Nastja Kolar v Braziliji začela z zmago, Natalija Šipek s porazom, mladinci slabo v Širokem Brijegu

Začeli so se turnirji tega tedna. Ponekod še igrajo kvalifikacije, drugje so že začeli z obračuni v glavnih turnirjih.

Teden je z zmago v glavnem delu ITF turnirja v brazilski Bertiogi (25.000 $) začela Nastja KOLAR. Z 1-6 6-0 6-2 je premagala Španko Christino SANCHEZ-QUINTANAR.

Na istem turnirju je v kvalifikacijah nastopila Natalija ŠIPEK in izgubila odločilno srečanje za napredovanje v glavni turnir. S 6-3 6-2 jo je premagala 1. nosilka kvalifikacij, Švicarka Jil TEICHMANN.

V glavnem turnirju bo nastopila tudi Tadeja MAJERIČ.

Za nastop v glavnem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ se je v francoskem Andrezieux-Boutheonu borila Dalila JAKUPOVIĆ in bila uspešna. V finalu kvalifikacij je s 7-5 6-0 premagala Nemko Caroline DANIELS.

NI pa se najbolje za naše predstavnike začel mladinski ITF turnir 5. ranga v Širokem Brijegu, drugi po vrsti. V kvalifikacijah so izpadli Maruša PLANK, Sheila GLAVAŠ in Anže ARH, v prvem krogu glavnega turnirja pa tudi Nejc SITAR. V konkurenci je tako ostala samo Tina CVETKOVIČ. Ta je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 6-2 premagala Klaro MRCELA.