James Baker odslej za Slovenijo

mp

James Baker je slovenskim ljubiteljem tenisa prav gotovo popolnoma neznano ime, zato se vsi sprašujejo, kdo je ta igralec, ki ga na mednarodni lestvici za veterane v kategoriji 75+ kot najboljšega Slovenca najdemo na 157. mestu. James Baker je bil sicer rojen v ZDA, ima pa slovenske korenine, njegova mama je bila doma v Beli krajini. Pred časom je spremenil državljanstvo, odslej igra za Slovenijo. Gre za odličnega igralca, ki se enako dobro znajde tako na hitrih travnatih kot tudi na bolj počasnih peščenih igriščih. Leta 2011 je na državnem prvenstvu ZDA nanizal pet zmag po vrsti in klonil šele v finalu, istega leta pa je v finalu izgubil tudi na mednarodnem prvenstvu na Floridi. V zadnjih letih se je otepal poškodb in ni igral prav veliko, letos pa je po naših informacijah znova v odlični formi, zmagal je na nekaj lokalnih tekmovanjih v ZDA. James namerava kar nekaj turnirjev odigrati tudi v Evropi in zastopati Slovenijo na svetovnem prvenstvu za veterane, ki bo letos v Turčiji.

Tekst:M. Pogačar