Polona Hercog nastope v Sydneyu začela z zmagama, Andreja Klepač izgubila polfinale v Brisbanu

Igralci in igralke se pred začetkom OP Avstralije merijo na zadnjih WTA in ATP turnirjih. Najmočnejši, ki večini služi za zadnji preizkus forme poteka v Sydneyu, kjer nastopajo tako fantje kot dekleta. Pri dekletih ima nagradni sklad 753.000 $. Od Slovenk med posameznicami nastopa Polona HERCOG, ki pa mora za uvrstitev na glavni turnir trikrat zmagati v kvalifikacijah.

Začela je dobro in v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala domačinko Olivio ROGOWSKO, 274. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. V drugem krogu je igrala s Su WEI HSIEH, 94. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-1 7-5. Za uvrstitev v glavni turnir mora premagati še Monico PIUG, 92. igralko lestvice WTA iz Portorika.

Na WTA turnirju v Brisbanu je Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO izgubila polfinalno srečanje v konkurenci dvojic. S 6-3 7-5 sta bili boljši 1. nosilki Martina HINGIS in Sania MIRZA.