Tomislav Ternar še enkrat končal nastope v polfinalu Futuresa, Juvan - Gal za finale ITF turnirja na Lošinju

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju sta se pri dekletih Kaja JUVAN in Anja GAL uvrstili v pofinale in bosta zdaj v medsebojnem obračunu odločili o finalistki.

Kaja JUVAN, sicer 1. nosilka turnirja, je v četrtfinalu s 6-2 7-6(0) premagala 5. nosilko, Čehinjo Karolino BERANKOVO, nepostavljena Anja GAL, za katero je uvrstitev v polfinale najboljši dosežek v karieri, je bila s 6-4 6-3 boljša od 6. nosilke, Rusinje Natalie BOLTINSKAYE.

V četrtfinalu je izgubila Zala DOVNIK. S 6-2 6-2 jo je premagala 3. nosilka, Čehinja Johana MARKOVA.

V konkurenci dvojic bodo v četrtfinalu nastopile še tri slovenske dvojice, dve med dekleti in ena med fanti.

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču so se trije slovenski igralci borili za napredovanje v polfinale, izboril pa si ga je le Tomislav TERNAR. Ta je v četrtfinalnem medsebojnem srečanju s 5-7 7-6(6) 6-1 premagal Mika URBANIJO. V prvem in drugem nizu zelo izenačen dvoboj je trajal tri ure Nik RAZBORŠEK bi za polfinale moral premagati 1. nosilca, Argentinca Thomasa LIPOVSKA, ki pa je bil prepričljivo boljši z rezultatom 6-2 6-1.

Tomislav TERNAR in Thomas LIPOVSEK PUCHES sta morala po odmoru na igrišče še enkrat, da sta odigrala še polfinalno srečanje. Tudi to je trajalo kar dve uri in 40 minut, dobil pa ga je s 6-2 4-6 6-4 Argentinec, ki je vendarle v četrtfinalu prihranil precej več moči od Ternarja, saj je za zmago nad Nikom Razborškom potreboval vsega 51 minut.

Na ženskem ITF turnirju, prav tako v Bolu na Braču, se je za nastop v polfinalu borila tudi Polona REBERŠAK. Njena nasprotnica je bila 4. nosilka, Slovakinja Natalia VAJDOVA, ki je zmagala z rezultatom 6-1 2-6 7-5. Polona je izpustila lepo priložnost za zmago, saj je v tretjem nizu z breakom že vodila s 5-3, a nato izgubila štiri igre zapored in s tem tudi srečanje.