Na Ptuju in v Mariboru znani polfinalisti in finalisti na FIN 12 in OP B2

Na Ptuju igrajo naši dvanajstletniki na finalnih A in B turnirjih. V soboto in nedeljo so odigrali tekme prvega in drugega kroga ter četrtfinalne in nekatere polfinalne obračune. Pri dečkih presenečenj v uvodnih dveh krogih ni bilo, saj so se vsi nosilci v A turnirju uvrstili v četrtfinale, kjer smo nato spremljali zanimive in izenačene obračune. V polfinale so se uvrstili Jan DIMITRIJEVIČ, Marcel Ian BOŽIČ, Aljaž JERAN in Robert KORELC.

Pri deklicah je v uvodnih nastopih Leontina STOJANOVIĆ presenetila 4. nosilko Meto MARENK iz Medvod, ostale nosilke, med njimi so kar tri igralke domačega kluba, pa so se uvrstile v četrtfinale in nato v polfinale.

Nika STRAŠEK je bila nato v prvem polfinalu s 6-2 6-1 boljša od Annike PLANINŠEK, Nina PLIBERŠEK pa je v drugem polfinalu s 6-4 0-6 6-0 premagala 2. nosilko Tajo LONČARIČ.

V B turnirju se je v finale dečkov prvi uvrstil Žiga ŠVEC, za mesto drugega finalista se borita Vid MOHAR in Jaka TOMAŽIN.

Pri deklicah so v B turnirju polfinalistke Anamari ŽNUDERL , Emma RAJTMAJER, Alana LEDINEK in Adrijana MAJSTOROVIČ.

Na članskem turnirju OP B2 v Mariboru so se do četrtfinala poslovili trije nosilci. Miha VELIČKI je s 7-6(3) 6-3 izločil Andreja ŠUŠTERŠIČA, v nadaljevanju pa je bil od njega boljši Maks MEH. Aleš GERMIČ ni bil kos Amadeju GORUČANU, ki je zmagal s 6-3 6-4, Grega TERAŽ pa je s 6-2 6-2 presenetil 2. nosilca Janoša ŽIBRATA.

V polfinalnih obračunih je nato Sašo BENDE s 6-1 6-0 izločil Mateja LELJAKA, presentljiv finalist pa je postal Grega TERAŽ, ki je odlične predstave nadaljeval v četrtfinalu, kjer je s 6-1 6-0 premagal Petra KERŠIČA, v polfinalu pa s 6-3 6-2 še enega nosilca, Domna GOSTINČARJA.

Pri članicah sta finalistki Urška VELEC, ki je v polfinalu s 3-6 6-3 6-3 premagala Leeloo OBRUL in Zala DOVNIK, ki je bila v drugem polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Nine KNEZ.