prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : September 2015

Arhiv novic - september 2015

Na mladinskem turnirju v Mostarju čez prvi krog Gal, Novak, Kozar, Nikolaš, Kaplja in Radišič

bm, 30.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju so končali s tekmami prvega korga. Že v torek sta bila pri fantih uspešna Klemen NIKOLAŠ in Jakob Aljaž KAPLJA, izpadla pa sta Anže ARH in Luka MIKLAVČIČ.

Pri dekletih so se v torek v drugi krog uvrstile Anja GAL, Kristina NOVAK in Nika KOZAR, izgubile pa so Živa FALKNER, Zala DOVNIK in Nika ZUPANČIČ. V sredo se je dekletomn v drugem krogu pridružćila še Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

Blaž Rola in Nastja Kolar uspešna v uvodnih nastopih, Polona Hercog izgubila v prvem krogu Taškenta

bm, 29.09.2015

Blaž ROLA ta teden igra na ATP Challengerju v Tiburonu (100.000 $), na katerem je 7. nosilec. V uvodnem srečanju je s 6-7(0), 7-6(6) in 6-3 premagal Američana Francesa TIAFOA, 251. igralca lestvice ATP.

Polona HERCOG je ta teden nastopila na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Taškentu.

V prvem krogu je igrala z 21-letno Belorusinjo Aliaksandro SASNOVICH, 102. igralko lestvice WTA, ki je prišla v Taškent kot finalistka WTA turnirja v Seulu. Pričakovano je bilo srečanje zelo izenačeno, a je bila na koncu za odtenek boljša belorusinja, ki je zmagala s 4-6 6-3 6-3. Srečanje je trajalo dve uri, igralki pa sta izgubili začetni udarec petkrat Sasnovich oz. sedemkrat Hercog.

Po Dalili JAKUPOVIĆ, ki je izgubila v uvodu mehiške Victorie je tako Polona HERCOG druga slovenska igralka, ki se ta teden poslavlja po uvodnem nastopu.

Je pa z zmago začela nastope na ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi Nastja KOLAR. V prvem krogu je s 6-2 6-4 premagala 17-letno Slovakinjo Tamaro KUPKOVO, ki je nastopila s posebnim povabilom. TUKAJ.

Na Otočcu so se na mednarodnem ITF turnirju merili veterani

bm, 29.09.2015

Od petka do nedelje je Teniški klub Krka Otočec, na igriščih ŠRC Otočec, organiziral 6. mednarodno veteransko prvenstvo "KRKA cup 2015".

Prvenstva se je udeležilo 20 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Italije.

Tekmovanje je potekalo po sistemu Round Robin. V petek in soboto so bile odigrane razvrstitvene tekme, v soboto popoldne in v nedeljo pa so potekali polfinalni in finalni obračuni.

V posameznih kategorijah so zmagali:



Ženske:

V absolutni absolutni kategoriji 55+ je slavila Vesna STANKO (Slo), v absolutni kategoriji 40+ pa je bila najboljša Majda KOLAR (Slo).

Moški:

V kategorji 35+ je zmagal Boris ŠAVC (Slo), v kategoriji 45+ je slavil Madžar Chaba DOBISI, med veterani 55+ je bil najboljši Rudi BRADELJ (Slo), v kategoriji 70+ pa je zmagal Zdravko SIRK (Slo).

TUKAJ.

Mark Andrejič Goljar, Tjaša Klevišar in Nikola Perić najboljši na OP 14, Tino Kovačič in Lian Benedejčič najboljša na OP 18

bm, 28.09.2015

V Mariboru se je končal zadnji letošnji turnir v starostni kategoriji do 14 let.

Tako pri dečkih kot pri deklicah turnirja nista osvojila najvišje postavljena igralca.

Pri dečkih je slavil 2. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale), ki je v finalu s 4-6 6-2 6-1 premagal 1. nosilca Tima TEKAVCA (MaxLj).

Tudi pri deklicah v zaključnem obračunu ni bilo najvišje postavljenih igralk. V finale sta se uvrstili nepostavljena Marija VIČIČ (MaxLj) in 4. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu je bila boljša Tjaša, ki je zmagala z rezultatom 4-6 6-1 7-6(1).

B turnir dečkov je osvojil Nikola PERIĆ (Celje), ki je s 6-4 6-1 premagal Luko KRAJNIKA (TR-Kr).

Na turnirju mladincev v starostni kategoriji do 18 let je v Litiji slavil Tino KOVAČIČ (ŽtkMb). V finalu je s 6-1 6-3 premagal Filipa Jakoba ZUPANČIČA (Zklub).

Med dvojicami sta bila najboljša Žiga DROBNIČ in Blaž GVARDJANČIČ.

Dekleta so nastopila v Ljubljani, v finale pa sta se uvrstili 1. nosilka Tina Kristina GODEC in nepostavljena Lian BENEDEJČIČ (Koper).

V finalu je s 6-3 6-4 slavila Lian BENDEJČIČ. TUKAJ.

Zadnji letošnji turnir najmlajših bo v Kopru

bm, 28.09.2015

TENIŠKI KLUB KOPER IN ADRIATIC SLOVENICA d.d

Predstavljata:

TURNIR 8-11 let

3.–4. oktober 2015

Teniški center Bonifika

Propozicije:

1. Kategorije dečki in deklice:

a) Mini tenis (letnik 2006 in mlajši)

b) Midi tenis (letnik 2005 in mlajši)

c) tenis do 10 let (letnik 2005 in mlajši)

d) tenis do 11 let (letnik 2004 in mlajši)

2. Datum tekmovanja: 03.-04.oktober 2015

3. Kraj tekmovanja: ŠRC BONIFIKA KOPER

4. Prijavnina: 17 EUR

5. Nagrade:

-Pokali za polfinaliste vseh A turnirjev

-priznanja za vse nastopajoče

-darilne vrečke

POSEBNE NAGRADE ZA NAJBOLJŠE:

- Zmagovalca A in tudi B turnirja do 10 let prejmeta povabilo za glavni turnir na mednarodnemteniškem turnirju Luka Koper Junior Open do 12 let v letu 2016 (obvezni pogoji:igralci morajo dopričetka glavnega turnirja dopolniti 10 let, imeti urejen IPIN in biti obvezno pravočasno prijavljeni)

- Zmagovalca A turnirja do 11 let prejmeta za nagrado povabilo za glavni turnir do 14 let na mednarodnem teniškem turnirju Banka Koper Junior Slovenia Open 2016 (pod enakimi obveznimi pogoji kakor v kategoriji U-10)

- Zmagovalca B turnirja do 11 let prejmeta povabilo za kvalifikacijski turnir Banka Koper JuniorSlovenia Open 2016 do 14 let (pod enakimi obveznimi pogoji).

6. Družabne aktivnosti:

VELIKA TRADICIONALNA TOMBOLA Z LEPIMI NAGRADAMI (Sobota) PIZZA PARTY (Sobota, nedelja)7. Pravila:

Tekme se igrajo po pravilih TZS

8. Igralna podlaga:

Pesek, trda podlaga - igralno površino določi organizator.

9. Vrhovna sodnica:

Anja Regent

10. Direktor turnirja:

Ervin Hafner

11. Prijave:

Do torka, 29. septembra 2015 do 24. ure preko spletne aplikacije TZS, na elektronski naslov tk.koper@siol.net ali telefon 031-353-145. Spisek prijavljenih bo objavljen na spletni strani www.teniska-zveza.si in www.teniskoper.com

Vabimo Vas, da se udeležite še zadnjega 8-11 turnirja TZS v sezoni 2015!

Želimo vam veliko uspeha, se vidimo v Kopru!

Preberite tudi TUKAJ.

Anže Arh, Luka Miklavčič in Živa Falkner v glavni turnir ITF 18 v Mostarju, člani v Solinu, Blaž Rola v ZDA, Polona Hercog v Uzbekistanu, Tadeja Majerič in Dalila Jakupović že končali v Mehiki

bm, 27.09.2015

Mladinci in mladinke so se iz Lošinja preselili v Mostar, kjer se je s kvalifikacijami začel ITF turnir 4. ranga.

V prvem krogu kvalifikacij sta bila uspešna Luka MIKLAVČIČ, ki je s 7-5 6-2 premagal domačina Filipa DŽAKULO in Anže ARH, ki je s 6-3 6-1 izločil še enega domačina Amarja AVDOVIĆA. Izgubila sta Matic ZAPLOTNIK in Anže MASTNAK.

Pri dekletih je bila v svojem prvem nastopu na turnirjih ITF uspešna Živa FALKNER, ki je s 7-6(4) 6-2 premagala Patricio ZERIU iz Romunije, izgubili sta Sheila GLAVAŠ in Ema HORVAT.

V nadaljevanju kvalifikacij je Anže ARH zmagal še dvakrat in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-4 4-6 6-2 premagal Šveda Stefana PETROVICA. Luka MIKLAVČIČ je izgubil zadnje srečanje v kvalifikacijah. S 6-2 5-7 6-3 ga je premagal Šved Simen Sunde BRATHOLM, a to ni bilo usodno saj se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

V finalu kvalifikacij je izgubila tudi Živa FALKNER. S 6-3 6-1 jo je premagala Hrvatica Karla KILIĆ . Tudi ona pa bo nastopila v glavnem turnirju kamor se je uvrstila kot srečna poraženka.

Na Futuresu v Solinu sta se z dvema zmagama v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Maks TEKAVEC in Anže LOVIŠČEK, a zadnjega kroga nista zmogla in sta oba izgubila. Že pred tem so izgubili Matej LELJAK, Gaber PETROVIČ in Erik PETROVIČ.

V glavnem turnirju bosta nastopila Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Na WTA turnirju v Taškentu bo ta teden nastopila Polona HERCOG, ki bo tretja nosilka. Žreb ji je v prvem krogu namenil 21-letno Belorusinjo Aliaksandro SASNOVICH, 136. igralko lestvice WTA, ki pa na turnir prihaja s finalom iz Seula, kjer je bila od nje, tako kot v drugem krogu od Polone HERCOG, boljša Irina Camelia BEGU.

Blaž ROLA je prijavljen na ATP Challengerju v Tiburonu, kjer bo 7. nosilec. V prvem krogu bo igral z Američanom Francesom TIAFOOM,251. igralcem lestvice ATP.

Tadeja MAJERIČ je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja v Mehiki (50.000 $), kjer je bila 1. nosilka, a je že v prvem krogu morala priznati premoč Aregentinki Nadii PODORSKI, ki je bila boljša s 6-0 4-6 6-0.

V glavnem turnirju je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, a tudi ona se je poslovila že po uvodnem nastopu. S 6-3 3-6 6-3 jo je premagala Francozinja Amandine HESSE. TUKAJ.

V Mariboru, Litiji in Ljubljani znani polfinalisti na turnirjih do 14 in 18 let

bm, 27.09.2015

V Mariboru so odigrali tekme drugega kroga in četrtfinalne tekme na OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

Pri dečkih presenetljivih izidov ni bilo. V boju za zmago so v A turnirju ostali Tim TEKAVEC, Tilen POTOČNIK, Blaž VIDOVIČ in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

V B turnirju so se v polfinale uvrstili Žan ČENČIČ, Nikola PERIĆ, Luka KRAJNIK in Lan GARTNER.

Pri deklicah so polfinalistke nepostavljena Marija VIČIČ, ki je v četrtfinalu izločila 1. nosilko Aljo BELINGER ter Alea BUBEK, Tjaša KLEVIŠAR in Eva KALAN.

Turnir za fante v starostni kategoriji do 18 let je prinesel izpad drugega nosilca Žige DROBNIČA, katerega je izločil Amadej GORUČAN, a je tudi on v nadaljevanju izgubil. Izločil ga je Tino KOVAČIČ. Presenečenj pa niso dovolili preostale trije nosilci iz prve četverice, tako da bodo v polfinalu nastopili še Grega BOH, Jakob Filip ZUPANČIČ in Maks MEH.

V Litiji so fantje nastopili tudi v konkurenci dvojic. Tu so se v finale uvrstili Žiga DROBNIČ in Blaž GVARDIJANČIČ ter Andrej ŠUŠTERŠIČ in Maks MEH.

Dekleta nastopajo v Ljubljani, kjer pa je organizator uspel turnir pripeljati šele do četrtfinala. Vanj so se uvrstile Tina Kristina GODEC, Katja ŠKETA, Maša PERICA, Katja HRKAČ, Zala ULE, Tinkara KOVAČ, Silvija PEROŠA in presenečenje turnirja Lian BENDEJČIČ, ki je precej časa nismo videli na turnirjih, tokrat pa je v drugem krogu presenetila 2. nosilko Leeloo OBRUL. TUKAJ.

V Ljubljani končan turnir 8-11 let na katerem je nastopilo več kot 240 otrok

bm, 27.09.2015

V Ljubljani se je v športnem parku Šiška končal turnir v starostni kategoriji 8-11 let. V mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let je nastopilo več kot 240 mladih igralk in igralcev.

Zmagovalci posameznih turnirjev so: Matic KRIŽNIK (TABRE) pri dečkih in Ela MILIĆ (OL-LJ) pri deklicah v tenisu do 11 let; Mark LUNDER (TABRE) pri dečkih in Ivona AHČAN (OL-LJ) pri deklicah v tenisu do 10 let; Danaja SIVKA (ŠPLUS) pri deklicah in Mark LUNDER (TABRE) pri dečkih v MIDI tenisu ter Andraž ROZMAN (TKMED) pri dečkih in Neža ROGL (OL-LJ) pri deklicah v mini tenisu.

Na fotografiji najboljše deklice v tenisu do 10 let.

Poglejte tudi TUKAJ.

Andreja Klepač do četrtega naslova med dvojicami na WTA touru

bm, 27.09.2015

Andreja KLEPAČ, ki se je v zadnjih letih specializirala za igranje v konkurenci dvojic je v Seulu v tej konkurenci slavila še četrtič v karieri.

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ sta s Španko Laro ARRUABARRENA, s katero sta bili postavljeni za 1. nosilki turnirja, v finalu z 2-6 6-3 10-6 premagali 2. postavljeni Johanno LARSON iz Švedske in Kiki BERTENSiz Nizozemske. Za zmago sta prejeli 17.724 $. TUKAJ.

Kaja Juvan dvakratna zmagovalka ITF turnirja na Lošinju. Mladinci nadaljujejo v Mostarju

bm, 26.09.2015

Kaja JUVAN je zmagovalka mladinskega ITF turnirja 4. ranga na Lošinju

V polfinalu je bila v slovenskem obračunu s 6-2 6-3 boljša od Mariborčanke Anje GAL, za katero je uvrstitev v polfinale najboljši dosežek v dosedanji mladinski karieri.

Kaja JUVAN, trenutno 96. mladinka sveta, je z odličnimi predstavami na mladinskih ITF turnirjih nadaljevala tudi v finalu, kjer se je pomerila z 2. nosilko, Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ, katere forma je letos prav tako v vzponu, na Lošinj pa je prišla z zmago na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu, ko je v polfinalu premagala našo Hano MRAZ.

Juvanova je bila odlična tudi v finalu, v katerem je Olgo DANILOVIĆ premagala s 7-6(5) 6-1.

Popolno slovensko slavje med dekleti so na Lošinju naše igralke dopolnile v konkurenci dvojic. Na zmagovalno stopničko sta se povzpeli Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ, ki sta v finalu s 6-1 6-0 premagali Anjo GAL in Niko ZUPANČIČ.

Čestitamo !

Mladinci so se iz Lošinja presleili v Mostar, kjer bo prav tako nastopila vrsta slovenskih igralcev in igralk. V kvalifikacijah bodo pri fantih nastopili Luka MIKLAVČIČ, Anže ARH, Anže MASTNAK in Matic ZAPLOTNIK. Pri dekletih bodo v kvalifikacijah nastopile Živa FALKNER, ki se preizkuša na svojem prvem ITF turnirju, Sheila GLAVAŠ in Ema HORVAT. TUKAJ.

Eva Zagorac na ogled Barclays ATP World tour Mastersa v Londonu

bm, 26.09.2015

Eva ZAGORAC in Tomislav TERNAR, sta bila najuspešnejša igralca v 1.ženski in 1.moški slovenski teniški ligi 2015, zato sta si prislužila nagrado Tenis Slovenije, enotedensko uporabo službenega vozila Jaguar oz. Range Rover Evoque in vstopnico za ogled zadnjega dne RR tekmovanja »Barclays ATP World tour Masters« v Londonu, ki bo od 15. do 22. novembra 2015..

V London bo odpotovala Eva ZAGORAC, Tomislav TERNAR se je zaradi drugih obveznosti ogledu mastersa odpovedal.

Z nagrado želimo teniške tekmovalce in tekmovalke vzpodbuditi k nastopanju v najelitnejšem domačem ligaškem tekmovanju in s tem dvigniti tudi kakovost udeležbe v tem tekmovanju. Tenis Slovenija bo v prihodnjih letih način nagrajevanja dopolnjevala oz. nadgrajevala.

Najuspešnejšima želimo varno in prijetno vožnjo z uradnim vozilom Tenis Slovenije, Jaguar oz. Range Rover Evoque, Evi pa veliko teniških užitkov ob spremljanju najboljših svetovnih teniških igralcev v Londonu. TUKAJ.

Ta konec tedna najmlajši v Ljubljani, štirinajstletniki v Mariboru, mladinci in mladinke v Ljubljani in Litiji (live score iz Litije)

bm, 26.09.2015

Ta konec tedna nastopajo igralci in igralke na zadnjih turnirjih sezone 2015 pred zaključkom, ki bo na mastersih konec prihodnjega tedna.

V Ljubljani nastopa v starostni kategoriji 8-11 let več kot 200 igralcev in igralk, ki tekmujejo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

Mladinci in mladinke v starostni kategoriji do 18 let nastopajo v Litiji in Ljubljani. Med fanti je v Litiji 1. nosilec Grega BOH, 6. igralec lestvice TS, v Ljubljani je med mladinkami prva nosilka Tina Kristina GODEC, 8. igralka lestvice TS.

Fantje so v Litiji odigrali prvi krog v katerem je izpadel 5. nosilec Blaž GVARDJANČIČ. S 6-3 6-2 ga je premagal Jan VEHOVEC.

Dekleta so v Ljubljani uspela odigrati samo nekaj tekem prvega kroga.

Zelo dobro je zaseden A turnir dečkov v starostni kategoriji do 14 let v Mariboru, kjer nastopa večina najboljših, tudi 1. igralec lestvice TS Tim TEKAVEC. Prvi krog presenečenj ni prinesel.

Med deklicami mesto prve nosilke pripada Alji BELINGER, 4. igralki lestvice TS. V prvem krogu je izpadla 6. nosilka Zoja ŠTRUKELJ, katero je s 7-6(6) 7-5 premagala povratnica po poškodbi, Marija VIČIČ.

Iz Litije lahko rezultate spremljate v live scoru TUKAJ.

Tomislav Ternar še enkrat končal nastope v polfinalu Futuresa, Juvan - Gal za finale ITF turnirja na Lošinju

bm, 25.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju sta se pri dekletih Kaja JUVAN in Anja GAL uvrstili v pofinale in bosta zdaj v medsebojnem obračunu odločili o finalistki.

Kaja JUVAN, sicer 1. nosilka turnirja, je v četrtfinalu s 6-2 7-6(0) premagala 5. nosilko, Čehinjo Karolino BERANKOVO, nepostavljena Anja GAL, za katero je uvrstitev v polfinale najboljši dosežek v karieri, je bila s 6-4 6-3 boljša od 6. nosilke, Rusinje Natalie BOLTINSKAYE.

V četrtfinalu je izgubila Zala DOVNIK. S 6-2 6-2 jo je premagala 3. nosilka, Čehinja Johana MARKOVA.

V konkurenci dvojic bodo v četrtfinalu nastopile še tri slovenske dvojice, dve med dekleti in ena med fanti.

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču so se trije slovenski igralci borili za napredovanje v polfinale, izboril pa si ga je le Tomislav TERNAR. Ta je v četrtfinalnem medsebojnem srečanju s 5-7 7-6(6) 6-1 premagal Mika URBANIJO. V prvem in drugem nizu zelo izenačen dvoboj je trajal tri ure Nik RAZBORŠEK bi za polfinale moral premagati 1. nosilca, Argentinca Thomasa LIPOVSKA, ki pa je bil prepričljivo boljši z rezultatom 6-2 6-1.

Tomislav TERNAR in Thomas LIPOVSEK PUCHES sta morala po odmoru na igrišče še enkrat, da sta odigrala še polfinalno srečanje. Tudi to je trajalo kar dve uri in 40 minut, dobil pa ga je s 6-2 4-6 6-4 Argentinec, ki je vendarle v četrtfinalu prihranil precej več moči od Ternarja, saj je za zmago nad Nikom Razborškom potreboval vsega 51 minut.

Na ženskem ITF turnirju, prav tako v Bolu na Braču, se je za nastop v polfinalu borila tudi Polona REBERŠAK. Njena nasprotnica je bila 4. nosilka, Slovakinja Natalia VAJDOVA, ki je zmagala z rezultatom 6-1 2-6 7-5. Polona je izpustila lepo priložnost za zmago, saj je v tretjem nizu z breakom že vodila s 5-3, a nato izgubila štiri igre zapored in s tem tudi srečanje.

TUKAJ.

Vabilo članom TS k sodelovanju na olimpijskem festivalu v Ljubljani

bm, 24.09.2015

Tenis Slovenija vse člane z veseljem obvešča, da nas je že drugo leto zapored OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE, povabil k sodelovanju pri dogodku OLIMPIJSKI FESTIVAL, ki bo dne 17.10.2015 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Lansko leto je bil dogodek organiziran v Volčjem potoku – Arboretum, kjer se ga je udeležilo nekaj naših najboljših reprezentantov mladinskih kategorij. Na dogodek navadno pridejo tudi mnogi znani obrazi iz športa in zabave, kot npr.: Tina Maze, Jure Košir, Peter Prevc, Petra Majdič, Primož Kozmus, Denis Avdič, Jernej Šugman in mnogi drugi.

Dogodek je zanimiv zaradi velikega zanimanja obiskovalcev, zato ste k sodelovanju in lastni predstavitvi, vabljeni vsi klubi člani Tenis Slovenije.

Na samem prizorišču bo imela Tenis Slovenja postavljeno mini teniško igrišče ter vitabrij (šotor). Dogodek je poleg izjemne obiskanosti tudi zelo medijsko podprt, saj so na enem mestu združene vse nacionalne panožne športne zveze.

Vse zainteresirane klube prosimo, da nam sodelovanje potrdijo do 12.10.2015 na e-naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si.

Izkoristite dogodek za promocijo teniškega kluba in tečajev.

Lep pozdrav, Tenis Slovenija

Še več podrobnsoti najdete TUKAJ.

Polona Hercog tudi v Seulu ni uspela preskočiti drugega kroga, uspešnejša v dvojicah Andreja Klepač

bm, 24.09.2015

Polona HERCOG je ta teden nastopila na WTA turnirju v Seulu in tako kot že mnogokrat letos ji tudi tokrat ni uspelo preskočiti drugega kroga. Tokrat je bila s 6-2 6-7(6) in 6-2 boljša 25-letna Romunka, sicer 1. nosilka turnirja, Irina-Camelia BEGU.

V srečanju, ki je trajalo dve uri in dvajset minut je Romunka Hercogovi petkrat odvzela začetni udarec, še sedem poriložnosti pa ni izkoristila, na drugi strani si je Hercogova priigrala sedem priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, izkoristila pa je le eno.

V Seulu je nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki je v konkurenci dvojic s Španko Laro ARRUABARRENA, s katero sta prvi nosilki turnirja dvojic, igrala proti Rusinji Ksenii LYKINI in Britanki Emily-WEBLEY-SMITH in bila uspešna. Z Arruabarreno sta zmagali s 4-6 6-3 10-3 in se uvrstili v polfinale
Na ženskem ITF turnirju v ameriškem Albuquerqu (75.000 $) je Petra RAMPRE v prvem krogu z 2-6 3-6 izgubila s 5. nosilko, 133. igralko lestvice WTA, 20-letno Američanko Sachio VICKERY. TUKAJ.

Slovenija v boju za obstanek v I.EA skupini Davisovega pokala z Litvo

bm, 24.09.2015

Slovenska ekipa za Davisov pokal se bo za obstanek v I. EA skupini od 30. oktobra do 1.novembra 2015 doma pomerila z reprezentanco Litve. Ta je z 1 - 4 izgubila srečanje z ekipo Ukrajine. Edino točko za Litvo je osvojil Ricardas BERANKIS, 72. igralec lestvice ATP, v ekipi pa so bili še Laurynas GRIGELIS (ATP 256), Lukas MUGEVICIUS (ATP 622) Dovydas SAKINIS (ATP 1527).

Slovenci so se z Litvo doslej pomerili dvakrat in bili obakrat uspešni. Leta 2009 so na pesku na Otočcu slavili s 5-0, leta 2010 pa so gostovali v Vilniusu in zmagali s 3-2. Za Slovenijo so takrat nastopili Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Luka GREGORC in Blaž ROLA.

Kje se bosta ekipi pomerili letos zaenkrat še ni znano.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Tomislav Ternar, Mike Urbanija, Nik Razboršek in Polona Reberšak četrfinalisti turnirjev v Bolu na Braču, uspešno tudi mladi na Lošinju

bm, 23.09.2015

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču je Polona REBERŠAK v drugem krogu s 6-3 6-4 premagala 6. nosilko, 20-letno Lenko KUNCIKOVO (WTA 651) in se uvrstila v četrtfinale.

Na moškem Futuresu, ki se prav tako odvija v Bolu, so bili v drugem krogu uspešni Mike URBANIJA, ki je s 6-4 6-3 premagal 6. nosilca, Čeha, 18-letnega Zdeneka KOLARJA in Tomislav TERNAR, ki je bil s 6-0 3-0 (predaja) boljši od 20-letnega Nemca Adriana OBERTA in Nik RAZBORŠEK, ki je s 6-4 6-4 premagal itralijanskega kvalifikanta Joya VIGANIJA. Ni pa uspel Aljaž RADINSKI. V drugem krogu ga je s 7-6(5) 6-3 premagal 2. nosilec, Srb Miki JANKOVIĆ.

V Bolu bomo dobili slovenskega polfinalista, saj se bosta v četretfinalu med sabo udarila Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA. Danes zvečer bo na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ v ameriškem Albuquerqu nastopila Petra RAMPRE. Igrala bo s 5. nosilko, Američanko Sachio VICKERY (WTA 133).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju nabirajo točke za mladinsko svetovno lestvico naši mladi igralci in igralke. Prva nosilka turnirja Kaja JUVAN je bila uspešna še drugič, ko je s 6-3 6-1 premagala 15-letno Avstrijko Arabello KOLLER.

V četrtfinale sta se uvrstili tudi Zala DOVNIK z zmago 6-4 6-1 nad Slovakinjo Adriasno SENKAROVO in Anja GAL, ki je s 4.6 6-2 6-2 premagalaHrvatico Petro PUPIĆ.

Dobro so nastopili tudi fantje. Klemen NIKOLAŠ je v drugem krogu s 6-2 3-6 6-3 izločil 2. nosilca, 16-letnega Srba Alekso LAZAREVIĆA (ITF 396), v nadaljevanju pa je z 0-6 2-6 izgubil s 14. nosilcem, Čehom Vojtechom PROKOPOM.7. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA
Že v drugem krogu sta izgubila Nejc SITAR in Jernej ZAPLOTNIK. TUKAJ.

Tenis Slovenija združil profesionalce in poslovneže

bm, 23.09.2015

Tenis Slovenija (Teniška zveza Slovenije) je bila le dober mesec po zaključku največjega turnirja pri nas, ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu, ponovno aktivno družabna. Zanimiva ideja je bila udejanjena v teniškem centru Benč sport v ljubljanskih Dravljah.

Uradni naziv turnirja Jaguar Land Rover Tenis Slovenija Pro Am, je na igriščih TC Benč Sport združil aktivne igralce, nekdanje reprezentante in vodstvene predstavnike slovenskih podjetij, ki v tenisu znajo zaznati presežek podjetnosti, promocije ter vidijo možnosti športno marketinškega napredka.

Vsi povabljenci so imeli, v slogu najimenitnejših prireditev, možnost osebnega prevoza do turnirja, saj je podjetje Summit Avto iz Ljubljane z vozili znamk Jaguar in Land Rover poskrbelo za uvodno ugodje povabljenih gostov. Šaljivo je teniški turni odprl Jaka Kavčič, direktor Summit Avto: »Ker želim, da gostje zadržijo dobro mnenje o turnirju, vključno z osebnimi prevozi na dogodek, tenisa ne bom igral, ker bi v tem primeru skazil odličnost dogodka.«

Andrej Kavšek, predsednik uprave zavarovalnice Tilia, pa je dodal: «Le mesec dni, vse od zaključka turnirja v Portorožu, se nismo videli, pa sem vas že pogrešal. Mi smo postali prava teniška družina.«

Tekmovalna uspešnost turnirja je bila drugotnega pomena, zato je predsednik Tenis Slovenija, Marko Umberger že uvodoma dejal: »Res sem vesel, da smo se zbrali v takšnem številu. Maksimalno uživajte, teniški turnir vzemite, kot nekaj športno kreativnega, po turnirju pa bomo skupaj užili današnje dobrote.«

Podjetje Kaval group je poskrbelo za visok nivo cateringa, pivovarna Uniona za preganjanje poletne vročine, medtem ko je medicinski del podjetja Athlete pri vseh gostih potrdil dobro formo in prekipevajočo energijo. In ker so športniki in športni navdušenci nagnjeni k zdravemu življenju, je aktiven tempo druženja okrepil pevski nastop Andreja Šifrerja, ki med glasbeniki velja za enega boljših teniških igralcev. Kakopak drugače, ko pa je kleni Gorenjec, skupaj z direktorjem Tenis Slovenija Gregorjem Krušičem, zaigral celo v polfinalu. Enak uspeh sta zabeležila tudi, nekdanji četrtfinalist turnirja Slovenia Open v Domžalah, Borut Urh in njegov soborec Miha Cerar.

Izjemno zanimiv je bil finalni nastop, kjer sta, nekdanja 38. igralka sveta Maja Matevžič in kamniški podjetnik Miro Mikuž, morala priznati premoč podpredsedniku OKS Janezu Sodržniku in 383. igralcu z lestvice ATP, Janezu Semrajcu.

Teniški turnir Jaguar Land Rover Slovenija Tenis Pro Am je nedvomno pokazal, kako je, nekje na sredini med poslovnostjo in tekmovalnostjo, moč najti družaben užitek, ki nedvomno zna biti dovolj vzgonski za nove poslovne možnosti.

Poglejte tudi TUKAJ.

Danes številni nastopi naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih

bm, 22.09.2015

Danes je na mednarodnih teniških turnirjih nastopila vrsta naših igralcev in igralk, tako v članski, kot v mladinski konkurenci.

Blaž ROLA je nastopil na challengerju v ameriškem Columbusu in po dobrem nastopu v Caryu, kjer se je ustavil v polfinalu, tokrat ponovno klonil že v prvem krogu. S 3-6 7-6(6) 6-2 ga je izločil 28-letni Novozelandec Jose STATHAM (ATP 377). Blaž je sicer po dobljenem prvem nizu tudi v drugem z breakom vodil s 5-3, a vodstva ni uspel zadržati.

V ukrajinski Buchi pa se je končal niz devetih zaporednih zmag Tamare ZIDANŠEK. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ jo je v prvem krogu izločila 3. nosilka, 20-letna domačinka Olga IANCHUK (WTA 265), ki je zmagala s 6-7(8) 6-3 6-3.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) sta se v prvem krogu pomerili Polona REBERŠAK in Manca PISLAK, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. S 7-6(5) 6-1 je bila boljša 28-letna Reberšakova.

Prav tako v Bolu poteka moški Futures (10.000 $). V uvodnem nastopu sta bila uspešna Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, ki sta se v drugem krogu pridružila Niku RAZBORŠKU in Aljažu RADINSKEMU.

Mike URBANIJA je s 6-1 3-6 7-6(3) premagal Čeha Tomasa TOMANA. Tomislav TERNAR je bil s 6-1 6-7(2) 6-1 boljši od Švicarja Marka OSMAKCICA.

Na drugem ITF turnirju v Monterreyu (Mehika) (25.000 $) sta se že poslovili Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ. Prvo je s 6-3 6-4 v prvem krogu glavnega turnirja premagala 2. nosilka, Belgijka Yseline BONAVENTURA, od druge je bila v drugem krogu kvalifikacij s 6-3 6-1 boljša Argentinka Nadia PODROSKA.

Številno pa je slovensko zastopstvo na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju. V prvem krogu glavnega turnirja sta bila pri fantih uspešna Nejc SITAR in Klemen NIKOLAŠ, v drugi krog sta se uvrstila tudi Jakob Aljaž KAPLJA in Jernej ZAPLOTNIK, ki sta bila v prvem krogu prosta. Izgubila sta Matic ZAPLOTNIK in Jan VEHOVEC.

Pri dekletih so v drugi krog napredovale 1. nosilka Kaja JUVAN, Anja GAL in Zala DOVNIK. Poražene so bile Nika RADIŠIČ, Nika ZUPANČIČ, Saša KLANEČEK in Tinkara KOVAČ. TUKAJ.

Zmagovalca play offa lige do 14 let ekipi ŽTK Maribor pri dečkih in TK Domžale pri deklicah.

bm, 22.09.2015

ŽTK Maribor je gostil naše najboljše ekipe v starostni kategoriji do 14 let, ki so se v play offu potegovale za naslov ekipnega državnega prvaka. V polfinalnih srečanjih je pri dečkih v prvem polfinalu ekipa ŽTK Maribor s 6-0 premagala ekipo ŠTK Velenje. V drugem polfinalu sta ekipi ŠD LTC in Max tenis kluba igrali neodločeno 3-3, po seštevku točk pa je zmagala ekipa ŠD LTC.

V finalu je ekipa ŽTK Maribor še enkrat dokazala, da v tej starostni kategoriji nima konkurence in je gladko s 5-1 premagala ekipo ŠD LTC iz Ljubljane. Točke za zmagovalce so osvojili Jan KUPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK in Borut ŠRAJ ter dvojici Kupič/Šraj in Planinšek/Emeršič Potočnik, gostom je edino točko priigral Maks LUKMAN

. Med deklicami sta se v prvem polfinalu pomerili ekipi TK Šport plus in TA Los Vanganelos. Tekma se je končala z neodločenim izidom 2-2, v seštevku točk pa so bile boljše igralke TA Los Vanganelos. V drugem polfinalu je ekipa TK Domžale s 3-1 premagala ekipo TK Morje.

V finalu so Domžalčanke, katere je v ligaškem tekmovanju okrepila Živa FALKNER iz Otočca, s 3-1 premagala Primorke. Točke za TK Domžale sta priigrali Pia LOVRIČ in Živa FALKNER, ki sta dobili tako tekmi posameznic, kot tudi dvoboj dvojic, za Los Vanganelos je bila uspešna Anja ČOTAR. TUKAJ.

Tilia masters bo 3. in 4. oktobra na Otočcu, v Kopru bodo na mastersu nastopili člani, najmlajši pa na turnirju 8-11 let

bm, 22.09.2015

Približuje se zadnje dejanje letošnje teniške sezone, Tilia masters v starostnih kategorijh 12 - 18 let, ki bo letos potekal 3. in 4. oktobra na Otočcu. Istočasno bodo na mastersu v Kopru nastopili člani in članice, v Kopru pa bo potekal tudi zadnji letošnji turnir v starostni kategoriji 8-11 let.

Na Otočcu bodo nastopili igralci in igralke v starostnih kategorijah 12, 14, 16 in 18 let.

Zaključni turnir veteranov bo 10. in 11. oktobra.

Na zaključni turnir Tilia masters se uvrsti najboljših 12 igralcev lestvice TS v starostnih kategorijah 12, 14, 16 in 18 let.
Vsak zmagovalec Tilia Masters turnirja prejme sofinanciranje tekmovalnega programa s strani Tenis Slovenija v višini 500€. Pogoj za koriščenje sofinanciranja je podpisana pogodba s Teniško zvezo Slovenije, v nasprotnem primeru ostane znesek v proračunu mladinskih reprezentanc TZS.

V Kopru bo potekal masters za člane in članice, istočasno pa TK Koper organizira tudi zadnji letošnji turnir v kategorji najmlajših, turnir 8-11 let. TUKAJ.

Naši veterani na svetovnem prvenstvu starejših veteranov v Umagu

bm, 21.09.2015

V Umagu se je začelo svetovno prvenstvo starejših veteranov, ki nastopajo v starostnih kategorijah M70, M80 in W65.

Slovenci imamo predstavnike samo v skupini M70, kjer naše barve branijo Franc BRADAN, Franc LUŠENC, Ivo DRENOVEC in Pavel ŽERJAV.

Turnir poteka po sistemu Round Robin s finalnim delom, v katerem se bodo ekipe borile za končne uvrstitve od 1. - 23. mesta. Ekipe nastopajo v sedmih skupinah, Slovenija pa igra v skupini A s Švedsko in Avstrijo.

Prvo srečanje so naši veterani igrali z Avstrijo in izgubili z 0-3. Kot je sporočil Ivo DRENOVEC naša danes prvopostavljena Franc LUŠENC in Franc BRADAN nista imela svojega dne, tako da sta tekmi posameznikov gladko izgubila. Skupaj sta osvojila tri igre. Tekmo dvojic sta igrala Ivo DRENOVEC in Pavel ŽERJAV. Avstrijcema sta se zelo dobro upirala, a sta morala na koncu v zelo vetrovnem vremenu, pihala je močna burja, Avstrijcema čestitati za zmago. Nasprotnika sta bila boljša s 5-7 6-3 6-4.

Naša ekipa je v torek prosta, v sredo pa se bo pomerila z ekipo Švedske. Za Slovenijo bosta nastopila Ivo DRENOVEC in Franc LUŠENC. TUKAJ.

V Mariboru poteka zaključno dejanje lige do 14 let za dečke in deklice

bm, 21.09.2015

ŽTK Maribor gosti naše najboljše ekipe v starostni kategoriji do 14 let, ki se v play offu potegujejo za naslov ekipnega državnega prvaka.

V današnjih polfinalnih srečanjih je pri dečkih v prvem polfinalu ekipa ŽTK Maribor s 6-0 premagala ekipo ŠTK Velenje. Za zmagovalce so točke osvojili Jan KUPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Borut ŠRAJ in Alen TUŠEK.

V drugem polfinalu sta ekipi ŠD LTC in Max tenis kluba igrali neodločeno 3-3, po seštevku točk pa je zmagala ekipa ŠD LTC, ki se bo tako jutri z ekipo ŽTK Maribor borila za naslov. Za zmagovalce sta točke tako v tekmi posameznikov, kot v tekmi dvojic osvojila Gašper OBLAK in Maks LUKMAN.

Med deklicami sta se v prvem polfinalu pomerili ekipi TK Šport plus in TA Los Vanganelos. Tekma se je končala z neodločenim izidom 2-2, v seštevku točk pa so bile boljše igralke TA Los Vanganelos. Za zmagovalke je točko v tekmi posameznic osvojila Sheila GLAVAŠ, drugo točko pa sta zmagovalkam v tekmi dvojic prinesli Sheila GLAVAŠ in Zala ULE.

V drugem polfinalu je Ekipa TK Domžale s 3-1 premagala ekipo TK Morje. Za Domžalčanke sta točke osvojili Pia LOVRIČ in Živa FALKNER, ki sta zmagali v tekmi posameznic in tekmi dvojic.

Za naslov državnih ekipnih prvakinj se bosta borili ekipi TK Domžale in TA Los Vanganelos.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Sašo Bende in Zala Dovnik zmagovalca članskega OP B2 v Mariboru

bm, 21.09.2015

Na članskem turnirju B2 v Mariboru je pri članih slavil Sašo BENDE (ŽtkMb), ki je zanesljvo opravil z vso konkurenco in na turnirju ni oddal niti niza. V finalu je s 6-0 6-1 premagal nepostavljenega Grego TERAŽA (Mojstrana).

Turnir članic je osvojila Zala DOVNIK (ŽtkMb). V finalu je z 1-6 6-4 6-4 premagala Urško VELEC (Br-Mb).

V konkurenci dvojic sta pri članih slavila Domen GOSTINAR in Peter KERŠIČ (ŽtkMb). V finalu sta bila s 6-4 6-4 boljša od Tima in Janoša ŽIBRATA (Tk_Mb).

TUKAJ.

Jan Dimitrijevič, Nika Strašek, Jaka Tomažin in Emma Rajtmajer najboljši na Ptuju

bm, 21.09.2015

Na Ptuju so dečki in deklice končali s tekmami na FIN turnirju do 12 let.

Pri dečkih je v A turnirju slavil Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), ki je v finalu s 6-2 0-6 6-1 premagal Aljaža JERANA (Radom).

B turnir je pri dečkih osvojil Jaka TOMAŽIN (AsLit). V finalu je bil s 6-3 6-1 boljši od Žige ŠVECA (Mu-So).

Pri deklicah je zanesljivo slavila domačinka Nika STRAŠEK (Ptuj). V finalu je s 6-1 6-3 premagala klubsko kolegico Nino PLIBERŠEK.

B turnir deklic je osvojila Emma RAJTMAJER (Polzela), ki je v finalu s 6-1 6-1 premagala Alano LEDINEK (Ptuj).

Na fotografiji so najboljši v A turnirju na Ptuju TUKAJ.

Polona Hercog zmagala v uvodu Seula, Blaž Rola ta teden v Columbusu, Manca Pislak dobro začela v Bolu

bm, 21.09.2015

Polona HERCOG je z zmago začela nastope na WTA turnirju v Seulu. Ta teden 59. igralka sveta je s 6-1 6-3 premagala Američanko Lauren DAVIS. Hercogova je zelo dobro servirala, tako da si je nasprotnica priigrala le dve priložnosti za break, ki pa ju ni izkoristila.

Blaž ROLA bo ta teden nastopil na ATP Challengerju v Columbusu (50.000 $).

Manca PISLAK je dobro začela nastope v kvalifikacijah ITF turnirja v Bolu na Braču (10.000 $). V uvodnih nastopih je zmagala in se uvrstila v finale kvalifikacij.

Še en teden ostajata v Monterreyu Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ, kjer pa je slednja že končala z nastopi. Morala je v kvalifikacije, kjer je bila 2. nosilka, a je izgubila uvodno srečanje. S 6-3 6-1 jo je premagala Argentinka Nadia PODOROSKA

Slovenski mladinci in mladinke ta teden nastopajo na ITF turnirju 4. ranga v Lošinju. Pri dekletih sta se v finale kvalifikacij uvrstili Kaja JUVAN in Tinkara KOVAČ, pri fantih bodo v finalu kvalifikacij nastopili Žiga DROBNIČ, Matic ZAPLOTNIK, Jan VEHOVEC in Gašper TOPČIČ.

Pri fantih so v glavnem turnirju prijavljeni Jakob Aljaž KAPLJA, Jernej ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ in Nejc SITAR. Pri dekletih so prijavljene Nika RADIŠIČ, Zala DOVNIK, Saša KLANEČEK, Nika ZUPANČIČ in Anja GAL. TUKAJ.

Mladi slovenski teniški upi U11 osvojili "Viking cup" na Švedskem, ekipa U13 četrta

bm, 20.09.2015

V švedskem Malmoeju se je končal "Nordic Vikings Junior team cup" na katerem so nastopili mladi igralci stari do 11 let iz sedmih držav.

Nastopili so igralci iz Avstrije, Estonije, Danske, Švedske, Norveške,Finske in Slovenije. Slovenijo so zastopali Lun OBRUL, Tristan FLANDER, Maj PREMZL in Bor ARTNAK. Naši mladi igralci (letniki 2004) so dokazali, da se za prihodnost moškega tenisa v Sloveniji ni bati, saj so brez težav premagali vse nasprotnike in se veselili končnega 1. mesta.

V mestu Sigtuna pa so tekmovali igralci stari do 13 let. Tudi tu so se naši igralci dobro odrezali, na koncu so osvojili 4. mesto. Nastopili so igralci ŽTK Maribor Martin GRILJ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Marsel ŽNUDERL in Jaka PROTIČ. TUKAJ.

Na Ptuju in v Mariboru znani polfinalisti in finalisti na FIN 12 in OP B2

bm, 20.09.2015

Na Ptuju igrajo naši dvanajstletniki na finalnih A in B turnirjih. V soboto in nedeljo so odigrali tekme prvega in drugega kroga ter četrtfinalne in nekatere polfinalne obračune. Pri dečkih presenečenj v uvodnih dveh krogih ni bilo, saj so se vsi nosilci v A turnirju uvrstili v četrtfinale, kjer smo nato spremljali zanimive in izenačene obračune. V polfinale so se uvrstili Jan DIMITRIJEVIČ, Marcel Ian BOŽIČ, Aljaž JERAN in Robert KORELC.

Pri deklicah je v uvodnih nastopih Leontina STOJANOVIĆ presenetila 4. nosilko Meto MARENK iz Medvod, ostale nosilke, med njimi so kar tri igralke domačega kluba, pa so se uvrstile v četrtfinale in nato v polfinale.

Nika STRAŠEK je bila nato v prvem polfinalu s 6-2 6-1 boljša od Annike PLANINŠEK, Nina PLIBERŠEK pa je v drugem polfinalu s 6-4 0-6 6-0 premagala 2. nosilko Tajo LONČARIČ.

V B turnirju se je v finale dečkov prvi uvrstil Žiga ŠVEC, za mesto drugega finalista se borita Vid MOHAR in Jaka TOMAŽIN.

Pri deklicah so v B turnirju polfinalistke Anamari ŽNUDERL , Emma RAJTMAJER, Alana LEDINEK in Adrijana MAJSTOROVIČ.

Na članskem turnirju OP B2 v Mariboru so se do četrtfinala poslovili trije nosilci. Miha VELIČKI je s 7-6(3) 6-3 izločil Andreja ŠUŠTERŠIČA, v nadaljevanju pa je bil od njega boljši Maks MEH. Aleš GERMIČ ni bil kos Amadeju GORUČANU, ki je zmagal s 6-3 6-4, Grega TERAŽ pa je s 6-2 6-2 presenetil 2. nosilca Janoša ŽIBRATA.

V polfinalnih obračunih je nato Sašo BENDE s 6-1 6-0 izločil Mateja LELJAKA, presentljiv finalist pa je postal Grega TERAŽ, ki je odlične predstave nadaljeval v četrtfinalu, kjer je s 6-1 6-0 premagal Petra KERŠIČA, v polfinalu pa s 6-3 6-2 še enega nosilca, Domna GOSTINČARJA.

Pri članicah sta finalistki Urška VELEC, ki je v polfinalu s 3-6 6-3 6-3 premagala Leeloo OBRUL in Zala DOVNIK, ki je bila v drugem polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Nine KNEZ. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil polfinale v Caryu

bm, 20.09.2015

Blaž ROLA je na Chalengerju v Caryu, ZDA, izgubil polfinalno srečanje. S 4-6 7-5 6-2 ga je premagal 5. nosilec, Američan Ryan HARRISON. Blaž je sicer zamudil priloložnost za zmago v drugem nizu, ko je z breakom prišel do prednosti s 4-2, a je ni uspel zadržati.

Na Futuresu v Bolu na Braču pa se bo za naslov v nedeljo boril Tomislav TERNAR. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagal italijanskega kvalifikanta Simoneja RONCALLIJA in tako prekinil njegov šest tekem trajajoč zmagoviti niz. TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila turnir v Dobrichu, Tomislav Ternar in Nina Potočnik izgubila finalna obračuna v Bolu in Brčkem

bm, 20.09.2015

Tamara ZIDANŠEK se na poti proti teniškemu vrhu ne ustavlja. V Dobrichu, v Bolgariji, se je v drugem nastopu v karieri na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ zavihtela na zmagovalno stopničko.

V polfinalu je s 6-1 7-5 premagala 22-letno Romunko Christino DINU, v finalu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od 21-letne Rusinje Poline LEYKINE (WTA 297). V zadnjih 38 srečanjih je izgubila le trikrat, kar je izjemna serija, ki je na turnirjih ITF zagotovo ne vidimo velikokrat.

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču se je v finale uvrstil Tomislav TERNAR. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagal italijanskega kvalifikanta Simoneja RONCALLIJA in tako prekinil njegov šest tekem trajajoč zmagoviti niz. Žal mu tudi v tretjem poskusu letos ni uspelo osvojiti turnirja. Tokrat je bil s 6-3 6-4 boljši 20-letni Srb Miki JANKOVIĆ (ATP 418).

V prvi finale na profesionalnih teniških turnirjih pa se je v Brčkem uvrstila Nina POTOČNIK. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je v polfinalu igrala s 3. nosilko, 19-letno Madžarko Lillo BARZO, ki ji je srečanje pri zaostanku 1-6 0-3, predala. V finalu se je pomerila s 5. nosilko, 16-letno Hrvatico Nino ALIBALIĆ za katero je bila to prav tako prva uvrstitev v finale turnirja tega ranga.

Mlada hrvaška igralka je bila boljša s 6-4 4-6 7-6(3). TUKAJ.

Kristina Novak zmagovalka mladinskega ITF turnirja v Mostarju, Tina Cvetkovič in Saša Klaneček izgubili finale dvojic

bm, 20.09.2015

Zelo uspešne so bile naše mladinke na ITF turnirju 5. ranga v Mostarju. 15-letna Kristina NOVAK, še ena iz generacije mladink, ki se hitro vzpenjajo na mladinski svetovni teniški lestvici ITF je osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir v karieri. Na poti do zmage je v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagala hrvaško vrstnico, prav tako 15-letno Ivo KRIVIĆ, v polfinalu pa je igrala s še eno petnajstletnico, domačinko Adelo JOLDIĆ, ki je izločila 1. nosilko Marijo ČURNIĆ. Kristina je bila boljša tudi od nje in je zmagala s 6-2 6-1. Tudi v finalu je igrala z vrstnico, prav tako 15-letno Leonardo JANKO iz Hrvaške in zmagala s 6-2 6-2. V polfinalu konkurence dvojic sta pri fantih izgubila Jakob Aljaž KAPLJA in Jernej ZAPLOTNIK, pri dekletih pa sta se Tina CVETKOVIČ in Saša KLANEČEK uvrstili v finale, ki pa sta ga izgubili. S 6-4 6-4 sta ju premagali Adela JOLDIĆ in Karla KILIĆ. Kristina NOVAK, ki je igrala z Marijo ČURNIĆ je morala zaradi poškodbe slednje polfinalno srečanje dvojic predati.

Z nastopi so v tretjem krogu končali Jakob Aljaž KAPLJA, ki je z 2-6 4-6 izgubil z 8. nosilcem, Romunom Ioanom Danom ABRUDANOM, Tina CVETKOVIČ, od katere je bila s 6-3 6-0 boljša Rusinja Ekaterina REPINA in Saša KLANEČEK, katero je s 7-5 6-3 premagala Hrvatica, 8. nosilka Leonarda JANKO.

Čestitke vsem!

Na fotografiji: Saša Klaneček, Krtistina Novak, Tina Cvetkovič (z leve) TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v Umagu, vsi naši predstavniki so izgubili polfinalne obračune

bm, 19.09.2015

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Umagu so se slovenski nastopi v konkurenci posameznikov končali v polfinalu.

Jana KUPČIČA je s 6-3 6-0 premagal 1. nosilec, Hrvat Admir KALENDER, Filip Jeff PLANINŠEK je s 4-6 5-7 izgubil s 6. nosilcem, Srbom Janosem FEKETEJEM, Pia LOVRIČ pa je morala priznati premoč 1. nosilki Andjeli SKROBONJI iz Srbije. Ta je zmagala s 6-3 6-4.

TUKAJ.

V Mariboru ta konec tedna člani in članice, na Ptuju FIN turnir do 12 let

bm, 19.09.2015

V Mariboru bodo na igriščih ŽTK-ja ta konec tedna nastopali člani in članice na OP B2. Pri članih bo nastopilo 32 igralcev, prvi nosilec je domačin Matej LELJAK.

Pri članicah je prijavljenih 15 igralk, prva nosilka bo Lara KRALJ.

Na Ptuju pa se odvijata finalna A in B turnirja za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Dečki so v petek odigrali kvalifikacije iz katerih so se v glavni turnir uvrstili Mark KONJAR, Matic KRIŽNIK, Nik GMAJNAR, Tristan A. KORENT, Elvis RAMIĆ, Teo KURTAGIČ, Jani RETELJ in Jaša CVEK.

Prvi nosilec turnirja je ob odsotnosti nekaterih najboljših igralcev Jan DIMITRIJEVIČ, 2. igralec lestvice TZS.

V B turnirju bo pri dečkih nastopilo 13 igralcev.

V A turnirju deklic bodo z izjemo Maje ZUCCHIATI nastopile naše vse najboljše igralke. Prva nosilka bo domačinka Nika STRAŠEK.

V B turnirju deklic bo nastopilo 11 igralk. TUKAJ.

Blaž Rola v težkem srečanju s Kevinom Kingom na koncu uspešen, poraz Dalile Jakupović v Monterreyu

bm, 19.09.2015

Blaž ROLA je uspešno pripeljal do konca zelo težko srečanje s 24-letnim Američanom Kevinom KINGOM (ATP 304). Blaž je v tekmi, ki je trajala dve uri in štirideset minut na koncu slavil s 6-7(2) 6-3 7-6(4).V srečanju dveh levičarjev, ki sta skupaj nabrala kar dvajset priložnosti za break je bil Blaž v odločilnih trenutkih bolj zbran in se bo v polfinalu, prvem po junijskem, ki ga je izgubil v nemškem Furthu, pomeril s 5. nosilcem, 23-letnim Američanom Ryanom HARRISONOM, 129. igralcem lestvice ATP.

V četrtfinalu ženskega ITF turnirja (25.000 $) v Monterreyu je Dalila JAKUPOVIĆ izgubila z domačinko, 266. igralko lestvice WTA, Victorio RODRIGUEZ. Ta je zmagala s 6-4 5-7 6-2.

Srečanje Blaža ROLE, ki se bo začelo okrog 21.30 ure lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek in Pia Lovrič polfinalisti turnirja TE 14 v Umagu, Jan Kupčič zmagovalec v konkurenci dvojic

bm, 18.09.2015

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Umagu, so se kar trije naši predstavniki uvrstili v polfinale.

Pri fantih sta polfinalista Jan KUPČIČ, ki je s 4-6 6-4 6-3 premagal zmagovalca turnirja v Kopru, Luko ĐURĐEVIČA in Filip Jeff PLANINŠEK, ki je bil s 7-6(4) 4-6 6-3 boljši od 2. nosilca Nemanje SUBAŠIĆA iz Srbije.

Pri deklicah se je v polfinale uvrstila Pia LOVRIČ. V četrtfinalu je po slabem začetku odlično nadaljevala in s 2-6 6-2 6-0 premagala Rusinjo Mario TIMOFEEVO. V četrtfinalu je obstala Živa FALKNER. S 6-2 7-6(2) jo je premagala Italijanka Melania DELAI, zmagovalka turnirja v Kopru prejšnji teden.

V konkurenci dvojic je Jan KUPČIČ, ki je igral v paru z Admirjem KALENDERJEM stopil na najvišjo stopničlko. V finalu sta s 6-4 7-5 premagala Slovaka Jakuba KATUCHA in Lucasa PAVLOVICA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Nina Potočnik in Tomislav Ternar polfinalisti turnirjev ITF

bm, 18.09.2015

Tamara ZIDANŠEK nadaljuje zmagovalni pogod na turnirjih ITF. Po štirih zmagah na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $ in finalom na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ se je zdaj uvrstila še v polfinale turnirja z nagradim skladom 25.000 $. V Bolgarskem Dobrichu je v čtertfinalu s 6-2 6-2 premagala Nemko Anne SCHAEFER in se ji tako oddolžila za poraz v finalu turnirja v Bognatici konec avgusta. V polfinalu jo zdaj čaka 22. letna Romunka Christina DINU, 268. igralka lestvice WTA.

V polfinale, tretji letos, se je na ITF turnirju v Brčkem (10.000 $) uvrstila tudi Nina POTOČNIK. V četrtfinalu je s 7-6(4) 6-2 preemagala Anito HUSARIĆ iz BiH (WTA 708). V polfinalu bo igrala s 3. nosilkom, 19-letno Madžarko Lillo BARZO (WTA 469).

Na Futuresu v Bolu na Braču (10.000 $) je bil uspešen tudi Tomislav TERNAR. S 6-2 6-4 je premagal Čeha Zdeneka KOLARJA (ATP 756) in bo v polfinalu igral z italijanskim kvalifikantom Simonejem RONCALLIJEM, ki je v osmini finala v treh nizih izločil Aljaža RADINSKEGA. TUKAJ.

Blaž Rola začel četrtfinalno srečanje na challengerju v Caryu (live stream)

bm, 18.09.2015

Tekmo drugega kroga je na ATP Challengerju (50.000 $) v ameriškem Caryu odlično odigral Blaž ROLA in se uvrstil v četrtfinale. S 6-2 7-5 je premagal 20-letnega kanadskega povabljenca Braydena SCHNURA (ATP 703). Nasprotniku je v celotnem srečanju le dvakrat ponudil priložnost, da mu odvzame servis, a se je vedno ubranil. Sam je dobil vse svoje začetne udarce, pri čemer je imel izkoristek prvega servisa 73, drugega pa kar 72 %.

V četrtfinalu bo igral z zmagovalcem srečanja med Američanoma Connorjem SMITHOM in Kevinom KINGOM.

Na Fututresu v Bolu na Braču (10.000 $) se je Tomislav TERNAR uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal Nemca Adriana OBERTA (ATP 1069). V četrtfinalu bo igral s Čehom Zdenekom KOLARJEM (ATP 756).

Srečanje, začelo se je ob 20. uri, lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja, Kristina Novak, Tina Cvetkovič in Saša Klaneček četrtfinalisti v Mostarju

bm, 17.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju so se v četrtfinale uvrstili Jakob Aljaž KAPLJA, Tina CVETKOVIČ, Saša KLANEČEK in Kristna NOVAK. Izgubil je Nejc SITAR.

Jakob Aljaž KAPLJA je s 6-1 6-2 premagal Andreja GRUBIŠIĆA iz BiH, Kristina NOVAK je bila s 6-4 6-2 boljša od Ive ZELIĆ iz Hrvaške, Tina CVETKOVIČ je s 6-2 6-4 premagala 6. nosilko, Izraelko Inbar COHEN, Saša KLANEČEK pa je s 7-5 6-4 izločila Švedinjo Hano SISIRAK.

V konkurenci dvojic sta se med fanti v polfinale uvrstila Jakob Aljaž KAPLJA in Jernej ZAPLOTNIK, pri dekletih so polfinalistke Tina CVETKOVIČ, Saša KLANEČEK in Kristina NOVAK, ki igra v paru s Hrvatico Marijo ČURNIĆ. TUKAJ.

Nina Potočnik, Natalija Šipek, Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović in Polona Reberšak četrtfinalistke turnirjev ITF, poraz Tadeje Majerič in Petre Rampre

bm, 17.09.2015

Naša dekleta so uspešno nastopila tudi v drugem krogu ITF turnirjev. V bolgarskem Dobrichu je Tamara ZIDANŠEK zmagala še enajstič v zadnjih dvanajstih srečanjih. V drugem krogu je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ s 4-6 6-1 6-3 premagala 4. nosilko, 25. letno Bolgarko Elitso KOSTOVO (WTA 223) in se uvrstila v četrtfinale ter s tem naredila še en korak proti novemu vrhunskemu rezultatu.

V Bolu na Braču sta bili v drugem krogu uspešni Natalija ŠIPEK, ki je s 6-4 6-4 premagala 8. nosilko Mandy WAGEMAKER (WTA 669) in Polona REBERŠAK, ki je bila s 4-6 6-1 6-4 boljša od 5. nosilke, Čehinje Lenke KUNCIKOVE (WTA 654).

V Brčkem je v četrtfinale napredovala Nina POTOČNIK. V drugem krogu je brez težav s 6-1 6-1 premagala avstralsko kvalifikantko Stefani STOJIC.

Na ITF turnirju v mehiškem Monterreyu (25.000 $) se je v četrtfinale uvrstila Dalila JAKUPOVIĆ. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagala Mehičanko Nazari URBINA (WTA 703), ki je nastopila s posebnim povabilom. Z nastopi pa je končala Tadeja MAJERIČ. S 6-3 6-0 jo je premagala italijanska kvalifikantka Jasmine PAOLINI (WTA 384).

Prav tako je nastope v ameriškem Redingu končala Petra RAMPRE. V drugem krogu jo je s 6-2 6-2 premagala 7. nosilka, Brazilka Paula Cristina GONCALVES (WTA 302). TUKAJ.

Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek, Pia Lovrič in Živa Falkner v četrtfinalu turnirja TE 14 v Umagu

bm, 17.09.2015

Na turnirju TE do 14 let v Umagu so se v četrtfinale uvrstili Jan KUPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Živa Falkner in Pia LOVRIČ.

Jan KUPČIČ je v tretjem krogu s 4-6 6-1 6-0 premagal Slovaka Iva GONDORJA. Zdaj ga čaka 3. nosilec, zmagovalec turnirja v Kopru prejšnji teden, Luka ĐURĐEVIĆ.

Uspešen je bil tudi Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 6-4 6-3 premagal Rusa Egorja NOVIKOVA. V četrtfinalu bo igral z 2. nosilecm Nemanjo SUBANOVIĆEM iz Srbije.

Med deklicami se je v četrtfinale z zmago 6-4 6-1 nad 5. nosilko iz BiH Milico BOJIĆ uvrstila 10. nosilka Pia LOVRIČ. Uspešna je bila tudi 3. nosilka Živa FALKNER
. V tretjem krogu ji je pri izidu 2-6 6-2 1-0 srečanje predala 14. nosilka, Maltežanka Francesca CURMI.

V konkurenci dvojci se je v finale uvrstil Jan KUPČIČ, ki igra v paru s Hrvatom Admirjem KALENDERJEM. V polfinalu sta s 6-3 7-5 premagala Boruta ŠRAJA in Maja TOMCA. V polfinalu sta izgubila tudi Filip Jeff PLANINŠEK in Mark ANDREJIČ GOLJAR. TUKAJ.

Hana Mraz prvič v karieri v Top 50, Kaja Juvan v Top 100

bm, 16.09.2015

Najnovejša svetovna mladinska teniška lestvica ITF je prinesla nove najboljše uvrstitve nekaterim našim igralcem in igralkam.

Na lestvici deklet jih je med prvo petstoterico na svetu kar osem, pri fantih je v tej druščini zaenkrat samo Sven LAH.

Največji skok je ta teden naredila Kaja JUVAN, novembra bo dopolnila šele 15 let, ki se je prvič v karieri uvrstila med najboljših 100 mladink na svetu. Ta teden je na 97. mestu. Napredovala je tudi 17- letna Hana MRAZ, ki bo med mladinkami lahko nastopala še prihodnje leto, pridobila je šest mest in je ta teden na 48.mestu.

Med najboljšo stoterico so še tri naše igralke, ki se po letošnjem letu poslavljajo od mladinske konkurence in na mladinskih turnirjih ne nastopajo več. Tamara ZIDANŠEK je na 42. mestu, Manca PISLAK je na 88. mestu, Nina POTOČNIK pa zaseda 95. mesto.

Na 162. mestu je Nika KOZAR, novembra bo dopolnila 17 let in bo med mladinkami tudi prihodnje leto, še leto mlajša je Veronika ERJAVEC, ki bo med mladinkami nastopala še dve leti, ta teden pa je na 176. mestu, mesto v petstoterici pa zaključuje vrstnica Kaje JUVAN, 15- lertna Nika RADIŠIČ. Ta teden je na 425. mestu.

Nekoliko skromnejša je slika pri fantih, kjer je daleč pred vsemi 16- letni Sven LAH, 17 let bo dopolnil oktobra, ki je na 167. mestu in bo med mladinci nastopal še eno leto. Leto starejši Jakob Aljaž KAPLJA letos zapušča mladinsko konkurenco, kot drugi Slovenec pa je na 563. mestu.

TUKAJ.

Dečki in deklice še naprej uspešno nastopajo v Umagu

bm, 16.09.2015

Na turnirju TE do 14 let v Umagu so naši najboljši igralci in igralke še naprej uspešni.

Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Jan KUPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Borut ŠRAJ, Tilen POTOČNIK in Mark ANDREJIČ GOLJAR, izgubila sta Samuel PATE in Anej LEVPUŠČEK.

Pri deklicah je bila v doslej odigranih srečanjih uspešna Pia LOVRIČ. Na nastop še čaka Živa FALKNER, medtem ko je Maja MAKORIČ izgubila. TUKAJ.

Nezgodno zavarovanje otrok, dijakov in študentov - Zavarovalnica Tilia

bm, 16.09.2015

Počitnice so spet prehitro minile in novo šolsko leto je tu. Da bo prijetno, brezskrbno in varno, so naZavarovalnici Tilia poskrbeli za šolsko nezgodno zavarovanje otrok, dijakov in študentov.

Letos s kar 7 različicami nezgodnega zavarovanja.

Pomembna prednost Tiliinega nezgodnega zavarovanja pa je zavarovalni paket Š - varianta ŠPORT prikaterem so 100 % krite tudi nezgode, ki nastanejo pri treningu in udeležbi na javnih športnihtekmovanjih, na katerih sodeluje zavarovanec kot registriran član športne organizacije. Pri predšolskihotrocih je to kritje že vključeno pri vseh različicah, ostali pa si to kritje zagotovite s sklenitvijo paketaŠPORT.

Kako lahko sklenete nezgodno zavarovanje?

• Prek spletne strani https://sola.zav.tilia.si, kjer lahko premijo plačate s plačilnimi karticamiVisa, Eurocard/Mastercard in Diners ali si natisnete plačilni nalog UPN in zavarovanje plačateprek svoje spletne banke,

• v poslovnih enotah Zavarovalnice Tilia, kjer vam bodo svetovalci z veseljem pomagali prisklenitvi zavarovanja.

Nezgodno zavarovanje velja od 24. ure tistega dne, ko je bila premija plačana, vendar ne pred dnem,ki je uradno določen za začetek novega šolskega oziroma študijskega leta. Zavarovanje prav tako velja24 ur na dan in kjerkoli (v šoli, doma, na počitnicah, izletih …).

V infografiki preberite prednosti in razloge za sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja.

Posebna ugodnost >> Zavarovalnica Tilia vam nudi dodatnih 3 % popusta za sklenitevzavarovanja prek spleta. PROMO KODA ZA POPUST: ŠOLA

TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Petra Rampre, Eva Zagorac, Tomislav Ternar in Aljaž Radinski zmagali v prvem krogu ITF turnirjev

bm, 16.09.2015

Po dveh mesecih se je na igrišča v ameriškem Reddingu vrnila Petra RAMPRE. Na ITF turnirju (25.000 $) je v prvem krogu s 6-4 3-6 6-3 premagala Američanko Eno SGIBAHARA.

Na ITF turnirju v bolgarskem Dobrichu (25.000 $) sta s posebnima povabiloma nastopili Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK. Tamara ZIDANŠEK, ki je iz turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $ preskočila na turnirje z višjim nagradnim skladom, je tudi na teh začela z zmago. V prvem krogu je s 4-6 6-4 6-4 premagala 23-letno srbsko kvalifikantko Marino KACHAR. To je bilo njuno tretje letošnje medsebojno srečanje, Tamara pa je slavila še tretjič. Pia ČUK je igrala z drugo nosilko, 22. letno Romunko Ano BOGDAN in izgubila s 5-7 1-6.

V Brčkem se je v drugi krog po Nini POTOČNIK uvrstila tudi Eva ZAGORAC. V prvem krogu je s 3-6 6-4 7-5 premagala Srbkinjo Nikolino JOVIĆ.

V Bolu na Braču poteka moški Futures. V prvem krogu sta zmagala Aljaž RADINSKI, ki je s 7-5 5-7 7-5 premagal Italijana Mirka CUTULIJA in Tomislav TERNAR, ki je bil s 6-1 6-0 boljši od avstrijskega kvalifikanta Jonasa TRINKERJA.

Izgubila sta Nik RAZBORŠEK, z 1-6 7-5 6-4 ga je premagal Lenny HAMPEL, in Grega BOH od katerega je bil s 6-2 6-3 boljši ameriški kvalifikant Tim KOPINSKI. TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke dobro igrajo v Umagu in Mostarju

, 16.09.2015

V Umagu so odigrali tekme prvega kroga turnirja TE do 14 let.

Pri dečkih so bili v prvem krogu uspešni Mark ANDREJIČ GOLJAR, Tilen POTOČNIK, Jan KUPČIČ, Žiga KOVAČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Borut ŠRAJ, Anej LEVPUŠČEK in Samuel PATE.

Pri deklicah so v prvem krogu zmagale Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Maja MAKORIČ in Metka KOMAC. V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstili Jan KUPČIČ, Borut ŠRAJ in Maj TOMAC ter Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK.

Pri deklicah sta četrtfinalistki Alea BUBEK in Maja MAKORIČ.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je v prvem krogu zmagal Jakob Aljaž KAPLJA, ki je s 6-1 6-0 premagal Norvežana Ludvika FJELDSTADA. Uspešen je bil tudi Nejc SITAR, ki se je v drugi krog uvrstil z zmago 6-0 6-2 nad Amarjem AVDOVIĆEM iz BiH.

Pri dekletih je Kristina NOVAK v prvem krogu s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Loreno GAVRIĆ, Tina CVETKOVIČ je bila s 6-1 6-1 boljša od Martine MUSTRA BORIĆ iz Hrvaške, Saša KLANEČEK pa je s 6-7(5) 7-5 6-2 izločila Hrvatico Lano ŠIPEK.

Na fotografiji: slovenska odprava v Mostarju TUKAJ.

Blaž Rola, Tadeja Majerič, Dalila Jakupović, Nina Potočnik, Polona Reberšak in Natalija Šipek uspešni v uvodnih nastopih, porazi Polone Hercog, Grega Žemlje, Nastje Kolar in Mance Pislak

bm, 16.09.2015

Na mednarodnih teniških turnirjih ta teden nastopa vrsta slovenskih igralcev in igralk. V uvodnih nastopih so nastopili s spremenljivim uspehom.

Blaž ROLA, ki je ta teden na 139. mstu lestvice ATP je z zmago začel nastope na ATP Challengerju (50.000 $) v ameriškem Caryu. S 6-4 6-4 je na turnirju s trdo podlago premagal Salvadorca Marcela AREVALA in prekinil serijo štririh zaporednih porazov v uvodnih krogih turnirjev.

V mehiškem Monterreyu sta bila na ITF turnirju (25.000 $) v uvodnem nastopu uspešni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ. Majeričeva je s 5-7 6-0 6-4 premagala Japonko Ayako OKUNO, Jakupovićeva je bila s 4-6 6-4 7-5 boljša od Italijanke Martine CAREGARO.

Na ITF turnirju v Brčkem (10.000 $) se je v treh nizih v drugi krog uvrstila Nina POTOČNIK. V prvem krogu je s 6-4 5-7 6-3 premagala Nemko Nathalie PROESE.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) sta bili v prvem krogu uspešni Polona REBERŠAK, ki je s 6-4 6-4 premagala Rusinjo Ksenijo SHARIFOVO in Natalija ŠIPEK, ki je bila v prvem krogu s 6-2 6-3 boljša od Italijanke Federice PRATI.

Z nastopi pa je že končala Manca PISLAK, ki je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja (10.000 $) v Bolu na Braču in se z dvema zmagama uvrstila v glavni tunir, kjer pa je že v prvem krogu morala premoč priznati 18-letni italijanki kvalifikantki Anni TURATI. V Bolu je izgubila tudi Pia BRGLEZ. V prvem krogu jo je s 4-6 6-4 6-1 premagala 2. nosilka, Norvežanka Melanie STOKKE.

V Tokiu na WTA turnirju (250.000 $) nastopila Polona HERCOG. Po dveh urah in 10 minutah igre je 8. nosilko turnirja, ta teden pa 59. igralko lestvice WTA in še vedno prvo Slovenko na svetovni teniški lestvici, s 6-1 5-7 7-5 premagala nepostavljena Tajvanka Su-Wei HSIEH, 113. igralka lestvice WTA.

Že po prvem krogu turnir v Banja Luki zapušča Grega ŽEMLJA, ki se je na najnovejši svetovni teniški lestvici ATP ponovno spustil pod številko 200, ta teden je na 196. mestu. Na ATP Challengerju (64.000 €+H) je tokrat v prvem krogu izgubil z, na svetovni teniški lestvici 50 mest nižje uvrščenim Italijanom, Riccardom BELLOTTIJEM. Ta je zmagal s 6-4 6-3.

Na 50.000 $ vrednem turnirju v Franciji je nastopila Nastja KOLAR, a ni bila uspešna. V prvem krogu jo je s 6-2 6-4 premagala 18- letna Rusinja Darya KASATKINA, 109. igralka sveta.

TUKAJ.

V Umagu odigrali polovico tekem prvega kroga na TE 14, v Mostarju fantje neuspešni v kvalifikacijah na ITF 18

bm, 14.09.2015

V Umagu so odigrali polovico tekem prvega kroga turnirja TE do 14 let.

V danes odigranih srečanjih so bili pri dečkih uspešni Mark ANDREJIČ GOLJAR, Tilen POTOČNIK, Jan KUPČIČ in Samuel PATE.

Pri deklicah je bila v uvodnem nastopu, v danes odigranih srečanjih, uspešna samo Živa FALKNER(na fotografiji).

Bolje je šlo našim igralcem in igralkam v konkurenci dvojic.

Vse rezultate iz Umaga in razpored igranja za torek najdete TUKAJ

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju sta v drugem krogu kvalifikacij izgubila Matic ZAPLOTNIK in Jan VEHOVEC. Kljub temu v glavnem turnirju sSlovencev ne bo manjkalo, saj bo nastopilo 5 fantov in 4 dekleta.

Več o turnirju najdete TUKAJ.

ŽTK Maribor najboljši v 1. SMTL, igralci TK Slovenske Konjice z zmago v 2. moški teniški ligi ponovili uspeh izpred tridesetih let

, 14.09.2015

Državni prvaki oz. zmagovalci 1. moške članske teniške lige so igralci ŽTK Maribor. V finalu so v mestnem derbiju s 4-3 premagali ekipo TK Branik Maribor.

To je bilo prvo finale dveh mariborskih klubov po letu 2001, ko so bili boljši Branikovci za katere sta takrat nastopila Iztok BOŽIČ in Marko TKALEC pa tudi še vedno aktivni Daniel ŠANTL (Vir: Tone G.)

Finalno srečanje je bilo odločeno v šesti tekmi, v kateri sta Jure FRANK in Anže KAPUN z zmago 6-0 6-1 nad Martinom RMUŠEM in Denisom BOVHANOM ekipo ŽTK Maribor povedla v vodstvo 4-2.

Vodstvo na tekmi je sicer prevzel Branik z zmago Tomislava TERNARJA nad Aljažem RADINSKIM s 6-1 6-0. Izid je na 1-1 izenačil Mitja ZAJŠEK z zmago 6-3 6-3 nad Danielom ŠANTLOM. Tudi naslednji zmagi sta šli igralcem ŽTK. Anže KAPUN je s 6-1 6-3 premagal Jureta ZGUBIČA, Janoš ŽIBRAT pa je s 7-5 2-6 7-6 premagal Denisa BOVHANA in povedel ŽTK v vodstvo s 3-1. Žarek upanja je Braniku prižgal Martin RMUŠ, ki je z zmago 5-7 6-4 6-3 nad Juretom FRANKOM izid znižal na 2-3.

Jure FRANK in Anže KAPUN sta nato razrešila vse dileme o zmagovalcu, izid pa sta na končnih 4-3 postavila Tomislav TERNAR in Miha VELIČKI, ki sta s 6-3 2-6 10-6 premagala Aljaža RADINSKEGA in Tima ŽIBRATA.

V 2. moški teniški ligi so se za naslov najboljše ekipe v državi borili igralci TK Galtena in TK Slovenske Konjice. S 3-2 so zmagali igralci iz Slovenskih Konjic.

Igralci TK Galtena so povedali z 1-0 z zmago Jana LAHA, ki je s 6-0 6-0 premagal Borisa MARIČA. Vodstvo Galtene je na 2-0 povišal Goran DJURDJEVIĆ, ki je bil s 6-2 6-2 boljši od Roka HAJDA. Na 2-1 je izid znižal Primož POPOVIČ, ki je s 6-3 6-3 premagal Mateja RUSA, Konjičane pa je v igro vrnil Tomaž JAMNIKAR. S 5-7 6-4 6-3 je premagal Roka GALUNA in izid finala poravnal na 2-2.

Odločala je igra dvojic, v tej pa sta Tomaž JAMNIKAR in Primož POPOVIČ s 6-2 6-2 premagala Roka GALUNA in Gorana DJURDJEVIĆA ter Slovenskim Konjicam priigrala naslov letošnjega ekipnega prvaka.

Igralci TK Slovenske Konjice so tako ponovili uspeh izpred tridesetih let, ko so se iz 2. republiške lige uvrstili v prvo, tokrat pa bodo imeli priložnost zaigrati v 1. slovenski teniški ligi. Leta 1985 so bili v drugi ligi najboljši, saj niso izgubili nobenega srečanja, za njimi pa sta se uvrstili ekipi Velenja in Trbovelj. Najzaslužnejša za takratni uspeh sta bila PINTER in KIDRIČ.(Vir: Tone Grosman) TUKAJ.

Številna slovenska udeležba na turnirju TE 14 v Umagu, starejši mladinci ta teden v Mostarju

bm, 13.09.2015

Mladi teniški igralci in igralke, ki nastopajo v starostni kategoriji do 14 let so se iz Kopra preselili v Umag, kjer se nadaljuje serija turnirjev Tennis Europe do 14 let.

V Umagu so že končali s kvalifikacijskimi obračuni v katerih je nastopilo 9 slovenskih igralcev in 13 igralk.

V glavni turnir so se pri dečkih iz kvalifikacij uvrstili Marko KOVAČEVIČ in Žiga KOVAČIČ, ki sta uspešno opravila s kvalifikacijami, kot srečna poraženca pa še Alen KURTAGIČ in Blaž VIDOVIČ.

Pri deklicah so s kvalifikacijami uspešno opravile Maja MAKORIČ, Metka KOMAC, Kristina KOFOL in Alea BUBEK, kot srečni poraženki pa sta se v glavni turnir uvrstili tudi Lana STEFANOVIĆ in Zoja ŠTRUKELJ.

Za nove toče mladinske svetovne teniške lestvice ITF se bo ta teden v Mostarju potegovalu tudi nekaj slovenskih mladincev in mladink. Turnir je 5. ranga, v prvem krogu kvalifikacij pa sta bila pri fantih uspešna Matic ZAPLOTNIK in Jan VEHOVEC. Izgubila sta Blaž GVARDIJANČIČ in Luka MIKLAVČIČ.

V glavnem turnirju so prijavljeni še Jakob Aljaž KAPLJA, Jernej ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ, Anže ARH in Nejc SITAR.

Pri dekletih so prijavljene Saša KLANEČEK, Kristina NOVAK, Tina CVETKOVIČ in Stefany GRLJ. TUKAJ.

Dečki in deklice združene ekipe TK Triglav Kranj in TK Nova Gorica najboljši v ligi do 12 let

bm, 13.09.2015

Zmagovalci lige do 12 let so igralci in igralke združene ekipe TK Triglav Kranj in TK Nova Gorica. V finalu so bili boljši od ekipe TK Celje.

V obeh ekipah je nastopila večina naših najboljših igralcev in igralk v tej starostni kategorjii, tako da sta bila udeleženca finala pričakovana, obetala pa se je tudi zelo izenačena borba za naslov, kar se je v finalu tudi zgodilo.

Uvodno srečanje obeh ekip, pomerila sta se prvi in drugi igralec lestvice TS, je dobil vodilni igralec lestvice, Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR, ki je s 7-5 6-4 premagal Celjana Jana DIMITRIJEVIČA.

V obračunu prve igrake lestvice TS Maje ZUCCHIATI in 4. uvrščene Nine PLIBERŠEK je slavila Novogoričanka, ki je zmagala z rezultatom 6-2 6-3.

Celjane je na 1-2 približala Snježana STJEPANOVIĆ, ki je s 6-2 7-6 premagala Saro LISJAK, izid pa je na 2-2 izenačil Lun OBRUL, ki je bil s 6-0 7-5 boljši od Kranjčana Luke KRAJNIKA.

Novo vodstvo s 3-2 je ekipi Kranja in Nove Gorice priigral Gal ERJAVEC, ki je nekoliko presenetljvo z 2-6 6-3 6-3 premagal Nikolo PERIĆA. Piko na i pa sta z zmago 6-3 6-0 nad Nino PLIBERŠEK in Snježano STJEPANOVIĆ postavili Maja ZUCCHIATI in Sara LISJAK, ki sta priigrali nedosegljivo vodstvo 4-2 in s tem zmago za ekipo TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica. TUKAJ.

Igralke ŽTK Maribor zmagovalke 1. ženske članske lige, pri veteranih zmagovalci play offa Trboveljčani

bm, 13.09.2015

Končani so finalni obračuni v 1. ženski članski in v 2. moški članski teniški ligi.

Pri članicah so slavile domačinke, igralke ŽTK Maribor, ki so v finalu s 3-1premagale igralke TK Triglav Kranj.

V tekmah posameznic je Kranjčanke povedla v vodstvo Hana MRAZ, ki je s 6-1 6-1 premagala Sašo KLANEČEK. Izid je izenačila Eva ZAGORAC, ki je bila s 6-0 6-0 boljša od Nike KOZAR, vodstvo z 2-1 pa je Mariborčakam ponovno priigrala Nina POTOČNIK z zmago nad Barbaro MULEJ s 6-4 6-2.

Kranjčanke so še imele možnost za osvojitev naslova z visoko zmago v konkurenci dvojic, vendar domačinke niso dovolile presenečenja. Eva ZAGORAC in Nina POTOČNIK sta v odločilnem srečanju premagali Hano MRAZ in Barbaro MULEJ z 2-6 6-3 10-7.

V Mariboru se je končal play off vetranske lige 2015. Play offa so se udeležile samo tri ekipe, saj je ekipa Slovana sodelovanje odpovedala. Za naslov so se tako borile ekipe TK Terme Ptuj, TK Branik Maribor in TK Trbovlje.

Ekipa TK Terme Ptuj se je v finale uvrstila brez boja, v polfinalu pa je ekipa TK Trbovlje s 5-4 premagala ekipo Branika.

V finalu so nato igralci TK Trbovlje s 6-3 premagali ekipo TK Terme Ptuj in se zasluženo veselili naslova veteranskih ligaških prvakov. TUKAJ.

5. Banka Koper Junior Slovenia Open 2015 osvojila Luka Đurđević in Melania Delai

bm, 12.09.2015

V Kopru se je končal 5. Banka Koper Junior Slovenia Open 2015, turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let.

Najuspešnejši slovenski predstavnik med posamezniki je bil Mariborčan Jan KUPČIČ, ki se je kot 4. nosilec uvrstil v finale. Tu je moral v zelo izenačenem srečanju premoč priznati 1. postavljenemu Luki ĐURĐEVIĆU iz BiH. Ta je bil boljši z rezultatom 7-6(1) 3-6 6-4.

Pri deklicah se je od Slovenk najdlje, v četrtfinale prebila Pia LOVRIČ. Turnir je osvojila 1. nosika, Italijanka Melania DELAI. V finalu je s 6-3 6-4 premagala nepostavljeno Rusinjo Oksano SELEKHMETEVO.

V konkurenci dvojic sta se med deklicami Eva KALAN in Marija VIČIČ uvrstili v polfinale.

Še uspešnejši so bili dečki, kjer sta v finalu konkurence dvojic nastopila Borut ŠRAJ in Maj TOMAC. Na drugi naslov letos pa bosta morala še počakati, saj sta ju v finalu s 6-3 6-0 premagala Borna DEVALD in Luka ĐURĐEVIĆ.

Polfnalista konkurence dvojic sta bila tudi Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Ekipi TK Celje in TK Triglav Kranj-Nova Gorca finalistki play offa lige do 12 let

bm, 12.09.2015

V Mariboru poteka tudi play off lige do 12 let v kateri nastopajo mešane ekipe dečkov in deklic.

Finalista Play Offa sta ekipi TK Celje in združena ekipa TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica.

V današnjem prvem polfinalu je ekipa TK Celje s 4-1 premagala ekipo ŽTK Maribor. Za Celje so točke osvojili Lun OBRUL, Nikola PERIČ, Nina PLIBERŠEK in Snježana STJEPANOVIĆ. Za Mariborčane je bil uspešen Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

V drugem polfinalu je bila združena ekipa TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica s 4-1 boljša od združene ekipe ŠD Taubi-TK Terme Ptuj. Za zmagovalno ekipo so točke priigrali Lan Jon ŠUNTAR, Luka KRAJNIK, Gal ERJAVEC in Maja ZUCCHIATI. Za poražence je točko osvojila Taja LONČARIČ.

TUKAJ.

Grega Žemlja in Natalija Šipek izgubila polfinalni srečanji v Alphnu in Bolu

bm, 12.09.2015

Grega ŽEMLJA je na ATP Challengerju v nizozemskem Alphnu (42.500 €) izgubil polfinalno srečanje z igralcem iz BiH, 23-letnim Damirjem DŽUMHURJEM, 1. nosilcem turnirja in 98. igralcem lestvice ATP. DŽUMHUR je bil boljši s 7-5 7-6(3). Igralca tokrat nista briljirala pri začetnem udarcu, saj sta si skupaj priigrala kar 23 break priložnosti, od tega zmagovalec 14 od katerih jih je izkoristil 5. To mu je zadostovalo za tesno zmago, ki jo je dosegel po uri in štiridesetih minutah igre.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) je Natalija ŠIPEK izgubila v polfinalu. S 6-2 6-1 jo je premagala 6. nosilka, Madžarka Anna BODNAR, 557. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

V Mariboru znani finalisti play offa v 1. in 2. moški ter 1. ženski teniški ligi

bm, 12.09.2015

V Mariboru so končana polfinalna srečanja na zaključku ligaških tekmovcanj v 1. in 2. moški ligi, 1. ženski ligi in ligi do 12 let.

V prvi ženski ligi sta si finale priigrali ekipi TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor.

Igralke TK Triglav Kranj so v polfinalu z 2-1 premagle ighralke TK Terme Ptuj. Za Kranjčanke sta bili uspešni Barbara MULEJ in Nika KOZAR, za Ptujčanke je edino zmago dosegla Tamara ZIDANŠEK.

V drugem polfinalu je ŽTK Maribor premagal ekipo TK Spin Medvode. Za domačinke sta točke prispevali Eva ZAGORAC in Moni POTRČ, za gostje je bila uspešna Kaja PODOBNIK, domačinke so dobile tudi igro dvojic.

V moški 1. teniški ligi sta finalista ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.

Igralci ŽTK Maribor so v prvem polfinalu s 4-3 premagali ekipo TD Slovan Ljubljana. Za Mariborčane so točke osvojili Matej LELJAK, Jure FRANK ter dvojici RADINSKI-ŽIBRAT in FRANK-KAPUN. Za Ljubljančane so točke priigrali Mike URBANIJA, David GORŠIČ in Andraž BEDENE.

V drugem polfinalu je ekipa TK Branik Maribor prav tako s 4-3 premagala ekipo TK Terme Ptuj. Za Mariborčane so zmagali Tomislav TERNAR, Denis BOVHAN, Daniel ŠANTL in dvojica RMUŠ-ZGUBIČ. Za Ptujčane so bili uspešni Sven LH, Alen HORVAT in dvojica STOŠIĆ-LAH.

V drugi moški teniški ligi sta se v finale play offa uvrstili ekipi TK Galtena IN TK Slovenske Konjice.

TK Galtena je v polfinalu s 5-0 premagal ekipo TK Jaki iz Ljubljane. Točke so osvojili Rok GALUN, Ino FICKO, Matej RUS, Aleš ADAMČIČ in dvojica ADAMČIČ-LAH.

V drugem polfinalu je ekipa TK Slovenske Konjice s 3-2 premagala ekipo TK Kamnik. Za Konjičane so bili uspešnioTomaž JAMNIKAR, Primož POPOVIČ in Matjaž MAČEK. Za Kamničane sta točki osvojila Nejc LEMIČ in dvojica REPANŠEK-ČEVKA. TUKAJ.

Jan Kupčič finalist turnirja TE v Kopru, Borut Šraj in Maj Tomac finalista konkurence dvojic

bm, 11.09.2015

Na mladinskem turnirju TE do 14 let, 5. Banka Koper Junior Slovenia Open 2015 je lep uspeh dosegel Jan KUPČIČ, ki se je uvrstil v finale.

V današnjem polfinalnem obračunu je bil s 6-1 6-2 prepričljivo boljši od 2. nosilca, Hrvata Borne DEVALDA, 53. igralca lestvice TE do 14 let.

Za Jana KUPČIČA je to prva uvrstitev v finale posameznikov na turnirjih TE.

Med deklicami sta Eva KALAN in Marija VIČIČ z 0-6 1-6 izgubili polfinalno srečanje z Rusinjo Oksano SELEKHMETEVO in Madžarko Anastasio PETROVO.

Polfinalno srečanje sta v konkurenci dvojic izgubila tudi Tilen POTOČNIK in Matic DIMIC. S 6-1 6-0 sta ju premagala Hrvat Borna DEVALD in igralec BiH Luka DJURDJEVIĆ.

Uspešna pa sta bila Maj TOMAC in Borut ŠRAJ, ki sta se uvrstila v finale in nadaljujeta z uspešnimi nastopi v konkurenci dvojic. Za Boruta ŠRAJA je to že četro finale na turnirjih TE, za Maja TOMCA tretje, enega od teh pa sta končala z zmago in sicer na turnirju v Bitoli. TUKAJ.

Grega Žemlja v polfinale ATP Challengerja v Alphnu, Natalija Šipek polfinalistka ITF turnirja v Bolu na Braču

bm, 11.09.2015

V četrtfinalu ATP Challengerja v Alphnu je nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil Nemec Tobias KAMKE s katerim sta se doslej pomerila dvakrat. Obakrat je bil uspešnejši Nemec, prvič leta 2009 v Halleju in drugič leta 2012 v Pragi. Tokrat se mu je Grega oddolžil za poraza in zmagal s 7-6 (3) 3-6 6-4.

Prelomna je bila sedma igra tretjega niza v kateri je Grega obranil štiri break žogice. V deseti igri se mu je ponudila ena redkih priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, v celotnem srečanju je imel le štiri, priložnost pa je zagrabil z obema rokama in deseto igro dobil ter s tem srečanje. Sicer pa je Grega letos odličen v tekmah, ki so se končale v treh nizih. Od 17-tih ji je dobil kar 14.

V polfinalu bo njegov nasprotnik Damir DZUHMUR iz BiH, trenutno 98. igralec lestvice ATP.

Natalija ŠIPEK, 673. igralka lestvice WTA se je na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču uvrstila v polfinale . V četrtfinalu je s 7-6(8) in 7-6(5) premagala 19- letno Slovakinjo, Barbaro KOTELESOVO.

V polfinalu bo igrala s 6. nosilko, 18-letno Madžarko Anno BONDAR. Za Natalijo ŠIPEK je to drugi polfinale letos, prvega je aprila v Tuniziji dobila in nato izgubila v finalu.

TUKAJ.

Ta konec tedna bo v znamenju zaključnih ligaških obračunov

bm, 11.09.2015

Ta konec tedna bo v znamenju zaključnih ligaških obračunov. Odvijali se bodo na igriščih ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.

Na igriščih ŽTK se bodo za naslov borila dekleta v 1. ženski članski ligi ter dečki in deklice v ligi do 12 let.

V play off 1. ženske lige so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj, TK Spin Medvode, ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj. Sobotna polfinalna para sta TK Triglav Kranj - TK terme Ptuj in ŽTK Maribor - TK Spin Medvode.

V ligi do dvanajst let, kjer nastopajo združene ekipe dečkov in deklic so se v play off uvrstile ekipe TK Celje, TK Triglav Kranj-Nova Gorica, ŽTK Maribor in ŠD Taubi-TK Terme Ptuj. Polfinalni pari bodo določeni pred začetkom obračunov v soboto.

Na igriščih TK Branik se bodo merili udeleženci play offa v 1. in 2. moški teniški ligi in veterani.

Sobotna polfinalna para v 1. moški teniški ligi sta TK Slovan Ljubljana - ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj - TK Branik Maribor.

V 2. moški ligi se je TK Brezina odpovedal nastopu, zato ga bo nadomestil TK Jaki Šport. Sobotna polfinalna para sta tako TK Galtena - TK Jaki Šport in TK Kamnik - TK Konjice.

V play off veteranske lige so se uvrstile ekipe TK Terme Ptuj, TK Branik Maribor, TK Trbovlje in TD Slovan. Ker se je ekipa TD Slovan nastopu v play offu odpovedala bosta polfinalna para znana pred začetkom srečanja v soboto.

Razpored nastopov ekip najdete TUKAJ.

Jan Kupčič polfinalist turnirja TE v Kopru, uspešni nastopi naših dvojic

bm, 10.09.2015

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Kopru se je Jan KUPČIČ, kot edeini slovenski predstavnik v konkurenci posameznikov uvrstil v polfinale.V četrtfinalu je s 6-3 6-3 premagal 9. nosilca, Avstrijca Benedikta EMESZA in bo v polfinalu igral z 2. nosilcem, Hrvatom Borno DEVALDOM.

V konkurenci dvojic so se pri dečkih v polfinale uvrstili Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK ter Borut ŠRAJ in Maj TOMAC.

Pri dekletih sta se v polfinale uvrstili Eva KALAN in Marija VIČIČ.

Na fotografiji A.Živina je polfinalist Jan KUPČIČ. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu Challengerja, Natalija Šipek četrtfinalistka ITF turnirja v Bolu

bm, 10.09.2015

Grega ŽEMLJA se je na ATP Challengerju v nizozemskem Alphnu uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu 42.000 € vrednega challengerja je v dveh urah s 6-4 4-6 6-2 premagal 21-letnega Belgijca Juliena CAGNINO, 292. igralca lestvice ATP. V četrtfinalu bo igral s 5. nosilcem, 29-letnim Nemcem Tobiasom KAMKEJEM, 172. igralcem sveta.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču se je v četrtfinale uvrstila tudi Natalija ŠIPEK. S 7-5 6-1 je premagala slovaško kvalifikantko Martino OKALOVO. V četrtfinalu bo igrala s Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO.

Dan pa ni bil uspešen za Evo ZAGORAC in Mika URBANIJO. Oba sta izgubila v drugem krogu turnirjev v Bolu na Braču. Od Eve je bila s 6-3 6-1 boljša 6. nosilka Madžarka Anna BONDAR, ki je zmagala še osmič zapored, saj je osvojila turnir v Bolu prejšnji teden.

Tudi Mike URBANIJA je naletel na odličnega nasprotnika, 25-letnega Britanca Alexandra WARDA, ki je v zadnjih šestnajstih srečanjih zmagal še petnajstič, tudi on je osvojil turnir v Bolu prejšnji teden. Ward je slavil z rezultatom 6-1 6-0. TUKAJ.

Hana Mraz in Kaja Juvan ustavljeni v polfinalu Novega Sada. Sven Lah, Kaja Juvan in Veronika Erjavec zmagovalci konkurence dvojic

bm, 10.09.2015

Na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu sta bili naši odlični mladinki Hana MRAZ in Kaja JUVAN ustavljeni v polfinalu. Za finale se tokrat žal ni izšlo nobeni, osvojene točke pa boste obe pomaknili še višje na svetovni mladinski teniški lestvici.

Hana MRAZ je morda nekoliko presentljivo izgubila z nepostavljeno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ, a dejstvo je, da je forma dve leti mlajše igralke iz Srbije v zadnjem času v vzponu. Danilovićeva je bila boljša z rezultatom 6-1 6-2.

Zelo težko srečanje pa je po pričakovanju igrala Kaja JUVAN, saj je bila njena nasprotnica 1. nosilka, Romunka Ioana MINCA (ITF 66). Romunka se je še enkrat več, že sedmič letos, rešila in zmagala potem, ko je izgubila prvi niz. Tokrat je bila boljša s 6-7(6) 7-5 7-5.

V konkurenci dvojic se pri fantih novega naslova in točk za svetovno teniško lestvico veseli Sven LAH, ki je zmagal v paru z Rusom Andreyem CHEPELEVIM.

Slovensko slavje v konkurenci dvojic sta dopolnili Kaja JUVAN in Veronika ERJAVEC, ki sta slavili med dekleti.

Čestitamo vsem! TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v New Yorku

bm, 09.09.2015

Na OP ZDA v New Yorku, zadnjem turnirju za Grand slam letošnje sezone, je konec slovenskih nastopov.

Zadnji sta se v četrtfinalu konkurence ženskih dvojc poslovili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Katarina SREBOTNIK in Francozinja Caroline GARCIA sta izgubili četrtfinalno srečanje z Nemko Anno-Leno GRONEFELD in domačinka Coco VANDEWEGHE. Nasprotnici sta bili boljši s 7-6(5) 7-5.

Že včeraj je četrtfinalno srečanje izgubila Andreja KLEPAČ, ki je igrala s Španko Laro ARRUABARRENA. Z 0-6 7-5 6-2 sta ju premagali Italijanki Sara ERRASNI in Flavia PENNETTA. TUKAJ.

Pia Lovrič, Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič četrtfinalisti TE 14 Banka Koper Slovenia Junior Open 2015

bm, 09.09.2015

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, 5. Banka Koper Slovenia Junior Open 2015 so odigrali večino srečanj tretjega kroga med posamezniki.

Med dečki sta se v četrtfinale uvrstila Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ. Prvi je s 7-5 6-3 premagal Nemca Philippa UHDEJA, Jan je bil s 6-1 6-1 boljši od Nemca Frederica KRUSEMARKA. Izgubili so Borut ŠRAJ, Tim TEKAVEC in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Med deklicami se je v četrtfinale z zmago 6-3 7-5 nad Hrvatico Moniko DEDAJ uvrstila Pia LOVRIČ. Izgubila je Metka KOMAC. Naše igralce in igralke zdaj čakajo še obračuni v konkurenci dvojic.

Na fotografiji A. Živina je Filip Jeff Planinšek TUKAJ.

Eva Zagorac in Nik Razboršek v drugi krog turnirjev v Bolu na Braču

bm, 09.09.2015

Po Miku URBANIJI se je v drugi krog moškega Futuresa v Bolu na Braču (10.000 $) uvrstil tudi Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je bil s 6-0 6-2 boljši od Nemca Floriana JAKOBA, ki je za nastop prejel posebno povabilo.

Prvi krog ni uspel preskočiti Aljaž RADINSKI. S 6-2 6-1 ga je premagal Črnogorec Ljubomir ČELEBIĆ.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) se je v drugem krogu Nataliji ŠIPEK pridružila Eva ZAGORAC . V uvodnem nastopu je s 6-4 6-1 premagala 15-letno Kitajko Mi Zhuoma YOU.

Po odpovedi 1. nosilke bo v glavnem turnirju kot srečna poraženka nastopila tudi Pia BRGLEZ. TUKAJ.

Hana Mraz in Kaja Juvan v polfinalu ITF turnirja v Novem Sadu. Sven Lah, Kaja Juvan in Veronika Erjavec finalisti med dvojicami

bm, 09.09.2015

Naše mladinke so nas z uspešnimi nastopi že kar malo razvadile in to prakso nadaljujejo tudi na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu.

Hana MRAZ, 2. nosilka turnirja, je v četrtfinalu s 6-2 7-5 premagala 16-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA (ITF 305).

5. nosilka Kaja JUVAN, ki se že spogleduje s prvo stoterico najboljših mladink na svetu, je bila s 6-1 4-6 6-3 boljša od 16-letne Britanke Ane LAZIC (ITF 97), ki je prejšnji teden v finalu enako močnega turnirja v Pančevu v treh nizih premagala Hano MRAZ.

Ker sta naši igralki v različnih polovicah žreba si lahko obetamo celo slovenski finale. Pot do tja sicer za naši igralki ne bo enostavna, za nianso lažje delo pa se obeta Hani MRAZ, ki bo igrala z nepostavljeno 14-letno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ (ITF 320). Ta v zadnjem času ni beležila vrhunskih uvrstitev, a se njena forma kot kaže izboljšuje.

Težje delo zagotovo čaka Kajo JUVAN, saj ji bo nasproti stala 1. nosilka, 16- letna Romunka Ioana MINCA (ITF 69), ki je v drugem krogu premagala našo Veroniko ERJAVEC. Sicer tudi dve leti starejša Romunka v zadnjem delu sezone ni blestela, ima pa nekaj več izkušenj od Juvanove.

Uspešni pa so naši predstavniki tudi v konkurenci dvojic. Sven LAH, ki nastopa z Rusom Andreyem CHEPELEVIM, s katerim sta izločila prva nosilca konkurence dvojic, se je uvrstil v finale med fanti, med dekleti pa sta finalistki 4. nosilki Kaja JUVAN in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

IC Slovenija na gostovanju v Veliki Britaniji

bm, 09.09.2015

V začetku avgusta smo se člani IC Slovenija odpravili na gostovanje v Veliko Britanijo. Gostovanje smo začeli z igranjem na Annual Open Tennis Tournament v idiličnem mestecu Rye-u. Najbolje se je izkazala Karin Lušnic, ki je osvojila ženske dvojice, nato pa zaradi izčrpanosti klonila po napetem dvoboju v finalu posameznic. Med ostalimi rezultati gre izpostaviti zmago Klemna Stražarja v kategoriji handicap posamezniki, ki je v finalu ugnal Sašota Arsenoviča.

Gostovanje se je nadaljevalo v Wimbledonu, kjer smo odigrali dvojice s člani teniškega kluba Wimbledon ter opravili zadnji trening pred uradnim srečanjem z IC Velike Britanije.

Gostovanje v Veliki Britaniji smo zaključili z uradnim srečanjem proti IC Velike Britanije v Birminghamu na igriščih Edgbaston Priory Club. Gostiteljem smo se oddolžili za poraz izpred treh let in jih ugnali s končnim rezultatom 7-4.

Foto in tekst: Bruno Nikolič

Poglejte tudi TUKAJ.

Na turnirju TE 5. Banka Koper Slovenia Junior Open v tretji krog 5 Slovencev

bm, 08.09.2015

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki se igra v Kopru se je pri dečkih v tretji krog uvrstilo pet domačih igralcev. Danes so v drugem krogu zmage zabeležili Mark ANDREJIČ GOLJAR, Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ, Borut ŠRAJ in Tim TEKAVEC.

Pri deklicah sta v drugem krogu zmagali samo Pia LOVRIČ in Metka KOMAC, za ostale naše igralke je nastopov med posameznicami konec. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog Alphena, Mike Urbanija in Natalija Šipek v drugi krog Bola, poraz Polone Reberšak v Bolu in Nastje Kolar v Biarritzu

bm, 08.09.2015

Na igrišča se je po krajšem premoru vrnil tudi Grega ŽEMLJA. Ta teden nastopa na ATP Challengerjuv Alphnu, začel pa je odlično saj je v prvem krogu s 6-3 6-4 premagal tretjega nosilca, 26-letnega Nizozemca Thiema DE BAKKERJA, 147. igralca lestvice ATP. Grega je odlično serviral in bil 83 % uspešen na prvi in 67 % uspešen na drugi servis. Nasprotnik si je tako priigral vsega dve break priložnosti, ki ju ni izkoristil, Grega pa je svoj servis zanesljivo zadržal skozi vso srečanje.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) se je Natalija ŠIPEK po zmagi s 6-2 6-4 nad Belgijko Emmo JANSSEN uvrstila v drugi krog.

V prvem krogu je bil na moškem Futuresu, ki se prav tako igra v Bolu, uspešen Mike URBANIJA. S 6-3 7-6(4) je izločil Kuvajtčana Abdullaha MAQDESA.

Manj uspešna sta bili Nastja KOLAR in Polona REBERŠAK. Obe sta z nastopi končali v prvih krogih ITF turnirjev v Bolu in Biarritzu. V Bolu na Braču je Polona REBERŠAK z 2-6 3-6 izgubila s Čehinjo Magdaleno PANTUCKOVO. Na precej močnejšem turnirju v francoskem Biarritzu (100.000 $) je Nastja KOLAR v prvem krogu s 3-6 6-7(2) klonila v obračunu s Francozinjo Stephanie FORETZ. TUKAJ.

Hana Maz in Kaja Juvan četrtfinalistki v Novem Sadu, poraz Veronike Erjavec in Nike Kozar

bm, 08.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu sta se Hana MRAZ in Kaja JUVAN uvrstili v četrtfinale.

Hana MRAZ je s 6-3 6-3 premagala Srbkinjo Jovana VUKOVIĆ (ITF 466), Kaja JUVAN je bila s 7-6(3) 6-2 boljša od srečne poraženke Finke OOne ORPANE (ITF 460).

Izpadli sta Veronika ERJAVEC, s 6-4 6-1 jo je premagala 1. nosilka, Romunka Ioana MINCA (ITF 66) in Nika KOZAR od katere je bila s 6-2 6-2 boljša Srbkinja Olga DANILOVIĆ (ITF 318).

TUKAJ.

Na 5. Banka Koper Slovenia Junior Open 2015 odigrali tekme prvega kroga

bm, 07.09.2015

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Kopru, 5. Banka Koper Slovenia Junior Open 2015 so odigrali tekme prvega kroga.

Pri dečkih se je v drugi krog uvrstilo 7 slovenskih igralcev, eden se za napredovanje še bori. V drugi krog so se uvrstili Tin KRSTULOVIČ, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Tilen POTOČNIK, Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Borut ŠRAJ.

Pri deklicah je bilo v prvem krogu uspešnih 5 slovenskih igralk. V drugi krog so napredovale Metka KOMAC, Alja BELINGER, Gaja Katerina TURK, Pia LOVRIČ in Zala ULE.

Tilen Potočnik (na fotografiji) se je v drugi krog uvrstil po uspešno odigranih kvalifikacijah. TUKAJ.

Silvija Peroša in Marko Stošić zmagovalca OP B2 za člane in članice v Ljubljani

bm, 07.09.2015

V Ljubljani se končuje člansko OP B2.

Z nastopi so že končale članice, nastopilo pa je le osem igralk. Turnir je osvojila Silvija PEROŠA (Koper), ki je v finalu s 6-0 6-4 premagala Izabelo LUŽNIK (Jaki).

Pri članih je bila udeležba boljša saj se je za zmago potegovalo 30 igralcev. Prvi finalist je Marko STOŠIĆ, ki je v polfinalu s 6-2 6-1 premagal Domna GOSTINČARJA. V drugem polfinalu sta se pomerila Miha OKORN in Grega BOH. Boljši je bil Miha OKORN, ki je zmagal s 6-2 6-0.

V finalu članov je Marko STOŠIĆ (Brebr) s 6-3 6-3 premagal Miho OKORNA (MaxLj). TUKAJ.

V Bolu na Braču Slovenke neuspešne v kvalifikacijah

bm, 07.09.2015

V Bolu na Braču sta v drugem krogu kvalifikacij članskega ITF turnirja (10.000 $) izgubili Lara KRALJ in Tina Kristina GODEC. Laro KRALJ je s 6-1 6-1 premagala Kitajka Zhuoma NI MA, od Tine Kristine GODEC je bila s 6-3 6-3 boljša Slovakinja Monika STANIKOVA.

Preboj v glavni turnir pa ni uspel niti Pii BRGLEZ. V zadnjem krogu kvalifikacij jo je s 6-3 1-6 6-1 premagala Nizozemka Charlotte VAN DER MEIJ.

V glavnem turnirju bodo nastoipile Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK in Polona REBERŠAK.

V Bolu vzoredno z ženskim turnirjem poteka tudi moški Futures (10.000 $). V glavnem turnirju bodo nastopili Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Aljaž RADINSKI. TUKAJ.

Štiri Slovenke v drugi krog ITF turnirja v Novem Sadu, izpadel je Sven Lah

bm, 07.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu so bile v prvem krogu uspešne štiri Slovenke. V drugi krog so se uvrstile Hana MRAZ, Kaja JUVAN, Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC.

Hana MRAZ, trenutno 70. mladinka sveta je v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagala romunsko kvalifikantko Andreeo PRISACARIU, 529. igralko mladinske lestvice ITF, ki je konec avgusta osvojila mladinski ITF turnir 4. ranga v Mariboru.

Kaja JUVAN je bila s 6-4 6-1 boljša od Madžarke Csenge FURAK (ITF 373), Veronika ERJAVEC je s 6-3 6-4 premagala Srbkinjo Nikolino JOVIĆ (ITF 213), Nika KOZAR pa je s 6-2 3-6 6-3 premagala Švedinjo Sandro ORTEVALL (ITF 203).

Pri dekletih je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu izgubila Nika RADIŠIČ. Z 2-6 6-3 6-4 jo je premagala Natalija POPOVIĆ.

Po odličnih nastopih v Kranju in Mariboru, na sicer nižje rangiranih turnirjih, je tokrat Sven LAH po uspešno opravljenih kvalifikacijah, klonil v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-4 ga je premagal 7. nosilec, Madžar Akos KOTOMAN, 136. igralec mladinske svetovne teniške lestvice ITF.

TUKAJ.

Po Katarini Srebotnik v četrtfinale konkurence dvojic na OP ZDA tudi Andreja Klepač

bm, 07.09.2015

Katarina SREBOTNIK se je na OP ZDA v New Yorku, v pravem teniškem trilerju, uvrstila v četrfinale. S Francozinjo Caroline GARCIA sta po skoraj treh urah izenačenega boja s 6-7(4) 7-6(4) in 7-6(2) premagali Nizozemko Kiki BERTENS in Švedinjo Johanno LARSSON. Na koncu sta bili boljši za osem točk (138-130), igralke pa so zelo dobro servirale, saj so v celotnem srečanju oddale le vsaka po štiri začetne igre.

V četrtfinalu bosta igrali s Nemko Anno Leno GROENEFELD in Američako Coco WANDEWGHE.

Andreja KLEPAČ se je, po Avstraliji, še drugič letos uvrstila v četrtfinale turnirja za grand slam.S soigralko, Španko Laro ARRUABARRENO, sta igrali s 3. nosilkama turnirja dvojic, Francozinjo Kristino MLADENOVIC in Madžarko Timeo BABOS. Andreja in Lara sta bili boljši z rezultatom 6-4 4-6 6-4. V četrtfinalu bosta igrali z Italijankama, 11. nosilkama, Saro ERRANI in Flavio PENNETTA. TUKAJ.

Sven Lah in Nika Radišič v glavni ITF turnir v Novem Sadu, Tina Kristina Godec, Lara Kralj in Pia Brglez v Bolu na Braču

bm, 06.09.2015

Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v novem Sadu sta bila v kvalifikacijah uspešna Sven LAH in Nika RADIŠIČ.

Sven LAH je bil 1. nosilec kvalifikacisjkega turnirja, v finalu kvalifikacij pa je s 4-6 6-4 6-2 premagal Srba Konstantina KIROVSKEGA. V prvem krogu glavnega turirja bo igral s 7. nosilcem, Madžarom Akosom KOTORMANOM.

Med dekleti je Nika RADIŠIČ v finalu kvalifikacij s 6-3 6-0 premagala domačo povabljenko Jovano SAMOČETA. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s srečno poraženko Natalijo POPOVIĆ iz Srbije.

V glavnem tuinrirju deklet bodo nastopile še 2. nosilka Hana MRAZ, 5. nosilka Kaja JUVAN ter nepostavljeni Veronika ERJAVEC in Nika KOZAR.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) v kvalifikacijah nastopajo Lara KRALJ, Pia BRGLEZ in Tina Kristina GODEC. Pia BRGLEZ se je že uvrstila v finale kvalifikacij, Tina Kristina GODEC je zmagala v uvodnem srečanju, tekmo drugega kroga pa še ni odigrala, Lara KRALJ pa še čaka na svoj prvi nastop. TUKAJ.

V Kopru na TE 14 opravljen žreb glavnega turnirja

bm, 06.09.2015

V Kopru so končane kvalifikacije, opravljen pa je bil tudi že žreb glavnega turnirja TE 14, 5. Banka Koper Junior Slovenia Open 2015.

Skozi gosto kvalifikacijsko sito sta se od slovenskih igralcev in igralk v glavni turnir uvrstila samo Tilen POTOČNIK in Lana STEFANOVIĆ.

V glavnem turnirju bo pri dečkih nastopilo 24 igralcev in 22 igralk. Sedem slovenskih igralcev je med nosilci, najvišje postavljen je na mesto 4. nosilca Jan KUPČIČ. Pri deklicah je med nosilkami samo ena slovenska igralka, to je Pia LOVRIČ na mestu 5. nosilke. TUKAJ.

Nina Potočnik bo morala na prvi naslov še počakati, izgubila je finale v Vrnjački Banji

bm, 06.09.2015

Nina POTOČNIK je na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Vrnjački Banji izgubila finalni obračun s 1. nosilko turnirja, 21-letno Makedonko Lino GJORCHESKO, 348. igralko lestvice WTA. Za tri leta starejšo Makedonko, ki je zmagala s 6-7 (4) 6-1 6-0, je bil to že četrti naslov na turnirjih ITF, drugi letos.

Nina POTOČNIK, trenutno 915. igralka lestvice WTA, je z uvrstitvijo v finale, prišla do svoje najboljše uvrstitve v karieri na članskih turnirjih ITF.

TUKAJ.

V Velenju so nastopali najmlajši

bm, 06.09.2015

V Velenju so ta konec tedna nastopali najmlajši, ki so tekmovali v MINI in MIDI tenisu, tenisu do 10 in do 11 let.

V sobotnih in nedeljskih nastopih so zmagali: Andraž ROZMAN (TK Medvode) in Daša ŠTUSAJ (Slovenj Gradec) v MINI tenisu , Mark LUNDER (Breskvar) in Zoja LACKOVIČ (Tr-Kr) v MIDI tenisu, Staš HERCOG (ŽtkMb) in Hana ANDOLŠEK VERTOVŠEK (Tr-Kr) v tenisu do 10 let ter še drugič Staš HERCOG (ŽtkMb) tokrat v tenisu do 11 let, kjer je bila pri deklicah najboljša Rebeka GNEZDA (Idrija).

TUKAJ.

V Kopru se je začel 5.Banka Koper Junior Slovenia Open 2015, na ITF turnirju v Novem Sadu z zmago kvalifikacije začela Sven Lah in Nika Radišič

bm, 05.09.2015

V Kopru se je s kvalifikacijskimi obračuni začel mladinski teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, 5.Banka Koper Junior Slovenia Open 2015.. Nastopilo bo preko 200 mladih igralcev in igralk iz vsega sveta. V kvalifikacijah pri dečkih nastopa 57 igralcev, pri deklicah se je vpisalo 28 igralk.

Turnir bodo za nastop izkoristili tudi naši najboljši teniški igralci in igralke v tej starostni kategoriji. V kvalifikacijah je nastopilo 16 naših igralcev in 11 igralk.

Pri dečkih bodo v drugem krogu nastopili Jon Lan ŠUNTAR, Filip KALJEVIČ, Tilen POTOČNIK, Lukas Tristan NICKEL KOZELJ, Sebastian DOMINKO, Tilen KOVAČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Vid UMER in Alen TUŠEK.,

Prti deklicah bodo v drugem krogu zaigrale Sara ČIZMIČ, Lana STEFANOVIČ, Cassiopeia Kaja KRANER in Lucija ULČAKAR.

Naši najboljši mladinci in mladinke pa so ta teden v Novem Sadu na mladinskem ITF turnirju 2. ranga. V kvalifikacije sta morala Sven LAH in Nika RADIŠIČ in oba sta jih začela z zmago. Sven LAH je proti Alžircu Karimu BENDJAMAAU povedel s 6-0 3-0, ko mu je ta srečanje predal. Nika RADIŠIČ je v uvodnem kvalifikacijskem nastopu s 6-1 6-0 odpravila Rusinjo Irino TUTURINO. Za uvrstitev v glavni turnir potrebujeta še eno zmago.

V glavnem turnirju so sicer prijavljene Hana MRAZ, Kaja JUVAN, Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

Nina Potočnik v prvem finalu na članskih ITF turnirjih, Pia Čuk še tretjič obstala v polfinalu

bm, 05.09.2015

Na ženskem ITF turnirju v Vrnjački Banji (10.000 $) se je Nina POTOČNIK uvrstila v prvi finale na profesionalnih teniških turnirjih v karieri. V polfinalu je s 4-6 6-0 6-3 premagala 18-letno vrstnico iz Argentine Ano Victorio GOBBI MONLLAU.

Za prvi naslov se bo borila s 1. nosilko, 21-letno Makedonko Lino GJORCHESKO, 348. igralko lestvice WTA.

Še tretjič zapored pa je v polfinalu spodletelo Pii ČUK. V tretjem zaporednem polfinalu na zadnjih treh ITF turnirjih (10.000 $), tokrat v Italiji, jo je s 6-3 6-4 premagala 4. nosilka, Madžarka Vanda LUKACS, 582. igralka lestvice WTA.

Foto: osebni arhiv NP TUKAJ.

Hana Mraz izgubila finalno srečanje v Pančevu

bm, 05.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu je Hana MRAZ izgubila finale.

Premagala jo je 4. nosilka, 135. mladinka sveta, 16-letna Ema LAZIC, ki igra za Veliko Britanijo. Laziceva je bila boljša s 4-6 7-6(5) in 6-3 in je prekinila Hanin niz devetih zaporednih zmag, ki jih je dosegla na zadnjih dveh turnirjih. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila v drugem krogu US Open, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač med dvojicami v osmino finala

bm, 05.09.2015

Polona HERCOG je nastope na OP ZDA končala v drugem krogu. S 6-3 6-7(2) 6-3 jo je premagala 25. nosilka, 21-letna Kanadčanka Eugenie BOUCHARD.

Če je bilo Polonino glavno orožje v prvem dvoboju na prvenstvu začetni udarec, tokrat temu ni bilo tako. Izkoristek prvega servisa je bil 61 %, drugega pa samo 43 %. Polona HERCOG je nasprotnici začetni udarec odvzela petkrat, sama pa ga je izgubila sedemkrat, kar je bilo preveč za morebiten uspeh. Polona je nastopila tudi v konkurencio dvojic. S soigralko Mirjano LUČIĆ BARONI sta izgubili uvodno srečanje.

Z zmagama pa sta nastope v New Yorku v konkurenci dvojic začeli Katarina SREBOTNIK. in Andreja KLEPAČ. Katarina je s francosko partnerico Caroline GARCIA v uvodnem nastopu s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Dario JURAK in Tajvanko Chin-Wei CHAN, v drugem krogu pa sta bili boljši od Belgijke Kirsten FLIPKENS in Britanke Laure ROBSON.

Andreja KLEPAČ nastopa s Španko Laro ARRUABARRENO s katero sta 15. nosilki. V uvodnem srečanju sta bili s 4-6 6-0 7-6(5) boljši od Poljakinje Magde LINETTE in Francozinje Alize CORNET, v drugem pa sta s s 3-6 6-3 in 7-5 premagali domačinki Nicole GIBBS in Taylor TOWNSEND. TUKAJ.

Pia Čuk in Nina Potočnik polfinalistki ITF turnirjev v Duini Aurisini in Vrnjački Banji, poraz Eve Zagorac in Natalije Šipek

bm, 04.09.2015

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Vrnjački Banji se je Nina POTOČNIK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-0 premagala 3. nosilko, Slovakinjo Chantal SKAMLOVO, za katero je bil to šele drugi poraz v zadnjih trinajstih srečanjih, pred dvema tednoma je osvojila tudi ITF turnir v Vinkovcih. Za Nino POTOČNIK, ki še čaka na prvo trofejo na članskih ITF turnirjih je to drugi polfinale letos. V polfinalu bo igrala z Argentinko Ano Victorio GOBBI MONLLAU.

Z odličnimi nastopi pa nadaljuje Pia ČUK. Še tretji teden zapored se je uvrstila v polfinale turnirja ITF z nagradnim skladom 10.000 $, tokrat v italijanskem mestu Duino Aurisina. V četrtfinalu je s 6-2 6-1 premagala 2. nosilko, Italijanko Stafanio RUBINI, v polfinalu pa bo igrala z Madžarko Vando LUCACS, ki je danes v četrtfinalu izločila našo Evo ZAGORAC. LUCACSova je bila boljša z 1-6 6-1 6-4.

V četrtfinalu je nastope na ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču končala Natalija ŠIPEK. V četrtfinalu je bila s 7-5 6-1 boljša Hrvatica Tena LUKAS. TUKAJ.

Hana Mraz finalistka v Pančevu, Nika Kozar končala v četrtfinalu

bm, 04.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu je Hana MRAZ dosegla še četrto zmago na turnirju in deveto zaporedno na turnijih ITF ter se uvrstila v finale.

Potem, ko je v četrtfinalu s 6-4 6-2 odpravila srbsko srečno poraženko Hristino DJOKIĆ, je bila v polfinalu z 1-6 6-4 7-5 boljša od 3. nosilke, Rusinje Amine ANSHBA, 131. mladinke sveta.

V finalu bo igrala s 4. nosilko, Britanko Emo LAZIC (ITF 135).

V četrtfinalu je nastope končala Nika KOZAR. S 6-2 6-3 jo je izločila prav 4. nosilka, Ema LAZIC (ITF 135). TUKAJ.

Memorial Andreja Jerasa, 29.8.2015

bm, 03.09.2015

Na Kodeljevem smo organizirali več teniških srečanj in drugih dogodkov, vendar toliko ljudi kot se jih je zbralo na memorialnem turnirju v počastitev Andreja Jerasa, dolgoletnega direktorja TD Slovan in več let tudi direktorja TZS, še nikoli nismo imeli.

Več kot 300 udeležencev smo našteli, vsi so se prišli prikloniti priljubljenemu Jerčiju. Zbrali so se predstavniki teniških klubov Maribora, Nove Gorice, Portoroža, Velenja, Novega mesta, Kamnika, seveda niso manjkali naši teniški prijatelji iz Ljubljanske Olimpije, prišlo pa je tudi 6 predstavnikov iz pobratenega TK Split. Vreme je bilo čudovito, vzdušje prijetno, hrana, pijača in glasba odlični. Pomerili smo se v tenisu, taroku in balinčkanju. Posebna priznanja smo poleg zmagovalcem v tekmovalnih disciplinah podelili tudi več izstopajočim posameznikom v drugih kategorijah.

Vsi so se strinjali, da nam je uspelo pripraviti enkraten dogodek. Trudili smo se, da bi dosegli Jerčijevo raven, ki mu pri organizaciji podobnih srečanj ni bilo para. Vedno je vse planiral in vrhunsko realiziral, tudi najmanjše podrobnosti, ne glede na to, ali je bil to 'Davis cup match' reprezentance Slovenije na drugem kontinentu ali 'šampanjc turnir' z nekaj udeleženci, rekreativci na Kodeljevem. Jerči bi bil na prireditev vsekakor ponosen.

Med nami je bil tudi predsednik TZS g.Marko Umberger, ki nam je v priložnostnem nagovoru zaželel, da postane Jerčijev memorial tradicionalen dogodek.

Tekst: Zoran Lekič, Foto: TD Slovan TUKAJ.

Natalija Šipek, Pia Čuk, Eva Zagorac in Nina Potočnik četrtfinalistke, predaja Mika Urbanije

bm, 03.09.2015

Po Nataliji ŠIPEK, ki se je na ITF turnirju v Bolu na Braču z zmago 6-2 6-4 nad Slovakinjo Tamaro KUPKOVO uvrstila v četrtfinale, je na ITF turnirju v Duino Aurisini to uspelo tudi Pii ČUK in Evi ZAGORAC. Pia je bila v drugem krogu 10.000 $ vrednega turnirja s 6-0 6-2 boljša od Italijanke Jasmin LADURNER, Eva ZAGORAC pa je v četrtfinale napredovala po zmagi z 2-6 6-2 6-0 nad Italijanko Anno TURATI.

Četrtfinalistka je tudi Nina POTOČNIK. Na ITF turnirju (10.000 $) v Vrnjački Banji je v drugem krogu s 6-3 6-1 premagala Ukrajinko Kateryno SLISUAR.

Še enkrat več, že tretjič letos, pa je moral tekmo zaradi poškodbe predati Mike URBANIJA. Na Futuresu v Bolu na Braču je pri izidu 4-6 0-4 srečanje drugega kroga predal Kuvajtčanu Abdulahu MAQDESU.

Na ITF turnirju v Duino Aurisini sta se v finale konkurence dvojic uvrstili Pia BRGLEZ in Sara PALČIČ. V četrtfinalu sta s 6-7(1) 7-5 [12-10] premagali 1. nosilki, Italijanki Giorgio MARCHETTI in Camilo SCALLA, polfinalno srečanje pa sta nato dobili brez boja. TUKAJ.

Državno veteransko prvenstvo 2015 prestavljeno - obvestilo

bm, 03.09.2015

Teniško posamično državno prvenstvo veteranov za leto 2015, ki bi moralo potekati od 4.9. do 6.9. 2015 v teniškem centru Savsko naselje v Ljubljani je zaradi slabe vremenske napovedi in premajhnega števila prijavljenih igralcev prestavljeno na 1. in 2. oktober 2015.

Prijave sprejemajo na mail: saska.rifl@gmail.com.

Kontaktna številka je 040 216 006 od direktorja turnirja Siniše Večića.

Pri moških so razpisane kategorije od 35+ do 75+ / petletna starostna razlika /, pri ženskah pa 35+ do 65+/ prav tako petletna starostna razlika /.

Prijavnina na tekmovalca znaša 25,00 evrov. TUKAJ.

Polona Hercog preskočila prvo oviro na OP ZDA, danes z Eugenie Bouchard

bm, 02.09.2015

Začel se je glavni del odprtega teniškega prvenstva ZDA (US OPEN), zadnjega turnirja za Grand slam v letošnji teniški sezoni.

Slovenska zasedba na turnirju je najskromenjša v zadnjih letih saj med moškimi nimamo svojega predstavnika, v ženski konkurenci pa med posameznicami nastopa le Polona HERCOG. Ta na zadnji teniški lestvici WTA ostaja na 64. mestu, nastope v New Yorku pa je začela z zmago. V prvem krogu je s 6-2 7-5 premagala Kazahstanko Zarino DIYAS.

V drugem krogu bo v sredo, v tretjem srečanju dnvenega programa na Grandstandu igrala s 25. nosilko, Kanadčanko Eugenie BOUCHARD.

"S servisom sem najbolj zadovoljna. Me je rešil iz številnih težkih položajev," je po zmagi za STA povedala Hercogova. "Mislim, da večino tekem dobro začenjam, potem pa mogoče malo popustim. Danes sem prvi niz dobro končala, v drugem sem imela veliko priložnosti, da bi mogoče naredila dvojni break, pa bi bilo lažje na koncu servirati in dobiti tekmo s šest proti dva ali pest proti tri, namesto da sem se potem z njo na koncu borila," je še povedala Hercogova.

V konkurenci ženskih dvojic bo Andreja KLEPAČ s Španko Laro ARRUABARRENA 15. nosilka, Katarina SREBOTNIK in Caroline GARCIA bosta 5. nosilki, Polona HERCOG pa je v dvojicah moči združila s Hrvatico Marijano LUČIĆ-BARONI. TUKAJ.

Hana Mraz in Nika Kozar v Pančevu uspešni tudi v drugem krogu, Veronike Erjavec izgubila v Pragi

bm, 01.09.2015

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu sta Nika KOZAR in Hana MRAZ zabeležili zmagi v prvem in drugem krogu ter se obe uvrstili v četrtfinale.

2. nosilka turnirja Hana MRAZ je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala domačinko Andjelo SEBREK, v drugem je bila s 6-2 6-3 boljša od Hrvatice Ene BABIĆ. To je bila za Hano deseta zmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih na maldinskih ITF turnirjih.

Z zmagama je turnir začela tudi osma nosilka Nika KOZAR. V prvem krogu je v izenačenem srečanju vendarle strla odpor Romunke Ioane GUNU. Boljša je bila z rezultatom 6-7(1) 6-3 6-2. Manj težav je imela v drugem krogu, ko je gladko, s 6-4 6-1 odpravila domačo povabljenko Natalijo POPOVIĆ.

Na ITF turnirju 2. ranga v Pragi pa je v prvem krogu spodletelo 6. nosilki Veroniki ERJAVEC. S 6-3 6-2 jo je premagala Čehinja Radka BUZKOVA.

Foto: Rok Ferjan TUKAJ.

Znani udeleženci play offa v 1. moški članski teniški ligi

bm, 01.09.2015

V 1. moški članski teniški ligi so odigrali tekme tretjega, zadnjega kroga rednega ligaškega dela.

Danes so zmage vknjižile ekipe TK Spin Medvode, TD Slovan Ljubljana in TK Terme Ptuj.

Znani so tako že udeleženci play offa, ki bo 12. in 13. septembra.

V play off so se uvrstile ekipe TD Slovan Ljubljana, TK Terme Ptuj, ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.

Vse rezultate rednega dela ligaškega tekmovanja najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.