prijava_e
Davisov pokal : Davisov pokal 2015

Blaž Vidovič in Pia Lovrič poletna državna prvaka do 14 let

 

 

 

DP 14 Koper 2016_zmagovalci_525_až

 

V Kopru se je v oprganizaciji tamkajšnjega tenuiškega kluba končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Presenečenj ni bilo, naslov državnega prvaka sta osvojila prvopostavljena igralec in igralka Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in Pia LOVRIČ (Domžale).

Vidovič, 1. igralec lestvice do 14 let je v finalu s 6-3 6-2 premagal 2. nosilca in drugega iz lestvice TS Nika JURJEVČIČA (Ltc). Dvojni naslov si je Vidovič zagotovil z zmago v konkurenci dvojic, kjer sta s Samuelom PATETOM (Pvald) v finalu s 6-4 6-4 premagala Nika JURJEVČIČA in Filipa KALJEVIČA (oba LTC).
 
Tudi pri deklicah sta v finalu nastopili prva in druga nosilka oz. 2. in 3. igralka lestvice TS.  Pia LOVRIČ je bila zanesljiva in ni dovolila presenečenja. Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr) je premagal s 6-3 6-2. Finalistki pa sta združili moči v dojicah in zanesljivo osvojili naslov državnih prvakinj. V finalu sta s 6-1 6-0 premagali Anjo ČOTAR in Tajo LONČARIČ.

 

Blaž Vidovič in ostali DP 14 2016_Koper_až_525

 

01.06.2016

 

         

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Kopru sta se pri dečkih v finale uvrstila 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in 2. nosilec Nik JURJEVČIČ (LtC). Vidovič je v prvem polfinalu s 6-3 6-2 premagal Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-kr), Jurjevčič je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-1 boljši od klubskega kolega Filipa KALJEVIČA.

 

Med deklicami je prva finalistka Pia LOVRIČ (Domžale), ki je s 6-1 6-3 izločila Aljo BELINGER (Šplus). V drugem polfinalu sta igrali Alea BUBEK (N.Gor) in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Boljša je bila slednja, ki je zmagala z rezultatom 6-2 5-7 7-6(3).

 

 

31.5.2016

 

Na državnem prvenstvu do 14 let, ki poteka v Kopru so znani četrtfinalisti in četrtfinalistke.

Pri dečkih so to 1. nosilec Blaž VIDOVIČ, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-1 premagal Žigo KOVAČIČA, 4. nosilec Jon Lan ŠUNTAR, ki je bil s 6-0 7-5 boljši do Mihe VETRIHA, Filip KALJEVIČ, ki je s 6-0 6-1 izločil Samuela PATETA in Nik JURJEVČIČ, ki je Jana DIMITRIJEVIČA premagal s 3-6 6-2 6-2.

Pri deklicah so se v polfinale uvrstile 1. nosilka Pia LOVRIČ, v četrtfinalu je s 6-1 6-0 izločila Tajo LONČARIČ, 3. nosilka Alja BELINGER je bila s 6-1 6-2 boljša od Nine PLIBERŠEK, 4. nosilki Alei BUBEK je pri izidu 6-1 4-0 v korist Bubkove srečanje predala Tara GORINŠEK, največ dela pa je imela v četrtfinalu 2. nosilka Tjaša KLEVIŠAR, a je bila na koncu z 2-6 6-3 6-1 boljša od Katarine Tare MILIĆ.

Vse informacije o srečanju Slovenije in Litve najdete na uradni spletni strani

 

www.slo-daviscup.si 

 

Slovenija za obstanek v I. EA skupini konec oktobra z Litvo v Kranju

Ljubljana, 14.10.2015

 

Še dobra dva tedna nas ločita do pomembnega obračuna v 1. Evro afriški skupini Davisovega pokala, ko se bo Slovenija za ob stanek v I. EA skupini pomerila z Litvo.

Obračun med Slovenijo in Litvo bo na trdi podlagi dvorane TK Triglav Kranj, od 30. oktobra do 1. novembra 2015.

Kapetan slovenske moške teniške reprezentance Blaž TRUPEJ bo imel tokrat na razpolago vse naše najboljše teniške igralce. Ekipo bodo sestavljali Blaž ROLA (ATP 136),Blaž KAVČIČ (162), Grega ŽEMLJA (200) in Tom KOČEVAR DEŠMAN (367).

Prva igralca Litve sta 25-letni Ricardas BERANKIS, trenutno na 72. mestu lestice ATP in 24-letni Laurynas GRIGELIS, ta teden na 242. mestu lestvice ATP.

Dokončna postava obeh ekip bo znana 20. oktobra, 27. oktobra pa bo ob 12.30 uri v Kristalni palači v Ljubljani novinarska konferenca pred dvobojem.

Žreb parov, ki se bodo pomerili med seboj bo 29.10.2015 v stavbi Mestne občine Kranj.

Srečanje se bo z uvodno tekmo začelo v petek 30.10.2015 ob 16. uri, v soboto bo ob 15. uri na sporedu tekma dvojic, zadnja posamična obračuna pa se bosta začela v nedeljo ob 15. uri.

Slovenija in Litva sta se v Davisovem pokalu doslej pomerili dvakrat. Leta 2009 je na Otočcu, na pesku, Slovenija zmagala z rezultatom 5-0, leto kasneje pa je bila ponovno boljša Slovenija, tokrat na trdi podlagi v Vilniusu. Za Slovenijo so na zadnji tekmi v Litvi nastopili Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in Luka GREGORC.

žPomoč s tribun je lahko v dvobojih Davisovega pokala odločilna, zato vas vljudno vabimo, da si obračun ogledate v živo. Vstop je brezplačen.

 

IZRAEL  -  SLOVENIJA  3  -  2

17. - 19. julij 2015

  Tel Aviv

 

Davis cup 2015-ekipa

 

 
NEDELJA

 

Ben PATAEL  -  Aljaž RADINSKI
4-6 6-4 3-6
 
Amir WEINTRAUB  -  Nik RAZBORŠEK
b.b.

 

 

 

SOBOTA: 
 
Dudi SELA/Adam LESHEL  -  Aljaž RADINSKI/Grega ŽEMLJA
6-1 6-2 6-4

 

 

 

PETEK:
 
 
Dudi SELA  -  Nik RAZBORŠEK  
    6-1 6-3 6-2
 
Amir WEITRAUB  -  Grega ŽEMLJA  
6-3 6-2 1-6 6-7 6-4 

 

 

Več informacij in LIVE SCORE najdete TUKAJ

 

 

 

Ljubljana, 19.7.2015

 

 

 

V Tel Avivu se je danes v Drive Inn Areni končalo srečanje I.EA skupine Davisovega pokala med Izraelom in Slovenijo. Srečanje je bilo sicer že odločeno, saj je Izrael po prvih dveh vodil s 3-0 in si je že zagotovil obstanek v I. EA skupini.

 

V današnjih tekmah sta za Slovenijo nastopila Aljaž RADINSKI in Nik RAZBORŠEK.

 

Prvi je nastopil Aljaž RADINSKI in s 6-4 4-6 6-3 premagal Bena PATAELA ter po osmih porazih slovenskih igralcev dosegel prvo zmago za Slovenijo v zadnjih dveh srečanjih ter v uvodnem nastopu tudi svojo prvo zmago za Slovenijo v Davisovem pokalu.

 

Zadnji bi moral nastopiti Nik RAZBORŠEK, a je Amir WEINTRAUB srečanje predal.

 

Slovenija bo konec oktobra igrala tekmo za obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala. Njen nasprotnik bo zmagovalec srečanja med Litvo in Ukrajino.

 

 

    

Ljubljana, 18.7.2015 

 

 

V obračunu dvojic sta nastopila Aljaž RADINSKI in David GORŠIČ. Izkušeni Duda SELA in novinec v izraelski ekipi , 18. letni Ben PATAEL sta bila boljša in sta v uri in pol zmagala s 6-1 6-2 in 6-4. 

 

 

V nedeljo sta predvideni srečanji Dudi SELA - Grega ŽEMLJA in Amir WEINTRAUB - Nik RAZBORŠEK

 

 

Ljubljana, 17.7.2015

 

 

V Tel Avivu se je pred polnimi tribunami Drive Inn Arene, po poročanju  STA je košarkarska dvorana, ki sprejme 2500 igralcev razprodana, začelo srečanje I. EA skupine Davisovega pokala med Izraelom in Slovenijo.


Tekmo je odprl naš drugopostavljeni igralec Nik RAZBORŠEK, ki proti prvemu Izraelcu ni imel možnosti. Dudi SELA je bil prepričljivo boljši z rezultatom 6-1 6-3 6-2.

 

V drugi tekmi prvega dne sta se pomerila Amir WEINTRAUB in naše prvo orožje, Grega ŽEMLJA
  
Žal tudi Grega ni bil uspešen, saj je po treh urah in devetnajstih minutah igre moral priznati premoč Izraelcu. Domačin je bil boljši z  rezultatom 6-3 6-2 1-6 6-7 in 6-4.

V soboto bo na sporedu obračun dvojic. Zaenkrat sta prijavljena Aljaž RADINSKI in David GORŠIČ,  a lahko kapetan uro pred začetkom srečanja postavo še spremeni.

Rezultat srečanja lahko spremljate      tukaj.

   
 

 

 

Ljubljana, 16.7.2015

 

V Tel Avivu so opravili žreb vrstnega reda dvobojev na tekmi za Davisov pokal med Izraelom in Slovenijo.

 

Žreb je odločil, da bosta uvodno srečanje, v petek ob 12. uri odigrala Nik RAZBORŠEK in najboljši izraelski igralec Dudi SELA. Za njima bosta nastopila Grega ŽEMLJA in Amir WEINTRAUB.

Za sobotno tekmo dvojic, začela se bo ob 15. uri, je kapetan Blaž TRUPEJ prijavil dvojico David GORŠIČ in Aljaž RADINSKI, za Izrael sta prijavljena Edam LESHEM in Dudi SELA. 

 

V nedeljo bosta najprej igrala Grega ŽEMLJA in Dudi SELA, zadnje srečanje pa bosta odigrala Nik RAZBORŠEK in Amir WEINTRAUB. 

 

 

Ljubljana, 16.7.2015 

 

V Tel Avivu bo danes opravljen žreb vrstnega reda nastopov igralcev obeh ekip.

 

V petek z začetkom ob 12. uri bosta druga za drugo na sporedu prvi tekmi posameznikov, v soboto z začetkom ob  15. uri bo tekma dvojic, v nedeljo z začetkom ob 12. uri pa ponovno tekmi posameznikov.

 

 

Ljubljana, 10.7.2015

 

Kapetana slovenske, Blaž TRUPEJ in izraelske ekipe za Davisov pokal, Eyal RAN, sta objavila seznama igralcev, ki bodo od 17. do 19. julija 2015 zastopali svoji državi na srečanju I. EA skupine Davisovega pokala v Tel Avivu.

 

Tekma bo na trdi podlagi v Drive Inn Areni v Tel Avivu.

 

Slovenija bo v Izrael odpotovala v postavi Grega ŽEMLJA (ATP - 298), Nik RAZBORŠEK (ATP - 1303), Aljaž RADINSKI (ATP - 1309) in David GORŠIČ

(ATP - 1598).

 

Za Izrael bodo nastopili Dudi SELA (ATP - 85), Amir WEINTRAUB (ATP - 438), Bar Tzuif BOTZER (ATP - 709) in Jonathan ERLICH (ATP - NR).

 

Zmagovalna ekipa si bo zagotovila obstanek v I. EA skupini, poražena ekipa pa se bo za obstanek v I. EA skupini septembra borila z Litvo. 

 

Pred odhodom je selektor slovenske reprezentance v zvezi sestave ekipe in njenih možnostih sporočil:

 

»Fantje, ki se vabilu niso odzvali imajo različne razloge, Blaž Rola lovi boljšo uvrstitev na lestvici ATP, ki bi mu pomagala za nastop v glavnem delu turnirja odprtega prvenstva ZDA, Blaž Kavčič se fizično ne počuti pripravljenega, Janez Semrajc je poškodovan in trenutno sploh ne igra, Tom Kočevar Dešman pa trenutno daje prednost svoji teniški karieri, pravi, da ima v tem trenutku občutek, da bi se lahko povzpel po ATP lestvici in bo raje delal na tem. Tomislav Ternar spremlja Marina Kegla na svetovnem prvenstvu gluhonemih, Mike Urbanija pa se je odločil, da bo raje igral kvalifikacije v Umagu. Ostali so nam fantje, ki so ta trenutek pripravljeni igrati. V Izrael se ne gremo predati, mislim, da nismo brez možnosti. Naš prvi igralec je Grega Žemlja. Še vedno nismo brez možnosti, v zelo, zelo ugodnem razpletu imamo še nekaj šanse. Dejstvo pa je, da smo zelo oslabljeni, vendar takšna je situacija.« 

Blaž Kavčič odpovedal nastop za Slovenijo v Davisovem pokalu

Ljubljana, 3.7.2015

 

Kavčič Blaž_dc_2015_bm

 

Blaž Kavčič je danes slovensko teniško javnost obvestil, da ne bo mogel nastopiti na prihajajoči tekmi Davisovega pokala z Izraelom.

 

V izjavi za javnost je zapisal:

 

Blaž Kavčič, ki se je turnirju za Grand Slam Wimbledon, ki trenutno poteka v Londonu, uvrstil v drugi krog, je za slovensko člansko teniško reprezentanco prvič zaigral pri svojih 19. letih leta 2006 na tekmi z Alžirijo. Od takrat dalje je bil vedno in na vseh dvobojih brezpogojno na voljo slovenski reprezentanci, v kateri je bil v naslednjih desetih letih v ekipo uvrščen na 20 dvobojih, v katerih je odigral 30 tekem in dosegel 20 zmag.

 

Glede na trenutno situacijo s poškodbami in slabšo fizično pripravljenostjo, bo moral v boju za enim izmed ključnih ciljev svoje kariere, prvič do sedaj izpustiti reprezentančno tekmo. Vsi, ki Blaža poznajo, vedo koliko mu pomeni igranje za slovensko reprezentanco, zato je bil zanj takšna odločitev zelo težka:

 

»V zadnjih sezonah sem imel neverjetno veliko število poškodb in operacij, zaradi česar so bile sezone precej krajše. Kljub temu sem vedno do sedaj uspel podrediti individualno kariero, izpustiti nekatere turnirje in se udeležiti reprezentančnih tekem. To mi v resnici nikoli ni bilo težko, saj je igranje za svojo državo na tekmah Davis Cup nekaj najlepšega, kar teniški igralec lahko doživi v svoji karieri. Vpletenih je veliko čustev, navijanja in moštveni duh, kar mene vedno še dodatno motivira. Kot igralec želim s svojo borbenostjo in igranjem za državno reprezentanco biti zgled vsem mlajšim igralcem, ki prihajajo za mano. Kljub temu, da nam v zadnjih letih žal nikoli ni uspelo sestaviti kompletne ekipe, sem se vseeno vedno brez pomislekov odzval povabilu.

 

V naslednjih tednih bom poskušal, kljub trenutnim težavam, na turnirjih na pesku in travi loviti enega najpomembnejših ciljev v moji karieri. Imam namreč le še dve sezoni časa, da dosežem normo za pridobitev ATP pokojnine, kar pomeni odigrati zadostno število ATP turnirjev na leto. Zaradi številnih težav s poškodbami je pri mojih letih vsaka sezona zame še kako pomembna, saj je vprašanje koliko časa bom uspeval ostajati v dovolj dobri fizični pripravljenosti za kosanje z ostalimi najboljšimi igralci na svetu.

 

Tokratnega termina reprezentančne tekme zaradi vsega naštetega ne morem uskladiti v program. Poleg tega me skrbi tudi slabša fizična pripravljenost in večja verjetnost ponovnih poškodb ob igranju na tri dobljene nize tri dni zapored, kar bi verjetno moral odigrati tokrat v Izraelu. V stanju kakršnem sem, vnetje pri kolku in bolečine v stopalu, bi lahko nastopil eno tekmo, v najboljšem primeru eno tekmo posameznikov in dvojiice. Težko pa vse tri tekme na tri dobljene nize. Problem je tudi, da ko stopim na igrišče, grem vedno čez vse in zagotovo bi sledila poškodba…

 

Na podlagi teh dejstev sem moral sprejeti težko odločitev, da v tokratnem primeru naredim izjemo in dam prednost zame zelo pomembni sezoni, saj iskreno glede na številne poškodbe v zadnjih letih ne morem vedeti, koliko časa bom še sposoben tekmovati na najvišjem nivoju. 

 

Kakorkoli, vsi, ki me poznajo, vedo, da sem vedno brez pomisleka nastopil in dal vse od sebe na reprezentančnih tekmah. Kar nekajkrat sem odšel na reprezentančne tekme delno poškodovan in tudi igral, zaradi česar je včasih trpela tudi ostala moja sezona. Nenazadnje sem ravno proti Izraelu lansko leto na kocko dal svojo sezono, ko sem na Davis Cup tekmi zaigral le dobra dva tedna po operaciji. Ta moj pristop do reprezentance se seveda ni spremenil in se tudi nikoli ne bo! Dres s slovenskim grbom vedno z največjim ponosom oblečem saj je to posebna čast. Zato bom tudi v bodoče vedno na voljo reprezentanci, če me bo potrebovala!

 

Hvala vsem soigralcem, kapetanu, navijačem, mojim podpornikom, sponzorjem in Teniški zvezi Slovenije za razumevanje in se seveda veselim prihodnjih tekem za Davis Cup!”, je sporočil Blaž KAVČIČ.

Tudi Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija Sloveniji nista uspela priigrati točke

08.03.2015    

 

Davisov pokal 2015 Urbanija in Kočevar Dešman

 

Danes se bo v Bratislavi končalo srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Slovaško. Zmagovalec je bil znan že po obračunu dvojic, zato današnji srečanji na končni izid ne moreta več vplivati.

Selektor Blaž TRUPEJ se je odločil, da bo danes dal priložnost Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki se meri z Martinom KLIZANOM in Mikeu URBANIJI, ki bo igral z Lukasom LACKOM.


Tom KOČEVAR DEŠMAN je v prvem nizu igral nesproščeno in z nekaj preveč napakami ter prvi niz izgubil po 22. minutah z 1-6. V drugem nizu se je slika precej spremenila, Tom je zaigral bistevno bolje in gledali smo zelo izenačen boj, ki se je po eni uri končal v podaljšani igri drugega niza, to pa je brez izgubljene točke dobil favoriziran, na lestvici ATP 500 mest bolje uvrščen, Martin KLIŽAN. Končni izid se je glasil 6-1 7-6(0).

 

Tom KOČEVAR DEŠMAN je po tekmi povedal:»To je dobra izkušnja, ki jo bom skušal izkoristiti. Videl sem, da igranje proti tako dobrim tekmecem ni noben bav-bav. Lahko spadam v ta rang, a potrebujem še veliko dela. Zdaj je zame vse novo. Tudi intervjuji in novinarske konference, kar skušam vsrkavati. Imam se super in uživam v ekipi«

 

V zadnjem srečanju dneva je priložnost dobil še četrti igralec slovaške ekipe Lukas LACKO, za Slovenijo je nastopil Mike URBANIJA. Srečanje je s tremi breaki, enim v prvem in dvema v drugem nizu, dobil LACKO. Igralca sta na hitri podlagi dobro izkoriščala svoj začetni udarec, bolje pa se je znašel LACKO, ki je izkoristil tri break priložnosti od osmih, medtem, ko Mike URBANIJA ni prišel do nobene priložnosti za odvzem servisa nasprotniku. Slovak je zabil 14 asov, Urbanija 10. Srečanje je trajalo 46 minut.

 

Slovensko zasedbo čaka prvi dvoboj za obstanek v 1. evroafriški skupini. Prvi tekmec bo julija Izrael. »Upam, da bomo imeli julija boljšo ekipo,« je povedal Blaž TRUPEJ, ki je prepričan, da bi lahko s popolno zasedbo več dosegli že na Slovaškem. »Če bi igral Blaž Rola in bi bil Blaž Kavčič zdrav, potem bi lahko bilo boljše že tukaj. Toda kljub vsemu gre zgolj za ugibanja,« je pristavil. »Potrebno si bo postaviti realne cilje. Od leta 2012 nismo igrali nikoli kompletno. Ali je bil kdo operiran, bolan, ali pa igralcev ni bilo. Če so vsi zraven in zdravi, potem lahko ob dobrem razpletu pridemo v kvalifikacije za svetovno skupino. Kadar ni tako, pa je vse zelo ubogo, kar se je potrdilo tudi na Slovaškem,« je razmišljal slovenski selektor. »Na tej ravni so ekipe, kot so Slovaška, Ukrajina, Španija… Daleč od tega, da imamo v tej skupini zagotovljen obstanek. V Izraelu nas čaka težko gostovanje. Če nam takrat ne bo uspelo, bomo igrali še enkrat konec oktobra. Če bomo kompletni, potem imamo realne možnosti za obstanek.«

 

 

 

 

SLOVAŠKA   -   SLOVENIJA 

6. -  8. FEBRUAR 2015

 

Prizorišče: Aegon Arena National Tennis Centre, Bratislava

Podlaga: Trda (DecoColor) 

TV prenos: SPORTKLUB

 

 

SLOVAŠKA  -  SLOVENIJA  5  -  0

 

KLIŽAN  -  ŽEMLJA                       7-5 6-3 6-4

GOMBOS - KOČEVAR DEŠMAN          6-2 6-4 7-6(3)

 

KLIŽAN/ZELENAY  -  ŽEMLJA/KOČEVAR DEŠMAN   6-3 6-4 6-4

 

KLIŽAN - KOČEVAR DEŠMAN      6-1 7-6(0)

LACKO - URBANIJA                6-3 6-2

 

DavisCup_SVK-SLO_BANNER_523x326px_SK

 


   

Za novinarska vprašanja bo do konca tekem Davisovega pokala med Slovaško in Slovenijo v Bratislavi na telefonski št. 040 230 189 dosegljiv pomočnik kapetana Žiga JANŠKOVEC. 

 

 

SPORED:

 

Žreb parov: četrtek, 5.3.2015, 11:00

Otvoritev tekmovanja: petek, 6.3.2015, 14:50

Prvi tekmovalni dan: petek, 6.3.2015, 15:00

Drugi tekmovalni dan: sobota, 7.3.2015, 14:30

Tretji tekmovalni dan: nedelja, 8.3.2015, 12:00

 

EKIPI:

 

SLOVENIJA:

 

Blaž KAVČIČ, ATP 110 

 

Tom KOČEVAR DEŠMAN, ATP 548

 

Mike URBANIJA, ATP 572

 

Grega ŽEMLJA, ATP 699

 

 

SLOVAŠKA:

 

  1. Martin KLIZAN, 42. ATP
  2. Lukas LACKO, 93. ATP
  1. Norbert GOMBOS, 117. ATP
    1. Igor ZELENAY, 146. ATP

 

 

Klizan/Zelenay z zmago 6:3 6:4 6:4 pokopala slovenske upe

07.03.2015    

 

Davis cup dvojice 2015_525

Foto: Lea Štumberger

 

V Bratislavi se je končala tekma dvojic na srečanju Davisovega pokala med Slovenijo in Slovaško.

 

Slovaška je po prvem dnevu vodila z 2 - 0, tako da je današnja tekma že prinesla končno odločitev. KLIZAN in ZELEZNAY sta bila za odtenek boljša in s po enim breakom v vsakem nizu sta odnesla slovenske upe na morebitno presenečenje v Bratislavi ter slavila s končnih 6-3 6-4 6-4.

 

Slovaška je nastopila z najavljeno postavo, medtem ko se je naš  kapetan Blaž TRUPEJ odločil za spremembo. Z Gregom ŽEMLJO je  zaigral Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je včeraj s svojim nastopom zadovoljil pričakovanja kapetana, obenem pa Blaž KAVČIČ kljub optimizmu še ni povsem nared.

 

Našima igralcemaki sta prvič zaigrala v paru se je mestoma poznala tudi neuigranost, kljub porazu pa sta pustila dober vtis.

 

Kot se je to dogajalo na včerajšnjih srečanjih posameznikov, je tudi naša dvojica v uvodnem nizu hitro, že v drugi igri, izgubila začetni udarec in prednosti enega breaka Slovaka nato nista izpustila iz rok ter prviz dobila s 6-3.

 

Drugi niz je bil še bolj izenačen, v šesti igri pa se je Gregu in Tomu ponudila priložnost za odvzem servisa Slovakoma, saj sta imela kar tri break priložnosti, ki pa jih nista izkoristila. Sta pa enako priložnost v deveti igri izkoristila Slovaka in še drugič v srečanju na servis Grega Žemlje izvedla break in povedla s 5-4. V deseti igri sta imela naša igralca še eno priložnost za break, a tudi to sta Slovaka uspela obraniti in drugi niz v nadaljevanju odločiti v svojo korist s 6-4.

 

V sedmi igri tretjega niza je Grega še tretjič v srečanju izgubil servis in Slovaka sta z breakom povedla s 4-3, kot se je kazneje pokazalo pa je bila to žeodločilna prednost, saj do konca ni bilo več priložnosti za odvzem servisa na nobeni strani in Slovaki so se veselili zmage, saj vodstvo s 3-0  že pomeni tudi končni uspeh. V nedeljo bosta sicer še tekmi posameznikov, ki pa ne bosta odločali o ničemer več.

 

"Trikrat smo izgubili servis od Žemlje, vendar smo imeli na drugi strani cel kup priložnosti za 'break'. Prav v teh neizkoriščenih žogah tiči razlog poraza. Nimamo si česa očitati, saj smo naredili vse, kar je bilo v naši moči. Grega je igral solidno, za Toma pa je bila to neka nova izkušnja, saj doslej še ni igral na tako visokem nivoju," je po dvoboju za STA povedal Trupej in dodal: "Slovaki so trenutno boljši, o tem ni dvoma. Kot sem dejal pred odhodom v Bratislavo, je vsaka točka za nas uspeh; zaenkrat je še nimamo, morda jo bosta v nedeljo osvojila 'ta mlada', ki jima bom dal priložnost."

 

Slovenija se bo za obstanek v I. EA skupini DC julija borila z ekipo Izraela. Tokrat bo gostovala.

 

"Do septembra je še pol leta in v tem času se lahko zgodi marsikaj. A dejstvo je, da le kompletni in zdravi imamo možnosti za uspeh in si zaslužimo obstanek v prvi evroafriški skupini. Te težave s postavo in zdravjem, ki nas zdaj spremljajo že dve sezoni, so le eno samo mučenje," je za STA dodal Trupej.

 

V nedeljo sta v Bratislavi na sporedu še dva dvoboja posameznikov. Prvega bo ob 12. uri začel Tom Kočevar Dešman, nato pa se bo predstavil še Mike Urbanija.

 

 

 

 

   

Žemlja in Kočevar Dešman 525

      

   
 

Klizan premočan za Žemljo, Gombos za Kočevarja Dešmana in Slovaška vodi z  2 - 0

 

Davis cup Svk slo prvi dan_525

Foto: Rene Miko

 

Začelo se je srečanje med Slovaško in Slovenijo. Slovaška je z zmagama v obeh srečanjih posameznikov povedla z 2-0.

 

V prvi tekmi sta se merila Grega ŽEMLJA in Martin KLIŽAN. Boljši je bil favoriziran domačin, ki je zmagal s 7-5 6-3 6-4.

 

Igralca sta zelo zanesljivo začela srečanje in do izida 5-5 v prvem nizu imela vsak eno priložnost za break, ki je nista izkoristila. Pri izidu 6-5 v korist Kližana je serviral Grega in kot prvi izgubil začetni udarec, tako da je prvi niz pripadel Slovaku s 7-5.

 

Drugi niz je Grega slabo odprl saj je izgubil začetni udarec v drugi igri, nato pa sta igralca do konca dobivala svoje začetne udarce in tudi drugi niz je odšel Slovaku, tokrat s 6-3. Grega se je sicer boril za vsako točko, a še vedno s preveč neprisiljenimi napakami. Skupaj jih je v srečanju naredil 39, nasprotnik le 22. V drugem nizu si je Grega priigral 5 break žog a ni izkoristl nobene.

 

Tudi tretji niz se ni začel po željah slovenskega tabora, saj je Grega v tretji igri izgubil začetni udarec, Kližan pa je to prednost obdržal do konca in ponovno le z enim breakom dobil tudi tretji niz in s tem srečanje.

 

Tekma je trajala dve uri in 10 minut, oba igralca sta si v srečanju priigrala po 10 priložnosti za break, Kližan je izkoristil tri, po eno v vsakem nizu, Gregi ni uspelo niti enkrat, v srečanju pa je nasprotniku zabil 13 asov. 

 

Davis cup Svk slo prvi dan2_525

Foto:Rene Miko

 

Martin KLIŽAN je po srečanju povedal, da je pričakoval težko tekmo, v kateri Slovenija ni imela kaj izgubiti.  Gregu je hitra podlaga bolj ustrezala, a misli, da je danes odločila kvaliteta. S svojo igro je zadovoljen, še bolj z izdom 3-0 in zdaj upa da bo Gombos prinesel še drugo točko, tako da jim bo v tekmi dvojic lažje.  Grega Žemlja je pred letom in pol praktično že končal kariero, zdaj pa se vrača in se želi vrniti med najboljših 100 igralcev sveta. Je odličen igralec. Pohvalil je tudi občinstvo, ki je prišlo v velikem številu in ustvarilo odlično vzdušje. Po turnirju v Riu, ki ga je igral na pesku, se je moral privaditi na veliko hitrejšo podlago in vesel je, da mu je to uspelo. 

 

Davis cup Svk slo prvi dan7_525

Foto: Rene Miko

 

Grega ŽEMLJA po tekmi ostaja optimističen. Povedal je, da je bil to njegov prvi pravi test po dolgem obdobju zdravstvenih težav in da je imel na začetku čuden občutek, saj je bil presenečen ob vsaki žogi, ki je prišla na njegovo stran. Povedal je še, da je bilo težko igrati tudi v naslednjih nizih, saj je Martin je res zelo dober. Ob koncu tekme pa je čutil tudi utrujenost.

 

Celotno izjavo Grega ŽEMLJE na novinarski konferenci po srečanju lahko poslušate na posnetku.  

 

 

V drugem srečanju sta nastopila Norbert GOMBOS in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

 

Davis cup prvi dan druga tekma3_525

 

Tom je srečanje začel dobro in prva svoja začetna udarca zanesljivo dobil, nato pa naslednja dva izgubil, predvsem na račun odličnega vračanja servisa nasprotnika. Prvi niz je šel tako v roke Slovaka s 6-2.
  
V drugem nizu je Tom ponovno dobro izkoriščal svoje osnovno orožje, servis, a tudi tokrat mu je enkrat spodrsnilo in sicer v tretji igri, ko je izgubil začetni udarec, odlični Slovak pa prednosti do konca ni izpustil iz rok, saj je prav tako odlično serviral in Tomu ni ponudil priložnosti za break. Gombos je drugi niz dobil s 6-4.
 
Davis cup prvi dan druga tekma2_525
  
Začetni scenarij drugega niza se je ponovil v tretjem, ko je Tom izgubil servis v tretji igri, a se nato odlično vrnil in v osmi igri prišel do re-breaka in izenačenja na 4-4, na svoj servis povedel s 5-4 in imel pri tem izidu na servis Gombosa žogo za osvojitev tretjega niza. Gombos se je rešil in srečanje pripeljal v podaljšano igro, v tej pa je Tom servis izgubil trikrat in Slovaška se je veselila zmage Norberta GOMBOSA s 6-2 6-4 in 7-6(3) ter vodstva z 2-0 po prvem dnevu.

V soboto bo na sporedu tekma dvojic, ki lahko Slovenijo vrne v igro ali Slovaški prinese zmago. Za Slovenijo sta najavljena Žemlja in Kavčič,  kdo pa bo dejansko zaigral bo znano uro pred začetkom srečanja.V drugem srečanju sta nastopila 
Norbert GOMBOS in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Srečanje bosta odprla Grega Žemlja in Martin Klizan, nadaljevala Blaž Kavčič in Norbert Gombos

Ljubljana, 5.3.2015

 

Slovaska Slovenija zreb_525

Foto: Rene Miko

Danes je bil v Bratislavi opravljen žreb vrstnega reda srečanj na tekmi Davisovega pokala med Slovaško in Slovenijo. 

Prva bosta ob 15. uri na igrišče stopila Grega ŽEMLJA in Martin KLIZAN.

Sledil bo obračun Norberta GOMBOSA in Blaža KAVČIČA.

Za sobotno tekmo dvojic sta kapetana prijavila dvojici Martin KLIZAN in Igor ZELENAY ter Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ.

V nedeljskih posamičnih obračunih naj bi se najprej pomerila KLIZAN in KAVČIČ, kot zadnji pa bo na sporedu dvoboj med GOMBOSEM in ŽEMLJO.

Glavni sodnik srečanja bo Nemec Norbert PEICK. To bo prvo medsebojno srečanje Slovaške in Slovenije. Slovaška se je leta 2014 po domačih zmagah nad Latvijo in Avstrijo uvrstila v tekmo za napredovanje v svetovno skupino Davisovega pokala, a je v Čikagu tekmo z ZDA izgubila z 0-5.

Nominacija slovenske ekipe Miloslava MECIRJA ni presenetila, saj je bil pripravljen na tak razplet. Povedal je, da je vseeno, kdo srečanje začne, pomembno je na koncu osvojiti tri točke. V igri posameznikov je dal prednost Norbertu GOMBOSU pred Lukasom LACKOM, saj je GOMBOS trenutno v zelo dobri formi, osvojil je namreč ATP Challenger v francoskem Cherbourgu. Tudi forma Lukasa LACKA se izboljšuje, a pretehtali so zadnji nastopi v Franciji. "Proti Slovencem smo res papirnati favoriti, a to bo potrebno potrditi na igrišču", je povedal Miloslav MECIR.

KLIZAN je povedal, da je z Gregom že igral in ga premagal. Je pa Grega izkušen igralec, ki nikoli kože ne proda poceni, a se bo potrudil in poskušal zmagati. Zaveda se, da bo tekma težka, upa pa, da bodo na tekmo dvojic odšli s prednostjo dveh točk.

Norberta GOMBOŠA je priložnost za nastop prijetno presenetila, saj sta Lukas in Klizan člana elitne stoterice. Z Blažem še ni igral, nazadnje ga je v živo videl igrti v Zagrebu. Tekmo bo odigral po svojih najboljših močeh.

Blaž TRUPEJ je po žrebu povedal, da so morda Slovaki presenečeni zaradi nastopa Blaža KAVČIČA, a je njegovo okrevanje po operaciji stopala hitrejše kot so pričakovali. Blaž sicer ni stoodstotno pripravljen, a mu bo vseeno dal priložnost. Pred žrebom je tudi predvideval, da bi lahko kot drugi igralec za slovaško nastopil GOMBOC, kar se je na žrebu potrdilo.

Vse tekme bo prenašala TV postaja SPORTKLUB.

 

Foto: Rene Miko

Davisov Pokal 2015 - Slovenija v uvodu v gosteh s Slovaško

Ljubljana, 20.9.2014

 

 

V Združenih arabskih emiratih so danes opravili žreb uvodnega kroga v Davisovem pokalu za leto 2015, slovenska reprezentanca pa se bo v prvem krogu prve evro-afriške skupine pomerila s Slovaško. Prvi dvoboj bo med 6. in 8. marcem prihodnje leto na Slovaškem.
  
"Dobili smo kakovostnega in zahtevnega tekmeca. Slovaška ima dva igralca med 50. in 100. mestom na lestvici ATP, skoraj zanesljivo pa bomo igrali na trdi podlagi. Pred nami je zahteven dvoboj, a nanj se bomo temeljito pripravili, skušali zagotoviti udeležbo vseh najboljših in zdravih slovenskih igralcev ter upati na najboljše," je žreb kroglic v Dubaju komentiral kapetan slovenske izbrane vrste Blaž Trupej.
  
Španija, Nizozemska in Ukrajina so se neposredno uvrstile v drugi krog, drugi pari prve evro-afriške skupine pa so Rusija - Danska,  Avstrija - zmagovalec dvoboja Švedska - Latvija, Romunija - Izrael in Poljska - Litva.


vir: STA

Na uradni večerji ekip naši dobro razpoloženi

Ljubljana, 4.3.2015

 

Banket_525

 

Jutri ob 15. uri se ob neposrednem prenosu na Sportklubu v Bratislavi začne srečanje Davisovega pokala v I. EA skupini med Slovaško in Slovenijo.

Danes ob 11. uri bodo opravili uradno žrebanje vrstnega reda srečanj, izvedeli pa bomo tudi kdo bo nastopil na tekmah posameznikov in dvojic.

Kot narekuje protokol so imeli člani obeh ekip, slovenski se je pridružil tudi predsednik TZS g. Marko UMBERGER, v sredo zvečer slavnostno večerjo. Po večerji so bili člani ekipe dobro razpoloženi in privoščili so si tudi skupinski "selfie".

 

Davis cup selfie 2015_525

 

Vse fotografije: Rene Miko

 

Na novinarski konferenci sta se predstavili ekipi Slovaške in Slovenije

Ljubljana, 3.3.2015

 

Davis cup Slovenija Slovaška 2015-ekipa_525

 

Le še nakaj dni nas loči do tekme Davisovega pokala z ekipo Slovaške v Bratislavi. Naša ekipa je že pripotovala v Bratislavo, kjer se bo do petka privajala na hitro podlago in pilila formo.

Kot je sporočil pomočnik kapetana Žiga JANŠKOVEC je vzdušje v ekipi sproščeno. Grega ŽEMLJA, ki je prispel iz Irana je še nekoliko utrujen po odigranih dveh turnirjih in potovanju v Bratislavo,vendar pa je zadovoljen z rezultati in igro ter fizičnim počutjem. Po dolgotrajni pavzi zaradi težav z zdravjem, je zdravstveo stanje zdaj bistveno boljše in vsi upajo da so zdravstvene težave stvar preteklosti.

Tudi rehabilitacija Blaža KAVČIČA poteka dobro, a so bolečine v nogi še vedno prisotne. Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMANzaenkrat nimata težav in se normalno pripravljata na srečanje.

Podlaga je v areni Aegon dokaj hitra, a so igralci z njo zadovoljni.

Danes sta se na novinarski konferenci predstavili obe ekipi, dokončno pa je potrjeno, da bo v ekipi Slovaške nastopil tudi njihov najboljši igralec Martin KLIZAN, trenutno 42. igralec sveta. Ta je najprej sicer nastop za ekipo Slovaške postavil pod vprašaj, saj naj bi dal prednost nastopu v Indian Wellsu, a si je nazadnje vendarle premislil in nastop za Slovaško potrdil. "Po dolgem premisleku sem se odločil, da bom igral v Davisovem pokalu. Zavedam se, da na tovrstne dvoboje pride veliko navijačev, otrok in mladih talentiranih slovaških igralcev, ki potrebujejo motivacijo," je med drugim na današnji novinarski konferenci povedal Klizan.

Za vse slovenske ljubitelje tenisa pa je seveda odlična novica ta, da bo vsa srečanja iz Bratislave neposredno prenašala TV postajaSPORTKLUB.

Obračuni v Bratislavi se bodo začeli v petek ob 15:00, v soboto ob 14:30 sledi igra dvojic, nedeljski program pa se začenja ob 12:00.

V petek in soboto boste lahko nastope naše ekipe v Davisovem pokalu spremljali na SK 1, v nedeljo pa na SK 3. Na komentatorskem mestu bosta Boris Detiček in Luka Štucin, ob njima pa nekdanja slovenska reprezentanta za Davisov pokal, Borut Urh in Marko Tkalec v vlogi strokovnih sokomentatorjev.

Blaž Trupej predstavil ekipo, ki se bo merila s Slovaško

Ljubljana, 24.2.2015

 

Davisov pokal tiskovna konferenca 2015_525

Foto: Bojan Matevžič 

 

Slovenska teniška reprezentanca se bo od 6. do 8. marca v Bratislavi, v prvi Evro-afriški skupini pomerila s Slovaško. Kapetan Blaž Trupej je za nastop proti reprezentanci Slovaške (24. lestvica Davisovega pokala), ki je leta 2005 igrala finale in izgubila proti Hrvaški, povabil Blaža Kavčiča (110. ATP), Toma Kočevarja Dešmana (549.) , Mikea Urbanijo (586.) in  Grego Žemlja (884.).


Davis cup 2015_tiskovna 525

Foto: Bojan Matevžič 


Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola (85.) je nastop odpovedal zaradi prenatrpanega urnika, saj je trenutno v Južni Ameriki, po nastopu za Davisov pokal pa bi moral potovati v ZDA, medtem ko ima Janez Semrajc (284.) težave z boleznijo.

 

Slovaška reprezentanca za Davisov pokal trenutno še ni znana, verjetno pa na domačih tleh, v nacionalnem teniškem centru Aegon arena, ne bo ničesar prepustila naključju. Lani so Slovaki po zmagah v 1. Evro-afriški skupini proti Latviji in Avstriji, nastopili v prvem krogu svetovne skupine in gladko izgubili proti ZDA. Najvišje uvrščena Slovaka sta Martin Klizan (39.ATP) in Lukas Lacko (88.)

 

Dvoboj Slovaške in Slovenije bodo slovenski gledalci lahko spremljali na televiziji Sport Klub, kjer bosta za strokovni komentar poskrbela nekdanja slovenska reprezentanta za Davisov pokal, Borut Urh in Marko Tkalec.

 

V ekipi so poleg kapetana in igralcev še pomočnik kapetana Žiga Janškovec, ki bo v Bratislavi skrbel tudi za komuniciranje s slovenskimi mediji ter fizioterapevt Miha Mihalič.

 

Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance: »Vse štiri igralce, ki sem jih povabil so takoj potrdili nastop proti Slovaški. Blaž Kavčič dobro okreva po operaciji, zanj bomo videli, če bo lahko nastopil. Bo pa zagotovo v veliko pomoč, tudi, če bo ostal na klopi. Grega Žemlja, ki je trenutno v Iranu, se počasi vrača in menim, da bo pomemben člen v dvoboju proti Slovaški. Prav tako sta veliko zanimanja pokazala, tako Tom Kočevar Dešman, ki je lani zmagal svoj prvi turnir in Mike Urbanija, ki že ima nekaj izkušenj z nastopi v tem tekmovanju. Proti Slovakom bomo igrali v njihovem nacionalnem teniškem centru, kjer bo hitra podlaga, imeli pa bomo tudi možnost »challenga« oziroma bomo imeli na voljo t.i. sokolje oko.«

 

Blaž Kavčič: »Po operaciji desnega stopala kar dobro okrevam. Ne vem, če bom lahko igral, a tudi lani sem uspel igrati proti Izraelu. Slovaki so favoriti in tudi hitro igrišče mi morda ne ustreza najbolje, po drugi strani pa bodo točke krajše. Na OP Avstralije sem govoril z Martinom Klizanom in mi je dejal, da verjetno ne bo igral, tako, da počakajmo, kateri slovaški igralci bodo prijavljeni.«   

 

Foto: Bojan Matevžič       

   
 

Novinarska konferenca pred nastopom Slovenije v Davisovem pokalu s Slovaško - vabilo

23.02.2015
 
DavisCup_SVK-SLO_BANNER_523x326px
 

Spoštovani!

 

 

Teniška zveza Slovenije (TZS) vas ponovno prijazno vabi na novinarsko konferenco v zvezi z Davisovim pokalom, kjer bodo predstavljene novice v povezavi z najstarejšim moštvenim tekmovanjem.

 

Slovenska moška teniška reprezentanca, se bo v Bratislavi, od 6.3. do 8.3.2015, pomerila s Slovaško.

 

Na novinarski konferenci bodo prisotni: kapetan g. Blaž Trupej, Blaž Kavčič, predsednik TZS g. Marko Umberger ter direktor TZS g. Gregor Krušič.

 

Novinarska konferenca pred začetkom tekmovanja za Davisov pokal bo jutri, 24.2.2015 ob 13. uri, v  Kristalni palači v BTC-ju (Šmartinska 152, 1000 Ljubljana).


Za vse dodatne informacije smo na voljo na  info@slo-daviscup.si.

 

Vabljeni k spremljanju uradne spletne strani dogodka  www.slo-daviscup.si. Obiščite nas tudi na Facebook-u, @Teniška zveza Slovenije in na Twitterju, @Teniskazveza.           

   
 
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.