletih sta v kvalifikacijah nastopili Maruša PLANK in Stefany GRLJ, a obe izgubili že v uvodnem nastopu. V glavnem turnirju je prijavljena Nika ZUPANČIČ.

V Združenih Arabskih Emiratih sta še drugi teden Matic in Jernej ZAPLOTNIK. Matic je še drugič nastopil v kvalifikacijah in po zmagi v prvem, v drugem krogu izgubil s 1. nosilcem Kazahstancem OMARKHANOVIM. Tudi Jernej ZAPLOTNIK bo igral s 1. nosilcem, a on v glavnem turnirju. Njegov nasprotnik bo Južnoafričan Calvin JORDAAN.

Na ITF turnirju 1. ranga v kolumbijski Barranquilli je prijavljen Sven LAH. Glede na trenutno prijavljene igralce bo na turnirju 2. nosilec. TUKAJ.

V Litiji in Domžalah končani turnirji 8-11 let, v Ljubljani OP 18

bm, 17.01.2016

Najmlajši so ta konec tedna nastopali na turnirjih v mini, midi in tenisu do 10 in 11 let v Litiji in Domžalah.

V Litiji so nastopali dečki in deklice v tenisu do 10 in 11 let. Na turnirju do 10 let sta zmagovalca Mark Iztok LUNDER (Tabre) in Ana Tara PRAČEK (Koper).

Turnir do 11 let sta osvojila Jani RETELJ (Otočec) in Maša VIRIANT (Radomlje).

V Radomljah oz. domžalski teniški dvorani so dečki in deklice tekmovali v MINI in MIDI tenisu. Turnir v mini tenisu je pri dečkih osvojil Andraž ROZMAN (TkMed), pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje). Turnir v midi tenisu sta osvojila Eva CIKAJLO (Domžale) in Andraž ROZMAN (TkMed).

V Ljubljani poteka OP v starostni kategoriji do 18 let. Fantje in punce so odigrali četrtfinalna srečanja. Pri fantih so se že v prvem krogu poslovili štirje postavljeni igralci. Borut ŠRAJ je izločil Eneja BERGHAUSA, Matic DIMIC (na fotografiji) je bil boljši od Davida Lucasa AMBROŽIČA, Allen PUHNER PUPAHER je premagal Aljaža ŠENICO, Miha PERUŠ pa je premagal Blaža BEZJAKA. V drugem krogu je izpadel še Ruben PIKNJAČ GOSPODJINAČKI, izločil ga je Gašper OBLAK, v četrtfinalu pa se je poslovil še drugi nosilec Andrej ŠUŠTERŠIČ. Tako kot za Blaža BEZJAKA je bil tudi zanj usoden nepostavljeni Miha PERUŠ. Poleg njega so v polfinale napredovali Maks MEH, Tim TEKAVEC in Jan VEHOVEC.

Pri dekletih nastopa 29 igralk. V prvem krogu se je od nosilk poslovila Katja HRKAČ, katero je izločila Sheila GLAVAŠ, a tudi ona v nadaljevanju izpadla, saj jo je premagala Zoja ŠTRUKELJ. V drugem krogu je končala tudi Maša PERICA, ki je pri izidu 3-6 6-3 srečanje predala Hani VUČKO. V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstile samo postavljene igralke in sicer Tina Kristina GODEC, Ajda BUKOVEC, Urška VELEC in Anja TRBEŽNIK. . TUKAJ.

Polona Hercog v prvem krogu Australian Open z Jeleno Janković, znan tudi žreb dvojic

bm, 16.01.2016

Na odprtem prvenstvu Avstralije, prvem turnirju za grand slam v sezoni 2016 je bil opravljen žreb glavnega turnirja. V konkurenci posameznic in posameznikov bomo imeli letos samo eno igralko, Polono HERCOG. Žreb ji je za uvod namenil 19. nosilko, trenutno 21. igralko sveta, izkušeno 31-letno Srbkinjo Jeleno JANKOVIĆ.

Za Hercogovo bo to 7. nastop v Avstraliji, v letih 2010 in 2015 se je uvrstila v drugi krog, v ostalih nastopih je končala že po uvodnem nastopu.

Za Jeleno JANKOVIĆ bo to 14. nastop v Melbournu, leta 2008 je bila polfinalistka, v prvem krogu pa je izpadla samo enkrat in to 2015.

Nobena izmed nasprotnic z začetkom letošnje sezone ne more biti prav zadovoljna. Polona HERCOG je v Aucklandu izgubila v prvem krogu, prav tako v Sydneyu, a je tu vseeno dosegla dve zmagi v kvalifikacijah. Jelena JANKOVIĆ je v uvodu sezone v Brisbanu izgubila v prvem krogu, v Sydneyu se je poslovila v drugem. Čaka nas torej zanimiv obračun, ki bo na sporedu v torek.

Opravljen je bil tudi že žreb dvojic. Nastopile bodo tri Slovenke, vsaka s svojo partnerico. Vse tri so v spodnji polovici žreba.

Katarina SREBOTNIK in Madžarka Timea BABOS sta 4. nosilki in bosta v prvem krogu igrali z Rusinjo Vero DUSHEVINO in Čehinjo Katerino SINIAKOVO.

Andreja KLEPAČ in Španka Lara ARRUABARRENA sta 8. nosilki, v prvem krogu se bosta pomerili z Avstralkama Anastasio in Arino RODIONOVO.

Polona HERCOG bo igrala v paru z Američanko Christino McHALE, njuni nasprotnici v prvem krogu bosta 10. nosilki, Španki Anabel MEDINA GARRIGUES in Arantxa PARRA SANTONJA. TUKAJ.

Živa Falkner in Nik Jurjevčič dvoranska državna prvaka do 14 let

bm, 16.01.2016

Na Otočcu se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Pri deklicah je naslov državne prvakinje prepričljivo osvojila 2. nosilka, domačinka Živa FALKNER (Otočec). V finalu je s 6-3 6-0 premagala 1. nosilko in prvo igralko lestvice do 14 let Pio LOVRIČ (Domžale).

Obe finalistki sta skozi celotno prvenstvo prikazali odlične predstave in v sezono 2016 vstopata dobro pripravljeni tudi za nastope v reprezentanci in na ostalih mednarodnih prizoriščih.

Pri dečkih je bila konkurenca precej bolj izenačena, naslova državnega prvaka pa se zasluženo veseli Nik JURJEVČIČ (Ltc), sicer šele 8. igralec slovenske teniške lestvice. V finalu je v zelo izenačenem obračunu s 6-1 5-7 7-6(3) premagal leto dni mlajšega Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr).

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakinj osvojili Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. V finalu sta s 6-1 6-0 premagali Aljo BELINGER (Šplus) in Aleo BUBEK (N.Gorica). Tudi med dvojicami sta pokazali svojo trenutno superiornost v kategoriji do 14 let saj sta na turnrju oddali le 5 iger.

Pri dečkih sta naslov državnih prvakov osvojila Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in Samuel PATE (Pvald). V finalu sta s 6-1 6-4 premagala Gala EMERŠIČA POTOČNIKA (ŽtkMb) in Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr).

Čestitke prvakom!

Foto: D. Hočevar TUKAJ.

Tadeja Majerič osvojila ITF turnir v Aurangabadu

bm, 16.01.2016

Kot kaže pregovor, v tretje gre rado, drži. Tadeja MAJERIČ se je na ITF turnirju v indijskem Aurangabadu (25.000 $) v tretjem poskusu, po vrnitvi na teniška igrišča v decembru 2015, zavihtela najvišje. S finalno zmago 6-4 6-3 nad 1. nosilko, Ukrajinko Valeryo STRAKHOVO se veseli osvojitve svojega skupaj 8. ITF turnirja, 7. z nagradnim skladom 25.000 $ in prvega po letu 2013.

Trenutno 269. igralka sveta in tretja Slovenka na teniški lestvici WTA je tako v Indiji nadaljevala odlično serijo, ki jo je z dvema finaloma začela v Lagosu. To je njena 13. zmaga v zadnjih 15. srečanjih.

Iz Indije se sedaj seli v Brazilijo, kjer je prijavljena na naslednjem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ in ob uspešnem nadaljevanju sezone jo lahko kmalu ponovno pričakujemo med najboljšimi 200 igralkami sveta. TUKAJ.

Anja Gal in Nika Zupančič ostali brez finala na mladinskem ITF turnirju v Oberpullendorfu

bm, 16.01.2016

Anja GAL in Nika ZUPANČIČ sta se na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu uvrstili v polfinale, kjer sta z nastopi končali.

Anja GAL je v četrtfinalu, v zgornji polovici žreba, s 6-2 1-6 6-4 izločila Francozinjo Marie MATTEL, v polfinalu pa je morala premoč priznati 1. nosilki, Švicarki Yleni IN-ALBON, ki je v četrtfinalu izločila tudi Sašo KLANEČEK. Švicarka je bila boljša z izidom 6-2 6-1.

Nika ZUPANČIČ je v četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala Rusinjo Kristino KISLYAK, v polfinalu pa je s 4-6 1-6 klonila proti Britanki Nell MILLER. TUKAJ.

Pia Lovrič in Živa Falkner ter Nik Jurjevčič in Jon Lan Šuntar se bodo borili za naslova DP do 14 let

bm, 15.01.2016

Na Otočcu se je državno prvenstvo za dečke in deklice prevesilo v zaključno fazo.

Prvi finalistki sta 1. nosilka Pia LOVRIČ (Domžale) in 2. nosilka Živa FALKNER (Otočec). Obe sta bili do finala prepričljivi in sta trenutno v tej starostni kategoriji brez prave konkurence. To sta pokazala tudi polfinalna rezultata. Pia LOVRIČ je Aleo BUBEK (N.Gorica) premagala s 6-1 6-0, Živa FALKNER je bila od Taje LONČARIČ (Ptuj) boljša s 6-0 6-0. Sicer pa sta obe igralki na celotnem turnirju izgubili vsega 8 oz. 9 iger. Obeta se torej zelo zanimiv finale, ki si ga velja ogledati. Vsi finalni obračuni bodo na sporedu v soboto.

Pri dečkih je bila konkurenca precej bolj izenačena, najboljšim pa se hitro približujejo igralci iz ozadja. Temu v prid govori dejstvo, da sta že izpadla 1. in 2. nosilec, za finale pa se bosta borila 8. nosilec Nik JURJEVČIČ (Ltc), ki je v prvem polfinalu s 7-5 6-2 premagal klubskega kolego Filipa KALJEVIČA in leto mlajši, tretjepostavljeni Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), ki je v drugem polfinalu izločil 2. nosilca Samuela PATETA( Pvald). TUKAJ.

Tadeja Majerič finalistka ITF turnirja v Indiji, Nastja Kolar in Pia Čuk poraženi v četrtfinalu Antalye

bm, 15.01.2016

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v indijskem Aurangabadu se je 2. nosilka Tadeja MAJERIČ uvrstila v finale. Na turnirju, ki se igra na peščeni podlagi je 25-letna Mariborčanka, trenutno 269. igralka lestvice WTA, s 6-3 1-6 6-4 v uri in tričetrt premagala indijsko kvalifikantko, 16-letno Pranjalo YADLAPALLI, sicer odlično mladinko, ki se trenutno uvršča na 20. mesto svetovne mladinske teniške lestvice. Za prvo turnirsko zmago letos bo igrala s 1. nosilko, 20-letno Ukrajinko Valeryo STRAKHOVO, 245. igralko lestvice WTA, katero je decembra dvakrat zapored premagala na turnirju v Lagosu.

Na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) sta se za nastop v polfinalu borili Nastja KOLAR in Pia ČUK, a obe neuspešno. Nastjo KOLAR je z 0-6 4-6 premagala Madžarka, 18-letna Anna BONDAR, 389. igralka lestvice WTA.

Pia ČUK je tokrat morala premoč priznati 2. nosilki, 24-letni Gruzijki Ekaterine GORGODZE. Ta je slavila s 6-3 2-6 6-2. TUKAJ.

Na zimskem državnem prvenstvu za rekreativce nastopa 41 igralcev

mp, 14.01.2016

V soboto 16. januarja 2016 se v teniškem centru Soča Dolgi most v Ljubljani začenja zimsko državno prvenstvo za rekreativce.

Na prvenstvo se je prijavilo 41 igralcev in igralk, med njimi pa ni večkratne državne prvakinje in nesporne številke 1 slovenskega rekreativnega tenisa Lee Sunarič iz Žalca.

V moški konkurenci od najboljših manjka samo Jože Gorenc iz Kranja, med prijavljenimi je tudi prvi z lestvice Aleš Maček iz Radomelj. Od tistih, ki na lestvici niso zelo visoko, ker so pač odigrali premalo turnirjev slovenskega rekreativnega tenis toura, je veliko odličnih igralcev, ki lahko presenetijo nosilce.

V moški konkurenci naj v prvi vrsti omenimo Sebastijana Leberja iz Celja, ki je pred leti že zmagoval na slotouru, ter Petra Bulatoviča, ki vedno igra vidno vlogo v ljubljanski rekreativni ligi, pri dekletih pa velja paziti na Kristino Kobal iz Vipave, ki je pred dvema letoma prvič in zadnjič zaigrala na kakšnem od tekmovanj slotoura, takrat je v Portorožu presenetila Olgo Vrhovec.

Državno prvenstvo se začenja to soboto ob 9.00 uri, pridite pogledat najboljše slovenske rekreativce pri delu.

Žreb in sobotni razpored tekem si lahko ogledate v pdf datoteki TUKAJ.

Anja Gal, Nika Zupančič in Saša Klaneček četrtfinalistke na mladinskem ITF turnirju v Avstriji

bm, 14.01.2016

Naše mladinke se odlično držijo na ITF turnirju 4. ranga v Avstriji, kjer so se Anja GAL, Saša KLANEČEK in Nika ZUPANČIČ uvrstile v četrtfinale.

7. nosilka, 17-letna MariborčankaSaša KLANEČEK, trenutno 345. mladinka sveta je v tretjem krogu s 6-2 6-3 premagala 14-letno srbsko kvalifikantko Anjelo SKROBONJA,

8. nosilka, 15-letna Mariborčanka Anja GAL, trenutno 545. igralka lestvice ITF je bila z 2-6 7-5 6-3 boljša od 16-letne Avstrijke Jane WEISS,

10. nosilka 16-letna Dolenjka Nika ZUPANČIČ(na fotografiji), trenutno 543. mladinka sveta pa je s 6-2 7-5 izločila 5. nosilko, 15-letno Romunko Andreeo PRISACARIU. TUKAJ.

Na DP do 14 let znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 14.01.2016

Na Otočcu se je s četrtfinalnimi obračuni nadaljevalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Pri dečkih je presenetil 8. nosilec Nik JURJEVČIČ, ki je s 6-2 6-4 izločil 1. nosilca Blaža VIDOVIČA. Filip KALJEVIČ je s 6-2 7-5 premagal Miho VETRIHA, tako da bomo spremljali klubski polfinale igralcev LTC Ljubljana. V spodnji polovici žreba je Jon Lan ŠUNTAR s 6-2 7-5 izločil Jana DIMITRIJEVIČA, 2. nosilec Samuel PATE pa je svojo vlogo upravičil z zmago 4-6 6-4 7-6(6) proti presenetljivemu polfinalistu, nepostavljenemu Martinu GRILJU.

Pri deklicah smo pričakovali tesen obračun med 1. nosilko Pio LOVRIČ in Tjašo KLEVIŠAR, a je Lovričeva vlogo vodilne slovenske igralke v tej starostni kategoriji potrdila in Klevišarjevo premagala s 6-1 6-3. Alea BUBEK je s 6-1 6-2 premagala Saro OGNJANOVIČ, Taja LONČARIČ je bila z 2-6 6-1 6-3 boljša od Alje BELINGER, 2. nosilka Živa FALKNER pa je Niki STRAŠEK oddala vsega tri igre in slavila s 6-3 6-0.

Popoldne se začenja tudi turnir dvojic.

Pia Lovrič ( na fotografiji) ostaja prva favoritinja za osvojitev naslova. TUKAJ.

Tadeja Majerič v polfinale, Nastja Kolar in Pia Čuk četrtfinalistki

bm, 14.01.2016

Naša dekleta nadaljujejo z dobrimi predstavami na mednarodnih članskih ITF turnirjih.

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v indijskem Aurangabadu se je 2. nosilka Tadeja MAJERIČ uvrstila v polfinale. Na turnirju, ki se igra na peščeni podlagi je po dveh urah in 47 minutah strla odpor 5. nosilke, 23-letne domačinke Ankite RAINA, 319. igralke lestvice WTA. Tadeja je v zadnjih enajstih srečanjih zabeležila še 9 zmago in se na tretjem zaporednem turnirju uvrstila najmanj v polfinale.

Na turškem pesku v turistični Antalyi sta bili v drugem krogu uspešni Nastja KOLAR in Pia ČUK. Nastja KOLAR je v nekaj več kot eni uri s 6-2 6-1 premagala Turkinjo Anil CEMRE, Pia ČUK je za zmago s 6-2 6-4 nad 15-letno kvalifikantko iz Ukrajine Oleksandro ANDRIEIEVO potrebovala uro in pol. Tokrat se naši igralki v četrtfinalu ne bosta, tako kot se je to zgodilo pretekli teden, pomerili med sabo. TUKAJ.

Konec tedna v Ljubljani državno prvenstvo za rekreativce

mp, 14.01.2016

Prvo tekmovanje za rekreativce v letu 2016 bo državno prvenstvo za posameznike.

Danes do 20.00 je bil čas za prijavo na državno prvenstvo za REKREATIVCE. Prejeli smo nekaj prijav igralcev, ki so mislili, da gre za veteransko državno prvenstvo…mislili so, da bodo vsi prijavljeni igralci razdeljeni po starosti, kar v primeru rekreativnih tekmovanj temu ni tako, na tovrstnih tekmovanjih se igralci v skupine/turnirje delijo po kvaliteti, kar pa ne velja samo za državna prvenstva, kjer vsi prijavljeni igrajo v enotnem skupini/turnirju.

Koledar tekmovanj za VETERANE bomo objavili naslednji teden, ko bo znano, kje veteranska tekmovanja sploh bodo, v tem trenutku se še dogovarjamo z različnimi potencialnimi organizatorji.

Dvoransko državno prvenstvo bo potekalo na teniških igriščih tenis centra Soča Dolgi most v Ljubljani in sicer od 16. do 17. januarja 2016. Tenis center Soča Dolgi most razpolaga s šestimi peščenimi igrišči, kar zagotavlja tekoč potek prvenstva.

V moški konkurenci je prvi favorit za zmago Aleš MAČEK iz Radomelj, saj sta se lanska finalista Jernej Mlakar iz Raven ter Mark Svoljšak iz Domžal odločila, da se bosta spet registrirala kot tekmovalca, kar pomeni, da imajo ostali rekreativci najmanj štiri leta možnosti za boljše rezultate.

V ženski konkurenci ima največ možnosti za zmago Lea SUNARIČ iz Žalca, ki je že od prvega dne vodilna na lestvici ženskega dela toura in ki je zimski naslov državne prvakinje osvojila tudi lani, ko je v finalu premagala Damjano Damiš iz Laškega. V boju za naslov dvoranskega državnega prvaka seveda ne smemo pozabiti tudi drugih odličnih igralcev, ki so Aleša Mačka in Leo Sunarič že premagali, to je lansko leto uspelo Mateju Jarcu (Domžale) in Tonetu Komarju (Ljubljana) ter Petri Rant (Škofja Loka) in Karmen Kristan (Vače pri Litiji).

Rok za prijavo na državno prvenstvo je v četrtek 14.1.2016 do 20. ure, že nekaj po 20. uri pa bo narejen tudi žreb, ki ga bomo seveda takoj objavili.

Vse ostale informacije o tenisu rekreativcev boste odslej našli TUKAJ.

Tadeja Majerič četrtfinalistka v Indiji, Nastja Kolar v drugi krog Antalye, poraza Dalile Jakupović in Mance Pislak. Mladinke na turnirjih ITF uspešnejše od fantov

bm, 13.01.2016

Na mednarodnih članskih ITF turnirjih sta bili danes uspešni Tadeja MAJERIČ in Nastja KOLAR.

Tadeja se je na ITF turnirju v indijskem Aurangabadu (25.000 $) po zmagi nad Tajko Pei-Chi LEE s 6-0 0-6 6-0 uvrstila v četrtfinale.

Na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) je v uvodnem nastopu v glavnem turnirju Nastja KOLAR s 6-4 6-2 premagala 18-letno Madžarko Rebeko STOLMAR.

Poraza sta danes vknjižili Manca PISLAK in Dalila JAKUPOVIĆ Manca PISLAK je nastopila na ITF turnirju (10.000 $) v tunizijskem Hammamedu in v prvem krogu s 4-6 0-6 izgubila z 19-letno Francozinjo Jessiko PONCHET.

Dalila JAKUPOVIĆje nastopila na ITF turnirju (10.000 $) v Stuttgartu in morala premoč priznati francoski kvalifikantki Julie GERVAIS. Ta je bila boljša s 6-4 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu so fantje končali z nastopi. Anžeta ARHA je s 7-6(5) 7-5 premagal Madžar Fabian MAROZSAN, Nejca SITARJA je izločil Poljak Michal SIKORSKI.

Uspešnejša so bila dekleta. V tretji krog so se uvrstile Saša KLANEČEK po zmagi 6-2 6-0 nad Romunko DAVIDESCU, Tina CVETKOVIČ je po Ines BAUMGARTNER v drugem krogu s 6-3 6-0 izločila še Ukrajinko LYVENOVO, Anja GAL je bila s 6-4 6-0 boljša od Romunke CIUCE, Nika ZUPANČIČ je s 6-4 6-3 premagala Slovakinjo SIMOVO, Nika RADIŠIČ pa je bila s 6-3 6-2 boljša od Slovakinje SISKOVE.

Naš najboljši mladinec Sven LAH je na južnoameriški turneji, kjer je prvi turnir odigral v venezuelskem Caracasu. Na ITF turnirju 1. ranga je bil postavljen za 1. nosilca, a ga je že v drugem krogu presenetil Portugalec, 17-letni Tiago CACAO, ki ga je premagal s 6-4 7-6(6). Naslednji turnir ga čaka v Kolumbiji ter nato še eden v Ekvadorju. Vsi turnirji so 1. ranga. TUKAJ.

Miha Vetrih in Martin Grilj presenetila nosilca in se uvrstila v četrtfinale DP 14, pri deklicah brez presenečenj

bm, 13.01.2016

Na Otočcu se nadaljuje državno prvenstvo v starostni kategriji do 14 let. Dečki in deklice so odigrali tekme drugega kroga in dobili smo četrtfinaliste v obeh konkurencah. Pri dečkih sta se v drugem krogu od postavljenih igralcev poslovila Žiga KOVAČIČ, katerega je s 6-2 6-4 izločil Miha VETRIH in Gal EMERŠIČ POTOČNIK od katerega je bil s 6-2 7-6(2) boljši klubski kolega Martin GRILJ. Zelo zanesljiv je še naprej 1. nosilec Blaž VIDOVIČ, ki v drugem krogu nasprotniku ni oddal nobene igre.

Pri deklicah so bile tudi v drugem krogu uspešne vse nosilke, četrtfinale pa bo že prineslo enega od vrhuncev tega državnega prvenstva, namreč obračun med Pio LOVRIČ in Tjašo KLEVIŠAR.

V četrtek bodo dečki in deklice prvič nastopili tudi v konkurenci dvojic.

Marin Grilj (na fotografiji) je presenetil klubskega kolego. TUKAJ.

Pija Brglez in Rok Jarc zmagovalca 2. Breskvarjevega memoriala

bm, 13.01.2016

V Ljubljani se je končal 2. Breskvarjev memorial, članski turnir za fante in dekleta.

Pri članih smo v finalu spremljali obračun branilca naslova, 31-letnega Roka JARCA (Radomlje), 6. nosilca in drugopostavljenega 19-letnega Jureta FRANKA (ŽtkMb). Še drugo leto zapored je memorialni turnir osvojil Rok JARC in si poleg točk za slovensko člansko teniško lestvico priigral denarno nagrado v višini 500 €, poraženec je dobil pol manj, računalniški tečaj sponzorja članskih turnirjev B2 in vrednostni bon v znesku 250 €. Končni izid izenačenega srečanja je bil 6-4 7-6(5).

Pri članicah sta se za enak denarni sklad borili 3. nosilka Pija BRGLEZ (Br-Mb) in 2. nosilka Tina Kristina GODEC (AsLit). S 6-3 6-4 je bila boljša Brglezova.

Finale odlično organiziranega turnirja je spremljalo okrog 70 gledalcev, ogledal pa si ga je tudi predsednik TS g. Marko UMBERGER, ki je podelil priznanja najboljšim.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji. TUKAJ.

Slovenija ostala brez predstavnikov med moškimi na OP Avstralije, Katarina Srebotnik poražena v Sydneyu

bm, 13.01.2016

Prvič po nekaj letih v glavnem žrebu moškega turnirja na OP Avstralije v Melbournu Slovenija ne bo imela svojega predstavnika. Tako Blaž ROLA kot Grega ŽEMLJA sta se poslovila že v prvem krogu kvalifikacij, Blaž KAVČIČ pa okreva po operaciji noge.

Od Blaža ROLE, 27. nosilca kvalifikacij je bil z 2-6 6-1 6-4 boljši 20-letni Italijan Matteo DONATI, trenutno 181. igralec lestvice ATP.

Grega ŽEMLJA se je meril z 19-letnim Rusom Karenom KHACHANOVIM, 155. igralcem lestvice ATP in izgubil z rezultatom 4-6 5-7.

Na WTA turnirju v Sydneyu je v četrtfinalu z nastopi končala Katarina SREBOTNIK. S soigralko Timeo BABOS iz Madžarske sta s 3-6 2-6 izgubili s Kazahstanko Yaroslavo SHVEDOVO in Romunko Raluco OLARU, ki sta bili v prvem krogu usodni tudi za Andrejo KLEPAČ in Španko ARRUABARRENO. Tudi v tej tekmi sta slavili z enakim izidom. TUKAJ.

Na DP do 14 let s prvim krogom opravile tudi deklice

bm, 12.01.2016

Na Otočcu se je nadaljevalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Danes so tekme prvega kroga odigrale deklice. Nosilke so se gladko uvrstile v drugi krog, nekaj več dela je imela samo 4. nosilka Alja BELINGER, ki je za zmago nad Lizo KUHELJ potrebovala tri nize.

Glavne favoritinje za naslov državne prvakinje Pia LOVRIČ, Živa FALKNER in Tjaša KLEVIŠAR so nasprotnicam skupaj oddale vsega tri igre.

V sredo bodo prvič v istem tekmovalnem dnevu nastopili dečki in deklice. Odigrali bodo drugi krog. TUKAJ.

Rok Jarc in Jure Frank ter Pija Brglez in Tina Kristina Godec finalisti 2. Breskvarjevega mamoriala

, 12.01.2016

Na 2. Breskvarjevem memorialu z nagradnim skladom 2000 € se bosta v finalu za točke in del nagradnega sklada pomerila Rok JARC in Jure FRANK.

Rok JARC je v polfinalu s 7-6(3) 6-3 premagal Benjamina BELIŠA, Jure FRANK je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-2 boljši od klubskega kolega Domna GOSTINČARJA.

Pri članicah sta finalistki Pija BRGLEZ, ki je v polfinalu s 6-3 6-0 izločila lansko finalistko Saro PALČIČ in Tina Kristina GODEC, ki je bila v drugem polfinalu s 6-2 6-3 boljša od Stefany GRLJ.

Finalna obračuna bosta na sporedu v sredo. Dekleti se bosta pomerili ob 13., fanta ob 15. uri. Vabljeni ! TUKAJ.

Blaž Rola in Grega Žemlja dobila nasprotnika v kvalifikacijah OP Avstralije

bm, 12.01.2016

Na OP Avstralije v Melbournu so opravili kvalifikacijski žreb. Slovenci pri moških v glavnem turnirju še nimamo predstavnika, saj morata oba slovenska igralca, Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA v kvalifikacije. Pri dekletih je v glavni turnir neposredno uvrščena Polona HERCOG.

Blaž ROLA je 27. nosilec kvalifikacij in bo v prvem krogu igral z Italijanom, 21-letnim Matteom DONATIJEM, 181. igralcem lestvice ATP.

Grega ŽEMLJA se bo kot nepostavljen igralec v prvem krogu srečal z 19-letnim Rusom Karenom KHACHANOVIM, trenutno 155. igralcem sveta. TUKAJ.

Pia Čuk, Tadeja Majerič in Tina Cvetkovič začele z zmago, poraz Klemna Nikolaša in Nike Kozar

bm, 11.01.2016

Na članskih turnirjih nižjega ranga ta teden nastopa pet deklet, štiri bomo spremljali v glavnih delih turnirjev.

V Antalyi (10.000 $) si je z uspešno odigranimi kvalifikacijami nastop v glavnem turnirju zagotovila Nastja KOLAR. Prvo tekmo glavnega je na istem turnirju že odigrala Pia ČUK. S 6-2 6-3 je premagala ukrajinsko kvalifikantko Kateryno RIABTSEVO.

Z zmago je nastope na ITF turnirju v Aurangabadu začela Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala domačinko Prarthano THOMBARE.

V ZDA je v kvalifikacijah ITF turnirja v Daytona Beachu (25.000 $) nastopila Petra RAMPRE, a se poslovila v drugem krogu.

Dalila JAKUPOVIĆ bo točke lovila v nemškem Stuttgartu (10.000 $), Manca PISLAK pa je v tunizijskem Hammametu, kjer bo v glavnem ITF turnirju (10.000 $) nastopilo 28 igralk.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu so v prvem krogu glavnega turnirja zmagali Klemen NIKOLAŠ, Anže ARH in Nejc SITAR.

Klemen NIKOLAŠ je v nadaljevanju turnirja v drugem krogu tesno izgubil s Poljakom Tomaszem DUDEKOM, ki je bil boljši s 2-6 6-1 7-6(11). Uspešno je začela Tina CVETKOVIČ. V prvem krogu je s 6-4 4-6 6-4 premagala Avstrijko Ines BAUMGARTNER.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Pragi je v uvodnem nastopu izgubila Nika KOZAR. S 6-2 7-5 jo je premagala domačinka Johana MARKOVA.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Abu Dhabiju v ZAE je v prvem krogu glavnega turnirja nastopil Jernej ZAPLOTNIK in s 5-7 2-6 izgubil s Špancem Alvarom BUENOM GILOM.

TUKAJ.

Na 2. Breskvarjevem memorialu Benjamin Beliš presenetil Mateja Leljaka

bm, 11.01.2016

Na 2. Breskvarjevem memorialu, ki se igra v Ljubljani, so zani polfinalisti.

Pri članih je izpadel 1. nosilec Matej LELJAK. S 6-4 1-6 6-1 ga je premagal petopostavljeni Benjamin BELIŠ. V polfinale so se uvrstili še Rok JARC, ki je s 6-4 7-5 premagal Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA, Domen GOSTINČAR je bil s 5-7 6-3 6-2 boljši od Janoša ŽIBRATA, Jure FRANK pa je s 7-5 6-3 premagal Miho OKORNA.

Pri članicah so polfinalistke Sara PALČIČ, s 6-3 6-4 je izločila Mašo PERICA, Pija BRGLEZ je bila s 6-2 6-1 boljša od Moni POTRČ, Stefany GRLJ je s 6-1 4-6 6-0 premagala Deo KEPIC, Tina Kristina GODEC pa je Lari GLAVIČ prepustila vsega eno igro in slavila s 6-1 6-0.

Polfinalni obračuni bodo na sporedu v torek z začetkom ob 10.30 uri, finalni tekmi bosta v sredo.

Edina nepostavljena polfinalistka je Stefany GRLJ (na fotografiji). TUKAJ.

Polona Hercog še drugič poražena v Sydneyu, Katarina Srebotnik uspešna, Andreja Klepač poražena

bm, 11.01.2016

Polona HERCOG, ki se je na WTA turnirju v Sydneyu kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir, podarjene priložnosti ni izkoristila.

V prvem krogu glavnega turnirja jo je v uri in pol s 6-3 6-4 še drugič v medsebojnih srečanjih premagala 26-letna Nemka Sabine LISICKI, 32. igralka lestvice WTA.

V konkurenci dvojic sta s polovičnim uspehom že nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Katarina SREBOTNIK prvič nastopa s Timeo BABOS, njeno letošnjo partnerico na touru. Začeli sta vzpodbudno, čeprav ne prepričljivo. V prvem krogu sta s 7-5 6-7(0) 13-11 premagali Kanadčanko Gabrielo DABROWSKO in Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO. Njuni četrtfinalni nasprotnici bosta Romunka Raluca OLARU in Kazahstanka Yaroslava SHVEDOVA, ki sta v prvem krogu s 6-3 6-2 premagali Andrejo KLEPAČ in Španko Laro ARRUABARRENO. TUKAJ.

Na Otočcu se je začelo državno prvenstvo do 14 let, prvi krog pri dečkih ni prinesel presenečenj

bm, 11.01.2016

Na Otočcu se je s prvim krogom glavnega turnirja dečkov nadaljevalo zadnje iz serije letošnjih dvoranski državnih prvenstev. Za naslove se merijo dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

V soboto so v kvalifikacijah nastopili dečki. V glavni turnir so se uvrstili Miha KATELEC, Damir SKLEPIĆ, Gal ERJAVEC, Tit ŠKERLAVAJ, Tristan FLANDER, Marcel-Ian BOŽIČ, Marko OBRADOVIČ in Maj NAJVIRT-KOLARIČ.

V nedeljo so kvalifikacije odigrale deklice. V glavni turnir so se uvrstile Lina BOŽIČNIK, Tara TUŠEK, Hana BEČIROVIČ-NOVAK, Jana VELIČKI, Pia POGLAJEN, Sara LISJAK, Anali KOČEVAR in Eva ČOKOLIČ .

Prvi krog glavnega turnirja so v ponedeljek odigrali fantje. Nosilci niso imeli težav in prav vsi so brez izgubljenega niza napredovali v drugi krog.

V torek bodo tekme prvega kroga odigrale deklice.

V prvem krogu je bil zanesljiv tudi Samuel PATE (na fotografiji) TUKAJ.

Naši mladinci v Avstriji, na Češkem in v ZAE

bm, 10.01.2016

Prihodnji teden bodo na mladinskih ITF turnirjih v Avstriji in na Češkem nastopili tudi naši igralci in igralke. Tudi tokrat bo v igri več deklet kot fantov.

Na turnirju 1. ranga v Pragi bo nastopila Nika KOZAR.

Na ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu so v glavnem turnirju prijavljene Nika RADIŠIČ, Saša KLANEČEK, Anja GAL, Nika ZUPANČIČ in Tina CVETKOVIČ.

V kvalifikacijah je med dekleti nastopila Maruša PLANK, a izgubila uvodno srečanje.

Pri fantih so v glavnem turnirju prijavljeni Nejc SITAR, Klemen NIKOLAŠ in Anže ARH.

V kvalifikacijah sta nastopila Blaž BEZJAK in Nick CMAGER, a nista bila uspešna.

V Abu Dhabiju na ITF turnirju 4. ranga nastopata Matic in Jernej ZAPLOTNIK. Matic je moral v kvalifikacije, a je izgubil finalno srečanje in se ni uspel uvrstiti v glavni turnir. V glavnem turnirju bo nastopil Jernej ZAPLOTNIK. V prvem krogu bo igral s Špancem Alvarom Buenom GILOM. TUKAJ.

Na 2. Breskvarjevem memorialu znani četrtfinalisti

bm, 10.01.2016

V Ljubljani se nadaljuje 2. Breskvarjev memorial, članski turnir z nagradnim skladom 2.000 €.

Člani in članice so odigrali tekme drugega kroga.Pri članih so se v četrtfinale uvrstili 1. nosilec Matej LELJAK, ki je moral tudi v drugem krogu odigrati tri nize za zmago nad Janom DERNIČEM, Benjamin BELIŠ, Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je s 6-3 6-3 izločil četrtopostavljenega Grego BOHA, Rok JARC, Janoš ŽIBRAT, ki je bil s 6-3 6-1 boljši od 7. nosilca Davida GORŠIČA, Domen GOSTINČAR, Miha OKORN in 2. nosilec Jure FRANK.

Pri dekletih so četrtfinalistke Sara PALČIČ, Maša PERICA, Pija BRGLEZ, Moni POTRČ, Stefany GRLJ, Dea KEPIC, Lara GLAVIČ in Tina Kristina GODEC.

V ponedeljek bodo na sporedu četrtfinalni obračuni.

Rok Jarc (na fotografiji) je še naprej zanesljiv TUKAJ.

V Ljubljani poteka 2. Breskvarjev memorial

bm, 10.01.2016

V Ljubljani poteka 2. Breskvarjev memorial, članski turnir z nagradnim skladom 2000 €.

Organizatorji so pod streho spravili tekme prvega kroga glavnega turnirja članov, kjer smo spremljali vrsto zanimivih obračunov. Največ pozornosti je pritegnilo srečanje med 1. nosilcem Matejem LELJAKOM in 41-letnim veteranom Markom ŠKRJANCEM. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, prelomilo pa se je v sedmi igri tretjega niza, ki je prinesla prednost Leljaka s 4-3, ta pa nato prednosti do konca ni izpustil iz rok in je slavil s 5-7 7-6(2) 6-3. Brez težav je v drugi krog napredoval lanski zmagovalec, 31-letni Rok JARC, izpadel pa je tudi že eden izmed nosilcev. 8. postavljenega Primoža VOVKA je s 7-5 6-2 izločil Miha OKORN.

V nedeljo bodo drugi krog odigrali fantje, z nastopi pa bodo začela dekleta. Tu je udeležba skroma, saj nastopa samo 14 igralk, prva nosilka je lanska finalistka Sara PALČIČ. Dekleta bodo odigrala tekme prvega kroga.

Tekme se začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

Polona Hercog z nekaj sreče v glavni turnir v Sydneyu, Nastja Kolar izgubila polfinale v Antalyi

bm, 10.01.2016

Polona HERCOG se je na WTA turnirju v Sydneyu kot srečna poraženka uvrstila v glavni žreb. SV fianlu kvalifikacij ji je sicer spodrsnilo, saj je po dobrem začetku, a slabšem nadaljevanju izgubila s Portoričannko, 22-letno Monico PUIG, 92. igralko lestvice WTA. Puigova je slavila z rezultatom 2-6 6-1 6-1. Sreča je bila kljub temu danes na strani Hercogove, saj se je v glavni turnir uvrstila po odpovedi ene izmed igralk kot srečana poraženka. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s 26-letno Nemko Sabine LISICKI, 32. igralko sveta.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi se je Nastja KOLAR uvrstila v polfinale, kjer pa je nato izgubila.

V četrtfinalu je v slovenskem obračunu s 5-7 7-6(4) 7-5 premagala Pio ČUK, v nadaljevanju pa je nato v polfinalu, katerega je morala odigrati po krajšem premoru, izgubila s 1. nosilko Anne SCHAFER. Nemka je bila boljša z rezultatom 7-5 6-1.

V konkurenci dvojic se je Nastja KOLAR s soigralko Jasmino TINJIĆ iz BiH uvrstila v finale, potem ko sta jima polfinalno srečanje nasprotnici, Ekaterine GORGODZE in Sofia KVATSABAIA iz Gruzije, predali. TUKAJ.

Nastja Kolar premagala Pio Čuk, nato izgubila polfinale v Antalyi

bm, 09.01.2016

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) se je Nastja KOLAR uvrstila v polfinale, kjer pa je nato izgubila.

V četrtfinalu je v slovenskem obračunu s 5-7 7-6(4) 7-5 premagala Pio ČUK, v nadaljevanju pa je nato v polfinalu, katerega je morala odigrati po krajšem premoru, izgubila s 1. nosilko Anne SCHAFER. Nemka je bila boljša z rezultatom 7-5 6-1.

V konkurenci dvojic se je Nastja KOLAR s soigralko Jasmino TINJIĆ iz BiH uvrstila v finale, potem ko sta jima polfinalno srečanje nasprotnici, Ekaterine GORGODZE in Sofia KVATSABAIA iz Gruzije, predali. TUKAJ.

V Ljubljani 2. Breskvarjev memorial, na Otočcu državno prvenstvo do 14 let

bm, 08.01.2016

V Ljubljani se je na TA Breskvar s kvalifikacijskimi obračuni začel 2. Breskvarjev memorial. Člani so že odigrali kvalifikacije in v soboto začnejo s tekmami prvega kroga. Turnir je dobro zaseden, prvi nosilec pa je Matej LELJAK, ki bo že v prvem krogu okrog 10.30 ure prekrižal lopar z 41-letnim Markom ŠKRJANCEM. Slednji bo nastopil s posebnim povabilom.

Pri članicah je prijavljenih samo 12 igralk, prva nosilka pa bo Pija BRGLEZ. Igralci in igralke se poleg točk borijo za denarno nagrado v skupni višini 2000 €.

Srečanja se bodo v soboto na Ježici začela ob 09. uri.

Na Otočcu pa se s kvalifikacijskimi obračuni dečkov začenja zadnje letošnje zimsko državno prvenstvo, tokrat v starostni kategoriji do 14 let. Tako pri dečkih, kot pri deklicah bodo nastopili vsi najboljši. Prvi nosilec turnirja pri dečkih je Blaž VIDOVIČ, pri deklicah mesto prve nosilke pripada Pii LOVRIČ.

TUKAJ.

Nastja Kolar in Pia Čuk v Antalyi četrtfinalistki, Saša Klaneček izgubila polfinale v Beogradu, z Niko Zupančič osvojili turnir dvojic

bm, 08.01.2016

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $, ki se odvija v turški Antalyi sta se Nastja KOLAR in Pia ČUK uvrstili v četrtfinale.

Nastja KOLAR je v drugem krogu s 6-4 6-3 premagala Nemko Yano MORDERGER, Pia ČUK je bila s 6-2 6-0 boljša od Hrvatice Mariane DRAŽIĆ.

17-letna Saša KLANEČEK se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 7-5 6-2 premagala 2. nosilko, domačinko Natalijo POPOVIĆ.

V polfinalu je igrala z Ukrajinko Viktoriio DEMA in izgubila z rezultatom 1-6 5-7.

V konkurenci dvojic sta z Niko ZUPANČIČ osvojili turnir. V finalu sta bili s 6-3 6-4 boljši od 1. nosilk Natalije POPOVIĆ in Jovane VUKOVIĆ. TUKAJ.

Matic Podlipnik in Tina Cvetkovič dvoranska državna prvaka do 16 let

bm, 08.01.2016

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo ZALA 2016 v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih smo spremljali klubski obračun igralcev domačega kluba ŽTK Maribor Matica PODLIPNIKA in Jana KUPČIČA. Naslov državnega prvaka je osvojil Matic PODLIPNIK. V finalu je slavil s 6-3 6-2.

Pri dekletih prva nosilka Tina CVETKOVIČ, sicer 2. igralka lestvice TS do 16 let ni dovolila presenečenja, a se je morala za zmago pošteno potruditi. V finalu je nepostavljeno Lian BENEDEJČIČ iz Kopra premagala s 6-3 4-6 6-3.

V konkurenci dvojic sta med fanti naslov osvojila Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK, ki sta v finalu s 6-2 6-1 premagala Matica PODLIPNIKA in Jana KUPČIČA.

Med dekletih sta državni prvakinji Anja GAL in Kristina NOVAK. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali finalistki turnirja posameznic Lian BENEDEJČIČ in Tino CVETKOVIČ. TUKAJ.

Lun Obrul in Ela Nala Milić dvoranska državna prvaka do 12 let

bm, 08.01.2016

V Ljubljani se končuje zimsko-dvoransko državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. Končani so finalni obračuni posameznikov in posameznic.

Pri dečkih je naslov državnega prvaka osvojil 1. nosilec in prvi igralec lestvice TS do 12 let Lun OBRUL (TK Celje). V finalu je s 7-6(4) 6-2 premagal 4. postavljenega Tristana FLANDRA (TK Maja).

Pri deklicah je naslov državne prvakinje osvojila 6. nosilka, komaj 10-letna Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj), ki je v finalu s 6-2 6-3 premagala klubsko kolegico, leto dni starejšo Leontino STOJANOVIĆ, sicer 1. nosilko in vodilno igralko na lestvici TS do 12 let.

V konkurenci dvojic bomo državne prvake dobili pozno popoldne.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Lun OBRUL in Maj PREMZL, ki sta v finalu s 6-4 6-0 premagala dvojico Tristan FLANDER in Bor ARTNAK.

Pri deklicah sta državni prvakinji finalistki med posameznicami, Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ. V finalu sta s 7-5 6-4 premagaliLauro KOREN (Koper) in Petjo DRAME (ŽtkMb).

Na fotografiji najboljši posamezniki in posameznice na letošnjem državnem prvenstvu TUKAJ.

Polona Hercog nastope v Sydneyu začela z zmagama, Andreja Klepač izgubila polfinale v Brisbanu

bm, 08.01.2016

Igralci in igralke se pred začetkom OP Avstralije merijo na zadnjih WTA in ATP turnirjih. Najmočnejši, ki večini služi za zadnji preizkus forme poteka v Sydneyu, kjer nastopajo tako fantje kot dekleta. Pri dekletih ima nagradni sklad 753.000 $. Od Slovenk med posameznicami nastopa Polona HERCOG, ki pa mora za uvrstitev na glavni turnir trikrat zmagati v kvalifikacijah.

Začela je dobro in v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala domačinko Olivio ROGOWSKO, 274. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. V drugem krogu je igrala s Su WEI HSIEH, 94. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-1 7-5. Za uvrstitev v glavni turnir mora premagati še Monico PIUG, 92. igralko lestvice WTA iz Portorika.

Na WTA turnirju v Brisbanu je Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO izgubila polfinalno srečanje v konkurenci dvojic. S 6-3 7-5 sta bili boljši 1. nosilki Martina HINGIS in Sania MIRZA. TUKAJ.

Saša Klaneček izgubila polfinale mladinskega ITF turnirja v Beogradu, z Niko Zupančič zmagali v konkurenci dvojic

bm, 07.01.2016

17-letna Saša KLANEČEK se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 7-5 6-2 premagala 2. nosilko, domačinko Natalijo POPOVIĆ.

V polfinalu je igrala z Ukrajinko Viktoriio DEMA in izgubila z rezultatom 1-6 5-7.

V konkurenci dvojic sta z Niko ZUPANČIČ osvojili turnir. V finalu sta bili s 6-3 6-4 boljši od 1. nosilk Natalije POPOVIĆ in Jovane VUKOVIĆ. TUKAJ.

Jan Kupčič, Matic Podlipnik, Tina Cvetkovič in Lian Benedejčič finalisti DP ZALA 16 v Mariboru, dekleta še igrajo

bm, 07.01.2016

Na DP do 16 let, ki se odvija v Mariboru se bosta za naslov državnega prvaka pri fantih v klubskem obračunu pomerila nepostavljeni Jan KUPČIČ in 6. nosilec Matic PODLIPNIK, oba člana ŽTK Maribor. Jan KUPČIČ je v prvem polfinalu s 7-6(5) 6-1 premagal 3. nosilca Miho PERUŠA (Slovenj Gradec), 6. nosilec Matic PODLIPNIK je v drugem polfinalu s 6-7(5) 7-6(4) 6-3 izločil 5. postavljenega Aljaža FUGINO (Sl-Lj).

Pri dekletih sta finalistki 1. nosilka Tina CVETKOVIČ (Radovljica), ki je v polfinalu s 6-4 3-6 6-2 premagala Anjo GAL (Mima) ter nepostavljena Lian BENEDEJČIČ (Koper), ki je bila v drugem polfinalu s 6-2 6-0 boljša od Eve KALAN (Maja). TUKAJ.

Lun Obrul, Tristan Flander, Ela Nala Milić in Leontina Stojanović že finalisti DP 12 v Ljubljani

bm, 07.01.2016

V Ljubljani so na DP do 12 let znani trije finalisti, eno polfinalno srečanje je še v teku.

Pri dečkih se bosta za naslov državnega prvaka borila 1. nosilec Lun OBRUL (Celje) in 4. nosilec Tristan FLANDER (Maja). Lun OBRUL je v prvem polfinalu s 6-2 6-2 premagal 3. nosilca Bora ARTNAKA (Litija), Tristan FLANDER je bil v drugem polfinalnem obračunu s 6-1 7-5 boljši od 2. nosilca Maja PREMZLA (ŽtkMb). Spremljali smo zelo zanimiva obračuna, dečki pa so prikazali izvrsten tenis.

Pri deklicah je prva finalistka 1. nosilka Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), ki je v prvem polfinalu s 6-0 6-1 premagala 3. postavljeno Petjo DRAME (ŽtkMb). V drugem polfinalu je bila Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj) s 6-3 6-3 boljša od Marije Pie REBEC (Tc-Lj).

Finalna obračuna bosta na sporedu v petek ob 9.30 uri, sledila pa bosta še polfinale in finale dvojic v obeh kategorijah.

Pred začetkom četrtfinalnih dvobojev so se zbrali vsi četrtfinalisti in tri četrtfinalistke.

Fotografije iz državnega prvenstva bodo v fotogaleriji objavljene v naslednjih dneh. TUKAJ.

Na DP do 12 let v Ljubljani prepričljive zmage prvih štirih nosilcev pri dečkih in deklicah

bm, 06.01.2016

Na DP do 12 let v Ljubljani so dečki in deklice odigrali tekme drugega kroga. V četrtfinale se je uvrstilo sedem postavljenih igralcev, edini, ki se je poslovil je 7. postavljerni Luka FIRM, katerega je s 7-6(7) 6-4 izločil Jaka GOLOB. Zelo prepričljiivi so bili prvi štirje nosilci, ki so v drugem skrogu skupaj oddali le 9 iger. V četrtfinale so se uvrstili še Lun OBRUL, Maj PREMZL, Bor ARTNAK, Tristan FLANDER, Aljaž KIRBIŠ, Mario ŠPANIČ in Jan ŠUŠTERIČ KOSEDNAR.

Pri deklicah je v drugem krogu prav tako izpadla ena nosilka. Osmo postavljeno Eleno PLESNIČAR je izločila Eva MULLER UHAN.

V četrtfinale so napredovale Leontina STOJANOVIĆ, Petja DRAME, Ema ŠKOLARIS, Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK, Pia Marija REBEC in Laura KOREN.

Ob 12. uri je bila uradna otvoritev prvenstva. Igralce in igralke sta pozdravila direktor turnirja Roman Veras in direktor TS Gregor KRUŠIČ, organizator pa je za igralce in goste pripravil prigrizke.

Prvenstvo se je nadaljevalo z obračuni dvojic. V polfinale so se pri dečkih uvrstili Lun OBRUL in Maj PREMZL, Tristan FLANDER in Bor ARTNAK, Job JAPLEJ in Mario ŠPANIČ ter Jan ŠUŠTERIČ KOSEDNAR in Aljaž KIRBIŠ.

Pri deklicah so polfinalistke Petja DRAME in Laura KOREN, Ana LANIŠEK in Brina ŠULIN, Eva UHAN MULLER in Pia REBEC ter Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ. TUKAJ.

Na DP do 16 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke, izpad 1. in 2. nosilca pri fantih

bm, 06.01.2016

V Mariboru so fantje in dekleta odigrali tekme drugega kroga zimskega državnega prvenstva do 16 let.

Pri fantih sta se v drugem krogu presenetljivo poslovila prvi in drugi nosilec Rok KOMAC in Tom AŠIČ KOVAČ.

Od Roka KOMCA je bil s 6-2 6-1 boljši nepostavljeni domačin Jan KUPČIČ, Toma AŠIČA KOVAČA pa je izločil prav tako domačin, ki je nastopil s posebnim povabilom, Filip Jeff PLANINŠEK. Zmagal je z rezultatom 6-3 6-0. Od ostalih nosilcev je imel največ težav četrto postavljeni Tim TEKAVEC, ki je za zmago nad Blažem VIDOVIČEM potreboval tri nize. Slavil je z rezultatom 7-5 4-6 7-6(3). Četrtfinalisti so še Miha VELIČKI, Miha PERUŠ, Aljaž FUGINA in Matic PODLIPNIK.

Tudi v tej kategoriji prevladujejo igralci ŽTK Maribor, saj se jih je v četrtfinale uvrstilo kar 5, najmanj dva pa bosta tudi v polfinalu, saj v dveh parih igrajo domači igralci med sabo.

Pri dekletih je slika nasprotna, domačinke nimajo v četrtfinalu nobene igralke, osem četrtfinalistk pa prihaja iz osmih različnih klubov. V konkurenci ostajajo štiri nosilke Tina CVETKOVIČ, Ema HORVAT, Maruša PLANK in Eva KALAN, družbo jim delajo nepostavljene Pia LOVRIČ, Anja GAL, Tjaša KLEVIŠAR in Lian BENEDEJČIČ.Na fotografiji: Jan Kupčič je presenetil prvega nosilca. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil tekmo drugega kroga v Noumei, uspešna Andreja Klepač, Katarini Srebotnik spodrsnilo v Brisbanu

bm, 06.01.2016

Tako kot za Grega Žemljo se tudi za Blaža ROLO sezona ni začela po njegovih željah. Na prvem turnirju sezone, ATP Challengerju v Noumei se je poslovil že v drugem krogu. S 7-6(5) 4-6 7-5 ga je po treh urah zagrizenega boja premagal 28-letni Irec John McGEE, 202. igralec sveta. Oba igralca sta zelo dobro servirala, saj sta začetni udarec izgubila vsak po le trikrat, pri čemer je imel McGee skupaj 8 priložnosti, Rola pa 13.

Bolje je Šlo Blažu v konkurenci dvojic, kjer se je prav z Jamesom McGeejem uvrstil v polfinale. V četrtfinalu sta s 7-6(5) 7-5 premagala Španca Jordija SAMPERJA-MONTANO in Argentinca Marca TRUNGELLITIJA.

Dobro nastopa v konkurenci dvojic tudi Andreja KLEPAČ. Z Allo KUDRYAVTSEVO sta v Brisbanu zmagali še drugič in se uvrstili v polfinale. V drugem krogu sta s 7-6(5) 6-0 premagali Kanadčanko Gabrielo DOBROWSKI in Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO. V polfinalu bosta igrali s 1. nosilkama Martino HINGIS in Sanio MIRZA.

Tekmo drugega kroga sta na WTA turnirju v Aucklandu odigrali tudi Katarina SREBOTNIK in Juila GOERGES. Njuni nasprotnici sta bili Marina ERAKOVIC in Silvia SOLER-ESPINOSA, ki sta se tudi veselili zmage. V izenačenem srečanju sta bili boljši s 6-4 4-6 10-7.

TUKAJ.

Nastja Kolar in Pia Čuk uspešni v Antalyi, Grega Žemlja izgubil v Happy Valleyu

, 05.01.2016

Na ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi sta teniško sezono 2016 začeli Pia ČUK in Nastja KOLAR in to uspešno.

Nastja KOLAR, trenutno 353. igralka lestvice WTA in 3. nosilka turnirja v Antalyi je v prvem krogu s 7-6(5) 6-4 premagala 17-letno Američanko Elyse LAVENDER. Pia ČUK, 511. igralka lestvice WTA in 8. nosilka turnirja je bila 6-2 6-3 boljša od Romunke Cristine ADAMESCU (WTA 639)

Grega ŽEMLJA je sezono začel na ATP Challengerju v Happy Valleyu (75.000 $). V prvem krogu je igral s kvalifikantom iz Avstralije, 23-letnim Maverickom BANESOM, 433. igralcem lestvice ATP in izgubil. Avstralec je bil boljši z rezultatom 6-4 7-6(3). Žemlja je zabil enajst asov, kljub temu pa servis izgubil dvakrat, nasprotnik le enkrat.

TUKAJ.

Na DP v Mariboru fantje in dekleta odigrali uvodna srečanja med posamezniki

bm, 05.01.2016

Končana so uvodna srečanja letošnjega državnega prvenstva za fante in deklete do 16 let, ki se odvija na ŽTK-ju v Mariboru.

Pri fantih so vsi nosilci sicer napredovali v drugi krog, a nekateri vse prej kot lahko. Najbolj se je namučil prav 1. postavljeni Rok KOMAC, ki je le s težavo strl odpor Gašperja BEZJAKA. V pravem rezultatskem trillerju je Primorec na koncu slavil z rezultatom 7-6(3) 6-7(10) 6-4.

Tri nize sta za uvrstitev v drugi krog potrebovala tudi Matic PODLIPNIK za zmago s 6-2 0-6 6-2 nad Enejem BERGHAUSOM in 2. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ za zmago s 3-6 6-0 6-4 nad kvalifikantom Tinom KRSTULOVIČEM. Tudi drugi krog obeta nekaj zanimivih obračunov, težko delo pa zagotovo spet čaka tako prvega kot drugega nosilca.

Fantje so odigrali tudi tekme prvega kroga dvojic, kjer pa presenečenj v uvodnih srečanjih ni bilo.

Pri dekletih smo že v uvodnih nastopih videli izpad dveh postavljenih igralk. Marija VIČIČ, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij je s 7-6(5) 6-2 premagala 6. nosilko Leeloo OBRUL. Izpadla pa je tudi 3 nosilka Kristina NOVAK. Izločila jo je Lian BENEDEJČIČ, ki je bila boljša z rezultatom 7-6(6) 7-5. Od ostalih nosilk se je morala najbokj potruditi 2. postavljena Em,a HORVAT, ki je Irino PEŠUT premagala po ogorčenem boju s 7-6(6) 3-6 7-5.

Dekleta bodo danes odigrala še tekme prvega kroga dvojic. TUKAJ.

V Ljubljani dečki in deklice odigrali prvi krog na DP do 12 let

bm, 05.01.2016

V Ljubljani se je s 1. krogom nadaljevalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. Prvi so tekme glavnega turnirja odigrali dečki. Presenečenj ni bilo, vsi postavljeni igralci so se uvrstili v drugi krog.

Prvi nosilec Lun OBRUL je nasprotniku oddal vsega dve igri, edini izmed nosilcev, ki je za napredovanje potreboval tri nize je bil Aljaž KIRBIŠ. V treh nizih je ugnal domačina Borisa BARJAKTAREVIČA.

V konkurenci dvojic so prav tako odigrali tekme prvega kroga, najbolj zanesljivo sta z nasprotniki opravili favorizirani dvojici Obrul-Premzl in Artnak-Flander.

Tekme prvega kroga so idigrale tudi deklice. Presenetljivih izidov ni bilo, najbolj seje morala za zmago potruditi Ema ŠKOLARIS, ki je v tesnem srečanju na koncu s 6-7(4) 7-5 6-4 strla odpor Tajde ZALOKAR.

V sredo se DP nadaljuje s tekmami drugega kroga posamezno in četrtfinalnimi obračuni dvojic. Ob 12. uri bo tudi uradna otvoritev državnega prvenstva.

Težav v prvem krogu ni imela Pia REBEC (na fotografiji) TUKAJ.

Saša Klaneček četrtfinalistka v Beogradu, poraz Nike Zupančič, Nike Kozar in Hane Mraz

bm, 04.01.2016

Z nastopi so v novi sezoni na mednarodnih turnirjih začeli tudi naši mladinci in mladinke. Sezono je na ITF turnirju 2. ranga v slovaškem Senecu odprl Klemen NIKOLAŠ, ki je moral v močne kvalifikacije, a jih je uspešno prestal in se z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir. Boljši je bil od Slovaka Adama BEHUNA s 6-3 6-3 in še enega domačina Kristofa MINARIKA, katerega je premagal s 6-2 6-7(5) 6-4.

Nastope je nato končal v prvem krogu glavnega turnirja, kjer ga je s 6-7(6) 6-3 6-1 ustavil Belgijec Charles TZICAS.

V glavnem turniju nastopata Hana MRAZ in Nika KOZAR.. Kozarjeva je tekmo prvega kroga že odigrala in izgubila. S 6-3 6-2 jo je premagala 15-letna domačinka Lenka STARA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Hitro pa je končala z nastopi tudi Hana MRAZ. 2. nosilka turnirja je morala premoč priznati poljski kvalifikantki Katarzyni KUBICZ, ki je slavila s 6-0 6-1.

Na ITF turnirju 4. ranga v Beogradu v glavnem turnirju nastopata Nika ZUPANČIČ in Saša KLANEČEK. Saša KLANEČEK je nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala domačinko Teodoro GOLUBOVIĆ. Nika ZUPANČIČ je tekmo prvega kroga izgubila. S 6-4 5-7 6-0 jo je premagala 8. nosilka, Italijanka Enola CHIESA (ITF 566). TUKAJ.

Slovenske nastope v novi sezoni z zmago začeli Blaž Rola, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Poraz Polone Hercog, Blaž Kavčič ponovno poškodovan

bm, 04.01.2016

Teniški igralci in igralke so se v zadnjih dneh starega leta preselili v Avstralijo, Novo Zelandijo, na Kitajsko in v Qatar. Kot je to že običajno se na teh prizoriščih začenja nova teniška sezona, tudi s slovenskimi predstavniki.

Slovenske nastope je v novi sezoni začela Andreja KLEPAČ, ki s soigralko, Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO, s katero sta 4. nosilki, nastopa na WTA turnirju z nagradnim skladom 1.000.000 $ v Brisbanu. V uvodnem nastopu sta s 6-2 6-3 premagali Belgijko Ysaline BONAVENTURE in Romunko Raluco OLARU.

Uspešna je bila tudi Katarina SREBOTNIK, ki je sezono odprla z zmago na WTA trurnirju v Aucklandu. Zaigrala je v paru z Julio GOERGES, s katero sta na turnirju drugi nosilki. V prvem nastopu sta s 4-6 6-4 14-12 premagali Hrvatico Darijo JURAK in Američanko Nicole MELICHER.

Blaž ROLA sezono začenja iz 144. mesta lestvice ATP, za prvi nastop pa je izbral Noumeo (75.000 $), kjer je v prvem krogu igral z 22.letnim Avstralcem Lukom SAVILLO, 187. igralcem lestvice ATP.Rola je odlično serviral, v srečanju izgubil začetni udarec le enkrat, nasprotniku pa ga je odvzel trikrat. Po nekaj manj kot uri in pol je slavil s 6-3 6-4. V drugem krogu bo igral z Ircem Jamesom MCGEEJEM, 202. igralcem lestvice ATP.

V Aucklandu je na WTA turnirju (250.000 $) nastopila Polona HERCOG, ki sezono začenja iz 73. mesta letvice WTA. V prvem krogu je igrala s 5. nosilko, 22. letno Američanko Sloane STEPHENS, 30. igralko lestvice WTA in izgubila. Američanka je bila boljša s 6-3 6-3. Hercogovi je šepal predvsem drugi servis saj je osvojila vsega 20 % točk na začetni drugi udarec (20-4). V seštevku točk je bila Stephensova po uri in enajstih minutah boljša s 63-41.

Grega ŽEMLJA bo v sezono krenil iz 172. mesta lestvice ATP, za prvi nastop v novi sezoni pa je izbral Challenger v Happy Valleyu (75.000 $), kjer bo 6. nosilec. V prvem krogu se bo pomeril s kvalifikantom.

Žal pa se je leto slabo začelo za Blaža KAVČIČA. Po letu polnem poškodb je upal na dober začetek sezone, prvi nastop je načrtoval na Kitajskem, a ga je pred koncem leta ponovno ustavila poškodba. Na treningu si je zlomil kost v stopalu (podobna poškodba ga je ustavila že leta 2015 na OP ZDA) in začetek sezone je moral preložiti. Če bo rehabilitacija uspešna se bo na igrišča vrnil sredi februarja, po vodi pa je tako splavalo OP Avstralije, kjer bi moral nastopiti v kvalifikacijah. TUKAJ.

V Ljubljani končane kvalifikacije na DP do 12 let

bm, 03.01.2016

V Ljubljani so dečki in deklice končali s kvalifikacijskimi obračuni na državnem prvenstvu do 12 let. V obeh konkurencah ssmo dobili po osem kvalifikantov, ki so pridružili 24 igralcem oz. igralkam v glavnem turnirju. Po 32 v vsaki kategoriji jih bo odločalo o naslovu državnega prvaka oz. prvakinje. Tako pri dečkih, kot pri deklicah nastopajo vsi najboljši.

Pri dečkih so se skozi kvalifikacije na glavni turnir prebili Iztok Mark LUNDER, Teo KURTAGIČ, Jan BUKOVEC, Nejc STRAŠEK, Mark BOLE, Vid MOHAR, Max STOLLECKER in Lucas MARJANOVIČ.

Pri deklicah so bile v kvalifikacijah uspešne Aleksandra Zara DEJANOVIČ, Rebeka GNEZDA, Ella HOJNIK, Iza LOGAR, Tinkara VRANIČAR, Špela SEDEJ, Lara STREL in Ivona AHČAN. TUKAJ.

Končane so kvalifikacije na DP do 16 let

bm, 03.01.2016

V Mariboru se bodo igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let ta teden borili za naslove dvoranskih državnih prvakov. V obeh konkurencah so zaključili s kvalifikacijskimi obračuni in dobili smo po osem kvalifikantov, ki bodo nastopili v glavnem turnirju.

Pri dekletih so se v glavni turnir uvrstile Hana VUČKO, Zala ULE, Petra GOBEC, Lana STEFANOVIČ, Taja LONČARIČ, Marija VIČIČ, Jana VELIČKI in Nika STRAŠEK.

Pri fantih so bili v kvalifikacijah uspešni Tin KRSTULOVIČ, Marko KOVAČEVIČ, Žiga MORAUS, Aleks GRLJ, Miho BJELOVUČIČ, Gašper OBLAK, Aleks PERIČ in David CEPAK.

Z izjemo Kaje JUVAN med dekleti, nastopajo v obeh konkurencah vsi najboljši igralci in igralke. Pri dekletih je 1. nosilka Tina CVETKOVIČ, pri fantih Rok KOMAC.

Glavni turnir v ponedeljek začenjajo fantje, dekleta bodo prvič nastopila v torek. TUKAJ.

S kvalifikacijami sta se začeli državni prvenstvi do 12 in do 16 let

bm, 02.01.2016

Danes sta se s kvalifikacijami začeli državni dvoranski prvenstvi v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Mlajši nastopajo v Ljubljani, starejši v Mariboru.

Pri dečkih nastopajo vsi najboljši, 1. nosilec bo Lun OBRUL.

Tudi pri deklicah bo zasedba najboljših igralk popolna, prva nosilka bo Leontina STOJANOVIĆ.

V Mariboru so se zbrali vsi najboljši fantje. Prvi nosilec bo Rok KOMAC.

Pri dekletih manjka 1. igralka lestvice do 16 let Kaja JUVAN, ki se je odpravila v Avstralijo na ITF turnirje do 18 let, mesto 1. nosilke bo tako pripadlo Tini CVETKOVIČ.

Danes na obeh prizoriščih v kvalifikacijah nastopajo fantje, jutri bodo kvalifikacije odigrala dekleta. Glavna turnirja se začneta v ponedeljek. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.