Tomislav Ternar, Mike Urbanija, Nik Razboršek in Polona Reberšak četrfinalisti turnirjev v Bolu na Braču, uspešno tudi mladi na Lošinju

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču je Polona REBERŠAK v drugem krogu s 6-3 6-4 premagala 6. nosilko, 20-letno Lenko KUNCIKOVO (WTA 651) in se uvrstila v četrtfinale.

Na moškem Futuresu, ki se prav tako odvija v Bolu, so bili v drugem krogu uspešni Mike URBANIJA, ki je s 6-4 6-3 premagal 6. nosilca, Čeha, 18-letnega Zdeneka KOLARJA in Tomislav TERNAR, ki je bil s 6-0 3-0 (predaja) boljši od 20-letnega Nemca Adriana OBERTA in Nik RAZBORŠEK, ki je s 6-4 6-4 premagal itralijanskega kvalifikanta Joya VIGANIJA. Ni pa uspel Aljaž RADINSKI. V drugem krogu ga je s 7-6(5) 6-3 premagal 2. nosilec, Srb Miki JANKOVIĆ.

V Bolu bomo dobili slovenskega polfinalista, saj se bosta v četretfinalu med sabo udarila Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA. Danes zvečer bo na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ v ameriškem Albuquerqu nastopila Petra RAMPRE. Igrala bo s 5. nosilko, Američanko Sachio VICKERY (WTA 133).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju nabirajo točke za mladinsko svetovno lestvico naši mladi igralci in igralke. Prva nosilka turnirja Kaja JUVAN je bila uspešna še drugič, ko je s 6-3 6-1 premagala 15-letno Avstrijko Arabello KOLLER.

V četrtfinale sta se uvrstili tudi Zala DOVNIK z zmago 6-4 6-1 nad Slovakinjo Adriasno SENKAROVO in Anja GAL, ki je s 4.6 6-2 6-2 premagalaHrvatico Petro PUPIĆ.

Dobro so nastopili tudi fantje. Klemen NIKOLAŠ je v drugem krogu s 6-2 3-6 6-3 izločil 2. nosilca, 16-letnega Srba Alekso LAZAREVIĆA (ITF 396), v nadaljevanju pa je z 0-6 2-6 izgubil s 14. nosilcem, Čehom Vojtechom PROKOPOM.
7. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA
Že v drugem krogu sta izgubila Nejc SITAR in Jernej ZAPLOTNIK.