Tamara Zidanšek, Petra Rampre, Eva Zagorac, Tomislav Ternar in Aljaž Radinski zmagali v prvem krogu ITF turnirjev

Po dveh mesecih se je na igrišča v ameriškem Reddingu vrnila Petra RAMPRE. Na ITF turnirju (25.000 $) je v prvem krogu s 6-4 3-6 6-3 premagala Američanko Eno SGIBAHARA.

Na ITF turnirju v bolgarskem Dobrichu (25.000 $) sta s posebnima povabiloma nastopili Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK. Tamara ZIDANŠEK, ki je iz turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $ preskočila na turnirje z višjim nagradnim skladom, je tudi na teh začela z zmago. V prvem krogu je s 4-6 6-4 6-4 premagala 23-letno srbsko kvalifikantko Marino KACHAR. To je bilo njuno tretje letošnje medsebojno srečanje, Tamara pa je slavila še tretjič. Pia ČUK je igrala z drugo nosilko, 22. letno Romunko Ano BOGDAN in izgubila s 5-7 1-6.

V Brčkem se je v drugi krog po Nini POTOČNIK uvrstila tudi Eva ZAGORAC. V prvem krogu je s 3-6 6-4 7-5 premagala Srbkinjo Nikolino JOVIĆ.

V Bolu na Braču poteka moški Futures. V prvem krogu sta zmagala Aljaž RADINSKI, ki je s 7-5 5-7 7-5 premagal Italijana Mirka CUTULIJA in Tomislav TERNAR, ki je bil s 6-1 6-0 boljši od avstrijskega kvalifikanta Jonasa TRINKERJA.

Izgubila sta Nik RAZBORŠEK, z 1-6 7-5 6-4 ga je premagal Lenny HAMPEL, in Grega BOH od katerega je bil s 6-2 6-3 boljši ameriški kvalifikant Tim KOPINSKI.