Polona Hercog v prvem krogu Australian Open z Jeleno Janković, znan tudi žreb dvojic

Na odprtem prvenstvu Avstralije, prvem turnirju za grand slam v sezoni 2016 je bil opravljen žreb glavnega turnirja. V konkurenci posameznic in posameznikov bomo imeli letos samo eno igralko, Polono HERCOG. Žreb ji je za uvod namenil 19. nosilko, trenutno 21. igralko sveta, izkušeno 31-letno Srbkinjo Jeleno JANKOVIĆ.

Za Hercogovo bo to 7. nastop v Avstraliji, v letih 2010 in 2015 se je uvrstila v drugi krog, v ostalih nastopih je končala že po uvodnem nastopu.

Za Jeleno JANKOVIĆ bo to 14. nastop v Melbournu, leta 2008 je bila polfinalistka, v prvem krogu pa je izpadla samo enkrat in to 2015.

Nobena izmed nasprotnic z začetkom letošnje sezone ne more biti prav zadovoljna. Polona HERCOG je v Aucklandu izgubila v prvem krogu, prav tako v Sydneyu, a je tu vseeno dosegla dve zmagi v kvalifikacijah. Jelena JANKOVIĆ je v uvodu sezone v Brisbanu izgubila v prvem krogu, v Sydneyu se je poslovila v drugem. Čaka nas torej zanimiv obračun, ki bo na sporedu v torek.

Opravljen je bil tudi že žreb dvojic. Nastopile bodo tri Slovenke, vsaka s svojo partnerico. Vse tri so v spodnji polovici žreba.

Katarina SREBOTNIK in Madžarka Timea BABOS sta 4. nosilki in bosta v prvem krogu igrali z Rusinjo Vero DUSHEVINO in Čehinjo Katerino SINIAKOVO.

Andreja KLEPAČ in Španka Lara ARRUABARRENA sta 8. nosilki, v prvem krogu se bosta pomerili z Avstralkama Anastasio in Arino RODIONOVO.

Polona HERCOG bo igrala v paru z Američanko Christino McHALE, njuni nasprotnici v prvem krogu bosta 10. nosilki, Španki Anabel MEDINA GARRIGUES in Arantxa PARRA SANTONJA.