prijava_e

Razpisi in obvestila za sezono 2016

Gorica v štirih jezikih - vabilo na teniški turnir

03.07.2016

 

Gorica 2016 flayer 

 

Italijanščina, nemščina, furlanščina in slovenščina so v Gorici zgodovinsko prisotne, zato smo jih vključili v Mladinski turnir z naslovom »Gorica v štirih jezikih», ki se bo odvijal od 1. do 4. septembra v Gorici in delno Novi Gorici.

 

Cilj organizatorjev je ustvariti dogodek, ki na privlačen in inovativen način združuje (mladinski) šport, kulturo in turizem ter različne jezikovne in narodnostne skupine tega prostora, ki jih zaznamujeta skupna preteklost in nedvomno tudi skupna prihodnost.

 

Mednarodni mladinski turnir se bo letos odvijal že v četrti izvedbi in k sodelovanju so vabljeni športniki iz Italije in bližnjih držav: poleg Slovenije in Avstrije bodo letos prisotni tudi udeleženci iz Poljske, Češke, Švice itd. Tekmovanja se bodo odvijala v kar 10 športnih panogah: od najobičajnejših (nogomet, košarka, odbojka, atletika in tenis) do manj razširjenih (ragbi, rokomet, baseball) vse do res nepoznanih panog (floorball in lacrosse).

 

Teniška tekmovanja so namenjena igralkam in igralcem kategorije U13.

 

Športnikom bo za nastanitev na voljo »Športno naselje« (na goriškem sejmišču), kjer bodo imeli tudi glavne obroke, za pravo vzdušje na turnirju pa bo poskrbel tudi pester spremni program z otvoritveno slovesnostjo, sobotno zabavo in drugimi dogodki.

 

Lepo vas vabimo, da se nam pridružite in z nami preživite štiri nepozabne dni.

 

Vidimo se v Gorici!

 

Podroben spored srečanja si oglejte tukaj                   

7. Zlati lopar nočni managerski teniški turnir dvojic

Ljubljana, 12.4.2016

 

Sedmi zlati lopar-1

 

V organizaciji podjetja Amrop Adria se je odvil tradicionalni, že 7. nočni managerski teniški turnir dvojic – Zlati lopar. Letošnja udeležba je bila še posebej množična, saj je dogodek obiskalo več kot 100 poslovnežev, ki so se pomerili v tenisu, vzpodbujali svoje favorite ali zgolj uživali v dobri družbi. Teniške mreže so se tokrat tresle na igriščih Teniške Akademije Breskvar, kjer so zagreti športniki vihteli svoje loparje.

 

Sedmi zlati lopar 2

 

Po pozdravnem nagovoru Marka Mlakarja , direktorja Amrop Adria, podjetja za iskanje vodilnih kadrov, je sledilo napeto tekmovanje, prijetno druženje, sklepala so se nova poznanstva in poslovne naveze. Udeleženci so uživali v dobri glasbi, odlični hrani, ob polnoči pa je dogajanje začinila še zanimiva nagradna igra, kjer so se tekmovalci pomerili v spretnosti ciljanja v tarčo. Precizni udarec je tokrat na zmagovalne stopničke popeljal predsednika Teniške zveze Slovenije, Marka Umbergerja , kateremu je podjetje HEAD izročilo lepo nagrado.

 

Sedmi zlati lopar 3

  

Ob pestrem dogajanju se je večer hitro prevesil v jutro in takrat sta svoje loparje dvignila zmagovalca turnirja: Karin Lušnic in Martin Kraljič , ki sta za nagrado dobila mobilna telefona Samsung in enoletno naročnino pri podjetju Telemach.

  

Zunaj se je že danilo, ko so se pogovori še vedno vrteli okoli izgubljenih ali dobljenih iger, komentiranju turnirja, nekateri so se še isti večer želeli prijaviti na turnir, ki bo naslednje leto.

 

Sedmi zlati lopar 4

 

Dobrega razpoloženja ni skrival tudi glavni organizator turnirja Marko Mlakar , ki je takole izrazil svoje občutke: "Veseli me, da Zlati lopar postaja prepoznaven teniški turnir poslovnežev, ki se ga vsako leto udeleži več zagretih teniških navdušencev. Letos smo prvič presegli številko 100, imeli udeležence iz petih držav, hkrati pa morali zadnje dni omejiti prijave, ker nam prostor ne omogoča, da bi lahko na dogodku tekmovali vsi, ki si to želijo. Jih je pa zato toliko več prišlo vzpodbujat ostale in navijat. Med športnimi boji so se spletle marsikatere nove prijateljske vezi, vse je potekalo v izredno sproščenem vzdušju, verjamem, da se bo tradicija Zlatega loparja nadaljevala tudi prihodnje leto."

 

Tekst: Tina Fujs

Foto: Jure Makovec

3. Dnevnikov teniški turnir dvojic

Ljubljana, 8.4.2016
 
 
TK VAL portorož in Dnevnik v soboto 21.5.2016 organizirata 3. Dnevnikov teniški turnir dvojic. Potekal bo v Teniškem centru ŠRC Marina v  Portorožu.

Prijave in informacije po e-pošti: tk.val.portoroz@gmail.com.

Prijave se zbirajo do vključno 18. maja 2016 do 24.00.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ. 
       
   
       

Tudi letos v maju Koper gosti turnir Tennis Europe do 12 let

29.03.2016   

 

Plakat 525 x 300 

 

Teniški klub Koper bo od 21.-30.maja letos že devetič zapored organiziral močan mednarodni teniški turnir za otroke v starosti od 8-12 let, imenovan 9.Luka Koper Junior Open.

 

Gre za enega najprestižnejših turnirjev v Evropi na peščeni podlagi do 12 let. Turnir je vsekakor nekakšna prelomnica za nadaljnjo kariero vsakega mladega tenisača, saj najboljši igralci in igralke s tega turnirja danes že krojijo sam svetovni mladinski vrh.  Med zmagovalce tega turnirja se je vpisal tudi Miomir Kecmanovič iz Srbije, zmagovalec lanskoletnega Orange Bowla in Coffe Bowla do 18 let, danes pa je 6. igralec sveta v isti starostni kategoriji.

 

Poleg mednarodnega dela bosta zanimiva tudi ogrevalni 9. Luka Koper Junior Open Warm Up Open do 11 let, ki se bo začel bo dan pred pričetkom glavnega turnirja do 12 let (za igralce letnik 2005 in mlajši) in seveda 9. Luka Koper Open turnir v mini, midi, tenisu do 10 in 11 let, ki bo teden dni kasneje in to v času finalnih tekem mednarodnega dela (28-29.maj).

 

V glavnem turnirju bodo nastopili tudi zmagovalci prestižnega Smrikva Bowl  turnirja do 10 let in turnirja v priznani francoski teniški akademiji  Patrick Mouratoglu Tennis tournament Under 11, ki bodo prejeli posebmo vabilo Teniškega kluba Koper.

 

Na turnir se lahko prijavite online preko spletne strani www.tenniseurope.org, za uspešno prijavo pa je potreben pridobljen IPIN in odprt Tennis Europe Account. Za pomoč pri pridobivanju obeh računov se lahko vsak dan obrnete na 031-353-145 ali pošljete mail na tk.koper@siol.net.

 

Rok za uspešno prijavo za mednarodni del je 26.april 2016 do 14 ure, prijavite pa se lahko že od 28.marca dalje.

 

Vse o zmagovalcih tega prestižnega turnirja in dogajanju v preteklosti si lahko preberete na uradni spletni strani www.jrkoperopen.com .         

   
 

Predstavitev zbornika Tenis Slovenija 1899-2015 v Šoštanju

22.03.2016   

 

Predstavitev zbornika Šoštanj 2016_525

 

Dne 22.3.2016 je bila v protokolarnem objektu občine Šoštanj - Vili Mayer predstavitev Zbornika "Tenis Slovenija 1899-2015". Zbornik je predstavil njegov avtor Anton GROSMAN.Predstavitve so se med drugimi udeležili Predsednik TZS g. Marko Umberger, prvi predsednik TZS g. Janez Erhart, župan občine Šoštanj g. Darko Menih in pobudnik predstavitve g. Štefan Szabo, ki so prisotne pozdravili in nagovorili.


Predstavitev je vodila ga. Špela Poles, vodja protokolarnega objekta Vile Mayer.


Na predstavitvi je bil tudi g. Železnik, občan Šoštanja, ki je v času svojega službovanja kot učitelj na OŠ Bojana Iliha v Mariboru učil našo teniško legendo Mimo Jaušovec.
Po predstavitvi je ob prigrizku stekel prijeten klepet o samem Zborniku in o zgodovini tenisa v Šoštanju in Velenju, o čemer so spregovorili in obujali spomine veterani tenisa v Šaleški dolini.

 

Naj ob tem spomnimo, da je zbornik naprodaj v pisarni TS po simbolni ceni 10 €.         

   
DSC01149_525
 
DSC01146_350 
 
DSC01143_525
 
DSC01126_525
 
DSC01121_525
 
DSC01116_350
 
DSC01093_525

Razpis  prostega delovnega mesta v TK Domžale

Ljubljana, 16.2.2016

 

TK Domžale razpisuje prosto delovno mesto trenerja tenisa za pomoč pri delu v teniški šoli. Podrobnosti preberite TUKAJ.

Razpis za organizacijo turnirjev v poletni sezoni 2016

12.02.2016   

 

 

Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje tekmovanj v poletni sezoni 2016. V prilogi vam je bilo po el. pošti poslano gradivo, ki ga potrebujete za prijavo, gradivo pa najdete tudi v desnem meniju. 

 

Rok za prijavo na razpis je SREDA, 17. 02. 2016, do 24 ure

 

Prijavnice pošljite po faksu na številko 01 430 66 95 ali po e-pošti na naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si.

 

Organizatorje tekmovanj bo na redni seji izbrala Tekmovalno-registracijska komisija TZS. Vsi klubi organizatorji morajo izpolnjevati organizacijske obveznosti (glej tabelo obveznosti organizatorjev) in tehnične pogoje (računalnik z internetno povezavo na kraju tekmovanja).
         

   

Primorski Winter cup - na Obali nastopilo več kot 100 otrok

Ljubljana, 8.2.2016

 

Primorski Winter cup 2016_525

 

V Kopru se je končal 3.Winter Cup - Zimsko odprto prvenstvo Primorske v tenisu za vse kategorije. Nastopilo je preko 100 mladih teniških upov iz vse Slovenije, ki so  prikazali všečen in borben tenis. 

 

 

Primorski winter cup 2016_525-1

 

 

Po kategorijah so zmagali:

tenis do 16 let fantje: Rok KOMAC (Koper)

tenis do 13 let dečki: Aljaž JERAN (Radom)
 
tenis do 13 let deklice: Maja ZUCCHIATI (N.Gorica)

tenis do 11 let dečki: Matic KRIŽNIK (TABRE)

tenis do 11 let deklice: Rina GROŠELJ (AsLit)

tenis do 10 let deklice: Ana Tara PRAČEK (Koper)

tenis do 10 let dečki: Nicola GIANESSI (N.Gorica)

midi tenis deklice: Zala HROVATIN (N.Gorica)

midi tenis dečki: Tim STREL (N.Gorica)

mini tenis deklice: Taja MILENKOVIČ (N.Gorica)

mini tenis dečki: Lan KONEČNIK (Sl. Gradec)

turnir teniških šol: Luka BRKLJAČA (Koper)

 

Primorski Winter cup 2016_1_525


Teniški klub Koper je podelil tudi posebna vabila za prestižna mednarodna turnirja. Matic Križnik in Rina Grošelj sta za zmago v kategoriji do 11 let prejela povabilo za glavni turnir na 9. Luka Koper Junior Open do 12 let v mesecu maju, Maja Zucchiati in Aljaž Jeran pa bosta zaigrala v glavnem turnirju Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let, ki bo na sporedu v začetku septembra.

 

Primorski Winter cup 2016_2_525

 

Primorski Winter cup 2016_3_525

 

Primorski Winter cup 2016_4_525

 

Primorski Winter cup 2016_5_525

 

Primorski Winter cup 2016_6_525 

 

Jeran Aljaž 2016_Koper


Tekst in Foto: A. Živin 

      

   
 

Teniška Zveza Slovenije razpisuje projektno delovno mesto na področju marketinga in PR z naprednim znanjem informatike

Ljubljana,1.2.2016

 

Teniška zveza Slovenije razpisuje projektno delovno mesto na področju »Marketing in PR« z naprednim znanjem informatike.

Dinamično delo z možnostjo napredka, bo temeljilo na upravljanju s komunikacijskimi vsebinami, med katere spada tudi načrtovanje in izvedba marketinških aktivnosti, pisanje vseh komunikacijskih vsebin tako v slovenskem kakor angleškem jeziku ter skrb za učinkovito upravljanje komunikacijskih kanalov zveze.

Pričakovanja:

 • dokončana vsaj VII. stopnja izobrazbe      družboslovne smeri
 • vsaj dve leti izkušenj na področju marketinga in PR-ja
 • poznavanje tenisa in športnih panožnih zvez ter      društev/klubov
 • izkušnje na področju notranje komunikacije in      organiziranje dogodkov
 • postavljanje in implementiranje strategij      sponzorstev in donacij
 • izkušnje z upravljanjem komunikacijskih platform
 • odlično znanje vsaj dveh tujih jezikov
 • odlično poznavanje Microsoft Office, Word press,      Ad Words in drugih analitičnih orodij
 • izpit B kategorije in lasten prevoz

Ob izpolnjenih pogojih, imajo prednost kandidati z lastnostmi, ki jih kandidat opredeli z referencami (dokazili) v življenjepisu:

 

Lastnosti kandidata:

 

 • odlična organizacijska sposobnost in sposobnost vodenja
 • smisel za podjetništvo
 • sposobnost samostojnega dela in delovanja v skupini
 • korekten in pozitiven odnos do poslovnih partnerjev in sodelavcev
 • sposobnost logičnega razmišljanja, iznajdljivost, kreativnost
 • dobro organizirana, samoiniciativna, drzna in      kreativna oseba

Teniška zveza Slovenije ponuja:

 • zaposlitev za nedoločen čas, s poskusno dobo šestih mesecev
 • stimulativno plačilo

 

 

Kandidati, ki izpolnjujejo zgoraj navedene razpisne pogoje in se znotraj njih tudi prepoznajo, vabimo, da pošljejo svoj življenjepis (CV) in motivacijsko pismo v slovenskem in angleškem jeziku na elektronski naslov: info@tenis-slovenija.si do 14.2.2016, s pripisom »Za delovno mesto marketing in PR«.

 

Postanite del uglednega in strokovnega tima, kjer boste dobili priložnost za dokazovanje svojih sposobnosti. Vaša prizadevanja in uspehi bodo opaženi in primerno nagrajeni.

Vaše prijave bomo obravnavali zaupno.

 

 

Tenis Slovenija

 

 

Primorski Winter cup 2016

Ljubljana, 14.1.2016

 

Winter cup plakat _525

 

Teniški klub Koper organizira WINTER CUP- Odprto zimsko prvenstvo Primorske v tenisu za vse kategorije (mini tenis, midi tenis, tenis do 10 let, tenis do  11 let, tenis do 13 let in tenis do 16 let).

 

Dogodek bo na sporedu 6 in 7. februarjav dveh ogrevanih balonih v Tenis centru Bonifika v Kopru. 

 

Organizator je pripravil lepe nagrade za najboljše: Vabila za Tennis Europe mednarodna turnirja; 9. Luka Koper Junior Open do 12 let,  6. Banka Koper Junior Open do 14 let, medalje ter priznanja za vse udeležence v najmlajših kategorijah (mini, midi tenis). Turnirja se lahko udeležijo vsi registrirani in neregistrirani igralci in igralke iz  vse Slovenije in zamejstva.

 

Več o dogodku si lahko preberete na www.teniskoper.com ali v razpisu pod zadnji dokumenti.

 

Teniški klub Koper sprejema prijave na tk.koper@siol.net ali po telefonu 031-353-145 do četrtka, 4. februarja 2016 do 18 ure.

Vljudno vabljeni v Koper,

Teniški klub Koper

Prvi Dolenjski zimski teniški satelit so odigrali v Krškem

Ljubljana, 18.1.2016

 

DTS_525_1

 

Dolenjski teniški klubi (TK Kočevje, TK Brežice, TK Krka Otočec, TK Portovald in TK Krško) so pristopili k skupni organizaciji teniških turnirjev za otroke, ki nabirajo prve tekmovalne izkušnje in preko njih postopno prehajajo na nivo tekmovanj, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije. K projektu se je, kot posebni povabljenec, pridružil še TK Kozje.

 

Prvi turnir, iz zimske serije "Dolenjski teniški sateliti" (DTS), se je odvil 16.1.2016 v TK Krško. Sledijo pa še turnirji v Novem mestu (februarja), na Otočcu (marca) in aprila masters v Krškem.

 

In kako je bilo tokrat v Krškem?

 

DTS_525_2

 

Od 55 prijavljenih otrok jih je na turnirju na koncu nastopilo 48 in sicer:

 

- v kategoriji MINI tenis nastopilo 16 otrok,

- v MIDI tenisu 12 otrok,

- tenisu 11-13 let 11 otrok,

- v tenisu 14-18 let 9 otrok.

 

Vsak udeleženec je ob zaključku prijel diplomo za sodelovanje na seriji »DTS«.

 

V kategoriji MINI TENIS je v ekipni tekmi tekmovalo 16 otrok, ki so bili razdeljeni v 4 skupine po sistemu RR. Zbirali so točke za svoje klube in se razvrstili takole: 1.m. TK Kozje, 2.m. TK Condor, 3.m. TK Krka Otočec, 4.m. TK Kočevje, 5.m. Portovald Novo mesto, 6.m. TK Brežice.

 

V kategoriji MIDI TENIS je tekmovalo 12 otrok, po enakem sistemu kot v MINI tenisu. Klubi so se razvrstili po naslednjem vrstnem redu: 1.m. TK Condor, 2.m. TK Krka Otočec, 3.m. TK Brežice, 4.m. TK Kočevje, 5.m. TK Krško, 6.m. TK Portovald Novo mesto.

V TENISU DO 10 let tokrat ni bilo udeležencev.

 

Med DEKLICAMI od 11 do 13 let sta si, v konkurenci štirih deklic, prvo mesto razdelili Nina Savnik (TK Brežice) in Jelena Kovačevič (TK Portovald NM), ki sta z igro v medsebojnem obračunu uprizorili pravo poslastico dneva. V isti kategoriji med DEČKI pa je slavil Žiga Murn (TK Kočevje) v prvi in Vitan Hribar (TK Kočevje) v drugi skupini. Tekmovalo je 11 igralcev, ki so igrali po sistemu RR in sicer je posamezni dvoboj štel 6 iger.

 

Igralo se je še v kategoriji od 14 do 18 let in sicer mešano, v vsaki skupini je namreč igrala še ena punca. V prvi skupini je slavil Dejan Zurenc (TK Kozje), v drugi pa Jelena Kovačevič (TK Portovald NM). Tekmovalo je 9 igralcev, ki so igrali po sistemu RR in sicer je posamezni dvoboj štel 6 iger.

Tako je za nami prvi zimski DTS. V prihodnjih mesecih se obetajo še trije, vključno z mastersom. Otroci se bodo sedaj vrnili na treninge, kjer bodo skušali do prihodnjega turnirja, ki bo v Novem mestu ferbuarja, čimbolj izpiliti formo, da bodo osvojili čimveč točk, saj se bodo točke iz posameznih turnirjev seštevale na vseh treh rednih turnirjh in bodo osnova za njihovo uvrstitev na zaključni masters. Vztrajnost in trud za vsako točko sta torej ključ do uspeha.

 

Hvala vsem nastopajočim! Hvala navijačem, sodnikom in pomočnikom pri pogostitvi.

 

Vse fotografije si lahko ogledate na Facebook strani - Teniški klub Krško.

 

DTS_525_3

 

DTS_525_4

 

DTS_525_5

 

 

Tekst in foto: Andrej Hovelja (TK Krško)

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.