Hana Mraz in Kaja Juvan v polfinalu ITF turnirja v Novem Sadu. Sven Lah, Kaja Juvan in Veronika Erjavec finalisti med dvojicami

Naše mladinke so nas z uspešnimi nastopi že kar malo razvadile in to prakso nadaljujejo tudi na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu.

Hana MRAZ, 2. nosilka turnirja, je v četrtfinalu s 6-2 7-5 premagala 16-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA (ITF 305).

5. nosilka Kaja JUVAN, ki se že spogleduje s prvo stoterico najboljših mladink na svetu, je bila s 6-1 4-6 6-3 boljša od 16-letne Britanke Ane LAZIC (ITF 97), ki je prejšnji teden v finalu enako močnega turnirja v Pančevu v treh nizih premagala Hano MRAZ.

Ker sta naši igralki v različnih polovicah žreba si lahko obetamo celo slovenski finale. Pot do tja sicer za naši igralki ne bo enostavna, za nianso lažje delo pa se obeta Hani MRAZ, ki bo igrala z nepostavljeno 14-letno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ (ITF 320). Ta v zadnjem času ni beležila vrhunskih uvrstitev, a se njena forma kot kaže izboljšuje.

Težje delo zagotovo čaka Kajo JUVAN, saj ji bo nasproti stala 1. nosilka, 16- letna Romunka Ioana MINCA (ITF 69), ki je v drugem krogu premagala našo Veroniko ERJAVEC. Sicer tudi dve leti starejša Romunka v zadnjem delu sezone ni blestela, ima pa nekaj več izkušenj od Juvanove.

Uspešni pa so naši predstavniki tudi v konkurenci dvojic. Sven LAH, ki nastopa z Rusom Andreyem CHEPELEVIM, s katerim sta izločila prva nosilca konkurence dvojic, se je uvrstil v finale med fanti, med dekleti pa sta finalistki 4. nosilki Kaja JUVAN in Veronika ERJAVEC.