V prvem krogu Mauija poraz tudi za Blaža Rolo

Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA ta teden nastopata na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Mauiju.

Prvi je na igrišče stopil Grega ŽEMLJA. Igral je z 18-letnim Američanom Francesom TIAFOEOM, 179. igralcem sveta, leta 2014 pa 2. mladincem sveta. Američan je bil boljši z rezultatom 4-6 6-2 6-4 in je Gregu še četrtič zapored na zadnjih štirih turnirjih preprečil napredovanje v drugi krog. Tekma je trajala 2 uri, Gregu pa ni pomagalo niti 13 asov, saj je bil odstotek njegovega drugega servisa samo 41 %. TIAFOE si je priigral kar 15 priložnosti za break, izkoristil je 3, Grega je imel na drugi strani samo dve break priložnosti, izkoristil pa je eno.

Blaž ROLA je bil 7. nosilec in bi se moral pomeriti s 25-letnim Argentincem Marcom TRUNGELLITIJEM, 210. igralcem lestvice ATP, a je ta nastop odpovedal, Blaž pa je za nasprotnika dobil kvalifikanta, 19-letnega Američana Ernesta ESCOBEDA, 399. igralca lestvice ATP. Sprememba bi mu na papirju morala prinesti lažjega nasprotnika, v praksi pa očitno ni bilo tako, saj je mladi Američan zmagal z rezultatom 7-5 7-6(2). Tekma je bilo zelo izenačena, na koncu pa je bil Escobedo boljši za dve točki (77-75).

Naša igralca sta nastopila tudi v konkurenci dvojic, a sta tudi tui nastope že končala. S 4-6 6-7(3) sta ju premagala Američana James CERRETANI in Max SCHNUR.