Grega Žemlja v četrtfinalu Challengerja, Natalija Šipek četrtfinalistka ITF turnirja v Bolu

Grega ŽEMLJA se je na ATP Challengerju v nizozemskem Alphnu uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu 42.000 € vrednega challengerja je v dveh urah s 6-4 4-6 6-2 premagal 21-letnega Belgijca Juliena CAGNINO, 292. igralca lestvice ATP. V četrtfinalu bo igral s 5. nosilcem, 29-letnim Nemcem Tobiasom KAMKEJEM, 172. igralcem sveta.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču se je v četrtfinale uvrstila tudi Natalija ŠIPEK. S 7-5 6-1 je premagala slovaško kvalifikantko Martino OKALOVO. V četrtfinalu bo igrala s Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO.

Dan pa ni bil uspešen za Evo ZAGORAC in Mika URBANIJO. Oba sta izgubila v drugem krogu turnirjev v Bolu na Braču. Od Eve je bila s 6-3 6-1 boljša 6. nosilka Madžarka Anna BONDAR, ki je zmagala še osmič zapored, saj je osvojila turnir v Bolu prejšnji teden.

Tudi Mike URBANIJA je naletel na odličnega nasprotnika, 25-letnega Britanca Alexandra WARDA, ki je v zadnjih šestnajstih srečanjih zmagal še petnajstič, tudi on je osvojil turnir v Bolu prejšnji teden. Ward je slavil z rezultatom 6-1 6-0.