prijava_e
Mladinske selekcije : Ml sel 2016
pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf_

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

docx

docx

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

pdf

docx

Kaja Juvan - Mislim, da je psiha ena izmed najpomembnejših stvari pri igralcu

Ljubljana, 1.12.2016

 

JUvan Kaja Bonfiglio 2016 finale_525

Na enem najprestižnejših mladinskih turnirjev "Trofeo Bonfiglio" v Milanu se je uvrstila v finale

 

Pred odhodom na Florido, kjer se udeležuje turnirjev Eddie Herr in Orange Bowl smo se pogovarjali z našo trenutno najboljšo mladinko in novim slovenskih teniškim biserom, Kajo JUVAN. Pred nekaj dnevi je praznovala šestnajsti rojstni dan, pa se je na mladinski svetovni lestvici ITF že zavihtela na 15. mesto. Zaupala nam je kakšno
je njeno življenje na in ob tehniških igriščih, kaj razen tenisa še počne in še marsikaj zanimivega. 
  

 

Kaja, v novembru si dopolnila šestnajst let, sezono 2016 pa končuješ kot 18. mladinka sveta. Kakšni so občutki?

 

Počutim se zelo dobro in motivirano za naprej. Ni še časa za proslavljanje ob koncu leta, trenutno se pripravljam na Floridi za Eddie Heer ter Orange Bowl in skrbim, da čim bolje napredujem v svojem razvoju in igri. Moja najvišja uvrstitev je bila 15 mesto, kje pa bom sezono končala pa še ne morem reči. To bomo videli po omenjenih turnirjih.

 

Kdo te je navdušil za tenis in kdaj si prvič prijela v roke teniški lopar ?  Lahko na kratko opišeš teniške začetke?

 

Že od malih nog za prvi maj z družino vsako leto potujemo na Lošinj, kjer sem se (kakor se jaz spomnim) prvič seznanila z loparjem in tudi prvič že malo trenirala. Že kot majhna sem bila vedno zelo tekmovalna, nagajiva in navihana, vse sem hotela delati sama in povsod vse raziskati. Če sem v čemerkoli izgubila, se mi je porušil svet, vedno sem jokala in se metala po tleh. Počela in poskušala sem veliko aktivnosti, a najbolj mi je bil všeč tenis, saj sem vedno rada tekala po igrišču in igrala na točke. Pri petih letih pa sem prvič začela trenirati tudi v Ljubljani in tenis mi je postajal vse bolj všeč. Sicer takrat še nisem prav marala treningov, na njih se nisem veliko gibala, vendar pa sem zelo rada tekmovala, vedno sem dala na tekmah vse od sebe. Sem pa skozi čas tudi ugotovila, kako pomembni so treningi in začela trenirati na polno.

 

Tvoj vzpon med najboljše slovenske igralke se je začel leta 2013, ko si tudi osvojila svoj prvi turnir, od leta 2014 pa si ob prvem naslovu državne prvakinje  trdno na prvem mestu končnih lestvic do 14 in 16 let. Lahko oceniš, kaj je bilo prelomno v letih 2013 in 2014?

 

Spomnim se osvojitve prvega naslova do 10 let. Takrat mi je to pomenilo zelo veliko, v naslednjih letih je prišlo še nekaj naslovov do 11 ter 12 let, igrala pa sem tudi turnirje višjih kategorij. Nikoli se nisem ustavila na neki ravni, če mi je šlo tam dobro, ampak sem se pomikala na višje ravni takoj, ko je bilo to mogoče.

S trenerjem sva ves čas razvijala moj slog igre, a ker sem igrala zelo raznovrstno sem delala še veliko napak. Takrat pa menim, da se je igra počasi začela sestavljati in je prišlo do izraza vse kar sva razvijala. Obenem sem tudi zrasla in se fizično okrepila, saj sem bila do 12 let med šibkejšimi. Vedno sem verjela, da mi lahko uspe in nikoli se nisem ustrašila močnejših nasprotnic.

 

Juvan kaja Velenje 2016_525

Članski ITF turnir Velenje (10.000 $)

 

Pravijo, da je tenis v glavi. Se strinjaš s to trditvijo in kolikšen del na poti k uspehu po tvojem mnenju predstavlja psiha igralca ? 

 

Mislim, da je psiha ena izmed najpomembnejših stvari pri igralcu. Jaz verjamem, da se fizično in s trdim delom lahko pride do neke stopnje, a na koncu je vse odvisno od glave. Verjamem, da sem, kjer sem, ravno zaradi mojega načina razmišljanja in trme. Ko stopim na igrišče, je rezultat vedno 0:0, nikoli ne pripisujem zmage sebi ali nasprotnici že pred tekmo. Spoštujem svoje nasprotnike, a se jih nikoli ne bojim. Že od malega dam vse od sebe na igrišču, še nikoli nisem tekme predala, četudi sem imela bolečine, saj ko začnem igrati nimam namena, da prepustim zmago nasprotnici. Mislim, da me je tudi zato težko premagati.

 

V letu 2015 si se tudi na mednarodni sceni izstrelila med najboljše, čeprav pred tem na mednarodnih turnirjih nisi veliko nastopala in nisi imela veliko izkušenj. Čemu pripisuješ ta preboj ?

 

Že leta 2014 sem zmagala tri mednarodne turnirje do 14 let. Izkušnje pa sem že prej pridobivala na slovenskih turnirjih, veliko tekem sem preigrala in se počasi razvijala.  Preboj pa pripisujem tudi svoji volji, trmi, želji po zmagi, predvsem pa mislim, da sem v glavi močnejša od drugih punc. Od drugih se razlikujem tudi po tem, da imam zelo raznovrstno igro in poskušam izkoriščati vse moje adute. Imam še vedno veliko rezerv v fizični moči, a več kot delam, bolj se izboljšujem in pridobivam vse več izkušenj.

 

Si odlična dijakinja gimnazije Bežigrad. Letos si nastopila na enajstih mladinskih in štirih članskih ITF turnirjih, na Evropskem prvenstvu, poleg Evrope si bila tudi v Avstraliji in ZDA. Potovanja in treningi vzamejo veliko časa. Kako jih usklajuješ s šolskimi obveznostmi?

 

Potrebno je veliko organizacije, vloženega truda in seveda odrekanj. Na turnirjih se poskušam čim več učiti, kadar imam le čas. Sem taka oseba, ki stvari noče delati na pol. Zelo sem nervozna, če vem, da se pred testom nisem dovolj učila, ko bi se lahko. Zato pa mi zmanjkuje časa za druge stvari, a ne obžalujem mojega sistema.

 

Kakšen pa je tvoj »običajni« delovni dan? Kdaj ti ostane kaj prostega časa za  druženje s prijatelji in ukvarjanje s hobiji ?

 

Dvakrat na teden imam kondicijski trening ob 7.10 v šoli  z mojim trenerjem Miranom Kotnikom, ki traja uro in pol. Nato se preoblečem in odpravim v knjižnico, kjer se učim ali pa pripravljam na pouk. Če kondicije nimam zjutraj, jo imam namesto tega popoldne. Pouk traja po navadi do 14ih. Potem grem na kosilo in čim prej domov. Do treninga se učim, prepisujem ali delam naloge, razen če imam trening takoj po šoli. Ko pridem iz treninga, pojem večerjo, potem pa odvisno, če je ura že pozna (okoli 7.30), grem delat stretching ter se povaljam z valjčkom,  če pa imam prej še kaj časa, se po navadi učim ali si vzamem nekaj časa zase. Spat grem običajno okoli desetih. Prosti čas in sproščanje imam večinoma med vikendom. Takrat se lahko dobim s prijatelji, gledam kakšno serijo, ter počnem kar hočem. Seveda tudi med vikendom delam za šolo in treniram, a imam veliko več časa kot med tednom.

 

Juvan Kaja DP16 2015_2_bm

 

Ali si se poleg tenisa ukvarjala tudi z drugimi športi in če si se, s katerimi ?

 

Že od malega sem se vedno ukvarjala z različnimi športi saj sem hotela preizkusiti vse. Nisem trenirala vseh, a ko sem imela čas, sem delala veliko stvari. Spomnim se, da smo, ko smo živeli v bloku, hodili na igrišče za bloki, kjer smo z bratom in očetom igrali nogomet in košarko. Doma imamo tudi pink ponk mizo ter pikado, in če imam le čas, igram eno ali drugo. Starša sta me, ko sem bila majhna tudi vsako poletje vpisala na kamp za plavanje, pozimi v smučarski kamp. Kasneje sem se naučila tudi deskati na snegu. Nisem ravno strokovnjakinja, a se znam peljati tako, da dolgo časa ne pademJ. Eno leto sem trenirala tudi odbojko, a sem se nato odločila, da mi je bolj všeč tenis. Na splošno pa so mi všeč vsi športi z žogo ter badminton, rada pa poskusim tudi kaj novega.

 

Mnogi menijo, da v Sloveniji ni mogoče uspeti. Ti za zdaj, tako kot še nekaj naših igralk dokazuješ, da vsaj v mladinski konkurenci to ni res.  Ali svojo prihodnost načrtuješ doma ali v tujini ?

 

Vsaj še nekaj časa bom trenirala doma. To, da ne moreš uspeti v Sloveniji je čista neumnost. Menim, da lahko vsakemu s trdo voljo in predanostjo uspe.  Treba je le verjeti v svoj uspeh in se nikoli ne ustaviti na poti. Moj team se počasi veča in vse več ljudi skrbi, da se bom dobro in pravilno razvijala, zato sem doma dobro preskrbljena in ne rabim iti v tujino.

 

Na največjih mednarodnih turnirjih se pojavljajo agentje, ki iščejo mlade talente. Je kateri od njih že potrkal na tvoja vrata in če je kaj ti je ponudil ?

 

Nekaj ponudb je že prišlo, vendar sama nikoli ne odgovarjam nanje, vedno povem ljudem, ki mi pišejo naj se za več informacij obrnejo na moje starše ali trenerja. Za vse drugo nato poskrbijo oni, saj sama še ne znam preveč dobro presojati ponudb ter se raje osredotočam na svoj razvoj.

 

Tvoj trener je Robi Cokan, ki te spremlja tudi na turnirjih. Kakšen je vajin odnos na in izven igrišča in kako se razumeta ?     

 

Robi na igrišču zahteva od mene veliko zbranosti ter discipline in me žene, da postajam vse boljša. Z mano je že od mojega devetega leta in ve kako funkcioniram. Razumeva se dobro, mislim da iz leta v leto boljše in se učiva drug od drugega. Izven igrišča pa je zelo sproščeno vzdušje in se zabavava, vzameva pa si tudi čas vsak zase, da ne pride do zasičenosti. Drugače se dosti tudi pogovarjava o moji igri in ostalih stvareh. Včasih pride seveda do konfliktov, a mislim da je to normalno, če veliko časa preživiš z neko osebo.

 

Kaj je po tvojem mnenju pravi recept za uspeh. Talent, trdo delo ...

 

Menim, da je, ne glede kaj počneš,  potrebno ogromno trdega dela, motivacije in predanosti, nenazadnje tudi nekaj talenta, da si lahko res najboljši kot si lahko. A brez trdega dela tudi talent ne pride do izraza.

 

Čeprav na poraze nisi  navajena, so ti sestavni del kariere. Kako jih sprejemaš in se spopadaš z njimi?

 

Nisem oseba, ki bi najboljše prenašala poraze. Vedno sem bila tekmovalna in nisem prenesla niti misli na poraz. Sedaj jih prenašam vse bolje, iz vsakega poraza se nekaj naučim. Takoj po tekmi, ki jo izgubim mi je še vedno zelo hudo. Mislim, da bi bilo bolj narobe, če mi nebi bilo. Potem pa, ko se jeza in žalost umirita, razumno pogledam na tekmo in se kaj naučim iz nje.

 

V letošnjem letu si nastopila na treh turnirjih za grand slam. Te je kaj posebej navdušilo in kakšen je občutek, ko treniraš na igriščih ob najboljših igralcih in igralkah in jih dnevno v restavraciji in drugje. Te je kaj posebej navdušilo ali se ti je vtisnilo v spomin?

 

Ja, to so res posebni občutki. Vidiš svoje idole in dobiš še večjo motivacijo za naprej. Zelo mi je bilo všeč, ko sem trenirala na igriščih zraven najboljših, a se je bilo kar težko zbrati, saj ves čas gledaš okoli sebe. Sicer mi je bil najbolj všeč Wimbledon, zaradi tradicije in vzdušja, tudi podlaga me je navdušila, saj je mehka kot tepih. Tam sem prvič igrala polfinale dvojic in izkusila sokolje oko. Že to, da sem igrala na tako velikem igrišču, ki ima ta sistem je bilo neverjetno. S tem sem dobila še večjo motivacijo in željo, da bi postala profesionalka.

 

Juvan Kaja in Iga Swiatek_US OPen 2016_525 

Kaja in Iga Swiatek na OP ZDA

 

Kako se razumeš z igralkami na turnirjih v tujini in kako z njimi vzdržuješ stike, če jih?

 

S tistimi, katerimi sem se družila, se pogovarjamo preko socialnih omrežij. Sicer na samih turnirjih nimam prav veliko časa, ker se veliko učim ali pa počivam sama, a včasih se tudi rada podružim s kom in večinoma se super razumemo. Še največ se po navadi družim s svojimi partnericami v dvojicah ali pa s tistimi, s katerimi sem skupaj v sobi.

 

Kdo sestavlja ekipo, ki skrbi za tvoj razvoj in kakšna je vloga tvojih staršev v tem krogu?

 

Ekipo sestavlja moj teniški trener Robi Cokan, kondicijski trener Miran Kotnik, mama Katja in oče Robert, maserki iz lepotnega salona La Vida, ki mi nudita regeneracijo, ko jo rabim. Tjaša Jezernik skrbi za psihološko pripravo, Helena Okorn pa za prehrano. Starša mi nudita finančno in psihološko oporo. Povezujeta team, me vozita na masažo, fizioterapijo itd. Skratka skrbita za moj nemoten razvoj.

 

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila tudi sponzorjem, ki me podpirajo: Tenis Slovenija, Petrol, Studio Lavida, ŠUS Eurofitnes ter seveda klubu Šport Plus.

 

Juvan Kaja 2016_IMG academy_525

Kaja s trenerjem Robijem Cokanom na Floridi

 

Bliža se konec leta in prestižna turnirja Eddie Heer in Orange bowl na Floridi. Te bomo videli tam in če, kakšna so tvoja pričakovanja in cilji ?

 

Trenutno sem na IMG akademiji, kjer bom igrala Eddie Heer, potem pa še Orange Bowl. Nikoli si ne dam preveč pričakovanj ali ciljev za turnir. Moji cilji so, da napredujem ter se razvijam pravilno, da igram iz tekme v tekmo bolje in da je prisotnih čim manj poškodb. V tekme bom šla brez pritiskov ali strahov.

 

Ali v prihodnji sezoni še načrtuješ nastopanje na mladinskih ITF turnirjih ali te bomo večkrat spremljali na članskih turnirjih ?

Igrala bom oboje. Od ITF-ov bom igrala sicer le še večje turnirje, Milano, Rolland Garros ter Wimbledon. Vse več pozornosti bomo namenjali članskim turnirjem, ki jih bom v letu 2017 odigrala kar nekaj. Katere range pa bom igrala bo odvisno od mojega razvoja ter zdravja. Zagotovo bom takoj, ko bo mogoče odigrala turnirje z višjimi denarnimi skladi.

 

Pripravil: Bojan Matevžič 

 

 

Živa Falkner - prva Slovenka in Evropejka 2016 v starostni kategoriji do 14 let

Ljubljana, 18.11.2016

 

Ob zaključku teniške sezone smo se pogovarjali z našim teniškim upom, prvo Slovenko na lestvici TS in eno izmed treh prvouvrščenih Evropejk na lestvici TE Junior tour 2016  v starostni kategoriji do 14 let, Živo FALKNER.

 

Falkner Živa in Jankovič Gordan masters TE 14 2016

Gordan Janković in Živa, 4. mesto masters 14 leta 2016

 

Živa, pri štirinajstih letih si najboljša Evropejka. Kaj ti to pomeni?

 

Zelo sem ponosna, da sem se uvrstila na najvišje mesto evropske lestvice. Zdaj sem še bolj motivirana za vsakodnevne treninge in cilje, ki sem si jih zastavila. Ta dosežek je dokaz, da sem na pravi poti in da imam ob sebi ekipo, ki me spodbuja in verjame vame.

 

Kako si zajadrala v teniške vode in kdaj si se s tenisom prvič srečala ?

 

Starši so me pri štirih letih vpisali v teniški vrtec TK Krka Otočec. Bila sem zelo živahna deklica, najbolj všeč pa so mi bile prav igre z žogo. Že na prvem treningu sem se  zaljubila v tenis. Spomnim se, da mi je bil všeč zvok žogice, ki se odbije od loparja. In po tem me ni nič več ustavilo, da ne bi tenisa igrala vsak dan. Na igrišče sem prišla tudi takrat, ko moja skupina ni bila na urniku, sem se pa priključila drugim, malo starejšim igralcem.    

 

Falkner Živa 2016_525_bm

Živa 2016

 

Že kot majhno deklico smo te lahko opazili v TC Otočec, kjer si trenirala s trenerjem Gordanom Jankovićem. Lahko na kratko opišeš tvoj teniški razvoj do prvih nastopov za točke teniške lestvice TS?

 

Prvih osnov teniške igre sem se naučila pri trenerju Dušanu Hočevarju, nato pa me je pri šestih letih prevzel trener Goran Jelen, s katerim sem začela bolj resno trenirati. Veliko me je naučil in pod njegovim vodenjem sem začela zmagovati oz. posegati po najvišjih mestih na turnirjih TZS v kategorijah mini in midi tenis. Znal me je spodbujati in imela sem ga zelo rada kot trenerja, zato mi ni bilo lahko, ko sta se najini poti razšli. A sreča mi je bila naklonjena, saj sem zelo kmalu dobila novega trenerja Gordana Jankovića. Prevzel me je pri osmih letih in igra zelo pomembno vlogo v mojem razvoju. Ni le moj trener, ampak ga vidim tudi kot mojega drugega očeta, saj me vzgaja v delovno in odgovorno osebo. Ogromno časa preživim z njim tako na treningih kot tudi na turnirjih, na katerih me spremlja. Z njim se je moja prava tekmovalna pot šele začela. 

 

Falkner Živa 2011

Živa 2011 

 

Leta 2013 si, stara 11 let, osvojila prvi naslov državne prvakinje, temu si kasneje dodala še dva. Kako ocenjuješ konkurenco v tvoji starostni kategoriji doma in v tujini?

 

V Sloveniji ni veliko deklet moje starosti, ki bi lahko oz. želele igrati z mano, ker imam občutek, da se jih 99 % že pred tekmo preda. Na domačih tleh tako žal nimam prave konkurence, pa bi si želela več tekmic - takih, ki jih ne bi bilo strah igrati z mano.  V tujini je povsem drugače - konkurenca je ogromna, saj je tenis globalni šport. Moje konkurentke imajo prav tako enako visoke cilje in tako kot jaz trdo delajo zanje. Šele v tujini sem spoznala, kaj pomeni tista prava tekmovalnost.   

 

Si stalna članica slovenske reprezentance, s katero ste si letos priborile tudi nastop na ekipnem svetovnem prvenstvu, kjer ste bile desete. Kako se razumeš s Pio in Tjašo in koliko ste oddaljene od najboljših štirih, petih ekip?

 

S Pio in Tjašo se odlično razumemo. Nikoli nam ni dolgčas, znamo se šaliti in nič nam ne manjka, ko smo skupaj. Od najboljših ekip nismo tako zelo oddaljene, kar smo dokazale tudi z letošnjimi rezultati. Ob tem želim še poudariti, da je nam trem že v naprej jasno, da bomo sestavni del reprezentance. Na primer Francozinje pa do zadnjega trenutka ne vedo, katera od tekmovalk bo izbrana za nastop z reprezentanco, ker je konkurenca v njihovi državi tako zelo velika.  

 

EEP Finale Loano 2016_525

10. mesto na svetu do 14 let - Živa, Ogrinc, Lovrič in Klevišar 

 

Kakšen je danes tvoj delovni dan? Koliko pozornosti vaša ekipa namenja teniškemu in koliko kondicijskemu treningu ter kako usklajuješ teniške in šolske obveznosti?

 

Zbudim se malo po peti uri zjutraj, kondicijski trening imam od 6.00 do 7.30, nato grem v šolo, takoj po zaključku pouka pa imam še dve uri in pol do tri ure teniškega treninga. Popoldne se učim in naredim domače naloge. Občasno kondicijski trening poteka tudi še ob večerih. Sodobna teniška igra namreč od tekmovalca zahteva dobro fizično pripravljenost, zato veliko pozornosti namenjamo prav kondicijskim treningom. Teniške in šolske obveznosti za enkrat odlično usklajujem. Je pa res, da moram biti na obeh področjih zelo disciplinirana, odgovorna in osredotočena.

 

Nekateri menijo, da v Sloveniji ni mogoče uspeti. Ti za zdaj dokazuješ, da to ni res. Kakšno je tvoje mnenje in ali morda načrtuješ odhod v kakšno tujo akademijo?

 

Menim, da lahko uspeš tudi v Sloveniji, vendar moraš biti svojemu cilju sto odstotno predan, ob sebi pa moraš imeti zelo dobro ekipo, ki te v celoti in vedno podpira. V prihodnje bodo moji treningi potekali na takih lokacijah, ki bodo zagotavljale najboljše možne pogoje za moj nadaljnji teniški razvoj. To najverjetneje pomeni tudi odhod v tujino.

 

Kaj je po tvojem mnenju pravi recept za uspeh. Talent, trdo delo ...

 

Talent je samo 10% vsega skupaj. Moj recept za uspeh je vsakodnevno trdo delo, 100%  predanost, ljubezen do športa, in kar je tudi zelo pomembno – da nikoli ne obupam.

 

Mnogokrat te na turnirjih spremljata tvoja zvesta navijača, dedek in babica. Kakšna je njuna vloga v tvojem življenju?

 

Babica in dedek zelo veliko prispevata k mojemu uspehu. Še posebej sva zelo povezani z babico, ki je bila nekoč tudi sama aktivna športnica in dobro ve, kaj pomeni predanost športu. Spremlja me od samih začetkov in se iskreno veseli vsakega mojega uspeha. Zelo pomembno vlogo ima tudi pri moji vzgoji, v veliko pomoč je pri vsakodnevnih opravilih, kot so npr. vožnje na treninge, v šolo … Babica je moja srčna podpornica in zaveznica v dobrem in slabem.

 

Čeprav na poraze nisi ravno navajena, so ti sestavni del kariere. Kako jih sprejemaš in se spopadaš z njimi?

Tudi porazi so del kariere. Iz porazov se vedno kaj novega naučim in tako izboljšujem svojo teniško igro.

 

V preteklih letih si prepotovala že veliko sveta. Kateri kraji in dogodki so se ti najbolj vtisnili v spomin?

Najbolj se mi je vtisnil v spomin Miami na Floridi, kjer sem se pred dvema letoma udeležila turnirja Orange Bowl do 12 let. Takrat sem bila prvič v ZDA, všeč mi je bila topla klima Floride in prijazni ljudje, prijetno sem se presenetila tudi nad številnimi teniškimi igrišči, nisem pa si predstavljala, da je vse tako zelo veliko … Med evropskimi mesti mi bo ostal v lepem spominu Stockholm, urejeno in čisto mesto, organizacija turnirja pa je bila na visoki profesionalni ravni.

 

Kako se razumeš z igralkami na turnirjih v tujini in kako z njimi vzdržuješ stike, če jih?

 

Z vsemi se dobro razumem, ker sem take vrste človek. Redno se pogovarjamo po telefonu in si dopisujemo, zlasti prek družabnih omrežij.  

 

Kdo sestavlja ekipo, ki skrbi za tvoj razvoj in kakšna je vloga tvojih staršev v tem krogu?

 

Mojo ožjo ekipo sestavljajo trener Gordan Janković, kondicijski trener Miha Movrin, maserka Jana Riosa, mama Maja, oče Boštjan, brat Jan, babica Cveta in dedek Matjaž. Starša mi ves čas stojita ob strani in me podpirata. Oče skrbi za organizacijo tekmovanj, treningov, zdravniških pregledov … Prav tako ima veliko vlogo mama, ki med drugim skrbi, da sproti opravim vse šolske obveznosti, velikokrat se tudi učiva skupaj. Moj velik podpornik pa je tudi mlajši brat Jan.

 

Kašni so vaši načrti za naslednji dve leti, čemu boš posvetila največ pozornosti in katerih turnirjev se nameravaš udeleževati?

 

Moji načrti so, da se v naslednjih dveh letih uvrstim med najboljših 100 igralk ITF in v glavne turnirje Junior Grand Slamov. Do zaključka letošnje sezone se bom konec novembra in v decembru udeležila še treh mednarodnih  turnirjev v kategoriji do 14 let na Floridi v ZDA. To so turnirji Eddie Herr, Americans Cup in Orange Bowl. Največ pozornosti bom posvetila kondicijski pripravi in svojemu teniškemu razvoju.

 

Še več o Živi pa lahko izveste na njeni spletni strani www.zivafalkner.com

 

Pripravil: Bojan Matevžič 

 

 

Konec tedna na enodnevnih pripravah najmlajši in osemnajstletniki

13.11.2016

 

Konec tedna so se v organizaciji TS enodnevnih teniških priprav udeležili fantje do 18 let, ki se pripravljajo za nastop na ITF turnirju na Otočcu ter enajst in dvanjstletniki

 

Priprave U18 2016 fantje_november_525

 

Priprave U12 2016 november_525

 

Priprave U11 deklice 2016_november_525

Naši mladi tenisači na pripravah za Olimpijski festival mladih 2017

30.10.2016   

 

Priprave za Eyof 2017_525

 

Naši mladi teniški igralci in igralke so se udeležili tridnevnega pripravljalnega tabora, ki ga je za kandidate za nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM), ta bo od 22. -30. julija 2017 v  Gyoru, organiziral OKS v sodelovanju s TS.

 

Na festivalu bo sodelovalo okrog 3900 tkmovalcev v devetih panogah, med njimi tudi v tenisu.

 

Leta 2015 sta med deklicami Slovenijo zastopali Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ, ki sta osvojili zlato medaljo v konkurenci dvojic, med fanti sta za Slovenijo nastopila Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK.

 

Priprav so se udeležili kabndidati za nastop na OFEM Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Blaž VIDOVIČ, Nik JURJEVČIČ in Jon ŠUNTAR.         

   
 

Reprezentančne priprave v Kranju in Mariboru

23.10.2016   

 

V Kranju in Mariboru so konec tedna potekale reprezentančne priprave v starostnih kategorijah do 13 in 15 let.

 

Priprave 15 let Maribor fantje_525


Mlajši se pripravljajo v Kranju, starejši v Mariboru. V soboto so se priprav udeležili fantje, v nedeljo so loparje v roke vzela dekleta. Sodelovala je večina naših najboljših igralk in igralcev, stroške priprav pa je za igralce, ki imajo podpisano pogodbo kril Tenis Sklovenija.  

 

Deklice do 13 let oktober 2016_525 

 

Priprave 13 let Kranj dečki_525 

 

Poročila s priprav najdete v desnem maniju.       

   

Svetovno ekipno prvenstvo do 14 let za deklice, Prostejov 2016

Ljubljana, 4.8.2016

 

Svetovno prvenstvo do 14 let Prostejov 2016_525   

   

Ekipa deklic v starostni kategoriji do 14 let, ki je na Evropskem ekipnem prvenstvu osvojila 6. mesto in si priigrala nastop na svetovnem prvenstvu nastopa v Prostejovu.

 

Na Češko so odpotovale Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR pod vodstvom Igorja OGRINCA.

 

Na prvenstvu nastopa 16 ekip, ki so razdeljene v štiri predtekmovalne skupine, v katerih igrajo po sistemu Round Robin. Naša ekipa je v skupini A  z reprezentancami Argentine, ki je osvojila 2. mesto v Južno ameriški kvalifikacijski skupini, Hong Konga, ki je zmagal v Azijsko-Oceanski skupini in Ukrajine, ki je bila zmagovalka Evropske predtekmovalne skupine in je na finalnem turnirju v Loanu v prvem krogu premagala prav Slovenijo.

 

Naše deklice so prvo tekmo igrale z ekipo Hong Konga, ki ima na turnirju status 5. nosilk  in klonile v super tie-breaku odločilne igre dvojic.

 

Ekipno svetovno prvenstvo do 14 let Prostejov_dvoj

 

Drugi nasprotnik Slovenije je bila  ekipa Ukrajine, ki je bila še tretjič boljša. Ukrajinke so dobile vsa tri srečanja

 

Zadnjo tekmo v skupini so naše deklice igrale z ekipo Argentine in zmagale s 3-0, kar pomeni, da so v skupini osvojile končno tretje mesto in se borijo za uvrstitev od 9. do 12. mesta.

 

Svetovno prvenstvo prostejov 2016 - ekipa2

 

Prvo tekmo so igrale z ekipo Japonske in zmagale s 3-0.

 

Podrobne izide tekem si lahko ogledate     tukaj.    

   
 

Evropsko ekipno prvenstvo do 16 let

 

Fantje in dekleta na kvalifikacijah za EEP

27.07.2016 
 
 
  

Zadnji so se za uvrstitev na Evropsko ekipno prvenstvo podali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

 
Dekleta so osvojila končno 3. mesto v kvalifikacijah.

 

EEP 16 dekleta 2016_525

 

Dekleta so odpotovala v češki Rakovnik, kjer so Anja GAL, Kristina NOVAK in Tina CVETKOVIČ nastopile v predtekmovalni skupini A skupaj z ekipami Češke, Avstrije, Madžarske, Norveške, Belorusije, Nizozemske in Srbije.

 

 

 

Prve nasprotnice naše ekipe so bile Madžarke. Naša dekleta so zmagala z 2-1 in so se za napredovanje v finalni turnir borila s 1. nosilkami, ekipo Češke, ki je bila v uvodu s 3-0 boljša od Avstrijk.  Čehinje so bile tudi v srečanju z našo ekipo boljše in so zmagale s 3-0.

 

Našim dekletom se je tako zaključni turnir izmuznil in so se borila za končno 3. mesto v kvalifikacijah z ekipo Nizozemske. Bila so uspešna in so Nizozemke premagala z 2-1 ter osvojila končno tretje mesto v  kvalifikacijah. 

 
Fantje so osvojili končno 4. mesto v kvalifikacijah.

 

EEP do 16 2016_525

 

Fantje so igrali v Romuniji, kjer so v Slobozii igrali v predtekmovalni skupini B skupaj z reprezentancami Romunije, BiH, Slovaške, Hrvaške, Belorusije, Francije in Rusije. Prvi nasprotniki naše ekipe, ki je nastopila v postavi Miha PERUŠ, Miha VELIČKI in Matic PODLIPNIK so bili Belorusi.

 

Naši fantje so se izkazali in zmagali z 2-1.  Za napredovanje so se borili z 2. nosilci, ekipo Rusije, ki je bila za naše fante premočna in je slavila s 3-0.

 

Naša ekipa je tako ostala brez zaključnega turnirja in se je s Hrvaško borila za končno 3.mesto v kvalifikacijah. Hrvatje so bili boljši in so zmagali z 2-1, naša ekipa pa je osvojila končno 4. mesto.

 

Rezultate najdete tukaj.    

   

Evropsko ekipno prvenstvo do 12 let

 
   

Ekipama do 12 let se na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo ni uspelo uvrstiti v finalni del

22.07.2016  
 
Dečki so osvojili končno 3. mesto v kvalifikacijah.
 
Ekipa dečkov do 12 let EEP 2016 
Lun Obrul, Bor Artnak in Maj Premzl
 
Deklice so osvojile končno 8. mesto v kvalifikacijah 

 

Ekipa deklic do 12 let EEP 2016_525

Leontina Stojanović, Brina Šulin in Ela Nala Milić, trener Šantl

 

Zadnji so na kvalifikacijah za evropsko ekipno prvenstvo nastopali dvanajstletniki. Tekmovanje poimenovano Tennis Europe Nations Challenge by HEAD je potekalo v štirih predtekmovalnih skupinah, v katerih so ekipe najprej igrale po sistemu Roun Robin, v nadaljevanju pa na izpadanje.


Dečki so nastopali v Rakovniku, kjer  so v RR skupini A igrali z ekipami Bosne in Hercegovine, Češke in Izraela, ki je bil tudi njihov prvi nasprotnik. Za Slovenijo so nastopili Lun OBRUL, Bor ARTNAK in Maj PREMZL in zmagali z 2-1. V drugem srečanju so igrali z ekipo BiH in prav tako zmagali z 2-1. Za prvo mesto v skupini so se borili s Češko in izgubili z 1-2.

 

S tem so dobili v polfinalu zmagovalca skupine B, Hrvaško.  Naši dečki so se z ekipo Hrvaške dokaj enakovredno borili, a na koncu vendarle izgubili z 0-3 in tako ostali brez zaključnega turnirja, ki bo avgusta v Franciji.

  

Deklice so nastopale v skupini z ekipami Bosne in Hercegovine, Madžarske, Moldavije, Romunije, Rusije, Srbije in Švice. V RR skupini so igrale z ekipami  Madžarske, Srbije in Moldavije. Prvi nasprotnik je bila ekipa Madžarske, ki je bila boljša s 3-0. Slovenske barve so branile Brina ŠULIN, Leontina STOJANOVIĆ in Ela Nala MILIĆ.
Naše mlade igralke so izgubile tudi drugo srečanje. Z  2-1 je bila boljša ekipa Moldavije. Zadnjo tekmo je naša ekipa igrala s Srbijo in izgubila z 0-3.
 
Deklice so se z ekipo BiH borile za končno sedmo mesto in izgubile z 1-2 in tako osvojile končno 8. mesto.
 
Vodja ekipe deklic Daniel ŠANTL  je v poročilu iz tekmovanja zapisal:

 

Vse reprezentantke so odigrale vsa srečanja po svojih najboljših močeh. Za boljši rezultat nam je zmanjkalo nekaj sreče ter predvsem odločnosti v ključnih trenutkih posameznih tekem.

 

Proti ekipam Moldavije ter Bosne in Hercegovine smo imeli lepi priložnosti za skupno zmago, saj smo izgubili oba srečanja tekem posameznic drugo postavljenih igralk z zelo tesnim rezultatom, čeprav smo bili igralsko kvalitetnejši. Obe tekmi v igri dvojic pa smo izgubili v odločilnem 3. setu, kjer se igra podaljšana igra do 10, čeprav smo bili rezultatsko že močno v vodstvu.

 

Igralke so s svojo disciplino na in izven igrišča, borbenostjo ter primernim obnašanjem dostojno zastopale svojo reprezentanco in upravičile svoj vpoklic. Kljub temu, da nismo dosegli vidnega rezultatskega uspeha, so naše mlade igralke v kategoriji do 12 let zbrale nove pomembne tekmovalne in igralne izkušnje iz velikega mednarodnega tekmovanja.


Vse posamične rezultate najdete  tukaj.   

Evropska posamična prvenstva 2016

 

 

Končala so se posamična evropska prvenstva 2016 v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let. Slovensko zastopstvo se domov vrača s tremi bronastimi odličji, ki so jih osvojile Kaja JUVAN med posameznicami in dvojici Kaja JUVAN/Kristina NOVAK ter  Živa FALKNER/Pia LOVRIČ.

 

Evropsko posamično prvenstvo v Moskvi Novak in Juv

Kristina NOVAK (levo) in Kaja JUVAN - bronasta dvojica na EPP 16 v Moskvi
Kaja JUVAN - bronasta medalja med posameznicami na EPP 16 v Moskvi

 

Lovrič Pia in Falkner Živa bronasti EPP 2016 do 14

Pia Lovrič (Levo) in Živa Falkner - bronasta dvojica na EPP v Plznu

 

Fantje in dekleta do 18 let nastopajo v Klostersu

 

Ekipa do 18 let Klosters 2016_525

 

Igralci in igralke v starostni kategoriji do 18 let so nastopili v švicarskem Klostersu, kjer sta za Slovenijo pri dekletih nastopili Idrijčanka Veronika ERJAVEC in Kranjčanka Nika KOZAR, pri fantih sta naše barve branila Litijan Grega KOKALJ in Ptujčan Sven LAH. Prvi je nastopil Sven (ITF 87) in nekoliko presenetljivo klonil proti Švicarju Marku OSMANCICU (ITF 773) s 3-6 2-6, Grega (ITF-NR) je bil v prvem krogu prost, v drugi tekmi je izgubil s Švedom Jonasom ERIKSSONOM ZIVERTSOM (ITF 66). Nastopila sta tudi Veronika, ki je s 6-3 6-0 premagala Latvijko Rebeko Margareto MARTENA in Nika, ki je s 3-6 2-6 izgubila z Britanko Emily APPLETON.

 

V nadaljevanju tekmovanja je Veronika ERJAVEC v tretjem krogu s 4-6 6-7(0) izgubila s Švedinjo Ido JARLSKOG.

 

V konkurenci dvojic sta Veronika ERJAVEC in  Nika KOZAR izgubili uvodno srečanje, prav tako sta bila v uvodnem srečanju neuspešna Sven LAH in Grega KOKALJ.

 

Fantje in dekleta do 16 let so v Moskvi

 

EPP MOskva 2016_525

 

Igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let so igrali v Moskvi. Slovenijo ssta pri dekletih zastopali ena izmed favoritk za zmago Ljubljančanka Kaja JUVAN, ki je bila tretja nosilka turnirja deklet in je nastope po porazu s poljakinjo Igo SWIATEK končala v polfinalu in Kranjčanka Kristina NOVAK, ki je izgubila uvodno srečanje.

 

Dekleti sta se izkazali v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v polfinale, tu pa izgubili s prvima nosilkama.

 

Med fanti sta nastopila Slovenjegradčan Miha PERUŠ, ki je v uvodnem nastopu izgubil z Avstrijcem Martinom ROCENSOM z 2-6 4-6 in Mariborčan Matic PODLIPNIK, ki je nastope prav tako končal po prvem srečanju. Tudi v konkurenci dvojic sta fanta izgubila v uvodnem nastopu.        

   

 

Dečki in deklice do 14 let so v Plznu

 

EPP Plzen 14 2016_525

 

 

Dečki in deklice do 14 let so nastopale v češkem Plznu. 


Pri deklicah sta slovenske barve zastopali Domžalčanka Pia LOVRIČ in Novomeščanka  Živa FALKNER. Slednja se je uvrstila med najboljših osem igralk, v četrtfinalu pa je izgubila z Rusinjo Dario FRAYMAN. Lovričeva se je uvrstila v tretji krog.

 

V konkurenci dvojic sta se Pia Lovrič in Živa Falkner uvrstili v polfinale, kjer sta izgubili s 1. nosilkama.

 

Med dečki sta Slovenijo zastopala Ptujčan Blaž VIDOVIČ in Ljubljančan Nik JURJEVČIČ. Vidovič je po zmagi v prvem, nastope končal v drugem krogu, Jurjevčič je prav tako v drugem krogu izgubil uvodno srečanje.

 

V konkurenci dvojic sta Vidovič in Jurjevčič po zmagi v prvem, izgubila tekmo drgega kroga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naši ekipi dečkov in deklic do 12 let na ekipnem tekmovanju Lampo Trophy v Rezzatu

12.07.2016   

 

Ekipi do 12 let 2016 Lampo Trophy_525

 

Naši ekipi dečkov in deklic v starostni kategoriji do 12 let se v italijanskem Rezzatu udeležujeta ekipnega tekmovanja Lampo Trophy, ki letos poteka že v petnajsti izvedbi.  Na turnirju sodeluje po osem povabljenih ekip dečkov in deklic, ki najprej igrajo v skupinah po sistemu RR, dve najboljši ekipi v vsaki skupini pa igrata po križnem sistemu 1-2 polfinalni srečanji. Igrata se dve tekmi posamezno in ena tekma dvojic.

V skupini A so ekipe Slovenije, Francije, Izraela in Italije, v skupini B  pa ekipe Kanade, Belgije, Švice ter Bosne in Hercegovine.

 

Slovenijo pri dečkih zastopajo Lun OBRUL, Bor ARTNAK in Tristan FLANDER, pri deklicah pa Brina ŠULIN, Leontina STOJANOVIĆ in Ela Nala MILIĆ.

 

Ekipi sta v Italijo odpeljala Rok FERJAN in Ervin HAFNER.         

 
Naši dečki in deklice so igrali z ekipama Francije in Italije in obe srečanji izgubili ter tako tudi ne bosta sodelovali v zaključnih obračunih na turnirju   

V Ljubljani potekale reprezentančne priprave ekip do 14 let

11.07.2016   

 

Priprave reprezentance do 14 let deklice 2016_525

 

Konec tedna so se v Ljubljani na teniških igriščih Ljubljanskega teniškega centra odvijale reprezentančne priprave TZS do 14 let. V petek se je priprav udeležilo osem povabljenih  fantov , v soboto pa se je priprav udeležilo osem povabljenih deklet.

 

Trenerja na pripravah sta bila Uroš Potočnik in Srečo Završki.

 

Priprave reprezentance do 14 let dečki 2016_525

 

Reprezentanti so skupni trening izkoristili za priprave na tekmovanje Tenniseurope do 14 let, ki poteka ta teden na Otočcu.

 

Marko Por
Predsednik strokovnega sveta TS

Kapetan mladinskih reprezentanc Slovenije         

   
 

Evropsko ekipno prvenstvo do 14 let

 

 

 

Summer Cups 2016 - finalni turnir deklic, Loano  - deklice osvojile končno 6. mesto

 

 

 

Slovenska ekipa si je z zmago nad ekipo Danske zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu, po porazu v tekmi za peto mesto z ekipo Litve pa je osvojila končno 6. mesto v Evropi.

 

Čestitamo!

 

Tekma za  5. mesto na prvenstvu: 

 

 

Slovenija  -  Litva    0  -  2

 

 

Order Event Slovenia G14 G14 - Latvia G14 G14 Score          
1 WS2
Tjasa KLEVISAR Slovenia
-
Latvia Patricija SPAKA
2-6 2-6 0-1      
2 WS1
Ziva FALKNER Slovenia
-
Latvia Kamilla BARTONE
3-6 2-6 0-2      
3 WD
Ziva FALKNER Slovenia
Tjasa KLEVISAR Slovenia
-
Latvia Kamilla BARTONE
Latvia Stefanija POLISCHUK
Not played    

 

 

Razigravanje za 5. - 8. mesto:

 

Slovenija  -  Danska    2  -  1

 

 

Order Event Slovenia G14 G14 - Denmark G14 G14 Score          
1 WS2
Pia LOVRIC Slovenia
-
Denmark Mille ELSBORG
6-2 6-1 1-0      
2 WS1
Ziva FALKNER Slovenia
-
Denmark Clara TAUSON
0-6 1-6 1-1      
3 WD
Ziva FALKNER Slovenia
Pia LOVRIC Slovenia
-
Denmark Nikoline GULLACKSEN
Denmark Clara TAUSON

 

 

Zmaga naše igralke še pelje v boj za nastop na svetovnem prvenstvu. 

 

Češka  -  Slovenija   3  -  0 

 

Order Event Czech Republic G14 G14 - Slovenia G14 G14 Score          
1 WS2
Kristyna LAVICKOVA Czech Republic
-
Slovenia Pia LOVRIC
7-5 6-4 2-0      
2 WS1
Denisa HINDOVA Czech Republic
-
Slovenia Ziva FALKNER
6-2 6-3 1-0      
3 WD
Denisa HINDOVA Czech Republic
Denisa HUNKOVA Czech Republic
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Tjasa KLEVISAR
6-4 7-6(1) 3-0      

 

 

Danes se v Loanu v Italiji začenja finale poletnega ekipnega evrospkega prvenstva (Summer cup) za deklice v starostni kategoriji do 14 let. Nastop na finalu so si Slovenke zagotovile z osvojitvijo drugega mesta na kvalifikacijskem turnirju v Franciji.

 

V Italiji bo nastopila nespremenjena ekipa v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ  in Tjaša KLEVIŠAR. Ekipo spremlja Igor OGRINEC
  
Na finalni turnir se je iz štirih predkvalifikacijskih skupin, v katerih je nastopilo 33 ekip, uvrstilo osem najboljših, po dve iz vsake skupine.

Prve nasprotnice Slovenk bodo danes 1. nosilke Čehinje. Zmagal pelje v polfinale in na svetovno ekipno prvenstvo           

 

 

 

Summer Cups 2016 kvalifikacije

 

DEKLICE

 

Deklice so osvojile končno 2. mesto v kvalifikacijah in bodo od 1. do 3. julija nastopile na zaključnem turnirju najboljših 8. ekip v italijanskem Loanu.

 

Finale: 28.6.2016

 
Ukrajina  -  Slovenija   3  -  0

 

Order Event Ukraine G14 - Slovenia G14 Score          
1 WS2
Dasha LOPATETSKAYA Ukraine
-
Slovenia Pia LOVRIC
5-7 6-0 6-3 1-0      
2 WS1
Daria SNIGUR Ukraine
-
Slovenia Ziva FALKNER
6-0 6-1 1-0      
3 WD
Marta KOSTYUK Ukraine
Dasha LOPATETSKAYA Ukraine
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Pia LOVRIC
Walkover 1-0    

 

 

Polfinale: 27.6. 2016

 

Slovenija  -  Portugalska    3 - 0

  

Order Event Portugal G14 - Slovenia G14 Score          
1 WS2
Leonor OLIVEIRA Portugal
-
Slovenia Pia LOVRIC
3-6 1-6 0-1      
2 WS1
Maria Ines FONTE Portugal
-
Slovenia Ziva FALKNER
2-6 3-6 0-2      
3 WD
Maria Ines FONTE Portugal
Leonor OLIVEIRA Portugal
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Pia LOVRIC
2-6 3-6 0-3  

 

 

1. krog: 26.6.2016

 

Nizozemska  -  Slovenija     1 - 2

 

Order Event Netherlands G14 - Slovenia G14 Score          
1 WS2
Julie BELGRAVER Netherlands
-
Slovenia Pia LOVRIC
6-1 6-3 1-0      
2 WS1
Carmen VAN POELGEEST Netherlands
-
Slovenia Ziva FALKNER
2-6 6-4 0-6 1-1      
3 WD
Julie BELGRAVER Netherlands
Kim HANSEN Netherlands
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Pia LOVRIC
1-6 2-6 1-2  

 

 

 

DEČKI

 

Dečki so osvojili končno 7. mesto. 

 

Za 7. mesto:

 

Hrvaška  -  Slovenija   0  -  3

 

Order Event Croatia B14 - Slovenia B14 Score          
1 MS2
Lovro SUEVICH Croatia
-
Slovenia Nik JURJEVCIC
1-6 3-6 0-1      
2 MS1
Lovre ERCEG Croatia
-
Slovenia Blaz VIDOVIC
3-6 3-6 0-2      
3 MD
Lovre ERCEG Croatia
Marino JAKIC Croatia
-
Slovenia Nik JURJEVCIC
Slovenia Blaz VIDOVIC
3-6 3-6 0-3      

 

 

 

Za 5. do 8. mesto: 27.6.2016

 

Finska  -  Slovenija   2 - 1

 

Order Event Finland B14 - Slovenia B14 Score          
1 MS2
Oliver SAARINEN Finland
-
Slovenia Jon Lan SUNTAR
6-0 7-5 1-0      
2 MS1
Iiro VASA Finland
-
Slovenia Blaz VIDOVIC
7-5 6-4  2-0       
3 MD
Aleksi LOFMAN Finland
Iiro VASA Finland
-
Slovenia Jon Lan SUNTAR
Slovenia Blaz VIDOVIC
5-7 4-6  2-1   

 

 

 

1. krog: 26.6.2016

 

Slovenija  -  Francija   0 - 3

 

Order Event Slovenia B14 - France B14 Score          
1 MS2
Nik JURJEVCIC Slovenia
-
France Lilian MARMOUSEZ
2-6 4-6 0-1      
2 MS1
Blaz VIDOVIC Slovenia
-
France Harold MAYOT
3-6 6-7(6) 0-2      
3 MD
Nik JURJEVCIC Slovenia
Jon Lan SUNTAR Slovenia
-
France Arthur CAZAUX
France Lilian MARMOUSEZ
5-7 3-6 0-3      

 

 

 

Ljubljana, 26.6.2016

 

Začela so se letošnja ekipna poletna evropska prvenstva, ki se odvijajo v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

 

 

Z leve: Igor Ogrinec, Pia Lovrič, Tjaša Klevišar in Živa Falkner


S kvalifikacijskimi nastopi jih začenjajo dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let, obe naši ekipi pa bosta nastopili v Franciji.

V Royan je odpotovala ekipa v postavi Jon Lan ŠUNTAR, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ

 

Ekipa dečkov do 14 let Q EEP 2016 Francija Šuntar,

 
Čaka jih težko delo v skupini s Francijo, Dansko Hrvaško, Švico, Estonijo, Finsko in Ukrajino. Prvo tekmo so igrali z ekipo Francije in izgubili z 0-2.

 

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta igrajo z ekipo Finske. Po prvem posamičnem dvoboju Finci vodijo z 1-0.


Deklice v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR nastopajo v Saint Valery En Cauxu. V skupini so še ekipe Francije, Poljske, Nizozemske, Ukrajine, Švice, Srbije in Portugalske. Naše deklice so prvo tekmo igrale z ekipo Nizozemske in zmagale z 2-1.

 

 

Ekipa deklic do 14 let na EEP 2016_525

 

V drugem srečanju so nasprotnice igralke Portugalske, ki so v prvi tekmi s 3-0 premagale Srbijo.

 

 Na zaključni turnir vodita prvi dve mesti  v kvalifikacijskih skupinah, kar pomeni, da je potrebno na turnirju zmagati najmanj dvakrat v glavnem žrebu.


Naše deklice na evropski teniški lestvici kotirajo visoko, Živa Falkner je po letošnjih izidih trenutno 5. Evropejka, Pia Lovrič 14.,  Tjaša Klevišar pa 171. Uvrstitve jih uvrščajo v krog favoritinj za napredovanje na zaključni turnir, ki bo od 1. do 3. julija.

Retzultate prvega dne najdete pod Team nominations  tukaj.

V Kranju so potekale enodnevne priprave igralcev in igralk do 12 let

Ljubljana, 3.4.2016

 

V Kranju so ta konec tedna potekale enodnevne priprave najboljših teniških igralk in igralcev, ki nastopajo v starostni kategoriji do 12 let.         

 

Priprave Kranj 12 let april deklice_525

 

Priprave Kranj 12 let april 2016 dečki_525

Winter cup 2016 - dečki in deklice do 14 let

 

 

DEKLICE  - FINALNI TURNIR

 

Deklice so osvojile končno 4. mesto v Evropi.

 

Ekipa Slovenije finale Winter cupa Rakovnik 2016 L

Ogrinc, Lovrič, Klevišar in Falkner 

 

V nedeljo se je v Rakovniku na Češkem končalo zimsko ekipno evropsko prvenstvo (Winter cup) za deklice v starostni kategoriji do 14 let. Naša ekipa v postavi Pia LOVRIČ, Živa FALKNER in Tjaša KLEVIŠAR se je kot edina slovenska ekipa, po  osvojenem drugem mestu na kvalifikacijah v Pecsu,  uvrstila na zaključni turnir najboljših osmih evropskih ekip. Tudi v Rakovniku so deklice odlično nastopile in osvojile končno 4. mesto v Evropi. To so si zagotovile že po uvodnem nastopu, v katerem so  presenetile 2. nosilke turnirja,  favorizirane Rusinje in jih ugnale z 2-1.

 

Srečanje je odlično začela Pia LOVRIČ in s 6-3 7-5 premagala drugo rusko igralko, trenutno uvrščeno na 12. mesto lestvice Tennis Europe do 14 let, Avelino SAYFETDINOVO.  V tekmi obeh prvih igralk je Živa FALKNER s 6-4 3-6 3-6 izgubila z najboljšo Rusinjo, Dario FRAYMAN, trenutno 4. Evropejko do 14 let.  O zmagovalcu so tako odločale dvojice. Živa in Pia sta bili boljši in sta Fraymanovo in Daryo ASTAKHOVO (TE 8) premagali s 6-4 6-3. 

 

Slovenija  -  Rusija   2-1

 

Order Event Slovenia G14 G14 - Russia G14 G14 Score          
1 WS2
Pia LOVRIC Slovenia
-
Russia Avelina SAYFETDINOVA
6-3 7-5 1-0     1:27
2 WS1
Ziva FALKNER Slovenia
-
Russia Daria FRAYMAN
6-4 3-6 3-6 0-1     1:46
3 WD
Ziva FALKNER Slovenia
Pia LOVRIC Slovenia
-
Russia Darya ASTAKHOVA
Russia Daria FRAYMAN
6-4 6-3 1-0     1:15

 

Naša ekipa se je tako uvrstila v polfinale, kjer je  igrala s Slovaško in izgubila z 1-2. Prva igralka Slovaške Romana CISOVSKA, 9. igralka lestvice TE je s 6-2 6-2 premagala Živo FALKNER, Nina STANKOVSKA (TE 64) pa je bila s 6-2 6-2 boljša od Pie LOVRIČ. Tekmo dvojic sta Pia in Živa dobili s 6-4 6-1. 

 

Slovenija  -  Slovaška     1-2

 

Order Event Slovak Republic G14 G14 - Slovenia G14 G14 Score          
1 WS2
Nina STANKOVSKA Slovakia
-
Slovenia Pia LOVRIC
6-2 6-2 1-0     1:20
2 WS1
Romana CISOVSKA Slovakia
-
Slovenia Ziva FALKNER
6-2 6-2 1-0     1:15
3 WD
Anika JASKOVA Slovakia
Nina STANKOVSKA Slovakia
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Pia LOVRIC
4-6 1-6 0-1     1:05

 

Naše deklice se se za tretje mesto borile z ekipo Češke. Po Slovaški je bila tudi druga teniška velesila iz katere že vrsto let prihajajo odlične teniške igralke boljša. Čehinje so zmagale z 2-0. Denisa HINDOVA (TE 6) je s 6-3 6-0 premagala Živo FALKNER,  Kristyna LAVICKOVA (TE 15) je s 7-5 6-2 premagala Pio LOVRIČ. Tekme dvojic deklice niso odigrale.

 

Slovenija  -  Češka      0-2

 

Order Event Czech Republic G14 G14 - Slovenia G14 G14 Score          
1 WS2
Kristyna LAVICKOVA Czech Republic
-
Slovenia Pia LOVRIC
7-5 6-2 1-0     1:10
2 WS1
Denisa HINDOVA Czech Republic
-
Slovenia Ziva FALKNER
6-3 6-0 1-0     0:55
3 WD
Denisa HUNKOVA Czech Republic
Kristyna LAVICKOVA Czech Republic
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Pia LOVRIC
Not played        

 

Naša ekipa je tako končala na 4. mestu v Evropi, že poleti pa bodo imele deklice novo priložnost na Summer cupu, poletnem ekipnem evropskem prvenstvu. Na Winter cupu pa je slovenska ekipa po letu 2012 ponovno med najboljšimi štirimi ekipami Evrope.

 

V letu 2012 so v kategoriji do 12 let 4. mesto na finalu Winter cupa osvojile Lian BENEDEJČIČ, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK.

 

V letu 2013 se v finale ni uvrstila nobena ekipa.

 

Leta 2014 smo imeli na zaključnem turnirju kar dve ekipi in sicer ekipo deklet do 16 let v postavi Hana MRAZ, Saša KLANEČEK in Veronika ERJAVEC ter ekipo deklic do 14 let v postavi Nika RADIŠIČ, Anja GAL in Kaja JUVAN. Obe ekipi sta osvojili končni 8. mesti v Evropi.

 

Leta 2015 se na zaključni del ni uvrstila nobena ekipa.         

   
 

 

 

DEKLICE  -  KVALIFIKACIJE

 

Nadaljujejo se kvalifikacije za zimska ekipna evropska prvenstva (Winter cups). Od petka do nedelje so se dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let borili za nastop na zaključnem prventvu, kamor se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine. Te so štiri.

 

Deklice so igrale v madžarskem Pecsu in bile uspešne. Na Madžarsko jih je odpeljal Igor OGRINEC, nastopile pa so Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR.

 

Deklice so osvojile končno 2. mesto v kvalifikacijski skupini in so se uvrstile na zaključni turnir najboljših osmih ekip, ki bo od 19. do 21. februarja v češkem Rakovniku.

 

WC 2016 deklice 14 podelitev 2 mesto kval_525

 

Prvo tekmo je naša ekipa igrala proti Švici in zmagala z 2-1, drugo tekmo je naša ekipa igrala z Belgijo in zmagala z 2-1 ter se že uvrstila na zaključni turnir osmerice.

 

Slovenija   Švica   2-1

 

Order Event Switzerland G14 -       Slovenia G14 Score          
1 WS2
Sara PAUNOVIC Switzerland
-
Slovenia Pia LOVRIC
6-7(5) 3-6 0-1      
2 WS1
Sophie LUESCHER Switzerland
-
Slovenia Ziva FALKNER
2-6 2-6 0-1      
3 WD
Melody HEFTI Switzerland
Sophie LUESCHER Switzerland
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Tjasa KLEVISAR
6-2 6-3 1-0      

 

Slovenija -  Belgija  2-1      

 

Order Event Slovenia G14 -        Belgium G14 Score          
1 WS2
Pia LOVRIC Slovenia
-
Belgium Emeline DE WITTE
6-7(8) 3-6 0-1      
2 WS1
Ziva FALKNER Slovenia
-
Belgium Tilwith DI GIROLAMI
6-7(4) 6-1 6-1 1-0      
3 WD
Ziva FALKNER Slovenia
Pia LOVRIC Slovenia
-
Belgium Nienke D'HAEN
Belgium Emeline DE WITTE
6-2 6-2 1-0      
 
Tekma za 1. mesto:    Slovenija -  Ukrajina      0 - 3

 

Order Event Ukraine G14 -      Slovenia G14 Score   Points     Duration
1 WS2
Dasha LOPATETSKAYA Ukraine
-
Slovenia Tjasa KLEVISAR
6-1 6-2 1-0      
2 WS1
Daria SNIGUR Ukraine
-
Slovenia Ziva FALKNER
6-3 3-6 6-1 1-0      
3 WD
Marta KOSTYUK Ukraine
Dasha LOPATETSKAYA Ukraine
-
Slovenia Ziva FALKNER
Slovenia Tjasa KLEVISAR
1-0  Retired 1-0  

 

 

Vse rezultate v skupini najdete TUKAJ.

 

WC 2016 deklice do 14 let Lovrič, Klevišar in Falk 

Pia Lovrič, Igor Ogrinec, Tjaša Klevišar in Živa Falkner 

 

DEČKI

 


Zadnji so na pot iz Ljubljane krenili dečki do 14 let, ki bodo nastopali v bližnjem Trstu. Ekipo vodi Andrej KRAŠEVEC, ekipa pa je zaradi bolezni Jona Lana ŠUNTARJA in poškodbe Nika JURJEVČIČA nekoliko spremenjena, tako da bodo slovenske barve branili Filip KALJEVIČ, Jan DIMITRIJEVIČ in Blaž VIDOVIČ.
 

Prvo tekmo je naša ekipa igrala s Španijo in izgubila z 1-2, v drugem srečanju so premagli ekipo Cipra s 3-0.

 
Dečki so v kvalifikacijah osvojili končno 5. mesto.

 

Slovenija  Španija  1-2 

 

Order Event Spain B14 -      Slovenia B14 Score          
1 MS2
Diego Augusto BARRETO SANCHEZ Spain
-
Slovenia Filip KALJEVIC
6-1 6-1 1-0      
2 MS1
Jorge PLANS Spain
-
Slovenia Blaz VIDOVIC
4-6 2-6 0-1      
3 MD
Diego Augusto BARRETO SANCHEZ Spain
Mario MANSILLA DIEZ Spain
-
Slovenia Jan DIMITRIJEVIC
Slovenia Blaz VIDOVIC
6-3 6-0 1-0    

 

Slovenija - Ciper   3-0                

 

Order Event Cyprus B14 -       Slovenia B14 Score          
1 MS2
Nikolas KONSTANINOU Cyprus
-
Slovenia Filip KALJEVIC
1-6 5-7 0-1      
2 MS1
Antreas DJAKOURIS Cyprus
-
Slovenia Blaz VIDOVIC
2-6 3-6 0-1      
3 MD
Nikolas KONSTANINOU Cyprus
Photos PHOTIADES Cyprus
-
Slovenia Jan DIMITRIJEVIC
Slovenia Filip KALJEVIC
0-6 3-6 0-1      

 

Tekma za 5. mesto:   Slovenija  -  Hrvaška     2-0

 

Order Event Slovenia B14 - Croatia B14 Score          
1 MS2
Jan DIMITRIJEVIC Slovenia
-
Croatia Ivan Karlo BAN
4-6 7-5 6-4 1-0      
2 MS1
Blaz VIDOVIC Slovenia
-
Croatia Lovro SUEVICH
6-7(3) 6-4 6-2 1-0      
3 MD
Filip KALJEVIC Slovenia
Blaz VIDOVIC Slovenia
-
Croatia Borna DEVALD
Croatia Lovro SUEVICH
Not played        

 

 

Vse rezultate v skupini najdete    TUKAJ.

 

WC 2016 dečki 14 Vidovič, Dimitrijevič in Kaljevič

 

Ekipa dečkov do 14 let_525

Andrej Kraševec, Jan Dimitrijevič, Blaž Vidovič, Filip Kaljevič in Gregor Krušič


Ob odhodu jim je pred sedežem TS uspešne nastope zaželel tudi direktor TS Gregor KRUŠIČ.

Winter cup 2016 - fantje in dekleta do 16 let

 

Nadaljujejo se kvalifikacije za zimska ekipna evropska prvenstva (Winter cups). Od petka do nedelje se bodo fantje in dekleta borili za nastop na zaključnem prventvu, kamor se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine. Te so štiri.

 

FANTJE

 

 

Fantje so v madžarskem Hodmezovasarhelyu nastopili v postavi Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ in Miha PERUŠ. Ekipo vodi Daniel ŠANTL.

 

Slovenija je nastopila v skupini z Avstrijo, Madžarsko, Italijo, Rusijo, Slovaško in Ukrajino.

 

Fantje so v kvalifikacijah osvojili končno 4. mesto.

 

Slovenija  -  Ukrajina    2-1

 

Order Event Ukraine B16 -         Slovenia B16 Score          
1 MS2
Volodymyr MALAKHOV Ukraine
-
Slovenia Jan KUPCIC
2-6 4-6 0-1      
2 MS1
Illya BELOBORODKO Ukraine
-
Slovenia Matic PODLIPNIK
6-4 6-4 1-0      
3 MD
Illya BELOBORODKO Ukraine
Volodymyr MALAKHOV Ukraine
-
Slovenia Jan KUPCIC
Slovenia Matic PODLIPNIK
3-6 4-6 0-1  

 

Slovenija  -  Italija     0 - 3             

 

Order Event Italy B16 -        Slovenia B16 Score          
1 MS2
Federico ARNABOLDI Italy
-
Slovenia Jan KUPCIC
6-2 6-2 1-0      
2 MS1
Gabriele BOSIO Italy
-
Slovenia Matic PODLIPNIK
6-0 6-0 1-0      
3 MD
Federico ARNABOLDI Italy
Riccardo PERIN Italy
-
Slovenia Miha PERUS
Slovenia Matic PODLIPNIK
6-4 6-3 1-0      

 

Tekma za 3. mesto   Slovenija  -  Avstrija     0-3

 

Order Event Slovenia B16 - Austria B16 Score          
1 MS2
Miha PERUS Slovenia
-
Austria Simon TRAXLER
0-6 1-6 0-1      
2 MS1
Jan KUPCIC Slovenia
-
Austria Luka MRSIC
Walkover 0-1      
3 MD
Miha PERUS Slovenia
Matic PODLIPNIK Slovenia
-
Austria Lucas KRAINER
Austria Luka MRSIC
6-4 6-7(4) 8-10 0-1      

 

 

Rezultate vseh srečanj v skupini najdete  TUKAJ.

 

WC 2016 fantje 16 let Kupčič Peruš Podlipnik in Ša

Daniel Šantl, Jan Kupčič, Miha Peruš  in Matic Podlipnik 

 

WC 16 let 2016 fantje

 

 

DEKLETA

 

 

Dekleta so pod vostvom Marka PORA igrala v nizozemskem Bergen op Zoomu. V ekipi so Tina CVETKOVIČ, Lian BENEDEJČIČ in Kristina NOVAK.
 

Slovenija je nastopila v skupini z Dansko, Nemčijo, Veliko Britanijo, Latvijo, Poljsko, Norveško in Nizozemsko.
 
Dekleta so v kvalifikacijah osvojila končno 7. mesto.
 
Slovenija  -  Velika Britanija    1-2
 
Order Event Great Britain G16 -        Slovenia G16 Score        Duration  
1 WS2
Nell MILLER Great Britain
-
Slovenia Tina CVETKOVIC
6-3 6-1 1-0     1:10
2 WS1
Eliz MALONEY Great Britain
-
Slovenia Kristina NOVAK
6-1 6-4 1-0     1:30
3 WD
Hannah MCCOLGAN Great Britain
Nell MILLER Great Britain
-
Slovenia Lian BENEDEJCIC
Slovenia Tina CVETKOVIC
6-7(4) 5-7 0-1     1:40
 
Slovenija  -  Norveška   1-2     

 

Order Event Norway G16 -      Slovenia G16 Score          
1 WS2
Victoria SCHNELL JACOBSEN Norway
-
Slovenia Lian BENEDEJCIC
6-1 6-2 1-0      
2 WS1
Lilly Elida HASETH Norway
-
Slovenia Kristina NOVAK
1-6 4-6 0-1      
3 WD
Victoria SCHNELL JACOBSEN Norway
Sofie Bomark SYVERSEN Norway
-
Slovenia Lian BENEDEJCIC
Slovenia Tina CVETKOVIC
6-2 2-6 10-8 1-0      
 
Tekma za 7. mesto:  Slovenija - Latvija     2-1

 

Order Event Latvia G16 - Slovenia G16 Score   Points     Duration
1 WS2
Deniza MARCINKEVICA Latvia
-
Slovenia Tina CVETKOVIC
6-1 6-2 1-0     1:05
2 WS1
Anna JAKOVLEVA Latvia
-
Slovenia Kristina NOVAK
5-7 3-6 0-1     1:35
3 WD
Alise CERNECKA Latvia
Deniza MARCINKEVICA Latvia
-
Slovenia Tina CVETKOVIC
Slovenia Kristina NOVAK
1-6 3-6 0-1     1:05
 
Vse rezultate iz skupine najdete TUKAJ.
 
Deketa16 let Cvetkovič, Benedejčič Novak
Tina Cvetkovič, Marko Por, Kristina Novak in Lian Benedejčič
 
Kristina Novak in Elize Maloney_400
Elize Maloney in Kristina Novak
 
WC 16 let 2016 dvojice Cvetkovič Benedejčič
 
 

Winter cup 2016 do 12 let  - dečki na Češkem, deklice v Turčiji

Ljubljana,31.1.2016

 

V kvalifikacijah Winter cupa so dečki do 12 let osvojili 7. mesto, deklice so osvojile 4. mesto. Ekipi se nista uvrstili na zaključni turnir.

 

Poročilo kapetana ekipe dečkov do 12 let si lahko preberete TUKAJ, pročilo kapetana ekipe deklic do 12 let pa TUKAJ.

 

Prvi so letošnje nastope na Winter cupu končali dečki in deklice do 12 let. Dečki so osvojili končno 7. mesto, deklice so bile na koncu četrte.

V tekmi za 7. mesto je naša ekipa premagala sovrstnike iz Kosova z 2-0. Lun OBRUL je s 6-0 6-0 premagal Blerona UKEHAXHAJA, Bor ARTNAK je bil s 6-0 6-1 boljši od  Melosa NALLBANIJA. Tekme dvojic niso odigrali.

V skupini je prvo mesto osvojila ekipa Češke, druga je bila Portugalska in tretja Velika Britanija.


Deklice so se borile za končno tretje mesto, osvojile so četrtega. Zadnje srečanje so izgubile z ekipo Ukrajine z 0-3. Katerina DIMITROVA  je s 6-2 6-1 premagala Petjo DRAME, Stela PEEVA je bila s 6-0 6-1 boljša od Leontine STOJANOVIĆ, Denislava GLUSHKOVA in Stela PEEVA pa sta s 6-0 6-2 premagali Ano LANIŠEK in Leontino STOJANOVIĆ.

Prvo mesto je osvojila ekipa Ukrajine, druga je bila Turčija in tretja Bolgarija.

Na zaključna turnirja sta se uvrstili 1. in 2. uvrščeni ekipi iz vsake skupine. 
  
Že konec prihajajočega tedna pa bodo v kvalifikacijah nastopili dečki in deklice do 14 ter fantje in dekleta do 16 let.         

 

Ljubljana, 30.1.2016

 

Na Winter cupu, turnirju za dečke in deklice do 12 let naši ekipi igrata drugi tekmi v kvalifikacijskih obračunih.

Dečki so za razvrstitev od 5.-8. mesta igrali z ekipo Poljske in izgubili z 0-3. Olaf PIECZKOWSKI je s 6-1 1-6 6-3 premagal Bora ARTNAKA, Filip PIECZONKA je bil s 6-0 6-1 boljši od Luna OBRULA.

V srečanju dvojic sta nastopila Bor ARTNAK in Tristan FLANDER in izgubila s 4-6 1-6.


Deklice so se z ekipo Turčije borile za napredovanje v finale in s tem uvrstitev na zaključni turnir, a niso bile uspešne. Turkinje so zanseljivo zmagale s 3-0. Ozlem USLU je s 6-0 6-2 premagala Petjo DRAME, Eda ARLI je bila s 6-1 6-2 boljša od Leontine STOJANOVIĆ. Tudi v srečanju dvojic je šla zmaga v Turčijo. Petja DRAME in Ana LANIŠEK sta izgubili z 0-6 2-6.

Dečki bodo v nedeljo igrali za končno 7. mesto z ekipo Kosova, deklice bodo za 3. mesto igrale z ekipo Ukrajine.
           

Ljubljana 29.1.2016

 

Na kvalifikacijah Winter cupa do 12 let sta danes nastopili ekipi dečkov in deklic.

 

WC 2016 deklice 12 otvoritev_525

 

Deklice so bile v Mersinu uspešne in so v prvem srečanju premagale Gruzijo z 2-1. Leontina STOJANOVIĆ je bila s 4-6 6-1 6-0 boljša od Sofiko ZEIKIDZE, Ana LANIŠEK je z 1-6 0-6 izgubila Anastasio KOBIDZE, odločilno točko za Slovenijo sta v igri dvojic priigrali Petja DRAME in Leontina STOJANOVIĆ. Kobidzejevo in Zeikidzejevo sta premagali s 6-3 7-5.

 

Za uvrstitev na zaključni turnir se bodo naše deklice zdaj borile z ekipo Turčije, ki je bila v prvem krogu prosta.

 

WC 2016 12 let Slovenija VB_525 

Lun Obrul in Bor Artnak (levo)

 

Manj uspešni so bili dečki, katerim je žreb dodelil močno ekipo Velike Britanije. Britanci so zmagali s 3-0. Louis DAVEY je s 6-3 6-2 premagal Luna OBRULA, Samuel REEVE je bil s 6-2 6-1 boljši od Tristana FLANDRA, dvojica Davey in Reeve pa je s 6-0 6-2 premagala še našo dvojico OBRUL in ARTNAK.

 

Za razvrstitev od 5.-8. mesta bodo dečki v soboto igrali z ekipo Poljske.

 

Žreb in rezultate najdete     tukaj.    

   
 

Ljubljana, 28.1.2016

 

Začenjajo se letošnja ekipna tekmovanja (Winter cups 2016). Prvi gredo v boj za uvrstitev na zaključni turnir dvanajstletniki.  Dečki in deklice so bodo merili v štirih kvalifikacijskih skupinah. V Češki, Estoniji, Turčiji in Rusiji bodo tekmovali dečki, deklice bo poleg Češke, Rusije in Turčiuje gostila Avstrija. Iz vsake skupine bosta na zaključni turnir odpotovali dve ekipi.

 

Ekipa Slovenije bo pri dečkih nastopila v Hradeku nad Nisou na Češkem. Poleg Slovenije so v skupini še ekipe Češke, Velike Britanije, Madžarske, Kosova, Poljske, Portugalske in Slovaške.  Slovenske barve bodo branili Lun OBRUL, Tristan FLANDER in Bor ARTNAK. Ekipo vodi Marko POR. Prvo tekmo bodo naši dečki že jutri igrali z Veliko Britanijo. Za napredovanje potrebujejo zmago. Žreb in rezultate srečanj boste našli TUKAJ

 

WC 2016 12 let Flander, Obrul, Artnak in Por_525

Flander, Obrul, Artnak in Por

 

Deklice bodo nastopile v turškem Mersinu. Poleg Slovenije se bodo tu za napredovanje borile ekipe Ukrajine, Moldavije, Bolgarije, Gruzije in Turčije. Za Slovenijo bodo nastopile Leontina STOJANOVIĆ, Petja DRAME in Ana LANIŠEK. Ekipo vodi Daniel ŠANTL. Slovenke bodo prvo tekmo igrale proti ekipi Gruzije v petek ob 11. uri. Tudi pri njih za napredovanje šteje samo zmaga. Žreb in rezultate srečanj lahko spremljate TUKAJ

 

WC 2016 Stojanovič Šulin Drame in Šantl_525

Šantl, Lanišek, Stojanović in Drame

 

Tako pri dečkih kot pri deklicah se igrata dve srečanji posamezno in ena tekma dvojic. Ekipa, ki izgubi gre v razigravanje za uvrstitev od 5-8 mesta, zmagovalec ostaja v borbi za uvrstitev na zaključni turnir.         

   
 

 

V Kranju so se na skupinskem treningu zbrali reprezentantje za Winter cups 2016

24.01.2016   

 

Ekipe za Wintercups 2016 _525_skupinska_vp

 

V soboto so se v Kranju zbrali reprezentantje in reprezentantke, ki bodo na letošnjih zimskih ekipnih evropskih prvenstvih (Winter cups) zastopali Slovenijo.

 

Zadnji januarski konec tedna bodo v kvalifikacijah nastopili dvanjstletniki, prvi konec tedna v februarju pa se bodo za nastop na zaključnih turnirjih borili dečki in deklice do 14 ter fantje in dekleta do 16 let.

 

V ekipi dečkov do 12 let bodo nastopili Lun OBRUL (Celje), Tristan FLANDER (Maja) in Bor ARTNAK (AsLitija), ekipo deklic do 12 let sestavljajo Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), Ana LANIŠEK (Radomlje) in  Petja DRAME (ŽtkMb). Državna prvakinja do 12 let Nala Ela MILIĆ zaradi starostnih omejitev TE nima pravice nastopa.

 

V ekipi deklic do 14 let bodo nastopile Živa FALKNER (Otočec), Pia LOVRIČ (Domžale) in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ekipo dečkov do 14 let sestavljajo Nik JURJEVČIČ (Ltc), Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) in Blaž VIDOVIČ (Ptuj).

 

Fantje do 16 let bodo nastopili v postavi Matic PODLIPNIK  in Jan KUPČIČ (ŽtkMb) ter Miha PERUŠ (Sl.Gradec) Dekleta do 16 let pa bodo zaigrala v postavi Tina CVETKOVIČ (Radovljica), Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Kristina NOVAK (Tr-Kr).

 

Zbrane člane mladinskih selekcij je pozdravil predsednik TZS g. Marko UMBERGER in jim zaželel dobre nastope.

 

Foto: Sportida/Vid Ponikvar

Za slovenskimi mladinkami odlična sezona 2015

Ljubljana, 14.1.2016

 

Za mladimi slovenskimi igralci in igralkami je ena najboljših mladinskih sezon v zadnjih letih, tako po rezultatih, kot po uvrstitvah na svetovni mladinski teniški lestvici.

 

Sezono 2015 je med najboljšimi 100 mladinkami sveta končalo pet Slovenk. Najvišje, na 16. mestu Tamara ZIDANŠEK, na 51. mestu Hana MRAZ, na 79. mestu Kaja JUVAN, na 83. mestu Manca PISLAK in na 93. mestu Nina POTOČNIK.

 

Med najboljšimi 500 mladinkami najdemo še Niko KOZAR (182), Veroniko ERJAVEC (186), Kristino NOVAK (410), Niko RADIŠIČ (450) in Sašo KLANEČEK (467). Med fanti je najbližje svetovnemu vrhu končal Sven LAH na 115. mestu.

 

Tamara ZIDANŠEK, Nina POTOČNIK in Manca PISLAK se zdaj selijo v člansko konkurenco, leto 2016 sta tako med najboljšimi sto igralkami začeli 17-letna Hana MRAZ, ki bo startala iz 43. mesta in komaj 15-letna Kaja JUVAN, ki sezono začenja na 63. mestu.

 

Med najboljšimi 100 mladinci sveta ponovno najdemo Slovenca. 17-letni Ptujčan Sven LAH sezono začenja na 74. mestu. Za uvod v sezono 2016 je izbral južnoameriško turnejo treh ITF turnirjev 1. ranga, na katerih bo imel vlogo 1. oz. 2. nosilca.

 

Našim najboljšim mladim igralcem pomaga tudi Teniška zveza, ki bo vodilnima mladinkama in vodilnemu mladincu sofinancirala njihove programe s po 4000 €. Kriterij za dodelitev neposrednih finančnih sredstev je uvrstitev med 100 na lestvici ITF ali medalja z evropskega prvenstva posamezno.

 

Bodo pa pomoči deležni tudi drugi prespektivni mladi igralci in igralke. V programu mladinskih reprezentanc so poleg reprezentančnih nastopov predvidena tudi mednarodna tekmovanja serije TE in ITF. 

 

Več o sofinanciranju mladinski programov preberite tukaj.

Priprave reprezentančnih kandidatov U12, U14, U16 in U18

Ljubljana, 8.11.2015

 

Priprave dečki do 12 let 2015_525

Dečki U12

 

7. in 8. novembra so v Kranju in Mariboru potekale enodnevne priprave deklic in dečkov v starostnih kategorijah do 12 let in do 14 let. V Kranju sta se v soboto deklicam na trening tekmah pridružili Kristina NOVAK in Nika KOZAR.

 

Priprave Maribor 2015_dekleta 14

Deklice U14


V nedeljo so se  priprav udeležili dečki do 12 in do 14 let.

 

Priprave v Kranju_2015 deklice do 12 let_525

Deklice U12

 

Priprave dečku U14 2015_525

Dečki U14

 

14. in 15. novembra so potekale še priprave fantov in deklet v starostnih kategorijah do 16 in do 18 let.

 

Podatke o udeležencih in poročilo kapetana mladinskih reprezentanc najdete TUKAJ.


Foto: M.Por in M. Berendijaš

 

         
      

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.