Blaž Rola, Tadeja Majerič, Dalila Jakupović, Nina Potočnik, Polona Reberšak in Natalija Šipek uspešni v uvodnih nastopih, porazi Polone Hercog, Grega Žemlje, Nastje Kolar in Mance Pislak

Na mednarodnih teniških turnirjih ta teden nastopa vrsta slovenskih igralcev in igralk. V uvodnih nastopih so nastopili s spremenljivim uspehom.

Blaž ROLA, ki je ta teden na 139. mstu lestvice ATP je z zmago začel nastope na ATP Challengerju (50.000 $) v ameriškem Caryu. S 6-4 6-4 je na turnirju s trdo podlago premagal Salvadorca Marcela AREVALA in prekinil serijo štririh zaporednih porazov v uvodnih krogih turnirjev.

V mehiškem Monterreyu sta bila na ITF turnirju (25.000 $) v uvodnem nastopu uspešni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ. Majeričeva je s 5-7 6-0 6-4 premagala Japonko Ayako OKUNO, Jakupovićeva je bila s 4-6 6-4 7-5 boljša od Italijanke Martine CAREGARO.

Na ITF turnirju v Brčkem (10.000 $) se je v treh nizih v drugi krog uvrstila Nina POTOČNIK. V prvem krogu je s 6-4 5-7 6-3 premagala Nemko Nathalie PROESE.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) sta bili v prvem krogu uspešni Polona REBERŠAK, ki je s 6-4 6-4 premagala Rusinjo Ksenijo SHARIFOVO in Natalija ŠIPEK, ki je bila v prvem krogu s 6-2 6-3 boljša od Italijanke Federice PRATI.

Z nastopi pa je že končala Manca PISLAK, ki je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja (10.000 $) v Bolu na Braču in se z dvema zmagama uvrstila v glavni tunir, kjer pa je že v prvem krogu morala premoč priznati 18-letni italijanki kvalifikantki Anni TURATI. V Bolu je izgubila tudi Pia BRGLEZ. V prvem krogu jo je s 4-6 6-4 6-1 premagala 2. nosilka, Norvežanka Melanie STOKKE.

V Tokiu na WTA turnirju (250.000 $) nastopila Polona HERCOG. Po dveh urah in 10 minutah igre je 8. nosilko turnirja, ta teden pa 59. igralko lestvice WTA in še vedno prvo Slovenko na svetovni teniški lestvici, s 6-1 5-7 7-5 premagala nepostavljena Tajvanka Su-Wei HSIEH, 113. igralka lestvice WTA.

Že po prvem krogu turnir v Banja Luki zapušča Grega ŽEMLJA, ki se je na najnovejši svetovni teniški lestvici ATP ponovno spustil pod številko 200, ta teden je na 196. mestu. Na ATP Challengerju (64.000 €+H) je tokrat v prvem krogu izgubil z, na svetovni teniški lestvici 50 mest nižje uvrščenim Italijanom, Riccardom BELLOTTIJEM. Ta je zmagal s 6-4 6-3.

Na 50.000 $ vrednem turnirju v Franciji je nastopila Nastja KOLAR, a ni bila uspešna. V prvem krogu jo je s 6-2 6-4 premagala 18- letna Rusinja Darya KASATKINA, 109. igralka sveta.