Na DP v Mariboru fantje in dekleta odigrali uvodna srečanja med posamezniki

Končana so uvodna srečanja letošnjega državnega prvenstva za fante in deklete do 16 let, ki se odvija na ŽTK-ju v Mariboru.

Pri fantih so vsi nosilci sicer napredovali v drugi krog, a nekateri vse prej kot lahko. Najbolj se je namučil prav 1. postavljeni Rok KOMAC, ki je le s težavo strl odpor Gašperja BEZJAKA. V pravem rezultatskem trillerju je Primorec na koncu slavil z rezultatom 7-6(3) 6-7(10) 6-4.

Tri nize sta za uvrstitev v drugi krog potrebovala tudi Matic PODLIPNIK za zmago s 6-2 0-6 6-2 nad Enejem BERGHAUSOM in 2. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ za zmago s 3-6 6-0 6-4 nad kvalifikantom Tinom KRSTULOVIČEM. Tudi drugi krog obeta nekaj zanimivih obračunov, težko delo pa zagotovo spet čaka tako prvega kot drugega nosilca.

Fantje so odigrali tudi tekme prvega kroga dvojic, kjer pa presenečenj v uvodnih srečanjih ni bilo.

Pri dekletih smo že v uvodnih nastopih videli izpad dveh postavljenih igralk. Marija VIČIČ, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij je s 7-6(5) 6-2 premagala 6. nosilko Leeloo OBRUL. Izpadla pa je tudi 3 nosilka Kristina NOVAK. Izločila jo je Lian BENEDEJČIČ, ki je bila boljša z rezultatom 7-6(6) 7-5. Od ostalih nosilk se je morala najbokj potruditi 2. postavljena Em,a HORVAT, ki je Irino PEŠUT premagala po ogorčenem boju s 7-6(6) 3-6 7-5.

Dekleta bodo danes odigrala še tekme prvega kroga dvojic.